Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(vainė @ 2007 04 13, 12:29)
Man echo darė penktadienį, kai buvo 14 sav., dabar dar sako reikės 18 sav. daryti, tada viskas matysis. O po to ir dėl tų tyrimų vandens. Ar neskauda kai juos ima, ar reikia gulėt ligoninėj? Aš taip supanikavau, kad gyventi nebesinoti....

visu pirma nusiramink ir viskas gerai bus, yra gerai mirksiukas.gif
as irgi kankinaus nuo pirmos minutes, nes mano gine rekomendavo visai nutraukti nestuke.gif , bet jau buvo 12 savaiciu, tada isvaziavau i GC, nieko gero ir cia nepesiau, gal biski daugiau ramybes tik, tai ir nesioju leliuka dalinai nezinomybej ar jam viskas gerai ar ne.
Svarbiausia ka mes dabar galime padaryti - NESIJAUDINTI ir dziaugtis auganciu puziuku smile.gif
Jei ir pasakys, kad viskas gerai? O jei suklys? Musu paciu nuojauta, manau kur kas stipresne uz visus tyrimus.

Vandenu tyrimas trunka vos 10 minuciu turbut. Tiesiog ivardinkim tai kaip "sudetingesne" procedura. Man irgi atrode kad ten kazkas ypatingo ir baisu. Nereikia bijoti. Sakykim kaip is venos ima kraujuka, taip su tokia adatele, praduria pilvo sienele, paima vandenuko. Del leliuko nesibaimink - gydytojos mato per echo kur jis, kad jo nepaliesti smile.gif Man netgi idomu buvo ziureti blush2.gif
Kelias dienas po to reikia labiau saugotis, nepervargti, nekelti sunkiai. Zaizdu jokiu nelieka, bet kad duriukas uzsitrauktu gerai smile.gif Siek tiek gali pamausti pilvuka.
Zodziu - del persileidimo - manau, kad nera ko baimintis, jei normaliai elgsis pati mamka, gresmes nera jokios.

Atsakyti
O turiu klausimeli blush2.gif Po kiek laiko ten ateina tyrimu atsakymai?-nezinau kokius ten daro pirma karta nuejus-kraujo, tikriausiai dar kazka doh.gif ?
Atsakyti
kraujo tyrimai mazdaug po 3 dienu jau gali buti
vaisiaus vandenu - savaites begyje
Atsakyti
o ar yra skirtumas kelių savaičių imti tuos vandenis - ar yra kad tik "nuo tada ir tada"? Po kiek laiko šie atsakymai būna?

Kažkaip gyventi nebesinori... Nors ir pati gydytoja sakė- nėra nieko čia baisaus....bet visada galvojasi apie blogiausią.
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 04 13, 15:36)
o ar yra skirtumas kelių savaičių imti tuos vandenis - ar yra kad tik "nuo tada ir tada"? Po kiek laiko šie atsakymai būna?

Kažkaip gyventi nebesinori... Nors ir pati gydytoja sakė- nėra nieko čia baisaus....bet visada galvojasi apie blogiausią.

nu mesk tu tas blogas mintis lauk tongue.gif
tavo rezultatai pakankamai normalus, ir tai yra tik statistiskai pagrysti skaiciai. Man rode 1 prie 50, bet tai dar nereiskia kad galiu buti ta vienintele is 50. Lygiai taip pat, kaip ir tai, kuriai rodo tyrimus jog viskas gerai, gali buti lygiai taip pat tas vienintelis atvejis ir is 10 000. Taip kad nusiramink ir nesinervuok, mazyliui tokia mamka nepatinka mirksiukas.gif Mums parodo tik galimybe tai rizikai, o ne jau realius duomenis.
vandenu tyrima daro manau mazdaug nuo 18 savaiciu, negaliu tiksliai teigti nuo kada. Man buvo 20.
Atsakyti
gavau atsakymus - 1:3000 del dauno, 1:10000 dėl edvardso ir dar kažko karsta.gif
Atsakyti
O gal kartais zinot kokius konkreciai parametrus nustatineja tiriant krauja Genetikos centre ? berods vienas is ju HCG, gal kas tiksliau zino? Dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 04 13, 17:55)
gavau atsakymus - 1:3000 del dauno, 1:10000 dėl edvardso ir dar kažko  karsta.gif

tada aš nesuprantu kaip ten "matuoja". Man iškino, kad pagal mano 32 metus tikimybė 1:400, o mano 1:260 ar kažkaip panašiai. O čia tūkstančiais? Ar aš kažką netaip suprantu ar nevienodai matuoja? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vainė: 13 balandžio 2007 - 17:04
QUOTE(vainė @ 2007 04 13, 16:48)
tada aš nesuprantu kaip ten "matuoja". Man iškino, kad pagal mano 32 metus tikimybė 1:400, o mano 1:260 ar kažkaip panašiai. O čia tūkstančiais? Ar aš kažką netaip suprantu ar nevienodai matuoja? g.gif

ne, cia ne tukstanciai. Man 27, bet rizika parode 1:50, taip, kad nuo amziaus cia nepriklauso. Visur tik sausa statistika ten.
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 13, 19:06)
ne, cia ne tukstanciai. Man 27, bet rizika parode 1:50, taip, kad nuo amziaus cia nepriklauso. Visur tik sausa statistika ten.

nu tai kad priklauso, man tikrai sakė šiandien, kad mano amžiui 1:400. Tikrai ttiktai, kelis kartus tikslinausi. Rudaake, o tau echo nieko nerodė?
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 04 13, 17:13)
nu tai kad priklauso, man tikrai sakė šiandien, kad mano amžiui 1:400. Tikrai ttiktai, kelis kartus tikslinausi. Rudaake, o tau echo nieko nerodė?

taip pagal amziu jie pasako kokia rizika, bet veliau pagal kraujo tyrimus (jei tokius darai) tie rezultatai labai pasikeicia ...
Man pries pora metu irgi dare ta kraujo tyrima ir rezultatas buvo 1:1200 del dauno, o del kitu - dar mazesne, tai nereikejo tolimesniu tyrimu..

Radau atsakyma i savo klausima internete, jei kam idomu galit issamiau pasiskaityti:
http://www.sekunde.l...?p=read&tid=731
Papildyta:
QUOTE(vainė @ 2007 04 13, 16:48)

Pagal rezultatus iseina kad tavo atveju tikimybe siek tiek didesne nei statistiskai vidutinei tavo amziaus moterei... bet visgi ji nera labai didele... o tau nesiule darytis tolimesniu tyrimu? idomu nuo kokio santykio jie siulo tirti vaisiaus vandenis? Rudaake gal tu zinai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 13, 19:32)
vandenu tyrima siulo manau kiekvienai, kuriai tik rodo didesne rizika, desimcia, simtu ar tukstanciu....  Tik sprendima ar ji daryti, priima tik pati  nestuke.gif

man sakė, kad vandenų tyrimą reikėtų darytis, jei dėl dauno sind. tikimybė būtų didesnė nei 1:250 4u.gif
Atsakyti