Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Dile @ 2007 07 13, 18:16)
Skambinausi genetikei, vaisio vandenu tyrima man darys pirmadieni 13  val. Laukiu pirmadienio, truputi bijau, bet labiausiai bijau blogo atsakymo. verysad.gif

Neapsimoka bijot, bijot reikia tada kai žinai, kad tikrai kažkas ne taip wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 07 10, 20:48)
Sveikos merginos, ehoskopas nudziugino, o kraujo tyrimai nuliudino verysad.gif ,darysiu amniocenteze pirmadieni. Pagal mano amziu 1:152 rizika dauno sindromui, o mano atsakymas 1:94, yra padidejusi rizika. doh.gif
Noriu paklausti  kas dare amniocentezes tyrima, ar vel is savo gines reikia veztis siuntima,registruotis atvaziavus genetikos centro registraturoje? Ar tik pas genetike eiti reikes?

viskas bus gerai, tik neleisk blogoms mintims uzvaldyt saves 4u.gif , mes su tavim, pamatysi viskas bus gerai wub.gif

as irgi vakar vakare suzinojau triplo testo atsakymus, tai viskas gerai, nera padidntos rizikos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2007 07 14, 11:04)
viskas bus gerai, tik neleisk blogoms mintims uzvaldyt saves 4u.gif , mes su tavim, pamatysi viskas bus gerai wub.gif
as irgi vakar vakare suzinojau triplo testo atsakymus, tai viskas gerai, nera padidntos rizikos thumbup.gif

Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 07 14, 11:30)

O ka man sakyti,kai man del dauno 1:50,o amziaus rizika(32m)1:462. tai is proto baigiu iseiti,esu tokioj depresijoj,neklausk...O kas pasakys ka reiskia HCG 118422 aukstas lygis.Ar netikslus mano svoris gali ka reiksti?penktadieni varau darytis echo pas Butkeviciene.
p.s.kiek kainuoja vaisiaus vandenu istyrimas, keliu savaiciu daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vinesa: 14 liepos 2007 - 16:14
QUOTE(Daiva_V @ 2007 07 11, 20:26)
Nesinervink ir nepanikuok be reikalo. Mano tikimybe buvo 1:50, o dabar supu sveika grazia mergyte. Nuvaziuok pas genetikus ir pamatysi kaip viskas bus tvarkoj.

Daiva, jau kokia grazi tavo lelyte wub.gif . Net susigraudinau nuotraukas beziuredama blush2.gif , taip graziai jus ten visa seima atrodote rolleyes.gif . Aukit sveikutes mirksiukas.gif

QUOTE(Herma @ 2007 07 12, 18:49)
As jau buvau pas genetika siandien(Kaune Klinikose) .Pasakiau, kad siuncia ginekologas tai prieme mane be talono ir be registracijos. Dar pamate kokia as nusizliumbus...
Zodziu ji8s pasake, kad kolkas nera ko panikuoti, sumazejes tik vienas hormonas.to kazkokio triple testo (nepamenu kaip tiksliai vadinasi) siandien negalejo atlikti nes mano spirgutis 13 sav.6 dienos.Jis sake, kad turi butinai buti jau pilnos 14 sav. Man jis pats dabar dave talona kitam ketvirtadieniui. O as tik zliumbiu ir sakau- daryk man vaisiaus vandenu tyrima.
Labai tikiuosi, kad kai padarys ta testa tai rezultatas nebus blogesnis negu dabar yra  bijau.gif Bet manau kad nepriklausomai nuo to rezultato as vistiek noresiu tirti vaisiaus vandenis.

Herma, kol kas nepanikuok, nes tik maziukui kenki su savo zliumbimais. Mano buvusiai klasiokei atsakymas gavosi 1:50, bet ji vaisiaus vandenu tyrimu nesidare. Vyras buvo pries, o kol ji pati galvojo ka daryti, tai baigesi ir laikas, kada dar buvo galima kazka padaryti. Ir ka gi - dabar supuoja sveikuteli berniuka wub.gif. Tad zliumbti galesi, jei vaisiaus vandenu tyrimai blogi gausis. O kol kas niekas gi tau nepasake 100proc, kad tavo maziukas nesveikas. Yra tik tikimybe, o tikimybe tai dar ne tikrove. Greiciausiai viskas bus ok ir galutiniam rezultate pranesi cia mums dziugia zinia, kad tavo mazutelis sveikas ir viskas jam gerai mirksiukas.gif

QUOTE(vinesa @ 2007 07 14, 16:07)
O ka man sakyti,kai man del dauno 1:50,o amziaus rizika(32m)1:462. tai is proto baigiu iseiti,esu tokioj depresijoj,neklausk...O kas pasakys ka reiskia HCG 118422 aukstas lygis.Ar netikslus mano svoris gali ka reiksti?penktadieni varau darytis echo pas Butkeviciene.

O kas negerai tavo tyrimuose, kad toks atsakymas gavosi, t.y. 1:50? Beje, ka tik aprasiau savo buvusios klasiokes atveji, taip kad nera ko dar labai panikuoti ir depresuoti mirksiukas.gif . Zinoma, nerimas grauzia, bet galvok tik apie geriausia varianta rolleyes.gif . Vaisiaus vandenu tyrima daro nuo 14 nestumo savaites iki 18 savaites (bent taip skaiciau internete). Nes aplamai aborta galima daryti tik iki 22 savaites.
Atsakyti
QUOTE(vinesa @ 2007 07 14, 17:07)

Su siuntimu nekainuoja, daro 14-16 savaiciu.
QUOTE(Amica @ 2007 07 14, 18:13)
Daiva, jau kokia grazi tavo lelyte  wub.gif . Net susigraudinau nuotraukas beziuredama  blush2.gif , taip graziai jus ten visa seima atrodote  rolleyes.gif . Aukit sveikutes  mirksiukas.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Aš turiu vietą į mokamą 19d, man perleido viena forumiete, ačiū jai, bet kaip ir nebematau reikalo ten važiuot, nebent pirmadienį echo blogai ką parodys.
tai galiu perleist, jei kam reik.
Atsakyti
sveikos,
kai as padejavau ginekologei siauliu gimdymo namuose, kad mano amzius didelis, didele rizika Dauno sindromui, tai ji taip skeptiskai sureagavo: sako, zinote gimdo ir 18 ir 20metes su sindromais, o 40-42 - sveikus vaikus. tikimybe gali buti 1 is 100 000, bet tas vienas atvejis gali pakliuti tau. tipo, kaip jau dievas duoda, taip ir buna.
As kaip ir apsiraminau, echoskopija grazi, tai turbut jau teks gimdyti tai, kas bus. Vaikelis jau rankytes, kojytes judina, tiesiog baisus man tie vandenu tyrimai..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 07 14, 19:43)
sveikos,
kai as padejavau ginekologei siauliu gimdymo namuose, kad mano amzius didelis, didele rizika Dauno sindromui, tai ji taip skeptiskai sureagavo: sako, zinote gimdo ir 18 ir 20metes su sindromais, o 40-42 - sveikus vaikus. tikimybe gali buti 1 is 100 000, bet tas vienas atvejis gali pakliuti tau. tipo, kaip jau dievas duoda, taip ir buna.
As kaip ir apsiraminau, echoskopija grazi, tai turbut jau teks gimdyti tai, kas bus. Vaikelis jau rankytes, kojytes judina, tiesiog baisus man tie vandenu tyrimai..

Ji teisi. Dauno sindromu serganti vaika gali pagimdyti bet kokio amziaus moteris. Tik su amzium ta rizika dideja. O toliau kiekvienai busimai mamai spresti kokia rizika jai atrodo tokia didele, kad pasiriztu vandenu tyrimui.
Atsakyti
As nesuprantu,ta dauno liga nuo ko priklauso?ar is giminiu paveldi ar tai neturi nieko bendro,tiesiog tokia liga ir tai gali atsitikti kiekvienai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vinesa @ 2007 07 14, 23:01)
As nesuprantu,ta dauno liga nuo ko priklauso?ar is giminiu paveldi ar tai neturi nieko bendro,tiesiog tokia liga ir tai gali atsitikti kiekvienai? g.gif

Daunas nepaveldimas. Taip pat kaip ir kiti 2 tiriami chromosominiai apsigimimai. Tai neteisingo chromosomu dalijimosi ankstyvoje nestumo stadijoje pasekme, kai vietoj dalijimosi i 2 dalis kazkuri chromosoma pasidalija i 3 dalis. Ir taip gali atsitikti bet kuriai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 07 15, 00:06)
Daunas nepaveldimas. Taip pat kaip ir kiti 2 tiriami chromosominiai apsigimimai. Tai neteisingo chromosomu dalijimosi ankstyvoje nestumo stadijoje pasekme, kai vietoj dalijimosi i 2 dalis kazkuri chromosoma pasidalija i 3 dalis. Ir taip gali atsitikti bet kuriai.

Vaje, kaip as tau pavydziu , kad visos baimes jau praeity, supi su grazia mergyte, sveika kaip gelyte ir dziaugiuosi gyvenimu. Tikiuosi, kad musu tyrimai irgi bus geri, ryt jau pirmadienis, teks iskentet ta duri, bet manau kad tai niekis pries gimdymo skausmus, ar ne ? g.gif
Kai buvau nescia su antra dukra ,tai man dare kaklelio apsiuvima, kai atsibudau po narkozes, skaumas buvo kad atrode jog gimdau doh.gif Bet zinojau kad turi praeiti , nes kakliukas uzsiutas, nieko neisgimdysiu, nu nebent isples su visais siulais. Manau kad jei iskentejau tai, iskesiu ir ta vandenu tyrima, kad tik butu tas atsakymas geras. tongue.gif
Atsakyti