QUOTE(austeja001 @ 2007 08 01, 09:12)
Sveikutės
.
Na va penktadienį pasidžiaugiau "gerais" triple testo rezultatais. O vakar jau pasikalbėjusi su savo genetike vėl sunerimau. Mat nors rezultatas 1:464, jis vis tiek žemiau amžiaus rizikos
Ypatingai gydytoją, o jau dabar ir mane neramina tai, kad vis tik 2 iš 3jų hormonų neatitinka normos. Ji pasiųlė po savaitės dar kartą išsitirti echo, na o po to matysim, liepė pasigalvoti ir apie vandenų tyrimus. Labai džiaugiuosi, kad gydytoja tokia rūpestinga ir nesiremia vien statistika, žiūri labai individualiai.
Vakar buvau ir pas savo ginekologę, ilgai kalbėjomes. Ji tarsi savo žodžiais paėmė ir gerai mane "papurtė", kad atsigaučiau ir pradėčiau galvoti realiai, kad neturėčiau jokių abejonių dėl tolimesnių tyrimų. Dabar dėl to esu rami ir laukiu tolesnės eigos ir gerų rezultatų, o gal ne - tiesiog REALIŲ, tai svarbiausia.
Beja, patarė gerti valerijoną, sakė
labai tinkamas raminamasis. Geriu net po 2 tabl. 3 kartus per dieną ir jaučiuosi ramesnė
Tai va, kokia mano tolimesnė patirtis. Sėkmės visoms, tikėjimo, ramybės
Austeja, pasidarysi visus tyrimus iki galo ir galesi ramiai laukti nestumo pabaigos. Tik del valerijono tableciu, tai nezinau. Kazkada seniai esu pati gerusi tokias tabletes, tai man atminti jos tikrai pablogino. Kai ta pastebejau, meciau jas gerti ir po kiek tai laiko viskas grizo i savo vezes. Gal geriau tau kokiu raminanciu arbateliu pagerti?
QUOTE(Silence @ 2007 08 01, 09:24)
sveikos,
as pati galvoju pasidaryti genetinius tyrimus. seimoje turiu giminiu su negalia, kazkaip noretus del sirdies ramybes.
ar siuos tyrimus daro tokiu atveju?
kaip manote, jei einu pas gydytoja kita savaite, jau tuomet prasyti siuntimo? ar galiu i rugpjucio pabaigoje?
Man 12 sav. sueis rugsejo viduryje.
Aciu
Skambink pati ir registruokis, jei klaus, ar su siuntimu, sakyk, kad taip. Gydytoja tau siuntima israsys ir veliau, pries tau vaziuojant pas genetikus. O uzsiregistruoti is anksto reikia todel, kad eiles pas genetikus nemazos. Pirmas tyrimu etapas atliekamas 11-13 sav., antras - 14-16 sav.
QUOTE(Silence @ 2007 08 01, 10:15)
o gal galite man telefona parasyti kur skambinti VIlniuje
buciau labai dekinga, o gal ir Kaune daro ta pati?
Kaune taip pat atliekami genetiniai tyrimai - Kauno Kliniku Konsultacineje poliklinikoje dirba du genetikai. As pati Kaune tyrimus dariausi.
QUOTE(Stratonikeja @ 2007 08 01, 19:42)
Dėl statistikos: aš Vilniaus GC klausiau, kiek randa genetinių anomalijų, gydytoja atsakė, kad iš 100(kurios darosi amniocenteze): 6.
Na va, vadinasi jau turim tokia statistika -
Is 1000 nestukiu, kurioms echo ir Triple testas nerode padidintos rizikos del vaikucio apsigimimo, 1 nestuke vis del to pagimde nesveika vaikuti. Taigi 1:1000.
Is 100 nestukiu, kurios del negeru echo ar Triple testo atsakymu daresi amniocenteze, 6 nestukems po amniocentezes buvo diagnozuoti vaisiaus apsigimimai. Taigi 6:100.