Man dar vienas dalykas idomus: kiek skaitau, randu, kad kraujo genetinius tyrimus reikia daryti 16-18 sav. Taciau Vilniuje juos daro 12-13 sav., kartu su pirmu echoskopu pas genetikus. Tai gal tie ankstyvi kraujo tyrimai apskritai neverti didelio demesio, gal reikia nusiraminti iki 16 sav., o jei tada kraujas rods ka negero, tada ir pradeti panikuoti ar planuoti vandenu tyrima?
QUOTE(tecer @ 2007 12 10, 09:25)
štai tau
po pirmo kraujo tyrimo mano rizika buvo 1::50, kombinuotai su echoskopu gavosi 1:247, tada po kelių savaičių vėl kartojo kraujo tyrimą ir atsakymas 1:440 ( čia jau grynai tik kraujo), tolimesnių vaisiaus vandenų genetikas nebesiūlo, nes po to tyrimo persileidimo rizika yra 1:100, o siūlo toliau sekti ultragarsu, tai aš nieko ir nebesityriau, nusiraminau, o gruodžio 19 važiuosi pasidaryti echoskopiją.
Manau ir tau bus kažkas tokio panašaus, nes genetikas sakė, kad dauguma moterų gauna gąsdinančius pirminius atsakymus , o viskas galiausiai vistiek būna tvarkoj
po pirmo kraujo tyrimo mano rizika buvo 1::50, kombinuotai su echoskopu gavosi 1:247, tada po kelių savaičių vėl kartojo kraujo tyrimą ir atsakymas 1:440 ( čia jau grynai tik kraujo), tolimesnių vaisiaus vandenų genetikas nebesiūlo, nes po to tyrimo persileidimo rizika yra 1:100, o siūlo toliau sekti ultragarsu, tai aš nieko ir nebesityriau, nusiraminau, o gruodžio 19 važiuosi pasidaryti echoskopiją.
Manau ir tau bus kažkas tokio panašaus, nes genetikas sakė, kad dauguma moterų gauna gąsdinančius pirminius atsakymus , o viskas galiausiai vistiek būna tvarkoj
ačiū mergaitės už padrąsinančius žodžius. Net graudu, kokios jūs visos šaunios. Tikrai kai paskaitai apie tai, kad daugumai ta rizika nepasiteisina, tai ramiau pasidaro.
Dar kartą ačiū už palaikyma. Čia visoms
QUOTE(D. mama @ 2007 12 10, 11:57)
mamyte papasakokite apie genetinius tyrimus. Ka ten istiria? Mus siuncia i genetikos centra, nezinau ko tiketis.
Sveika,
na pirmiausiai tau ziures echoskopu. Veliau pakartos kraujo tyrimus. Po keliu dienu lieps pasiskambinti del rezultatu. Jei kraujo tyrimai nesikeis, tuomet reikes darytis vaisiaus vandenu tyrima.
Lieps atvykti paskirtu laiku. Vel paims krauja. Tada su plona adata durs per pilva (neskauda), tuo paciu ziures per echoskopa, kad vaikelis butu kuo toliau ir paims vaisiaus vandenu. Kazkur po 3 dienu bus rezultatai.
Siaip visos proceduros neskausmingos, tik labai psichologiskai varginancios.
Bet kai suzinai rezultatus, gyvenimas nusvinta paciom ryskiausiom spalvom.
Mergaitės,
o kaip ten su genetikais yra: kiek gydytojų klausiau, tai nebūtina, jai napatenki nei į vieną rizikos grupę. Apie amžių vienur rašo, kad rizikos grupė nuo 30, kitur nuo 35...
Kažkaip vis pagalvoju, ar čia pasitikėti gyd nuomone, kad nebūtina, ar imtis pačiai iniciatyvos ir nuvykti išsitirti
Ar tas faktas, kad man 32m ir gimdysiu pirmą kartą turėtų mane įpareigoti apsilankyti pas genetikus?
o kaip ten su genetikais yra: kiek gydytojų klausiau, tai nebūtina, jai napatenki nei į vieną rizikos grupę. Apie amžių vienur rašo, kad rizikos grupė nuo 30, kitur nuo 35...
Kažkaip vis pagalvoju, ar čia pasitikėti gyd nuomone, kad nebūtina, ar imtis pačiai iniciatyvos ir nuvykti išsitirti
Ar tas faktas, kad man 32m ir gimdysiu pirmą kartą turėtų mane įpareigoti apsilankyti pas genetikus?
QUOTE(ralija @ 2007 12 10, 20:47)
Mergaitės,
As irgi nepatekau i jokia rizikos grupe, tiesiog norejau pati issitirti del ramybes. Jei yra galimybe issitirti, kodel gi ja nepasinaudojus? Man 34 metai, gimdysiu antra, manau virs 30 jau rizika didesne.
Uzsirasiau vandenu tyrimui po Nauju... Gal galit ka raminancio parasyti. Pvz.: kad po proceduros nieks nespazmavo, neskaudejo...
Kaip rengiates tai procedurai- brendziuko inkalet ar raminanciu kokiu? Gal magnio? O po proceduros Santariskese iskart paleidzia ar dar sulasina kokiu raminan ciu-atpalaiduojanciu? Ir baisusis mano klausimas- ar realiai girdejote bent apie viena moteri, kuriai si pocedura liudnai baigesi, nors jokiu kitu indikaciju persileidimui nebuvo?
Ner blogi tie mano rezultatai, bet neapibreztumas gadina nervus. Manau, pradejus- reikia uzbaigti iki galo tuos tyrimus, kitaip jaudinsies iki pat gimdymo, o jei ka- negyvai save uzgrausi.
Kaip rengiates tai procedurai- brendziuko inkalet ar raminanciu kokiu? Gal magnio? O po proceduros Santariskese iskart paleidzia ar dar sulasina kokiu raminan ciu-atpalaiduojanciu? Ir baisusis mano klausimas- ar realiai girdejote bent apie viena moteri, kuriai si pocedura liudnai baigesi, nors jokiu kitu indikaciju persileidimui nebuvo?
Ner blogi tie mano rezultatai, bet neapibreztumas gadina nervus. Manau, pradejus- reikia uzbaigti iki galo tuos tyrimus, kitaip jaudinsies iki pat gimdymo, o jei ka- negyvai save uzgrausi.
QUOTE(alfa159 @ 2007 12 11, 15:19)
Uzsirasiau vandenu tyrimui po Nauju... Gal galit ka raminancio parasyti. Pvz.: kad po proceduros nieks nespazmavo, neskaudejo...
sėkmės tau . Kelinta savaitė tada bus kai darys šį tyrimą?
QUOTE(viliuosi @ 2007 12 11, 15:53)
sėkmės tau . Kelinta savaitė tada bus kai darys šį tyrimą?
17,5 sav.
QUOTE(viliuosi @ 2007 12 11, 17:33)
Dar kartą sėkmės
Patikesiu prietarais ir nedekosiu, jei galima.