Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(philipuks @ 2007 07 23, 12:08)
Man 31 metai ir laukiuosi kudikio po ivf.Kaip galima pamatyti ta kaklo rauksle del apsigimimo jei echoskopa dare tik 18 sav. Ar ir man ieina ta rizika?

Ziuret kaklo rauksle jau per velu - ji dabar nebeinformatyvi.
Atsakyti
mergaites, turiu uzrasyma i genetikos centra i VIP kabineta (mokama) rugpjucio 3d., gal kam labai reikia, o nepatenkat. As patekau anksciau ir su siuntimu nemokamai, tai dabar galeciau perleisti savo laika kam nors ax.gif rasykit, jei kuriai labai reikia... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 07 20, 15:37)
Jau turiu atsakyma - tyrimai geri, apsigimimu nerasta tongue.gif  Esu labai laiminga, dziaugiuosi kad tuos tyrimus dariausi, dabar busiu rami visa likusi nestuma ax.gif

Sveikinu su gerais atsakymais thumbup.gif lengvo nesiojimo!
Norejau taves paklausti,ar tau echo kazka parode,ar pati norejai darytis vaisiaus vandenu tyrima?kokia rizika buvo?
As penkt.buvau pas Butkeviciene padare echo-viskas gerai,o kai uziminiau apie vaisiaus vandenu tyrima sake neturek tokios minties ,kad daryti,as nematau reikalo.O del kraujo tyrimu(1:50 dauno sindr.),sake kad yra neinformatyvus, nes blogai paskaiciuotas nest.laikas pagal mmm 15.5,o pagal echo 14.4sav.Pasidariau tuoj vel is naujo, penkt. pasakys kaip...
Atsakyti
Mergaitės, patarkit. Dariausi tyrimus Kaune ir kaip gyd. sakė, kad rezultatai nėra labai džiuginantys, bet nėra ir labai blogi Kažkoks biocheminis rodiklis didokas pagal mano amžių 1:157. Labai pergyvenu. Nepavyksta dabar užsiregistruoti pas Kauno genetikus (nes tyrimus darė ginekologė). Gal viską iš naujo darytis Vilniuj? Pasimetus, niekaip nenusiraminu ir nežinau ką daryti. Gal kuri turit kokio Kauno genetiko mob. telefoną?
Atsakyti
Buvau pas genetikę, nuramino, kad dar nėra blogai blink.gif Pridavaiu antrojo trimestro kraujo tyrimus ir lauksiu savaitę atsakymų. Kad tik neišprotėčiau belaukdama. Gal jau kas turit panašios patirties, kai Daunui 1:157 (kai pg. amžių turi būti 750) verysad.gif

Herma, mūsų situacija kažkokia panaši atrodo (kiek supratau iš pasisakymų). Parašyk, būtinai, ką naujo sužinosi. Aš buvau pas Sereikienę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austeja001: 24 liepos 2007 - 16:42
Philipuk, nustok pergyventi sirdele wub.gif saugok savo pilvuka. Ta testa dabar daryti per velu, nebent tik specialu kraujo tyrima galima. Paklausk pas savo gydytojus ligonineje, juk su jais pastoviai bendrauji, jie patars ka daryti.

QUOTE(philipuks @ 2007 07 23, 10:08)
Man 31 metai ir laukiuosi kudikio po ivf.Kaip galima pamatyti ta kaklo rauksle del apsigimimo jei echoskopa dare tik 18 sav. Ar ir man ieina ta rizika?

Austeja, is tikro tai dar ne tokie blogi rezultatai 4u.gif As dziaugciausi, jei tokius tureciau ax.gif Nes mano rizika nustate 1:50 verysad.gif (Man 32 metai) Siandien dariausi choriono gaureliu biopsija (panasus i vaisiaus vandenu tyrimas, bet ima gabaliuka placentos, kurioje yra tas pats DNR kaip ir pas vaika), ir dabar teks laukti atsakymu apie savaite doh.gif Jaudinuosi nezmoniskai, bet teks iskesti rolleyes.gif

QUOTE(austeja001 @ 2007 07 24, 15:38)
Buvau pas genetikę, nuramino, kad dar nėra blogai  blink.gif  Pridavaiu antrojo trimestro kraujo tyrimus ir lauksiu savaitę atsakymų. Kad tik neišprotėčiau belaukdama. Gal jau kas turit panašios patirties, kai Daunui 1:157 (kai pg. amžių turi būti 750)  verysad.gif

Herma, mūsų situacija kažkokia panaši atrodo (kiek supratau iš pasisakymų). Parašyk, būtinai, ką naujo sužinosi. Aš buvau pas Sereikienę.

Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2007 07 24, 18:09)
Philipuk, nustok pergyventi sirdele wub.gif saugok savo pilvuka. Ta testa dabar daryti per velu, nebent tik specialu kraujo tyrima galima. Paklausk pas savo gydytojus ligonineje, juk su jais pastoviai bendrauji, jie patars ka daryti.
Austeja, is tikro tai dar ne tokie blogi rezultatai  4u.gif As dziaugciausi, jei tokius tureciau  ax.gif Nes mano rizika nustate 1:50 verysad.gif (Man 32 metai) Siandien dariausi choriono gaureliu biopsija (panasus i vaisiaus vandenu tyrimas, bet ima gabaliuka placentos, kurioje yra tas pats DNR kaip ir pas vaika), ir dabar teks laukti atsakymu apie savaite  doh.gif Jaudinuosi nezmoniskai, bet teks iskesti rolleyes.gif

Tikiuosi sulauksite gerų rezultatų. O kur tiriatės, Vilniuje? Skaičiau, kad Vilniuj siųlo vandenų tyrimą, kai tikimybė 1:250. Man Kaune genetikė sako, kad jei nebus blogesni rezultatai, nereiks šio tyr., na nebent pati pageidaučiau blink.gif
Man dar vienas klausimas iškilo "studijuojant" tyr. rezultatus. Kaip gaila, kad neįsigilinau pas genetikę, labai supanikavus buvau ir nemąsčiau iš vis. doh.gif Amžiaus rizika: 750, biocheminė - 157, kombinuota 1:1088. Pagal šį paskutinį rodiklį ir paskaičiuota rizika, kad ji yra žemiau ribos blink.gif Tai kaip čia dabar, turbūt echo geras koreguoja. Visai susimaišiau, bet aš kaip tas skęstanti, griebiuosi už kiekvieno vilties daugiau teikiančio žodžio. Mergaitės, kurios esate išsiaiškinę, pakomentuokite unsure.gif
Dieve, kaip sunku laukti tų rezultatų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vinesa @ 2007 07 23, 16:37)
Sveikinu su gerais atsakymais thumbup.gif lengvo nesiojimo!
Norejau taves paklausti,ar tau echo kazka parode,ar pati norejai darytis vaisiaus vandenu tyrima?kokia rizika buvo?
As penkt.buvau pas Butkeviciene padare echo-viskas gerai,o kai uziminiau apie vaisiaus vandenu  tyrima sake neturek tokios minties ,kad daryti,as nematau reikalo.O del kraujo tyrimu(1:50 dauno sindr.),sake kad yra neinformatyvus, nes blogai paskaiciuotas nest.laikas pagal mmm 15.5,o pagal echo 14.4sav.Pasidariau tuoj vel is naujo, penkt. pasakys kaip...

Aciu uz sveikinimus biggrin.gif . Eho rode viska gerai, kad vaikelis turi buti tikrai sveikas, bet kraujo tyrimas rode 1:93 Dauno ligai apsigimima, kai pagal mano amziu turejo buti 1:152, gydytoja liepe apsispresti paciai ar noresiu darytis ta vandenu tyrima. Jauciuosi gerai po tyrimo, nuotaika puiki, nera skausmingas tas tyrimas, reikia isd anksto nepergyventi, viskas bus gerai thumbup.gif . Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austeja001 @ 2007 07 25, 09:48)
Man dar vienas klausimas iškilo "studijuojant" tyr. rezultatus. Kaip gaila, kad neįsigilinau pas genetikę, labai supanikavus buvau ir nemąsčiau iš vis.  doh.gif  Amžiaus rizika: 750, biocheminė - 157, kombinuota 1:1088. Pagal šį paskutinį rodiklį ir paskaičiuota rizika, kad ji yra žemiau ribos  blink.gif  Tai kaip čia dabar, turbūt echo geras koreguoja. Visai susimaišiau, bet aš kaip tas skęstanti, griebiuosi už kiekvieno vilties daugiau teikiančio žodžio. Mergaitės, kurios esate išsiaiškinę, pakomentuokite  unsure.gif
Dieve, kaip sunku laukti tų rezultatų  doh.gif

Austeja, viskas pas tave gerai smile.gif Labai zema rizika. O kombinuota skaiciuojama sudejus amziaus rizika, echo ir kraujo tyrimus. Tau tikrai nera ko panikuoti 4u.gif
Pas mane amziaus rizika buvo apie 470, o kombinuota pagal echoskopijos ismatavimus (kaklo rauksle 3mm) pakilo iki 1:50... Kraujo taip ir nedare, sake jis neinformatyvus tiek kiek echo, na o amnio arba biopsija pilnai viska parodo.
Laikykis ir nebesinervuok wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2007 07 25, 12:25)
Austeja, viskas pas tave gerai  smile.gif Labai zema rizika. O kombinuota skaiciuojama sudejus amziaus rizika, echo ir kraujo tyrimus. Tau tikrai nera ko panikuoti  4u.gif
Pas mane amziaus rizika buvo apie 470, o kombinuota pagal echoskopijos ismatavimus (kaklo rauksle 3mm) pakilo iki 1:50... Kraujo taip ir nedare, sake jis neinformatyvus tiek kiek echo, na o amnio arba biopsija pilnai viska parodo.
Laikykis ir nebesinervuok  wub.gif

Dėkuj už palaikymą. Man kiekvienas toks žodis ne skausmo, o džiaugsmo ašarą išspaudžia. Tai taip suprantu, ta "kombinuota" apibendrina rezultatus g.gif Tai gal tikrai ne taip blogai. Na man ir genetikė taip aiškina, kad biocheminis - tik vienas iš rodiklių, gi visi kiti - geri.
O kai čia mamytės rašo 1:50 ir pan., tai "kombinuotą" turi galvoje ar irgi bioocheminę?
Atsakyti
QUOTE(austeja001 @ 2007 07 25, 12:30)
Dėkuj už palaikymą. Man kiekvienas toks žodis ne skausmo, o džiaugsmo ašarą išspaudžia. Tai taip suprantu, ta "kombinuota" apibendrina rezultatus  g.gif Tai gal tikrai ne taip blogai. Na man ir genetikė taip aiškina, kad biocheminis - tik vienas iš rodiklių, gi visi kiti - geri.
O kai čia mamytės rašo 1:50 ir pan., tai "kombinuotą" turi galvoje ar irgi bioocheminę?

Kombinuota yra galutine rizika abibendrinus visus rezultatus...
Pas mane kombinuota 1:50, tai ejau is proto kelias dienas unsure.gif Dabar laukiu biopsijos rezultatu tikslesniu, tai nesinervuoju, kol nera ju, nors labai neramu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sicily: 25 liepos 2007 - 14:27
Laikykis, visa širdim tikiu, kad turi būti gerai.
Na tada gal neargumentuotai gyd. paaiškino, arba aš per savo ašaras nieko nemačiau. Sakė, kad tikimybė, kad viskas gerai yra 156, kad ne - tik 1. Tai juk galėjo sakyti pagal kombinuotą, kad tikimybė, jog viskas gerai 1087 (nors taip galutiniame ats. ir rašo), bet aš nieko nematau tik tuos 157 doh.gif
Tai dar tada toks klausimas. Tai ir biopsijos bei vandenų tyr., kaip rašė, tada, kai "kombinuota" 1:200?

Aš tik dabar atkreipiau dėmesį, kad mums ir laiko panašiai blush2.gif Bet tu jau spėjai tiek tyrimų pasidaryti? doh.gif Man dar tik triple 2 trimestro padarė. Tie parodymai yra iš 1ojo trimestro. Laukiu nesulaukiu antradienio. Gal šįkart viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austeja001: 25 liepos 2007 - 14:41