QUOTE(Kokopelli @ 2007 07 27, 20:29)
Mums jau baigiasi 17 savaitė. Tai pirmasis ilgai lauktas nėštumas. Šiandien po pirmadienį atliktos amniocentezės gavau atsakymą, kad viskas tvarkoje, jokių patologijų nerasta. Negaliu nė apsakyti kiek streso patyriau kol laukiau šios naujienos. Ypač per šiandieną.
Prisca testas prieš porą savaičių parodė aukštą riziką: 1:50 Daunas ir 1:92 Edvardsas. Man jau beveik 36 metai. Nežiūrint to, galėjau patekti tiktai mokamiems tyrimams ir tai - tiktai su gydytojos pagalba.
Santariškių genetikos centro administracijai siūlyčiau kuo skubiau susirūpinti dėl per didelių eilių tyrimams, nes jos labai sparčiai didės. Nėra teisinga, kad moterys virš 35 metų privalo mokėti tokias sumas už tyrimus, kurie pagal įstatymus joms priklauso nemokamai.
Jokiais būdais nesigailiu, kad dariausi išsamų tyrimą ir būtinai visoms patarčiau, kas tik patenka į rizikos grupę. Nereikia gimdyti nesveikų vaikelių. Tai neatsakinga. Sunku ir jiems ir tėveliams po to. Šalia tokio vaikelio visą jo gyvenimą privalės būti kas nors, kas galės jį prižiūrėti, o niekas to negali užtikrinti.
Džiugu dėl gerų rezultatų, liūdna, kad taip pat teko tiek nerimauti ir nervintis. Man kuo toliau, tuo nepatikimiau atrodo tie tikimybių skaičiai. Prieš savaitę parodė 1:157, šiandien 1:464, o jei dar po savaitės... Tiesiog hormonų pokyčiai turbūt ir tiek. Net abejoju, kad jie iš vis čia ką nors reiškia. Labiau tikiu echo. Na ir, aišku, amniocenteze, tik dabar jos man nedarys, nes "rizika nepadidėjus", anot gyd. Na ir gerai, džiugu