Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(grusia @ 2007 07 23, 12:20)
mergaites, turiu uzrasyma i genetikos centra i VIP kabineta (mokama) rugpjucio 3d., gal kam labai reikia, o nepatenkat.  As patekau anksciau ir su siuntimu nemokamai, tai dabar galeciau perleisti savo laika kam nors  ax.gif  rasykit, jei kuriai labai reikia... blush2.gif

Gaila, kad tik dabar pastebėjau šią žinutę. Gal dar niekam „nepadovanojai“ to laiko? Man kaip tik reikėtų rugpjūčio pradžiai...
Lauksiu žinių ddaiva.m@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2007 07 25, 15:57)
Ka tik suzinojau biopsijos rezultatus  wub.gif VISKAS GERAI!!!! Taip kad ir 1:50 rizika dar nieko nereiskia  4u.gif Ir suzinojau, kad turesime berniuka  wub.gif Dabar nusiraminau galutinai  wub.gif
Tikiu, kad ir tau viskas bus gerai, beje mes man atrodo mes abi pas sausinukes lankomes  smile.gif  As Londone, del to mane cia taip staigiai supakavo ir istyre  biggrin.gif

Labai dziaugiuosi del taves thumbup.gif , dabar galesi visiskai rami laukti savo maziuko

as tik rytoj eisiu triple atsakymo pasiimti.Jau pradejau nervintis, suka vidurius.
Kalbejau su vyru vakar apie vaisiaus vandenu tyrima, tai jis kategoriskai pries, net jei gavus atsakyma genetikas rekomenduotu.O jei nerekomenduotu, bet as galvociau savo noru , saves apraminimui, tai jis nei girdeti nenori.
Atsakyti
QUOTE(daido @ 2007 07 26, 15:21)
Gaila, kad tik dabar pastebėjau šią žinutę. Gal dar niekam „nepadovanojai“ to laiko? Man kaip tik reikėtų rugpjūčio pradžiai...
  Lauksiu žinių ddaiva.m@gmail.com

dar turiu ta uzrasyma smile.gif parasiau tau zinute asmeniskai
Atsakyti
Sveikos, Mamytės,
Noriu pasidžiaugti, kad jau žinau antro genetinio tyrimo rezultatus. Viskas gerai, ir rizika nei vienai ligai nepadidėjusi. Štai tokie tie tyrimai. 1 trimestrą tikimybė buvo 1:156, 2 jau 1:464. Sakė, kad į rizikos grupę tikrai nepatenku ax.gif thumbup.gif Mūsų namie šventė 4u.gif po tiek nerimo dienų doh.gif
Atsakyti
Sveikutes,
austeja dar karteli labai dziaugiuosi del taves ir tavo maziuko
As taip pat jau zinau asvo triple rezultata. Tikimybe 1:2514 thumbup.gif .Labai meldziausi , kad butu geras rezultatas bet nesitikejau kad toks geras .
Sekmes visoms kurios dar laukia savo atsakymu 4u.gif
Atsakyti
Aš kadangi nepatekau iki 18 sav. tai jau ir neisiu. Kaip nors be šio tyrimo išgyvensiu, ypač kai nesu su vyru rizikos grupėje.

Temos pradžioje buvo rašyta, kad mokamai priima jau kitą savaitę, bet tikriausiai ši tema sukėlė tokį bumą biggrin.gif , kad visoms reikia pasitikrinti, o jie ten turi tik 3 mokamas vietas per dieną. Tai jau dabar rašo tik rugpjūčio pabaigai ar tai rugsėjo pradžiai.

Tai esu užsirašiusi tik Sveikatos namuose pas genetikę echoskopijai . Ar kas buvo ten? Kaip ten echoskopas?
Atsakyti
QUOTE(Chloe @ 2007 07 27, 15:49)
Aš kadangi nepatekau iki 18 sav. tai jau ir neisiu. Kaip nors be šio tyrimo išgyvensiu, ypač kai nesu su vyru rizikos grupėje.

Temos pradžioje buvo rašyta, kad mokamai priima jau kitą savaitę, bet tikriausiai ši tema sukėlė tokį bumą  biggrin.gif , kad visoms reikia pasitikrinti, o jie ten turi tik 3 mokamas vietas per dieną. Tai jau dabar rašo tik rugpjūčio pabaigai ar tai rugsėjo pradžiai.

Tai esu užsirašiusi tik Sveikatos namuose pas genetikę echoskopijai . Ar kas buvo ten? Kaip ten echoskopas?

Na ir gerai, pakaks echoskopu į savo džiaugsmelį pasižiūrėti, pasidžiaugti ir ramiai toliau gyventi. Šiaip ir aš tik tokį norą teturėjau, bet padarė ir kraujo tyr.
Juk kas dabar gali pasakyti, ar nepakenkiau tais savo nervinimaisis ir pergyvenimais dėl tų netikslių genetinių tyrimų g.gif
Atsakyti
Manau tikrai nepakenkei.

Man per pirmą nėštumą buvo aukšti titrai toksoplazmozės, tai daviausi ir po infekcinį ir pas genetikę beldžiausi, kad tik pažiūrėtų ar viskas gerai,
O dar mylimiausia 14 metų katė tada mirė, tai kol apverkiau visą savaitę. Irgi bijojau, kad tokia mano būsena nepaveiktų lelkos. Bet gimė dukrytė sveika kaip ridikas. bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos būsimos ir esamos mamytės 4u.gif
Radau visai netyčia šią temelę. Kaip aš suprantu jus (Kodėl pernai neradau šitos temos doh.gif ). Lygiai prieš metus irgi apturėjau procedūras pas genetikus (savo noru, nes poliklinikos gydytojai 30-etę siųsti pas genetikus pasirodė netikslinga). Gerai, kad užteko tik echo ir kraujo tyrimų. Ir visą nėštumą buvo bent jau šiuo klausimu ramu ir lengva ant dūšios.
O abejojančioms ar darytis tyrimus, patarsiu apsispresti, ką darytumėt jei pasakytų blogas žinias genetikai. Kadangi esu tos nuomonės, kad negalėčiau kankinti nesveiko vaikiuko ir kankintis pati, tai dariausi tyrimus.

Sėkmės, gerų tyrimų atsakymų, ramaus nešiojimo ir lengvo susitikimo su savo mažiukais 4u.gif
Atsakyti
Mums jau baigiasi 17 savaitė. Tai pirmasis ilgai lauktas nėštumas. Šiandien po pirmadienį atliktos amniocentezės gavau atsakymą, kad viskas tvarkoje, jokių patologijų nerasta. Negaliu nė apsakyti kiek streso patyriau kol laukiau šios naujienos. Ypač per šiandieną.
Prisca testas prieš porą savaičių parodė aukštą riziką: 1:50 Daunas ir 1:92 Edvardsas. Man jau beveik 36 metai. Nežiūrint to, galėjau patekti tiktai mokamiems tyrimams ir tai - tiktai su gydytojos pagalba.
Santariškių genetikos centro administracijai siūlyčiau kuo skubiau susirūpinti dėl per didelių eilių tyrimams, nes jos labai sparčiai didės. Nėra teisinga, kad moterys virš 35 metų privalo mokėti tokias sumas už tyrimus, kurie pagal įstatymus joms priklauso nemokamai.
Jokiais būdais nesigailiu, kad dariausi išsamų tyrimą ir būtinai visoms patarčiau, kas tik patenka į rizikos grupę. Nereikia gimdyti nesveikų vaikelių. Tai neatsakinga. Sunku ir jiems ir tėveliams po to. Šalia tokio vaikelio visą jo gyvenimą privalės būti kas nors, kas galės jį prižiūrėti, o niekas to negali užtikrinti.
Atsakyti
QUOTE(Kokopelli @ 2007 07 27, 20:29)
Mums jau baigiasi 17 savaitė. Tai pirmasis ilgai lauktas nėštumas. Šiandien po pirmadienį atliktos amniocentezės gavau atsakymą, kad viskas tvarkoje, jokių patologijų nerasta. Negaliu nė apsakyti kiek streso patyriau kol laukiau šios naujienos. Ypač per šiandieną.
Prisca testas prieš porą savaičių parodė aukštą riziką: 1:50 Daunas ir 1:92 Edvardsas. Man jau beveik 36 metai. Nežiūrint to, galėjau patekti tiktai mokamiems tyrimams ir tai - tiktai su gydytojos pagalba.
Santariškių genetikos centro administracijai siūlyčiau kuo skubiau susirūpinti dėl per didelių eilių tyrimams, nes jos labai sparčiai didės. Nėra teisinga, kad moterys virš 35 metų privalo mokėti tokias sumas už tyrimus, kurie pagal įstatymus joms priklauso nemokamai.
Jokiais būdais nesigailiu, kad dariausi išsamų tyrimą ir būtinai visoms patarčiau, kas tik patenka į rizikos grupę. Nereikia gimdyti nesveikų vaikelių. Tai neatsakinga. Sunku ir jiems ir tėveliams po to. Šalia tokio vaikelio visą jo gyvenimą privalės būti kas nors, kas galės jį prižiūrėti, o niekas to negali užtikrinti.

Džiugu dėl gerų rezultatų, liūdna, kad taip pat teko tiek nerimauti ir nervintis. Man kuo toliau, tuo nepatikimiau atrodo tie tikimybių skaičiai. Prieš savaitę parodė 1:157, šiandien 1:464, o jei dar po savaitės... Tiesiog hormonų pokyčiai turbūt ir tiek. Net abejoju, kad jie iš vis čia ką nors reiškia. Labiau tikiu echo. Na ir, aišku, amniocenteze, tik dabar jos man nedarys, nes "rizika nepadidėjus", anot gyd. Na ir gerai, džiugu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austeja001 @ 2007 07 27, 19:40)
Džiugu dėl gerų rezultatų, liūdna, kad taip pat teko tiek nerimauti ir nervintis. Man kuo toliau, tuo nepatikimiau atrodo tie tikimybių skaičiai. Prieš savaitę parodė 1:157, šiandien 1:464, o jei dar po savaitės... Tiesiog hormonų pokyčiai turbūt ir tiek. Net abejoju, kad jie iš vis čia ką nors reiškia. Labiau tikiu echo. Na ir, aišku, amniocenteze, tik dabar jos man nedarys, nes "rizika nepadidėjus", anot gyd. Na ir gerai, džiugu  4u.gif

Labai ačiū už sveikinimus. wub.gif
Kraujo tyrimai, mano nuomone, yra labiau skirti "atsijoti" begalines eiles pas genetikus. Šiaip tai, siekiant užtikrinti kuo mažesnį apsigimimų skaičių, tikslingiausia būtų daryti amniocentezę kiekvienai nėščiajai be išimties.
Atsakyti