Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras ir moteris - TIK draugai

QUOTE(given444 @ 2014 08 26, 17:43)

siaip as irgi linkusi pritarti daugiau Teisingam29 nei Laukinei Gulbei. Lauke Gulbe, ar esi turejus drauga-biciuli 10-20metu, kuris ne karto taves nemane geisti? nes as turejau tokiu, ir net keleta, ir kiekvienas ju ivairiais laikotarpiais yra geide manes - zinoma, tai nevirto problema, kaip sakoma, vystytis tam toliau trukde aplinkybes ir per mazas mano pacios noras.  smile.gif

Ne 10 metų, bet maždaug 6-7 metus turiu draugą, su kuriuo nei vienam nėra seksualinės traukos vienas kitam. Galiu garantuoti, nes jam patinka "karštos pupytės", labiau standartinės moterys, o man patinka kitokie vyrai. Bet taip, likę variantai tokie, kai kažkas buvo, bet paskui likom tiesiog draugais arba pasukom skirtingais keliais. Aš seksualinės patirties ar intensijos jai nelaikau kliūtimi išlikti draugais, toliau bendrauti - jeigu tik yra abipusis noras. Nesakau, kad tai būna dažnai, apskritai šiais laikais ne taip dažnai žmonės dešimtmečiais išlaiko tvirtus bičiuliškus santykius, nepaisant, kokios lyties draugai. Sakau, kad nereikia uždėti štampo "tai neįmanoma", nes taip mes ir apribojame galimus variantus, susiauriname savo galimybes. Panašiai kaip kai kurios moterys įsitikinusios, kad "visos moterys gyvatės, pavydžios, kalba apie nagų lakus", ir bendrauja tik su vyrais, taip apribodamos galimybę turėti bent vieną draugę, kas, sakyčiau, kiekvienai moteriai labai naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 24, 19:24)
Nekiekvienos, bet taip, vyras geroje formoje yra pajegus myletis kasdien. Ar nores jis to - priklausys nuo moters. As nesakau, kad yra nenormalu nesimyleti kasdien, kaip ir nera normalu myletis karta per menesi. Bet ne apie tai gincijuos as. Mano teiginys yra paprastas - Moteris su Vyru negali buti tik draugais, nes vyras nores su moterimi pasimyleti anksciau ar veliau, o tas noras kils ne is ko kito, kaip vyro prigimties daugintis.

Sveikas vyras pajėgus kasdien- taip. Bet ar nori kasdien, nebūtinai. Ir tikrai ne vien nuo moters tas priklauso. Ir apie kartą per mėnesį niekas nekalba, nereik čia pult į kraštutinumus.

QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 24, 21:48)
As suprantu santykius mazdaug taip eiliskumo tvarka:
Nepazistami < Pazistami < Bendradarbiai < draugai < Emociskus jausmus puoselejantys draugai < meile < meiluziai < vaikinas ir mergina < vyras ir zmona

Jei tu taip supranti santykius,tai arba dar turi labai mažai patirties,arba nieko apie tuos santykius nesupranti. Tikra meilė gimsta ne iš idealizavimo prieš tampant meilužiais ir oficialia pora, būtent ir būnant pora du žmonės kuria meilę kartu. O iki tol tikrai - emociškus jausmus puoselėjantys žmonės.
Lygiai tas pats pasakytina ir apie tikrą draugystę, gimsta ji ne iš karto ir nebūtinai prieš tampant įsimylėjėlių pora..
Aišku, galimas ir toks aprašymas eiliškumas, bet gan retai būna taip, kad ilgą laiką buvę TIK draugais, patikrintais laiko, štai ims ir pradės vienas kitam jausti kažką kito.

QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 24, 22:11)
O jus manote, kad be lovos negali buti neistikimybes? net be buciniu, jeigu taip konkretinant.

Gali. Netgi ir aš sakyčiau, kad toji nefizinė neištikimybė ir yra pati baisiausia.
O bet tačiau.... tik jau nereikia painioti draugystės, bičiuliškų santykių su emocine neištikimybe, ką tamsta, matau, labai nori padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 26, 16:00)
... to pirminio instinko - daugintis, pratesti giminine, islikti, kuris yra uzkoduotas vyro fizionomijoje.

...turbut norejei parasyti "fiziologijoje". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 26, 23:47)
...turbut norejei parasyti "fiziologijoje".  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
geras pastebėjimas.
Kartais būna ir fizionomijoje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 26, 12:47)
...turbut norejei parasyti "fiziologijoje".  biggrin.gif

Tikrai taip smile.gif Bet nematau, kas cia tokio juokingo. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(*MM* @ 2014 08 26, 08:22)
Gali. Netgi ir aš sakyčiau, kad toji nefizinė neištikimybė ir yra pati baisiausia.
O bet tačiau.... tik jau nereikia painioti draugystės, bičiuliškų santykių su emocine neištikimybe, ką tamsta, matau, labai nori padaryti.

As nemaisau. As parasiau chronologine santykiu vystymo tvarka ( nors sutinku, kad ji gali buti ir siek tiek kitokia) tam, kad parodyciau, jog is draugystes gali issivystyti rimtesni santykiai. Moterys buna kryzium gulasi aiskindamos, kad su vaikinu draugauja tik kaip su draugu, o veliau supranta, jog atsiranda prisirisimas, emocine priklausomybe ir paasikeja, kad savoka "tik draugai" tebuvo muilo burbulas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teisingas29: 27 rugpjūčio 2014 - 02:49
Aš tikiu draugyste tarp skirtingų lyčių ir nemanau, kad visiems vyrams tas noras daugintis ir tenkinti lytinius poreikius svarbiausias. Tikrai įdomu išgirsti daugiau vyriškos nuomonės apie tai, bet esu įsitikinus, kad kiekvienas spręs būtent pagal save. Pati pažįstu keleta vaikinų, vyrų, kurie sako, kad tokia draugystė negalima, tačiau žinau ir tokių, kurie ja tiki ir turi tų draugių moterų.
Aš turiu tris draugus vaikinus, su dviem mus skiria atstumas, bet nuolat skambinamės, rašomės ir kokį kartą mėnesin susitinkam, praleidžiam visą dieną. Su vienu iš jų buvo iš niekur išlindusi trauka abipusė, pabandėm - kartu buvo gera, bet kažkaip ir išblėso tas gan greit ir vėl esame tik draugai. Dėl savęs esu tikra, nes nebejaučiu aistros, tik šiltus, gražius draugiškus jausmus. Dėl jo, manau taip pat, nebeeeent jis tai puikiai slepia, užgožia ir neparodo ir su manim bendrauja labai TIK draugiškai, bet kam jam reiktų tai slėpti ir gaišti laiką, jei aš jam jokia draugė, o tik tam tikro veiksmo objektas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 27, 02:49)

As nemaisau. As parasiau chronologine santykiu vystymo tvarka ( nors sutinku, kad ji gali buti ir siek tiek kitokia) tam, kad parodyciau, jog is draugystes gali issivystyti rimtesni santykiai. Moterys buna kryzium gulasi aiskindamos, kad su vaikinu draugauja tik kaip su draugu, o veliau supranta, jog atsiranda prisirisimas, emocine priklausomybe ir paasikeja, kad savoka "tik draugai" tebuvo muilo burbulas smile.gif

Būna ir taip, bet, manau, didelė bėda būtent vyro ir moters draugystės atveju būna tada, kai vyras įsitikinęs / tikisi, kad ir vystysis santykiai tokia tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Teisingas29 @ 2014 08 27, 03:49)
Tikrai taip smile.gif Bet nematau, kas cia tokio juokingo.  rolleyes.gif
Papildyta:

Pats parašėt - GALI išsivystyt. Bet nebūtinai išsivysto. O jei ir išsivysto,dar nereiškia,kad prieš tai draugystė buvo netikra. Tad nustokite briedus rašyti biggrin.gif
Atsakyti
geriau jau reiktu paklausti, ar pvz Teisingas29 savo zmonai ar antrai pusei "leistu" tureti toki platoniska drauga ir butu ramus del to?
taip pat ar cia esancios moterys tikrai puikiai toleruoja antros puses drauges? jei ir toleruoja, tai tikrai tokiu draugysciu papildomai neskatina - ir tai susiveda, manau, i viena ir ta pati, ka ir raso straipsnis: platoniski santykiai gaunasi keisti, nes juose negali siekti kuo daugiau... o kaip tik, nuolat pasamoneje islaikyti tam tikra atstuma. po to ziurek, nesusimatai ilgiau, ir jau kalbiesi maziau, naturaliai atitolsti.

dar kitas momentas. jei tavo platoniskas draugas turi antra puse, chemijos levelis tikrai sumazejes. tokiu atveju, galime daryti prielaidas, kad tiems platoniskiems draugams, kurie turi savo antrasias puses, bendrauti tikrai butu lengviau - dar su papildoma salyga, kad antrosios puses del platonisku santykiu visiskai nesinervina.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 27, 11:36)
geriau jau reiktu paklausti, ar pvz Teisingas29 savo zmonai ar antrai pusei "leistu" tureti toki platoniska drauga ir butu ramus del to?
taip pat ar cia esancios moterys tikrai puikiai toleruoja antros puses drauges? jei ir toleruoja, tai tikrai tokiu draugysciu papildomai neskatina - ir tai susiveda, manau, i viena ir ta pati, ka ir raso straipsnis: platoniski santykiai  gaunasi keisti, nes juose negali siekti kuo daugiau... o kaip tik, nuolat pasamoneje islaikyti tam tikra atstuma. po to ziurek, nesusimatai ilgiau, ir jau kalbiesi maziau, naturaliai atitolsti.

dar kitas momentas. jei tavo platoniskas draugas turi antra puse, chemijos levelis tikrai sumazejes. tokiu atveju, galime daryti prielaidas, kad tiems platoniskiems draugams, kurie turi savo antrasias puses, bendrauti tikrai butu lengviau - dar su papildoma salyga, kad antrosios puses del platonisku santykiu visiskai nesinervina.

Mano draugas turi draugių ir aš nieko prieš. Aš irgi turiu draugų ir jis nieko prieš. Vieni turi antras puses, kiti neturi. O dėl to skatinimo, tai kaip suprasti? Juk negali kito žmogaus skatinti su kažkuo draugauti ar nedraugauti, bent jau ne šiuo aspektu - vyras jis ar moteris, kenkia santykiams ar ne. Manau, draugiškai perspėti galime tada, kai žmogus pikta linkintis, bet ir tai, suaugęs pats atsirenka, kas ir kaip. Nelabai įsivaizduoju tokio dalyko kaip "davai tu su ja nedraugauk, nes ji moteris".
Kas kita, aišku, kai matai, kad kažkokios kibirkštys, tada jau kitos mintys galvon lenda, skatinti nieko nesinori biggrin.gif Bet juk taip nėra su kiekvienu priešingos lyties draugu. Ir MB sakė kažkada, kad su draugėm miegoti nenori, nors kai kurios ir gražios, ir visa kita. Nors yra man rodos buvę ir taip, kad miegojo su kažkuo.
Atsakyti
ne visu vyrai tokie supratingi. tavasis vyras nera toks kaip Teisingas29 savo hormonine struktura; jis gal bent jau 50proc pats ir tiki "seseriska" meile; ypac jei yra laimingas (iskaitant sexualini laiminguma) su tavimi.
dar toks momentas. antros puses daug pakanciau toleruoja savo sutuoktinio platoniskas drauges, jei tas rysys jau senas - eina su mokyklos laiku, univero laiku, zodziu, atsirades IKI porai susipazistant kartu, o ne naujai atsirades "platoniskas" rysys, pvz.darbovieteje.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 27, 12:52)
ne visu vyrai tokie supratingi. tavasis vyras nera toks kaip Teisingas29 savo hormonine struktura; jis gal bent jau 50proc pats ir tiki "seseriska" meile; ypac jei yra laimingas (iskaitant sexualini laiminguma) su tavimi.
dar toks momentas. antros puses daug pakanciau toleruoja savo sutuoktinio platoniskas drauges, jei tas rysys jau senas - eina su mokyklos laiku, univero laiku, zodziu, atsirades IKI porai susipazistant kartu, o ne naujai atsirades "platoniskas" rysys, pvz.darbovieteje.

Galbūt... nes anos draugystės jau patikrintos laiko? o čia - nauja, šviežia - dar nežinai, draugystė ar seksas tai bus biggrin.gif
Atsakyti