Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(geltoniausia @ 2007 09 06, 20:32)
Ko tai ir aš gundausi pas ją užsirašyti... Nes mano ginė nedarys sakė man echo iki 20 sav.  doh.gif  Tipo, ko čia daryti, jeigu nejauti skausmų...
Bet aš vis vien noriu įsitikinti, kad viskas yra dabar gerai, o ne kai bus jau 20 sav.  doh.gif
O tai po konsultacijos pas Butkevičienę baigėsi nežinomybė ir viskas buvo gerai?

nesibaige niekas.. lapkricio men. turetu gimti stebukliukas, tada ir baigsis nezinomybe smile.gif bet po apsilankymo pas butkeviciene jauciausi rami...

kol nenuejau i genetikos centra ... 16 savaite pasake tik ta sausa skaiciu del Dauno ligos 1:480 ... nei gerai, nei blogai ...bet vandenu tyrimu net nesiule.. o kai nuejau 21 sav. pasake, kad ir slaunikaulis siek tiek permazas nei turetu buti...ir paklause ar nenoriu vaisiaus vandenu tyrimo blink.gif kazkaip jau absurdiska atrode darytis, nestumo nutraukima vis tiek tik iki 22 sav. daro, o as ir nebuciau to dariusi... na nusivyliau ir tiek... dabar belieka laukti ir tiketis kad viskas turi buti gerai smile.gif

Beje butkevieciene ismatavo ta sprando rauksle ir apziurejo nosies kauliuka , pasake kad viskas turi buti gerai smile.gif uz konsultacija su echoskopija sumokejau 150Lt ax.gif

Atsakyti
Na ką, laikykis console.gif veriru ir tikėkis, kad viskas bus gerai. Stprybės tau 4u.gif
O, jeigu ne paslaptis, kodėl tu pradėjai darytis tuos genetinius tyrimus, buvo kažkokie įtarimai jau prieš pastojant ar nėštumo metu?
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2007 09 06, 21:42)
nesibaige niekas.. lapkricio men. turetu gimti stebukliukas, tada ir baigsis nezinomybe  smile.gif bet po apsilankymo pas butkeviciene jauciausi rami...
Beje butkevieciene ismatavo ta sprando rauksle ir apziurejo nosies kauliuka , pasake kad viskas turi buti gerai  smile.gif uz konsultacija su echoskopija sumokejau 150Lt  ax.gif

Na va butent, man ir svarbiausia ta sprando rauksle, nes mano ginei ji pasirode per didele verysad.gif duok dieve kad ta Butkeviciene viska gerai apziuretu ir pasakytu kad mano maziukas bus sveikas wub.gif nes dabar gyvenu su mintimis kas butu jeigu butu.....
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2007 09 06, 21:12)
Na ką, laikykis  console.gif veriru  ir tikėkis, kad viskas bus gerai. Stprybės tau  4u.gif
O, jeigu ne paslaptis, kodėl tu pradėjai darytis tuos genetinius tyrimus, buvo kažkokie įtarimai jau prieš pastojant ar nėštumo metu?

vyro giminej buvo vienas apsigimimu atvejis 4u.gif
bet butkeviciene nuramino, kad jei tik vienas, tai dar nieko nereiskia ir nepatenku i rizikos grupe... jei is kartos i karta kartojasi tie apsigimimai, tada jau pakliuni i rizikos grupe...

QUOTE(lauku_gele @ 2007 09 07, 07:13)
Na va butent, man ir svarbiausia ta sprando rauksle, nes mano ginei ji pasirode per didele verysad.gif  duok dieve kad ta Butkeviciene viska gerai apziuretu ir pasakytu kad mano maziukas bus sveikas wub.gif nes dabar gyvenu su mintimis kas butu jeigu butu.....

tai tada nieko negalvok ir registruokis echoskopojai , nes tik iki 14 sav.. efektyvus tas rauksles matavimas. O gal zinai kokio storio ji? nes va cia yra lentele ir rizikos laipsnis:
http://www.nordica.o...mposite-451.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 07 rugsėjo 2007 - 08:20
QUOTE(veriru @ 2007 09 07, 09:20)
tai tada nieko negalvok ir registruokis echoskopojai , nes tik iki 14 sav.. efektyvus tas rauksles matavimas. O gal zinai kokio storio ji? nes va cia yra lentele ir rizikos laipsnis:

nezinau koks tasstoris, nesuprantu kas tam lape parasyta, man atrodo astuoni mm, bet negali tiekbuti gal...zinai daktariskas rastas neina suprast...
Atsakyti
QUOTE(lauku_gele @ 2007 09 07, 15:46)
nezinau koks tasstoris, nesuprantu kas tam lape parasyta, man atrodo astuoni mm, bet negali tiekbuti gal...zinai daktariskas rastas neina suprast...

8mm baisiai daug, matyt, neįskaitei. Biomedicinos centre Butkevičienė konsultuoja kartą per savaitę ir tikrai reiktų paskubėti , kad nepraleisti tinkamo laiko kraujo tyrimui ir, jei prireiktų, vaisiaus vandenų tyrimui daryti. Jei apsilankius Biomedicinos centre Butkevičienė įtars ką negero ( o tokiame nėštume kaip tavo jau galima vertinti ir daugiau įvairių požymių, ne tik sprando raukšlę), ji suranda kokį tarpelį ir paskiria pakartotiną konsultaciją genetikos centre Santariškėse, o ten ir tyrimai nemokami, ir echoskopas geresnis.
Linkiu, kad viskas tavo vaikeliui būtų gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 08 31, 15:00)
praietimi galbūt 1000 kartų buvo reikalingesni nei kam kitam (ypač kas eina tik dėl pvz. tiksliai lyties nustatymo- gal ir nepatikėsit, bet yra ir tokių)...

as ejau is smalsumo. taip- tik is smalsumo, nes norejau suzinoti lyti. bet man gine dave siuntima, tai pakliuvau dar ir i nemokama vieta. tik kad laukt ilgai reikejo. turejau atvykti, kai suejo 23 savaites. ten irgi buvo nepatenkinta genetike ko atejau, nes jokios rizikos nera, nes isvardijau tik tokius dalykus, kad brolis gime su dviem suaugusiais koju pirstais ir man 30 metu. o kai pradejo echoskopuoti gydytojos veidas keitesi man akyse... rezultatas- mano sunui edvardso sindromas..... pokyciai nesuderinami su gyvybe... genetike zodziai: "taves tikrai nesiunte gydytoja, kad pamate kazka negero? bet vis delto yra pas moteris sestas jausmas..... "

labai atsiprasau, jei ka isgasdinau, bet as tikrai nenoriu jusu isgasdinti, tik noriu pasakyt, kad reikia darytis tyrimus.

labai labai linkiu, kad jusu vaikiukams viskas butu gerai 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Mergaites papasakokit kaip tas vaisiaus vandenu tyrimas daromas...gal kas galit smulkiai visa tai nupasakoti...koks tas skausmas...koks tas duris...kiek laiko viskas trunka ir pan...labai noriu viska viska apie ji zinoti....apie tai skaiciau literaturoj, bet noriu atsiliepimu is tu, kurioms tas tyrimas buvo atliktas...
Atsakyti
Sveikutes,

Zinau, kad kai lauksiuosi teks darytis genetinius tyrimus. Pirmas vaikelis turejo smegenu isvarza, kuri buvo nesuderinama su gyvybe. Teko atsisakyti vaikelio 20 sav. Kauno klinikose sake, kad tai labai retas apsigimimas ir, kad paprastai tai vienkartinis atvejis. Bet jau dabar gines (lankiausi pas kelias, isitikinti, jog dabar bent jau mano sveikata yra tinkama kitam vaikeliui lauktis), bet visos kaip susitarusios, tai eikit pasidaryt genetiniu tyrimu. As kazkaip dvejoju. Vistiek, kad ir kokie atsakymai butu, rizikuosiu susilaukti vaikelio, o kai lauskiuosi tikrai eisiu darytis tyrimus. Tad nezinau ar verta eiti dabar, neduok Dieve atsakymai bus nedziuginantis.
Gal, kuri buvot panasioj situacijoj, ar daretes tyrimus pries pastojant antra karta, o ne nestumo metu?

Dekoju uz atsakymus.
Ir visoms sekmes einant si pragariska kelia...
Atsakyti
QUOTE(lauku_gele @ 2007 09 12, 16:37)
Mergaites papasakokit kaip tas vaisiaus vandenu tyrimas daromas...gal kas galit smulkiai visa tai nupasakoti...koks tas skausmas...koks tas duris...kiek laiko viskas trunka ir pan...labai noriu viska viska apie ji zinoti....apie tai skaiciau literaturoj, bet noriu atsiliepimu is tu, kurioms tas tyrimas buvo atliktas...

Paskaityk čia:
http://www.supermama...?...224765&st=0
ratuto labai išsamiai ir su jumoro doze papasakojo apie savo genetinius tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(lauku_gele @ 2007 09 12, 16:37)

man dare. atsiguli operacineje ant stalo. net persirengti nereikia, tik reikejo nusiaut batus ir uzsidet tas vienkartines slepetes. atidengi pilvuka. patepa kazkuo panasiu i joda. iduria su adata. duris nera skausmingas. ir ziuredama su echoskopu, kad nieko nepazeistu sutraukia i svirskta vandenu. uzklijuoja plestru. tikrai neskausminga.

svarbiausia, kad paskui atskymas butut geras. o to tau linkiu is visos sirdies 4u.gif

QUOTE(Edithk @ 2007 09 12, 19:07)
Sveikutes,

Zinau, kad kai lauksiuosi teks darytis genetinius tyrimus. Pirmas vaikelis turejo smegenu isvarza, kuri buvo nesuderinama su gyvybe. Teko atsisakyti vaikelio 20 sav. Kauno klinikose sake, kad tai labai retas apsigimimas ir, kad paprastai tai vienkartinis atvejis. Bet jau dabar gines (lankiausi pas kelias, isitikinti, jog dabar bent jau mano sveikata yra tinkama kitam vaikeliui lauktis), bet visos kaip susitarusios, tai eikit pasidaryt genetiniu tyrimu. As kazkaip dvejoju. Vistiek, kad ir kokie atsakymai butu, rizikuosiu susilaukti vaikelio, o kai lauskiuosi tikrai eisiu darytis tyrimus. Tad nezinau ar verta eiti dabar, neduok Dieve atsakymai bus nedziuginantis.
Gal, kuri buvot panasioj situacijoj, ar daretes tyrimus pries pastojant antra karta, o ne nestumo metu?

Dekoju uz atsakymus.
Ir visoms sekmes einant si pragariska kelia...

sveika,

mano panasi situacija. mano vaikeliui buvo nustatytas edvardso sindromas- pokyciai nesuderinami su gyvybe. teko atsisveikinti. seimoje tokiu ir apskritai jokiu apsigimimu nebuve. genetike is karto man tai nustacius labai ramino, kad sekanciam musu vaikeliui viskas bus gerai. ji ne neuzsimine, kad planuojant kita mums reiktu daryti kokius tyrimus. todel as kazkaip ir nesiverziu niekur. tiesiog dabar jau planojam kita vaikiuka ir labai labai labai tikiuosi, kad viskas bus gerai. zinoma, kai pastosiu, tai jau tikrai teks vaziuot i genetikos centra.

ir tau labai linkiu, kad turetum sveikuciuka vaikiuka.
Atsakyti
[quote=Edithk,2007 09 12, 18:07]
Sveikutes,

as tavo vietoj tikrai neiciau tirtis genetiskai nei dabar, nei jau pastojusi, nebent butu kokiu nors itarimu - blogi judesiai ar daktare echoskopu rastu ka nors itartino. O daktares turi taip sakyti, kad eik tirtis, nes nori apsidrausti. Drasiai pirmyn, pastok, pasinerk i darba ar kitokius reikalus, ir maziau galvosi apie visokias galimas vaikelio problemas. Taip daryciau as.
Atsakyti