Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras ir moteris - TIK draugai

QUOTE(Aimeja @ 2013 08 09, 14:35)
Viską kuo puikiausiai supranti, ne mažas vaikas esi.  irnesakyk.gif

Nereikia galvoti, kad visi supranta taip pat, kaip jūs 4u.gif O man tikrai toks elgesys nesuvokiamas, nes aš gyvenime ir pati labai vertinu laisvę plačiąja prasme (nemėgstu, kai man kažkas aiškina, su kuo bendraut, nebendraut ir t.t.), todėl niekada neribojau jos ir kitiems, nes juos irgi laikau laisvais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienių pūkai: 09 rugpjūčio 2013 - 14:43
QUOTE(Pienių pūkai @ 2013 08 09, 14:28)
Na, tai aš jau minėjau, kad pažįstami esam n metų ir buvom klasiokai. Man toks klausimas kilo: jeigu eitų su klasioku, tai būtų nieko tokio, ar ne? Bet jeigu eina su klasioke, tai tada jau blogis? smile.gif Galit skirtumą paaiškinti? Aš tai kažkaip nesuprantu 4u.gif

Iš pažįstamų situacijos: vedęs vyras bendravo su buvusia bendradarbe "tik drauge, su kuria n metų pažįstami ir joookių čia blogų minčių gink Die, nėra", o paskui paaiškėjo, kad abu meilužiai buvo ne vienerius metus, nors jau taip ten viskas nekaltai atrodė, abu tokie ale inteligentai, dorovingi, į bažnyčią lėkdavo, šventus vaidino, apie šeimos vertybes kalbėjo, o už akių va ką darė... Tik nepagalvokit, kad lyginu ar taikau tai jums, bet atsakant į jūsų klausimą, tai taip - skirtumas yra ir didelis. Su klasioku arbatos eiti - nieko tokio, bet, kai pradedama eiti su klasiokėmis, tai kažkaip neskaniai atrodo mirksiukas.gif

QUOTE(Aimeja @ 2013 08 09, 14:35)
Viską kuo puikiausiai supranti, ne mažas vaikas esi.  irnesakyk.gif

Niekas nesako, kad reikia nutraukti bendravimą su TIK draugais, tačiau manau atsiradus šeimai, tas bendravimas turi įgauti kitą pavidalą, būdą ar santykį. Tokio bendravimo koks buvo iki tol tiesiog ir negali būti, nereikia kurti pasakų, kad toks bendravimas-susitikimai, kavos gėrimai, žinutės, pokalbiai, ir visa kita, o jei dar daro abi pusės, stiprina šeimą. Dar visi stebisi kodlė tiek skyrybų ir trumpalaikių santykių, todėl,kad supratimo ir pagarbos šeimai neliko. Oi kaip griežtai pasakiau.  biggrin.gif  karsta.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pienių pūkai @ 2013 08 09, 13:39)
Nereikia galvoti, kad visi supranta taip pat, kaip jūs 4u.gif O man tikrai toks elgesys nesuvokiamas, nes aš gyvenime ir pati labai vertinu laisvę plačiąja prasme (nemėgstu, kai man kažkas aiškina, su kuo bendraut, nebendraut ir t.t.), todėl niekada neribojau jos ir kitiems, nes juos irgi laikau laisvais.

Palaikau tavo pozicija. Mes neturim teises riboti partneriu,isskyrus atvejus, kai tai kenkia sveikatai ir santykiams(skaudinimas, melavimas, isdavystes ir pan.), visa kita leistina. As nenurodineju savo draugui kur eit ir ka daryt. Aisku mes pasipykstam, kam kodel rasineju ir pan. bet jis pats rigi turi ex bendradarbiu veidaknygyje ar klasiokiu. Nematau tame problemos. O jei isduos, isduos. Ar nuo to mes apsaugoti? Ar db reik bijot visu klasioku, grupioku ir pan? Trint visus lauk, nebendraut? Man bendravimas svarbus, tiek kavos pagerimai su draugem, tiek siaip pasivaiksciojimai ar internetiniai pasnekesiai. Aisku buna dienu, kai nieko nenori.
Atsakyti
Gali drausti, kiek nori, sakoma, jeigu norėsi išduoti - tai padarysi ir per rakto skylutę biggrin.gif Galų gale, kaip tu tą žmogų sustabdysi? Kryžium gulsi ant durų ir sakysi "neleidžiu! sėdi namie!"? biggrin.gif Žmogus pats apsisprendžia, ar jam svarbu jo antros pusės nuomonė, ar ne. Užtenka paprasto pokalbio, per kurį tu išsakytum savo lūkesčius ar norus pvz "aš nesmagiai jaučiuosi ir man nepatinka, kad tu lakstai arbatos gerti su savo kolege/pažįstama/klasioke". Jeigu yra abipusė meilė, pagarba, tai bus atsižvelgta į jūsų nuomonę. Ir nekalbu apie viso bendravimo ribojimą, o apie tą, kuris bent jau mano konservatyviomis akimis, atrodo nederamas. Kaip ir sakiau visokie pasivaikščiojimai, išvykos dviese su kažkokia "drauge". Geriausia draugė vyrui turėtų būti žmona mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2013 08 09, 15:04)

Na, situacijų būna visokių. Iš pažįstamų situacijų aš galėčiau papasakoti, kaip užsimezgė romanas tarp bendradarbių. Taigi toliau išlaikant loginę liniją vyrui būtų visai suprantama pykti ant žmonos, kuri dirba vyriškam kolektyve. Nes maža ką smile.gif Dar galėčiau papaskoti apie kaimynų romaną. Ta prasme, aš noriu pasakyti, jog situacijų gyvenime būna visokių ir nebūtinai reikia vadovautis jomis kaip taisyklėmis.

Beje, jeigu vyras labai norės užmegzti romaną, tai jis ras būdų, kaip tai padaryti, net jei ir nebendraus su buvusiomis klasiokėmis / kursiokėmis / tik draugėmis / etc.

Bet atsakymo į klausimą aš neįskaitau 4u.gif biggrin.gif Didelis skirtumas - tai čia koks? Man įdomus apibūdinimas, nes "didelis / mažas / vidutinis" nelabai ką nusako blush2.gif Kur konkrečiai slypi tas skirtumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienių pūkai: 09 rugpjūčio 2013 - 15:24
I nuomone galima atsizvelgt, bet negali ultimatumu kelt ir sedet kaip zandarui ir viska tikrint(zinau tokiu zmoniu). O del zmonos geriausios drauges sutinku, BET... yra dienu kai tau nusibosta vyras/zmona ir nori su kazkuo kitu pakalbet, pabendraut. As pvz negaliu diena nakti viso laiko leist su vaikinu. Mes vienas kitam nusibosta, susipykstam ir nervingi bunam. Mums reikia laiko atskirai su savais draugais ar vieniems pabut smile.gif
Atsakyti
Tai faktas, kad tų situacijų būna pačių įvairiausių ir, kad jei žmogus pats degs noru užmegzti romaną bei būti neištikimas - taip ir padarys 4u.gif Kita vertus, jeigu poros santykiai darnūs, tvirti, tai, vargu, ar kuris iš jų norės vaikščiot į arbatėles su kažkuo kitu. Bendravimo su kitais žmonėmis ir taip yra per akis. Darbas, mokslai, o laisvalaikiu bent jau man kaip tik norisi leisti laiką su mylimuoju, o ne lėkti su kažkokiu draugu į kiną ar dar kur nors schmoll.gif Taip pat, jeigu jau yra šeima: santuoka, vaikai, tai kaip Aimėja sakė, visi tiek pasirašinėjimai, pasibuvimai su kažkokiu "n metų pažįstamu draugų" - šeimos nestiprina. Laisvalaikis turėtų būti leidžiamas su šeima, o ne su kažkuo kitu DVIESE. Man tai tikrai neatrodai "nekaltai ir pūkuotai".
Kodėl didelis skirtumas? Todėl, kad netikiu draugyste tarp vyro ir moters, ir netikiu tais naiviais svaičiojimais, kaip čia viskas gražu ir padoru, tuo labiau turint antrą pusę, lakstyti su kažkuo kitu doh.gif
P.S. Kai mano draugas gynėsi disertaciją - tai galima sakyti gyveno tik vien to darbo rašymo. Jeigu nebūčiau lėkusi su paruoštu maistu, tai būtų nei valgęs, nei gėręs, o sėdėjęs raudonom akimis ir tuščiu skrandžiu iki pat apsigynimo. Ką noriu pasakyti... tas laikas buvo labai sunkus, nes mačiau, kaip jis stengiasi ir kiek beprotiškai daug dirba. Aš irgi darbų turėjau, tai tuo metu mes labai nedaug laiko leidom, o vos atsiradus laisvai minutei būdavom drauge. Dabar aš galvoju, kaip būtų buvę, jeigu radus laisvą dieną jis lėktų su kokia drauge arbatos gerti? Tikrai man tai būtų nepatikę doh.gif bet, kadangi mūsų abiejų požiūriai sutapo, tai tokių problemų neturėjom, nors kai kam tai normalu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 09 rugpjūčio 2013 - 15:36
QUOTE(Isyankar @ 2013 08 09, 15:13)
Gali drausti, kiek nori, sakoma, jeigu norėsi išduoti - tai padarysi ir per rakto skylutę biggrin.gif

Ir nekalbu apie viso bendravimo ribojimą, o apie tą, kuris bent jau mano konservatyviomis akimis, atrodo nederamas. Kaip ir sakiau visokie pasivaikščiojimai, išvykos dviese su kažkokia "drauge". Geriausia draugė vyrui turėtų būti žmona mirksiukas.gif

Aš matau prieštaravimą jūsų mintyse. Lyg ir pripažįstat, kad jeigu vyras norės išduoti, tai išduos ir neturėdamas draugių. Bet vis tiek jaučiatės nesmagiai, kai jis su drauge išeina kad ir pasivaikščioti?

O be geriausios draugės žmonos šiukštu kitų gerų būti nebegali? blink.gif O mano minėtoj situacijoj žmonų / vyrų dar nėra 4u.gif

Beje, kadangi nekalbat apie bendravimo ribojimą, bet vis tiek netinka nei pasivaikščiojimas, nei arbatos gėrimas, tai koks tas bendravimas, jūsų akimis, dar galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(Pienių pūkai @ 2013 08 09, 15:33)
Aš matau prieštaravimą jūsų mintyse. Lyg ir pripažįstat, kad jeigu vyras norės išduoti, tai išduos ir neturėdamas draugių. Bet vis tiek jaučiatės nesmagiai, kai jis su drauge išeina kad ir pasivaikščioti?

O be geriausios draugės žmonos šiukštu kitų gerų būti nebegali? blink.gif O mano minėtoj situacijoj žmonų / vyrų dar nėra 4u.gif

Beje, kadangi nekalbat apie bendravimo ribojimą, bet vis tiek netinka nei pasivaikščiojimas, nei arbatos gėrimas, tai koks tas bendravimas, jūsų akimis, dar galėtų būti?

Na mano vaikinas su draugėm neina pasivaikščioti, nes mūsų abiejų požiūriai identiškai sutampa ir tiek jis nenori, kad aš pramogaučiau su kokiu "draugu", tiek aš to nenoriu mirksiukas.gif

O kas jums yra geras draugas? smile.gif Man tai tas, kuriuo tu visiškai pasitiki, kuriam tu gali visiškai atsiverti, išsipasakoti, pasiguosti, su kuriuo gali kartu leisti laiką. Štai kas man yra geras draugas. Dabar pagalvokim, jeigu vedęs vyras pradeda visas šeimos problemas, asmeniškumus pasakoti kokiai " gerai draugei", guostis ant peties ir kaip čia kažkas sakė naktį ant stogo į žvaigždes žiūrėti biggrin.gif Tai taip ir norisi paklausti "o kam tau tada žmona?" Matyt, tik maisto gaminimui, vaikų priežiūrai ir namų tvarkymui. Viena yra bendravimas iki santuokos, iki draugystės su antra puse ir visai kita, kai jau yra šeima, žmona ir pan mirksiukas.gif Jeigu labiau norisi DVIESE leisti laiką su kažkokia drauge, o ne su sutuoktiniu reiškiasi tarpusavio santykiuose kažkas ne taip. Be to, jeigu jau taip viskas nekalta, tai galima bendrauti šeimomis, kad žmona neliktų "už borto" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 09 rugpjūčio 2013 - 15:43
Gerbiu jusu nuomone del seimos, bet mes cia visi skirtingi smile.gif Jus gerai sutariat, viskas puiku, kad yra bendri poziuriai.
Man reikia laisves ir draugu su mano interesais,pomegais, o ne draugo pomegiais. As neturiu, ka su jais kalbet, o pati kai vaiku neturiu, ne itin idomu klausyt apie vaikiska maisteli ar naujus drabuzelius.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2013 08 09, 15:32)
Kita vertus, jeigu poros santykiai darnūs, tvirti, tai, vargu, ar kuris iš jų norės vaikščiot į arbatėles su kažkuo kitu.

O kam taip generalizuojat? Vieniems per akis, kitas gal visą dieną dirba prie kompo. Beje, bendravimas darbe ir su draugais skiriasi kaip diena ir naktis. Man asmeniškai patinka kolegos, bet aš draugais jų nevadinčiau, ir su jais kalbamės apie orą, darbiniais klausimais, atostogas, pan. Draugai turi gerokai platesnį temų spektrą. Galų gale, su draugais apie tą patį darbą nuoširdžiai galima pakalbėti.

Darbas, mokslai, o laisvalaikiu bent jau man kaip tik norisi leisti laiką su mylimuoju, o ne lėkti su kažkokiu draugu į kiną ar dar kur nors schmoll.gif 

Vėlgi "man nesinori" nereiškia, kad visiems neturėtų norėtis. Man, pavyzdžiui, norisi. Nesakau, kad kasdien, bet kartais norisi. Ir nematau tada nieko blogo susitikti su draugu ar drauge kokį kartą per mėnesį (lytis man reikšmės neturi). O ir mylimieji turi turėti progų su savo draugais išeiti, alaus išgert, pasišnekučiuot. Nematau nieko nenormalaus, kad žmogui norisi bendrauti su daugiau nei vienu žmogumi, t.y. mylimuoju. Galų gale, dar yra asmeninė erdvė, hobiai, pomėgiai, ką mylimieji gali daryti atskirai po vieną ar su kitais žmonėmis, neribodami vienas kito.

Tik labai pritariu, kad reikia susitarti, kur yra ribos ir siekti kažkokio kompromiso 4u.gif Niekas nekalba apie naktinius pasivaikščiojimus, susitikimų slėpimą ar naktinius smsus 4u.gif

Taip pat, jeigu jau yra šeima: santuoka, vaikai, tai kaip Aimėja sakė

Šiuo atveju jau rašiau, kad nėra nieko, ką čia paminėjot. Gal nekalbėkim apie kraštutinumus. Joks normalus vyras nepaliks žmonos vienos su vienos su vaiku namie, o su drauge eis į kiną. Man rodos, mes apie kaštutinumus nediskutavom?

Todėl, kad netikiu draugyste tarp vyro ir moters, ir netikiu tais naiviais svaičiojimais, kaip čia viskas gražu ir padoru, tuo labiau turint antrą pusę, lakstyti su kažkuo kitu doh.gif

O netikit kodėl? Jeigu nebūtumėt parašiusi to sakinio "jeigu norės išduot, tai vis tiek išduos", tai neklausčiau. Bet dabar nebesuprantu, kas gali tam nenorinčiam išduoti atsitikti, jeigu jis nueis su drauge išgert arbatos (tik gal be kraštutinumų apie žmoną su vaiku namie)? Jis vargšas tikrai nenorės, bet tik draugė jį išprievartaus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pienių pūkai @ 2013 08 09, 15:54)
O kam taip generalizuojat? Vieniems per akis, kitas gal visą dieną dirba prie kompo. Beje, bendravimas darbe ir su draugais skiriasi kaip diena ir naktis. Man asmeniškai patinka kolegos, bet aš draugais jų nevadinčiau, ir su jais kalbamės apie orą, darbiniais klausimais, atostogas, pan. Draugai turi gerokai platesnį temų spektrą. Galų gale, su draugais apie tą patį darbą nuoširdžiai galima pakalbėti.
Vėlgi "man nesinori" nereiškia, kad visiems neturėtų norėtis. Man, pavyzdžiui, norisi. Nesakau, kad kasdien, bet kartais norisi. Ir nematau tada nieko blogo susitikti su draugu ar drauge kokį kartą per mėnesį (lytis man reikšmės neturi). O ir mylimieji turi turėti progų su savo draugais išeiti, alaus išgert, pasišnekučiuot. Nematau nieko nenormalaus, kad žmogui norisi bendrauti su daugiau nei vienu žmogumi, t.y. mylimuoju. Galų gale, dar yra asmeninė erdvė, hobiai, pomėgiai, ką mylimieji gali daryti atskirai po vieną ar su kitais žmonėmis, neribodami vienas kito.
O negalima savo antros pusės vestis į tuos draugų susitikimus? smile.gif Suprantu gal ne visi įdomūs pašnekovai bus tai antrai pusei, bet, jeigu susitinka 10 žmonių, tai vis tiek bent su vienu rasi ką pašnekėt. Ar čia tik įdomus ir bendri interesai su kokia viena drauge/draugu, su kuriuo reikia atskirai susitikinėti? biggrin.gif

Tik labai pritariu, kad reikia susitarti, kur yra ribos ir siekti kažkokio kompromiso 4u.gif Niekas nekalba apie naktinius pasivaikščiojimus, susitikimų slėpimą ar naktinius smsus 4u.gif
Šiuo atveju jau rašiau, kad nėra nieko, ką čia paminėjot. Gal nekalbėkim apie kraštutinumus. Joks normalus vyras nepaliks žmonos vienos su vienos su vaiku namie, o su drauge eis į kiną. Man rodos, mes apie kaštutinumus nediskutavom?
O netikit kodėl? Jeigu nebūtumėt parašiusi to sakinio "jeigu norės išduot, tai vis tiek išduos", tai neklausčiau. Bet dabar nebesuprantu, kas gali tam nenorinčiam išduoti atsitikti, jeigu jis nueis su drauge išgert arbatos (tik gal be kraštutinumų apie žmoną su vaiku namie)? Jis vargšas tikrai nenorės, bet tik draugė jį išprievartaus? biggrin.gif

Kažkaip blogai nucitavau ir pusė žinutės dingo blush2.gif
Netikiu, nes galvoju, kad viena kuri pusė ankščiau ar vėliau pradės simpatizuoti draugui/draugei ir prasidės draugystės "kėlimas" į kitą levelį biggrin.gif Būtent dėl to, jeigu žmogus myli savo antrą pusę nesileis į visus tuos žaidimus ir "draugystes" su viena kokia drauge 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 09 rugpjūčio 2013 - 16:02