QUOTE(Ingushka @ 2007 02 02, 16:34)
Vaiciuke, tu nepyk, aš tikrai nenoriu tavęs nei įžeist, nei ką. Bet man kartais atrodo, kad tu tiesiog labai noeri būti visų draugė. Aš netyčia kažkada perskaičiau kažkokioj temoj, kaip tavo draugas kažką negražaus pasakė (nepamenu, ką, tik pagalvojau, kad mane, kaip moterį, labai įžeistų tokie žodžiai). O čia tu kalbi kaip norėtum būti su juo draugais. o jei būtumėt išsiskyrę po tų žodžių? tai vistiek norėtum dar draugiškai kavutę gert ir aptarinėt esamą gyvenimą?
Nepykstu ir visai manęs neįžeidei.
Nežinau, kodėl tau atrodo, kad noriu būti VISŲ drauge, bet atsakyk man į klausimą, ar blogai yra turėti daug draugų. Taip, draugų. Ne pažįstamų, ne kolegų, bet draugų? Nesakau, kad VISIEMS esu ir noriu tokia būti, bet tu gerai pastebėjai, aš daugeliui esu gera ir draugiška. Su naujais pažįstamais tuojau pat pasikeičiu telefonais, meilais. Pasiskambinam, susirašom, bendraujam. Tai blogai? Na, jei taip tau atrodo, tada tiek to. Aš esu tikrai labai draugiškas ir taikus žmogus. Išmokau atleisti, išmokau žiūrėti žmogui į akis ir nejausti nuoskaudos už padarytą "blogą darbą" mano atžvilgiu. Kai visa tai išmoksi padaryti, gyventi yra žymiai lengviau, nors širdis ir srūva krauju. Štai ir dabar esu įskaudinta vieno žmogaus. Kadangi jo nematau jau ilgą laiką, stengiuosi padaryti su savim kažką, kad atsikratyčiau blogų jausmų, kad jį sutikusi, galėčiau nusišypsoti. Manau, kad dėl mūsų konflikto kaltas ne tik jis, bet ir aš. Dabar bandau susitarti su savim ir galbūt jo atsiprašyti. Sunku per save perlipti, bet aš stengiuosi. Laikomas viduje pyktis niekam dar neatnešė laimės. Taip, ateisti yra labai sunku, bet kai atleidi, tikrai pasidaro geriau.
Išmokau ir dar vieną dalyką. Išmokau neimti į širdį skaudžių žodžių, ypač ištartų barnio metu, nors jie ir labai drasko širdį. Maždaug įsivaizduoju, ką tu turi omeny. Taip, tie žodžiai mane įskaudino ir tikrai norėjau bėgti neatsigręždama, bet...nepabėgau ir dabar esu labai laiminga dėl to. Jei būtumėm išsiskyrę, manau, būčiau jam atleidus ir paleidus. Ir ramiai (gal ne po mėnesio, ne po dviejų) gerčiau kavą ir kalbėčiau apie gyvenimą.
Dar sykį kartoju, pas žmones per daug pykčio. Mes prisimenam tuos, kurie mus įskaudino prieš daug metų, nesistengiam jiems atleisti, nesistengiam gyventi toliau. Kam laikyti tą pyktį? Sakysit, kad nereikia laikyti to pykčio, bet nereikia ir draugauti su "skriaudiku". Gal ir taip, per daug nesiginčysiu. Aš tik sakau, kad galima likti draugais net ir po baisių skyrybų. Tereikia to norėti. Tačiau daugelis negali atleisti, negali užmiršti ir nešioja tą pyktį savyje. Vardan ko? Kam nuo to geriau?