Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras ir moteris - TIK draugai

QUOTE(*MM* @ 2014 08 27, 09:13)
Ir MB sakė kažkada, kad su draugėm miegoti nenori, nors kai kurios ir gražios, ir visa kita. Nors yra man rodos buvę ir taip, kad miegojo su kažkuo.

Viskam labai pritariu, bet šitie paskutiniai žodžiai nuliūdino ax.gif vadinas, kad ir yra sakoma, kad draugas/draugė netraukia, visgi permiegama
Atsakyti
QUOTE(Aitela @ 2014 08 27, 12:59)
Viskam labai pritariu, bet šitie paskutiniai žodžiai nuliūdino ax.gif vadinas, kad ir yra sakoma, kad draugas/draugė netraukia, visgi permiegama

žmonių santykiai nėra statiniai, jie nuolat kinta. aistra dingsta, aistra atsiranda ir t.t. per daug metų visko gali nutikti. per daug metų ir daug draugysčių gali pasirodyti netikrų. o gali būti akimirkos "klaida". nu visko būna. aš tai suprantu.
Atsakyti
draugystė, patikrinta laiko... smile.gif vat tas ir yra, kad po to kai įvyksta koks nors sexas, dažnai abu dalyviai ir nusprendžia: juk nekeista, šitiek metų pažinojom vienas kitą, tas dvasinis pažinimas anaiptol nedaro jokių kliūčių kūniškam... ar nebūna taip, kad net iš vaikystės savo platonišką draugą labiau pažįsti nei kokią simpatiją, kurį nesenai sutikai? naujai simpatijai gal jusi 7 kart didesnę chemiją, bet ne tai svarbu. su platonišku draugu sexas toks ir išlikti gali - friendly sex - gal daugiau jo ir nebus, bet vis tiek faktas tas, kad toks "broliškas sexas" gali įvykti... biggrin.gif

toks atvejis ir buvo man. turėjau/turiu draugą - a la platonišką - nes jis manęs daugiau mažiau visada norėjo, o aš - ne, tik mums jo "cheminiai norai" netrukdo bendrauti, nes jam sexas tai kaip į tualetą nueiti; nesu aš jam jokia nelaimingoji didžioji jo gyvenimo Meilė smile.gif . taigi, bendraujam ir dabar, jis visada man užmeta pasiūlymus dėl sexo trise - nes metams bėgant, patsai vedė, o aš per tą laiką išsiskyriau. tokius jo juokus aš moku juokais nuleisti - nors ir jo žmona tam ne prieš (bendraujam visad kartu), arba tiesiog nesureikšminu.
taigi, ką norėjau pasakyti. kai šis mano draugas nebuvo dar ženotas, jis susiporavo su viena mano drauge. ta draugė natūraliai manęs ėmė klausinėti: na, given, pasakyk, tu jį daug ilgiau pažįsti - pasakyk, kokios jo ydos, į ką man atkreipti dėmesį, ko iš jo laukti, kokios savybės...
aš natūraliai, nemėgstanti tokių dalykų, nemėgstanti sudaryti kitam preteksto išankstinei nuomonei, pasakiau: tu PATI turi susikurti jo paveikslą, ir pan, nes su tavim jis kitaip elgsis, jūsų ryšys kitoks, ir t.t - aš nesiruošiu tad būti kažkokiu vanagu-informatorium. draugė iš pradžių nebuvo patenkinta, bet paskui matyt jai pačiai daėjo, jog mano elgesys buvo netgi labai taktiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 rugpjūčio 2014 - 12:49
Mano vyras irgi turi draugių, tikrai nesuprantu, kaip galėčiau jam drausti bendrauti su moterimis, atitinkamai jis laisvai priima, kad bendrauju su vyrais. Manau, natūralu, kad žmonės bendrauja su abiejų lyčių asmenimis, nes toks bendravimas pilnavertiškesnis, labiau praplečia pažinimą. Į tai, ko gero, abu žiūrime ramiau, nes turėjome gana audringą praeitį, ir nebeturime poreikio tokiam gyvenimui. Na, o toks pasakymas kaip "platoniski santykiai gaunasi keisti, nes juose negali siekti kuo daugiau" man nesuprantamas. Jeigu statusas nesikeičia, negalima siekti daugiau? Ar santuokoje negalime siekti daugiau, nes jau susituokėme? Bet koks ryšys gali kokybiškėti arba prastėti, bet tai statusas nuo to nebūtinai turi keistis. Pvz., draugystė tvirtėti, poros ryšys irgi stiprėti.

P. S. nesakau, kad mano vyras man niekada nebus neištikimas, 10 metų į priekį nepriplanuosi, bet tam turi pasikeisti ryšys, vertybės, požiūris. Tiesiog tam tikromis sąlygomis platoniškai draugystei yra plačios galimybės, o tam tikrais atvejais - didžiulė tikimybė seksualiniam ryšiui.
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 08 27, 12:13)
Mano draugas turi draugių ir aš nieko prieš. Aš irgi turiu draugų ir jis nieko prieš. Vieni turi antras puses, kiti neturi. O dėl to skatinimo, tai kaip suprasti? Juk negali kito žmogaus skatinti su kažkuo draugauti ar nedraugauti, bent jau ne šiuo aspektu - vyras jis ar moteris, kenkia santykiams ar ne. Manau, draugiškai perspėti galime tada, kai žmogus pikta linkintis, bet ir tai, suaugęs pats atsirenka, kas ir kaip. Nelabai įsivaizduoju tokio dalyko kaip "davai tu su ja nedraugauk, nes ji moteris".
Kas kita, aišku, kai matai, kad kažkokios kibirkštys, tada jau kitos mintys galvon lenda, skatinti nieko nesinori  biggrin.gif  Bet juk taip nėra su kiekvienu priešingos lyties draugu. Ir MB sakė kažkada, kad su draugėm miegoti nenori, nors kai kurios ir gražios, ir visa kita. Nors yra man rodos buvę ir taip, kad miegojo su kažkuo.

Miegojo "tik su draugėmis"? Na jei jau miegojo , tai jos jau nebe tik draugės vadinasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 26, 22:47)
...turbut norejei parasyti "fiziologijoje".  biggrin.gif

Kaip prajuokino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2014 08 27, 16:06)
Miegojo "tik su draugėmis"? Na jei jau miegojo , tai jos jau nebe tik draugės vadinasi biggrin.gif

Ar draugystė tarp žmonių dingsta, kai žmonės permiega? Ar pvz jūs su vyru nesate draugai? Mano manymu, poroje mylimieji turi būti labai geri draugai, ne tik sekso partneriai. Nesutinkat su manim ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aitela @ 2014 08 26, 17:42)
Aš tikiu draugyste tarp skirtingų lyčių ir nemanau, kad visiems vyrams tas noras daugintis ir tenkinti lytinius poreikius svarbiausias. <....> Su vienu iš jų buvo iš niekur išlindusi trauka abipusė, pabandėm - kartu buvo gera, bet kažkaip ir išblėso tas gan greit ir vėl esame tik draugai.

Pati sau priestaraujate ir is vis turbut nelabai suprantate temos esme.
Akcentuoju tema - "Ar gali vyras ir moteris buti TIK draugais"
Paaiskinimas - "TIK draugais" reiskia nedaugiau platonisku santykiu, dar kitaip - tokiuose santykiuose negali buti emocisko prisirisimo, meiles, sekso.

Jus savo patirtimi dalindamasi butent ir parodote, kad bent jau jusu atvejuose nepavyko buti TIK draugais, nes buvo kur kas daugiau.
Vel gi, jusu atveju tai nera problematiska, bet butu visai kitaip, jei jus turetumete vaikina arba/ir tas jusu draugas, su kuriuo permiegojote - mergina.

Si tema "Vyras ir moteris - TIK draugai" nera problemiska, jei vyras ir moteris neturi antruju pusiu ir, kad ir kaip atsakytume i si klausima, rimtu pasekmiu nera. Tacia situacija labai stipriai keiciais, kai atsiranda atrosoios puses....
Papildyta:
QUOTE(Siren @ 2014 08 27, 05:12)
Kaip prajuokino  lotuliukas.gif

nezinojau, kad cia yra 5ktos klases mokinukiu, kurios del tokiu dalyku "krizena" bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(*MM* @ 2014 08 26, 23:34)
Pats parašėt - GALI išsivystyt. Bet nebūtinai išsivysto. O jei ir išsivysto,dar nereiškia,kad prieš tai draugystė buvo netikra. Tad nustokite briedus rašyti biggrin.gif

Nebutinai - be abejo. Pilnai sutinku, tik manau, kur kas didesne tikimybe, jog draugyste pereis i aukstesni lygmeni, negu ne. Taip, tai nereiskia, kad pries tau buvusi draugyste nebuvo tikra. As del to ir nesiginciju.
As gincijuosi del temos "Ar gali vyras ir moteris buti tik draugais?"
As sakau, kad negali. Jus tvirtinate, kad jeigu platoniska draugyste perauga i nauja lygmeni, tai nereiskia, kad pries tai nebuvo tikros draugystes. Is esmes pasakete nesamone. Tai ir taip aisku, kad pries tai buvo tikra draugyste, del to ir gincytis negalima. Bet esme, kad tai platoniskai draugystei peraugus i kazka daugiau, i tema "Ar gali vyras ir moteris buti tik draugais?" automatiskai atsakoma "NE".
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 08 27, 00:36)
geriau jau reiktu paklausti, ar pvz Teisingas29 savo zmonai ar antrai pusei "leistu" tureti toki platoniska drauga ir butu ramus del to?
taip pat ar cia esancios moterys tikrai puikiai toleruoja antros puses drauges? jei ir toleruoja, tai tikrai tokiu draugysciu papildomai neskatina - ir tai susiveda, manau, i viena ir ta pati, ka ir raso straipsnis: platoniski santykiai  gaunasi keisti, nes juose negali siekti kuo daugiau... o kaip tik, nuolat pasamoneje islaikyti tam tikra atstuma. po to ziurek, nesusimatai ilgiau, ir jau kalbiesi maziau, naturaliai atitolsti.

dar kitas momentas. jei tavo platoniskas draugas turi antra puse, chemijos levelis tikrai sumazejes. tokiu atveju, galime daryti prielaidas, kad tiems platoniskiems draugams, kurie turi savo antrasias puses, bendrauti tikrai butu lengviau - dar su papildoma salyga, kad antrosios puses del platonisku santykiu visiskai nesinervina.

Leisti - leisciau, bet buciau labai apdairus del to, nes nesu naivuolis, nekaip daugelis sio forumo dalyviu.
Beto nebutinai sutinku, kad jeigu draugas turi antra puse, tai trauka draugams/dragumes sumazeja. Bet i sita dalyka nesigilinsiu, nes nukrypsim nuo temos.
Papildyta:
QUOTE(*MM* @ 2014 08 27, 01:13)
Ir MB sakė kažkada, kad su draugėm miegoti nenori, nors kai kurios ir gražios, ir visa kita. Nors yra man rodos buvę ir taip, kad miegojo su kažkuo.

Stai ir islindo yla is maiso smile.gif Pati parodote savo patirtimi, jusu vaikino atzvilgiu, kad naiviu zmoniu tikejimai, jog su priesingos lyties atstovais galima islikti tik draugais buvo klaidingi.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 08 27, 01:52)
ne visu vyrai tokie supratingi. tavasis vyras nera toks kaip Teisingas29 savo hormonine struktura; jis gal bent jau 50proc pats ir tiki "seseriska" meile; ypac jei yra laimingas (iskaitant sexualini laiminguma) su tavimi.
dar toks momentas. antros puses daug pakanciau toleruoja savo sutuoktinio platoniskas drauges, jei tas rysys jau senas - eina su mokyklos laiku, univero laiku, zodziu, atsirades IKI porai susipazistant kartu, o ne naujai atsirades "platoniskas" rysys, pvz.darbovieteje.

Yra supratingumas, ir yra naivumas, tai yra du skirtingi dalykai. Vienas dalykas, kai gali nekreipti demesio i tai, kad tavo antra puse turi priesingos lyties draugu/draugiu ir naiviai pasitiketi ignoruojant zmogaus prigimti. Bet tada, kai suzinai, kad tavo antroji puse turi romana ir kai issiaiskini, kad tai butent ir buvo vienas/viena is tu draugiu/draugu del kuriu tu taip atlaidziai ir supratingai pro pirstus ziurejai, ka tu tada kaltintum? Savo antraja puse, kuri galbut del naturalios zmogaus prigimties isvyste jausmus tam kitam zmogui ar save, del to, kad buvai naivus ir ziurejai i viska per daug naiviai?

Kita vertus, as sutinku del to, kad senos draugystes buvusios pries porai susipazistant yra daug "saugesnes" nei naujai uzsimezgusios.
Papildyta:
QUOTE(*MM* @ 2014 08 27, 01:56)
Galbūt... nes anos draugystės jau patikrintos laiko? o čia - nauja, šviežia - dar nežinai, draugystė ar seksas tai bus biggrin.gif

Ir nebutinai tai turi peraugti i seksa, nors is esmes as suprantu, ka jus norite pasakyti.
Taciau pasigooglinkite Emocine Neistikimybe. Yra labai geru straipsniu, kai siuo atveju moteris pavyzdiui prisipazista supratusi esanti emociskai neistikima savo vyrui, kai su savo platonisku draugeliu pradeda pasakoti jam savo gyvenimo problemas ir intymumus ir grizusi namo kas antrame sakinyje kartoja savo drauga "Juoza" smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aitela @ 2014 08 27, 01:59)

Kaip tik priesingai. Jeigu taves netraukia, tai tu su tokiu zmogumi tikrai nepermiegosi. Trauka lytiskiems santykiams butina ( bent jau vaikino atzvilgiu ) jei supranti, ka turiu omeny...
Papildyta:
QUOTE(*MM* @ 2014 08 27, 05:47)
Ar draugystė tarp žmonių dingsta, kai žmonės permiega? Ar pvz jūs su vyru nesate draugai? Mano manymu, poroje mylimieji turi būti labai geri draugai, ne tik sekso partneriai. Nesutinkat su manim ? smile.gif

Nedingsta, bet tokia draugyste perzengia platoniskos draugystes ribas. O temai "Vyras ir Moteris - TIK draugai" kitaip tariant, "Ar gali vyras ir moteris apsiriboti tik platoniska draugyste" pagal jusu pateikta pavyzdi, jus atsakote neigiamai.
Atsakyti
Teisingasai,

nu ir prirašėte. Ir daug kartų pasikartojote. Iš esmės pats neteisingai atsakote į savo daug kartų keliamą klausimą "ar gali v ir m būti tik draugai?". Atsakymas "negali" šioj vietoj reikštų, kad 100 proc užsimezgusių draugysčių tarp v ir m perauga platoniškų santykių ribas, o atsakymas "gali" reiškia, tarkim, kad 50 proc draugysčių perauga į kažką kita, o kiti 50 proc neperauga. Ir su jūsų atsakymu "negali" aš iš esmės nesutinku ir niekada nesutiksiu, nes vienas kitas pvz iš mano ar tamstos gyvenimo neužginčija visų kitų draugysčių, kurios į nieką neperauga.
Tai va,
ir prašau nebūkite toks rimtas, netinka jaunam žmogui (čia dėl tų penktaklasių.) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 08 27, 08:23)
Teisingasai,

nu ir prirašėte. Ir daug kartų pasikartojote. Iš esmės pats neteisingai atsakote į savo daug kartų keliamą klausimą "ar gali v ir m būti tik draugai?". Atsakymas "negali" šioj vietoj reikštų, kad 100 proc užsimezgusių draugysčių tarp v ir m perauga platoniškų santykių ribas, o atsakymas "gali" reiškia, tarkim, kad  50 proc draugysčių perauga į kažką kita, o kiti 50 proc neperauga. Ir su jūsų atsakymu "negali" aš iš esmės nesutinku ir niekada nesutiksiu, nes vienas kitas pvz iš mano ar tamstos gyvenimo neužginčija visų kitų draugysčių, kurios į nieką neperauga.
Tai va,
ir prašau nebūkite toks rimtas, netinka jaunam žmogui (čia dėl tų penktaklasių.) smile.gif

Nu tai, kad krizena del tokiu menkniekiu smile.gif
Siaip tai as niekur nerasiau, kiek procentu duodu uz tai, kad gali ir uztai, kad negali buti vyras ir moteris tik draugais. Galbut esu per daug kategoriskas, nors tikrai nemanau, kad 100% negali. Jeigu jau taip isreiksti savo nuomone skaiciais, tai manyciau, kad gal koks 10% draugysciu galetu buti sekmingos platoniskos draugystes, kurios nepereaugtu i kazka daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 27, 16:04)
1.Beto nebutinai sutinku, kad jeigu draugas turi antra puse, tai trauka draugams/dragumes sumazeja.

2.Yra supratingumas, ir yra naivumas,

1. sutinku. taciau nenorejau labiau gilintis i tai, nes tai offtopikas. turiu pora uzsienieciu iki dabar "mylinciu" mane, nors jie turi savo antrasias puses. jiems tai netrukdo, sako, as zmona myliu kaip zmona, o tave - kaip Meile, arba - kaip meile. smile.gif juolab atstumas, taigi....

2. ne ta zodi pavartajau. galbut sveikesnis mastymas, ar plastesnis zvilgsnis, nes buna juk patologiniu pavyduoliu, kurie net zmonos vienam kambary su kitu vyru nepalieka; turejau ir tokia draugu seima biggrin.gif prisizvengem is to vyro, kuris taip savo zmona saugojo... kol "isgijo", nes butu visai ligoniu virtes. tas supratingumas tai nebutinai prigimties ignoravimas; tiesiog panasiai kaip Laukines Gulbes vyras - nestreikuoja, nestresuoja ir tiek. (nors pasamoneje ir galvotu, kad Petras, su kuriuo Gulbe susitinka, visgi yra Petras bet kokiu atveju, o ne Petre biggrin.gif .)

Laukine Gulbe, beje norejau pastebeti - nieko nereiskia ta "audringa praeitis". netgi banalogi saugikliai sakyciau. zinoma, anonimisko sexo ar urmu gal ir nesinoretu, bet juk negali suzinoti kaip ir kada suveiks viena ar kita trauka; negali numatyti, kiek pakils visokie trauku leveliai...
zinoma, kitaip pagalvojus, man irgi butu keista sugulti su "broliu", kuri pazinojau 40metu, po platoniskos draugystes...savo draugui, kuris man zirzia del to sexo trise, taip ir sakau...zinai, sakau, as prie taves pripratus kaip prie brolio; man tai pasijustu kaip kraujomaisa biggrin.gif ;tai tas net isizeidzia del to.... biggrin.gif
bet bandau atsizvelgti i vyru prigimti - galbut jiems tokios kraujomaisos jausmai nekamuotu.... smile.gif jie mielai sugultu ir po 40metu su "seserimi" - jei zinoma, boba ne bjauri,o jiems - sexo badas, pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 rugpjūčio 2014 - 20:47
QUOTE(given444 @ 2014 08 27, 20:46)
Laukine Gulbe, beje norejau pastebeti - nieko nereiskia ta "audringa praeitis". netgi banalogi saugikliai sakyciau. zinoma, anonimisko sexo ar urmu gal ir nesinoretu, bet juk negali suzinoti kaip ir kada suveiks viena ar kita trauka; negali numatyti, kiek pakils visokie trauku leveliai...

Taip, tai nėra saugiklis, garantija, bet tai turi įtakos, nes atneša tam tikrą žinojimą, ko nori, o ko jau nebe. Ir tai pasikeisti gali pasikeitus ryšiui, pasikeitus aplinkybėms, pasikeitus santykiams, pasikeitus mums, o ne šiaip, iš giedro dangaus - eidamas su stačiu pargriuvo, užkrito ant nuogos blondinės ir pasimetęs nespėjo nulipti. Todėl ir sakau, kad dabartinėmis sąlygomis jaučiuosi saugi, bus kitokios sąlygos, galbūt bus kitaip. Kai bus kitaip, gyvensim kitaip. Bet tai nepakeis fakto, kad vis tiek vyras ir moteris gali būti draugai. Imant bendrai, visus atvejus įskaičiuojant, neduočiau daugiau procentų nei Teisingas, bet vis tiek galimybė visai ne stebuklinga yra.
Atsakyti