Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Diija @ 2007 11 09, 14:05)
Sveikutės  4u.gif Gal kas galit man pasakyti kas yra trigubas (triple) genetinis tyrimas? Kaip suprantu daro echoskopiją, ima ir tiria kraują, o dar trečias?  g.gif Man reikia užsirašyti  į KMUK gruodžio 19d (tada man bus 13sav.) atlikti šį tyrimą.

sveikute 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tu nesijaudink tu nueik pas Abraiti kada jis tau liepe ir jis viska pats padaro echo , ir triguba kraujo tyrima.
tai va as pas ji buvau treciadieni tai jis man istyre kaklo rauksle, po to akusere paeme krauja ir nusiunte genetikams, tai abraitis liepe paskambint treciadieni ir rezultataii jau bus gatavi.
gali ramiai sau lakti leliuko ir del genetiku nepergiventi, kadangi mes klinikuose prisirasiusios tai mum jokiu eiliu nera.
Atsakyti
QUOTE(jurgitat @ 2007 11 09, 10:18)
As jai skambinsiuos kai pasidarysiu Triplo testa, t.y. po dvieju savaiciu, bet smalsu iki to suzinot  blush2.gif  ax.gif

Aaaa, aišku. Bet aš vis vien jai dabar paskambinčiau ax.gif Juk kas daugiau tiksliai paaiškins tuos skaičius, jeigu ne ji. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tecer @ 2007 11 09, 11:54)
Sveikos, kątik sužinojau kraujo tyrimo atsakymus..
Žinia truputį gąsdinanti- užregistravo pakartotiniams kraujo tyrimams jau pas genetikus lapkričio 15 d., nes rizika Dauno sindromui pagal mano kraują 1:260, o pagal mano amžių (27m.) turėtų būti 1:800. Simanavičiūtė ramino, kad tokius  atsakymus gauna kas dešimta moteris, bet kažkaip neramu pasidarė ant širdelės  cray.gif  cray.gif
tokia rami buvau po echo.. o dabar še tau, kad nori..

Tik tu nesinervink visiškai be reikalo doh.gif Mano atsakymas buvo 1:50, na ir kas - buvau rami rami (tai juk tik tikimybė, kad gal aš galiu būti ta viena iš 50...), nes visos problemos prasideda nuo nervų, o tuo labiau esant nestuke.gif . Juk jau yra įrodyta, kad didžioji dalis persileidimų įvyksta dėl būsimos mamytės nervavimosi unsure.gif
O tos tikimybės, tai visada būna toookios, kad paskui tik ramina genetikės savo pacientes, sako, kad tai tik tikimybė doh.gif
O man po vaisiaus vandenų tyrimo labai geri rezultatai thumbup.gif Čia tik telefonu man taip pasakė, šiandien važiuosiu atsakymą pasiimsiu, tai gal daugiau pakomentuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2007 11 09, 09:13)
Pasirodo Duphaston genetiskai nepatariamas jeigu laukiates berniuko, o jis skiriamas dar nezinant lyties... berniukas gauna moteriskus hormonus.. o tai nieko gero....

ir siaip buvau pas genetike klaipedoj... nematau tikslo trenktis i vilniu jei reikia tik kraujo tyrimu... taip pat viska issamiai paaiskina, maloniai bendrauja, ziniu bagazu nesiskundzia.. man antra karta ateinant net pasidomejo moteris naujausiais tyrimais del klaritromicino poveikio... o dabar "triple" testa rekomendavo daryt vien del duphaston'o... kitaip butu uzteke tik "double"

problema vienintele, tai kad klaipedoj pries pas ja einant reik susirast gera echoskopuotoja..

pasiziurejau i liniuote smile.gif meluoja velniai, nejauciu dar judesiuku

o kas blogai del to Duphaston, as laukiuosi berniuko ir iki 12 savaites ji geriau. Buvau ir pas genetikus ir nieko delto nesake?
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2007 11 09, 14:45)

Tik tu nesinervink visiškai be reikalo  doh.gif  Mano atsakymas buvo 1:50, na ir kas - buvau rami rami (tai juk tik tikimybė, kad gal aš galiu būti ta viena iš 50...), nes visos problemos prasideda nuo nervų, o tuo labiau esant  nestuke.gif . Juk jau yra įrodyta, kad didžioji dalis persileidimų įvyksta dėl būsimos mamytės nervavimosi  unsure.gif
O tos tikimybės, tai visada būna toookios, kad paskui tik ramina genetikės savo pacientes, sako, kad tai tik tikimybė  doh.gif
O man po vaisiaus vandenų tyrimo labai geri rezultatai  thumbup.gif  Čia tik telefonu man taip pasakė, šiandien važiuosiu atsakymą pasiimsiu, tai gal daugiau pakomentuos  ax.gif

Ačiū tau, Geltoniausia, už palaikymą, stengiuosi nusiteikti optimistiškai- juk echo tai buvo kuo puikiausia - sprando raukšlė tik 1.3 mm, nosiukas susiformavęs, o visa tai tikrai turėtų rodyti, kad mums nieko blogo negręsia, ar ne? Tikiuosi pakartos tą kraujo tyrimą ir viskas išsispręs thumbup.gif
džiaugiuosi už tave, šaunios naujienos ir tu tapi šaunuolė-optimistė thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tecer @ 2007 11 09, 13:54)
Sveikos, kątik sužinojau kraujo tyrimo atsakymus..
Žinia truputį gąsdinanti- užregistravo pakartotiniams kraujo tyrimams jau pas genetikus lapkričio 15 d., nes rizika Dauno sindromui pagal mano kraują 1:260, o pagal mano amžių (27m.) turėtų būti 1:800. Simanavičiūtė ramino, kad tokius  atsakymus gauna kas dešimta moteris, bet kažkaip neramu pasidarė ant širdelės  cray.gif  cray.gif
tokia rami buvau po echo.. o dabar še tau, kad nori..
Papildyta:
http://supermama.lt/.../view/3735/108/

nusiramink, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2007 11 09, 12:05)
Sveikutės  4u.gif Gal kas galit man pasakyti kas yra trigubas (triple) genetinis tyrimas? Kaip suprantu daro echoskopiją, ima ir tiria kraują, o dar trečias?  g.gif Man reikia užsirašyti  į KMUK gruodžio 19d (tada man bus 13sav.) atlikti šį tyrimą.

triple yra trigubas kraujo testas, taip vadinamas todel, kad tiriama del triju ligu - Dauno, Edvardso ir nervinio vamzdelio defektu.

QUOTE(zizi @ 2007 11 09, 13:53)
o kas blogai del to Duphaston, as laukiuosi berniuko ir iki 12 savaites ji geriau. Buvau ir pas genetikus ir nieko delto nesake?

as sito dalyko klausiau genetikes, tai ji atsake, jog nieko apie tai nezino, jog homoseksualizmas buvo ir yra visais laikais, kad homoseksualu procentas nesikeicia nuo seniausiu laiku, isliko toks pats ir tada, kai buvo pradetas vartoti dufhastonas.
Atsakyti
QUOTE(jurgitat @ 2007 11 08, 14:03)
Sveikos,
Gal galetumete kuri pakomentuoti kas cia per skaiciai?
CRL-3.9, BPD-1.4, NT-0.8, NB (+).
Kuris skaicius yra tas sprando rauksles persvieciamumas ir ka reiskia kiti skaiciai?

Sprando raukšlės: "NT-0.8" 4u.gif
CRL - vaisiaus ilgis nuo galvytės iki kryžkaulio
BPD - biparietalinis matmuo, t.y. matmuo skersai galvytės, matuojant tarp smilkinių
NB - nosies kaulo vertinimas
Atsakyti
Duphaston'as ne homoseksualizma sukelia, o gali problemos buti su lytiniu organu vystymusi, nenusileides kapselis, neissivystes vyr. lyties organas ir pan.
jei skaitot angliskai -> Use in 1st trimester and in high doses may possibly be teratogenic (pirma trimestra vartojant didelemis dozemis gali veikti teratogeniskai)
Tik niekas nesako kad 100%!! O tik kad yra galimybe...

as tai zinodama dar pagalvociau pries vartodama... man pavyzdziui viena diena buvo pasirodes ryskus raudonas kraujas.. po to su echoskopu ziurejo jokiu atplaisu ar pan nebuvo... vadinas be reikalo skyre... ir dar liepe gert iki 12 savaites, beveik saziningai ir atgeriau sad.gif tikiuosi kad bus mergyte, tada maziau vel baimiu visokiu belaukiant

Gal kam vilniuje reikia vietos lapkricio 22 9.00? as nebevaziuosiu.. kraujo tyrimai geri.. beliko ultragarsa pasidaryt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 09 lapkričio 2007 - 17:50
QUOTE(Rasma @ 2007 11 09, 15:26)
Sprando raukšlės: "NT-0.8" 4u.gif
CRL - vaisiaus ilgis nuo galvytės iki kryžkaulio
BPD - biparietalinis matmuo, t.y. matmuo skersai galvytės, matuojant tarp smilkinių
NB - nosies kaulo vertinimas

aciu labai us paaiskinima. zinojau, kad rizikos jokios nera, bet idomus buvo tie skaiciukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2007 11 09, 17:47)
Duphaston'as ne homoseksualizma sukelia, o gali problemos buti su lytiniu organu vystymusi, nenusileides kapselis, neissivystes vyr. lyties organas ir pan.
jei skaitot angliskai -> Use in 1st trimester and in high doses may possibly be teratogenic (pirma trimestra vartojant didelemis dozemis gali veikti teratogeniskai)
Tik niekas nesako kad 100%!! O tik kad yra galimybe...

as tai zinodama dar pagalvociau pries vartodama... man pavyzdziui viena diena buvo pasirodes ryskus raudonas kraujas.. po to su echoskopu ziurejo jokiu atplaisu ar pan nebuvo... vadinas be reikalo skyre... ir dar liepe gert iki 12 savaites, beveik saziningai ir atgeriau sad.gif tikiuosi kad bus mergyte, tada maziau vel baimiu visokiu belaukiant
Gal kam vilniuje reikia vietos lapkricio 22 9.00? as nebevaziuosiu.. kraujo tyrimai geri.. beliko ultragarsa pasidaryt

cia taip gerb.Eringyte sake lotuliukas.gif

beje, patarciau atkreipti demesi ir tiksliai issiaiskinti, kas tai yra butent didele doze smile.gif manau, tikslus skaicius jus nustebintu smile.gif jusu vietoje as tikrai taip nesijaudinciau... tuo labiau nemanau, kad ginekologai visai durni, ir nezino tokiu dalyku...
Atsakyti
Na va, aš jau po visų tyrimų žinau tikslius rezultatus rolleyes.gif Jokios rizikos man nėra jokiam sindromui thumbup.gif Ir dar pasakė, kad bus mergytė wub.gif

Tik nepaklausiau, kam reikalingas pakartotinas patikrinimas g.gif Negi dar gali kas nors pasikeisti? Gal kuri žinot?
Atsakyti
tai jeigu vilniuj lapkr.22,9:00 niekam nereik vietos, tikriausiai verta paskambinti jiems ir atsaukt... gal kam pravers ta tuscia vieta
Atsakyti