Kai galvojat ar daryti genetinius tyrimus ar ne, pirmiausiai pagalvokit apie 2 dalykus:
1. Ar galėsite nutraukti vaikeliui gyvybę, jei kažkas bus negerai?
2. Ir ar jei išdrįsite nešioti vaikelį toliau, norėsite visą likusį laiką tik verkti ir galvoti kaip blogai?
Aš nešiojau iki galo, nors tai būtų kainavę net mano pačios gyvybę, rizikavau... Nors ir sako visi, kad padarei daugiau nei buvo įmanoma, aš vis tiek save kaltinu, kad gal kažko nepadariau...
Vienintelio, ko būčiau negalėjusi padaryti, tai nutraukti Vaikeliui gyvybės...
Kai sužinojom diagnozę, sudužo visos mūsų gyvenimo svajonės ir viltys. Verkėm gal kokią savaitę, bet vėliau reikėjo susitvardyti, tam, kad Vaikeliui pilvelyje būtų kuo galima geriau... Ašaros mums buvo prabanga...
Jei pajėgsite visą tai atlaikyti ir apgalvoti šiuos 2 mano teiginius. Galite daryti tyrimus...
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 04, 22:27)
Labukas! Kaip tau besiseka? Kaip lelka?
Man rizika buvo net 1:50
pradejau visa ta zaidima del vaistu vartotu ir tai vyras vartojo, ne as, na bet labai negeri jie Tai ir vargau O dabar spjoviau i visus tuos tyrimus ir tiesiog laukiu mazyle
Man rizika buvo net 1:50
pradejau visa ta zaidima del vaistu vartotu ir tai vyras vartojo, ne as, na bet labai negeri jie Tai ir vargau O dabar spjoviau i visus tuos tyrimus ir tiesiog laukiu mazyle
Ai normaliai visai, biski buvo diena su naktim sumaises bet dabar lyg ir geriau
Bet echoskopija tau gerai viska rode ane? Tai aisku lauk ramiai savo mazyles (ar mazylio ), viskas bus ok Uzknisa tie visi genetiniai tyrimai, kiek nervu daug kainuoja Atsimenu gailejomes su vyru kad isvis ten vaziavom
Papildyta:
QUOTE(agnita @ 2007 03 05, 10:26)
Aš irgi neapsisprendžiu ar darytis tyrimus genetikos centre ar ne, dar tik 9 savaitė, bet jau galvoju apie tai. Tarsiuos su ginekologe. Anksčiau buvau nusprendus darytis, o dabar kuo toliau tuo labiau abejoju ar iš tikro reikia?
Tai jei nera del ko, aisku nesidaryk Mane tai siunte ginekologe, nes tolimoje gimineje yra vienas giminaitis su dauno sindromu, bet genetikos centre pasake kad man tai neturi itakos, nes per tolima gimine, o jei to nebutu buve, niekas manes nebutu siunte ten
Papildyta:
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 05, 11:39)
Jei eisi pas genetike iki 16 savaites, tai greiciausiai darys tik echo, o krauja jei ims tai mazdaug 18-19 savaiciu. o po to - jei yra reikalas ir nescioji sutinka, ima vandenu tyrima.
NU as atvaziavau 14 sav, tai dare ir echo ir krauja dare, kraujo atsakymas buvo po 3 dienu
Papildyta:
QUOTE(Tornadziukas @ 2007 03 05, 14:57)
Kai galvojat ar daryti genetinius tyrimus ar ne, pirmiausiai pagalvokit apie 2 dalykus:
2. Ir ar jei išdrįsite nešioti vaikelį toliau, norėsite visą likusį laiką tik verkti ir galvoti kaip blogai?
Aš nešiojau iki galo, nors tai būtų kainavę net mano pačios gyvybę, rizikavau... Nors ir sako visi, kad padarei daugiau nei buvo įmanoma, aš vis tiek save kaltinu, kad gal kažko nepadariau...
Kai sužinojom diagnozę, sudužo visos mūsų gyvenimo svajonės ir viltys. Verkėm gal kokią savaitę, bet vėliau reikėjo susitvardyti, tam, kad Vaikeliui pilvelyje būtų kuo galima geriau... Ašaros mums buvo prabanga...
Jei pajėgsite visą tai atlaikyti ir apgalvoti šiuos 2 mano teiginius. Galite daryti tyrimus...
As ir nebuciau galejusi nutraukti gyvybes vaikuciui
Aš 16 savaitę Med.diagn.centre dariausi kraujo imunofermentinius tyrimus.Po pirmo karto gydytojas taip švelniai paklausė,gal norėčiau juos pakartoti (nes gi pinigus nemažus kainuoja),nes buvo ypač už normos ribų Pakartojau ir antrą kartą buvo lygiai tokie patys Siūlė važiuoti į genetikos centrą,bet aš atsisakiau,nes tikėjau,kad viskas bus gerai,nors ir žiauriai nervinausi visą tą laiką Vaikas gimė sveikas,viskas iki šiol tvarkoje,bet kai prisimenu tą momentą,tai ir dabar per širdį nerimas perbėga
sveikos mamytes
jau dabar ir as susirupinau...
kadangi nestumas nevisai planuotas buvo, o gyvenimo tempas ypatingai greitas paskutiniais metais, tai jauciuosi, kad dar tiek daug nezinau apie savo vaikiuka.... nors laaaabai jo laukiame
taigi pasitelkiau supermama i pagalba, ir pradejau viskuo labai dometis
bet butent si tema kazkoki nerima inese, juk taip norisi, kad vaikiukas sveikas butu, o ir kad pati jam niekaip nepakenkciau.
giminej jokiu labai baisiu ligu lyg ir nera nei mano, nei vyro pusej - turiu omeny pvz dauno sindroma, apsigimimus ir pan. bet va mano pusej labai nemazi veziniai susirgimai.... mano mamyte( taip ir nenustate is kur atejo), senelis - mamytes tetis, pasirodo mano prosenele - mamos mociute, o ir is mano tecio puses buvo, tik jau gana tolimesni giminaiciai....
brangiosios ar manot, kad tai butu kazkokia rizika, ar kazka imanoma pamatyti....na zodziu, kadangi si tema ( genetiniai tyrimai) man visai nauja, klokit ka zinot.
dekui is anksto, ir visoms sekmes!
Papildyta:
sveikos mamytes
kadangi nestumas nevisai planuotas buvo, o gyvenimo tempas ypatingai greitas paskutiniais metais, tai jauciuosi, kad dar tiek daug nezinau apie savo vaikiuka.... nors laaaabai jo laukiame
bet butent si tema kazkoki nerima inese, juk taip norisi, kad vaikiukas sveikas butu, o ir kad pati jam niekaip nepakenkciau.
giminej jokiu labai baisiu ligu lyg ir nera nei mano, nei vyro pusej - turiu omeny pvz dauno sindroma, apsigimimus ir pan. bet va mano pusej labai nemazi veziniai susirgimai.... mano mamyte( taip ir nenustate is kur atejo), senelis - mamytes tetis, pasirodo mano prosenele - mamos mociute, o ir is mano tecio puses buvo, tik jau gana tolimesni giminaiciai....
brangiosios ar manot, kad tai butu kazkokia rizika, ar kazka imanoma pamatyti....na zodziu, kadangi si tema ( genetiniai tyrimai) man visai nauja, klokit ka zinot.
turiu omeny ar delto verta sunerimti ir butent del to ar daro kokius tyrimus?
Papildyta:
sveikos mamytes
turiu omeny ar delto verta sunerimti ir butent del to ar daro kokius tyrimus?
jei esi jauna, t.y. iki 30 metu, tai nemanau, kad vertetu pergyventi Pasikonsultuok su savo gydytoja del visa ko. Bet veziniai susirgimai tai jau toks dalykas, kurio vargiai ar gali itakoti, galu gale jei suzinotum kad yra rizika, tai ka darytum? Nutrauktum nestuma? Rizika yra mums visoms, bet tai tik RIZIKA, o ne tai, kad taip ir bus. Rizika paremtatatistika. Geriau manau nesijaudinti ir negalvoti bereikalo.
QUOTE(A_S_T_U_L_K_A @ 2007 03 12, 21:46)
aciu rudake yra teisybes tavo atsakyme
Ner uz ka
Teisybe yra tokia, kad visos norim sveiku leliuku Visada lydi nerimas, baime kazkokia, itarimai, bet tik vienas likimas tezino kaip bus. Tai manau, kad geriau juo ir pasikliauti... O jei jau tikrai kazkas rimto, rimta tikimybe, zinoma, geriau tirtis ir anksciau priimti jei reikes, ta lemiama sprendima. As tasiausi po ta GC, bet realiai nesuvokiau ka daryciau jei ka suzinociau negero. Bet taip nieko ir nesuzinojau, tyrimas nelabai pavyko. Tai dabar ramiai nesioju savo lelyte ir tikiuosi geriausio O jei mama nesijaudina, ramiai gyvena, tai ir leliukui geriau
QUOTE(veriru @ 2007 03 12, 21:50)
gal kas susiduret, ar siuntima i Genetikos centra israso tik polikliniku ginekologai, ar privaciuose klinikose gydytojai irgi gali israsyti?
Manau, kad jei gydytoja priziuri visa nestuma normaliai, tai gali israsyti Nors neteko taip paciai susidurti Geriau paklausk savo gydytojos
QUOTE(veriru @ 2007 03 12, 22:50)
Sveikos,
gal kas susiduret, ar siuntima i Genetikos centra israso tik polikliniku ginekologai, ar privaciuose klinikose gydytojai irgi gali israsyti?
israso ir privacios klinikos ginekologe vakar kaip tik man israse siuntima...
tai va, vakar buvau pas genetikus Santariskese, nesioju dvynukes mergytes, viskas butu ciki, jei ne cistos galvytese taip isgasdino mane...nors genetike ramino, kad cia nieko baisaus, nes kitu pozymiu apsigimimu ji nemato, bet vistiek...pasidariau krauja ir dabar laukiu atsakymo...jau net truputi nervinuosi kam ten ejau norejau tik lyti suzinoti, o va dar ir kitokiu "naujienu" suzinojau
gal kam mate cistas galvyteje? man gine sake, kad nesijaudinti, nes jos rezorbuojasi per kelias savaites, o mums dabar 17-18 savaite, tai va israse pakartotini siuntima uz 3 savaiciu
Man davė siuntimą į genetikos centrą gegužės 2 dieną,tada mums jau bus 23 savaitės,o siunčia dėl to,kad pastojau naudodama kontracepciją...
Kas jeigu ir rastu kažka,juk vaikelis jau pakankamai didelis,beto negalėčiau nutraukti nėštumo. Eisiu,kad patikslintu lytį.
Kas jeigu ir rastu kažka,juk vaikelis jau pakankamai didelis,beto negalėčiau nutraukti nėštumo. Eisiu,kad patikslintu lytį.
mes jau zinom savo kraujuko atsakymus: dauno sindromui rizika 1:4 221, edvardso ir stuburo 1:10 000.
Gydytoja pasake, kad tai geri atsakymai
Taigi bandau tiketi, kad viskas mano mazems bus gerai ir tos cisteles tikrai isnyks
Gydytoja pasake, kad tai geri atsakymai
Taigi bandau tiketi, kad viskas mano mazems bus gerai ir tos cisteles tikrai isnyks
O as mamos eiciau kitu paskatu vedama.
Ne kiekviena musu galetu nutraukti nestuma, suzinojusi net ir blogas zinias. Taciau per ta laika, galima susitaikyti ir priimti galima zinia, apie gimsianti kitoki mazyli. Kartais tai nera taip blogai, kaip atrodo. Manau, kad zymiai sudetingiau, kai mazylis gimsta ir tuomet suzinai, jog jam kazkas negerai. Nepaslaptis, kad kai kuriose gydymo istaigose, medikai pasiulo palikti tokius mazycius. Na tiesiog kartais sunku ta isgyventi...
Ne kiekviena musu galetu nutraukti nestuma, suzinojusi net ir blogas zinias. Taciau per ta laika, galima susitaikyti ir priimti galima zinia, apie gimsianti kitoki mazyli. Kartais tai nera taip blogai, kaip atrodo. Manau, kad zymiai sudetingiau, kai mazylis gimsta ir tuomet suzinai, jog jam kazkas negerai. Nepaslaptis, kad kai kuriose gydymo istaigose, medikai pasiulo palikti tokius mazycius. Na tiesiog kartais sunku ta isgyventi...
QUOTE(Tarena @ 2007 03 19, 15:30)
O as mamos eiciau kitu paskatu vedama.
nezinau ar imanoma per menesi, du, tris su tuo susitaikyti, man atrodo vistiek iki paskutiniuju tiketumeisi, kad viskas bus gerai ir tavo maziukas gims sveikut sveikutelis as tikeciausi...
Na ilgesnis laiko tarpas, bet tai ne esme.
Zinoma, tiketumeisi, bet bloga zinia taves nepritrenktu kaip plyta is dangaus.
Paskaitau as SM skyreli "gyvenam su negalia". Juk saules vaikuciu susilaukia ir visiskai jaunos seimos, dvidesimtmetes mamos, kurios nepriklauso jokiai rizikos grupei.
Siaip, mamos rasau tam, kad zmogus, kuris yra susipazines su nelaime, kitaip ja priima, kitaip reaguoja. Juk su neigaliukais vaikais dirbant, pasiekiami fantastiski rezultatai (aisku, nuo negalios laipsnio priklauso). Na ir neatrodo tas gyvenimas toks juodas.
Zinoma, tiketumeisi, bet bloga zinia taves nepritrenktu kaip plyta is dangaus.
Paskaitau as SM skyreli "gyvenam su negalia". Juk saules vaikuciu susilaukia ir visiskai jaunos seimos, dvidesimtmetes mamos, kurios nepriklauso jokiai rizikos grupei.
Siaip, mamos rasau tam, kad zmogus, kuris yra susipazines su nelaime, kitaip ja priima, kitaip reaguoja. Juk su neigaliukais vaikais dirbant, pasiekiami fantastiski rezultatai (aisku, nuo negalios laipsnio priklauso). Na ir neatrodo tas gyvenimas toks juodas.