QUOTE(virginta @ 2007 06 29, 12:18)
Mergaites mielosios gal galit man atsakyt ar gerai tuos genetinius tyrimus daryt 18 sav ar ne per velu, as vakar pagaliau i kauno klinikas prisiregistrvau rugpjucio 14, tada man bus 18 sav, bet galvoju gal cia per velu, gal reik privaciai i Biomedicininiu tyrimu centra vaziuot kai bus 14 sav, bet kai pagalvoju kam vaziuot privaciai kai uz dyka galima, bus dar kur pinigelius isleist
Siaip tai genetiniu tyrimu yra du etapai - pirmas 11-14 savaiciu ir antras apie 18 savaiciu. Pirmu etapu, echoskopijos metu matuojama vaisiaus kaklo rauksle, ziurimas nosies kauliukas. Nes tai turi itakos tyrimu atsakymams del apsigimimu. Nezinau ar tai daroma antrajame etape. Gal kuri is mamyciu daresi tyrimus butent 18 savaiciu ir gales pasakyti konkreciau ka matavo, ka ziurejo ir pan. Mane gydytoja siunte darytis tyrimu butent tuo metu, kai ejo pirmas etapas. Dare echo ir eme krauja Triple testui.
QUOTE(virginta @ 2007 06 29, 12:38)
o dar klausimelis, gal kas zinot kokia ten tvarka kauno klinikose, kai nuvaziuosiu tai suprantu kad reiks eit konsultacijai pas genetika ir tik jis tada paskirst tyrimus ir reiks vel vaziuot kita diena, ane? ar ten ka reikia veztis su savim i tuos tyrimus, kokiu daiktu ranksluostuka ar dar ka, ar galima valgyt ir gert pries tai? gal dar kazka zinot reik pries vaziuojant?
Nuvaziuosi, nueisi i Konsultacines poliklinikos registratura prie to langelio, prie kurio tau liepe ateiti kai registravaisi telefonu. Paduosi siuntima, pasa, darbo kortele (berods taip vadinasi tas dalykas, kuris dabar yra vietoj Sodros knygutes), tau uzves ligonio kortele ir pasakys i kuri kabineta eiti. Tyrimus paskiria genetikai. Siaip jau juos galima ir ta pacia diena atlikti, nes krauja tyrimui priimineja visa diena. Echo atliekama Kliniku moteru konsultacineje poliklinikoje. Genetikai patys susiskambina del echo darymo ir jei tik yra galimybe, is karto ta pacia diena siuncia. Veztis nereikia nieko, valgyti ir gerti gali ka nori. Kad lyg ir viskas
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 29, 14:02)
o man žinokit epopėja tęsiasi... nuvažiavau šiandien pas genetikus atsiimt rezultatų.. daktarė pasiūlė dar echo padaryt. Nu ir trumpesnis vis tiek tas šlaunikaulis, kad jį kur.. Na ir daktarė sako, jei būčiau jos sesuo, siūlytų visgi darytis tuos tyrimus
paguodė tuom, kad mano nėštumo laikotarpyje persileidimui tikimybė nedidelė, nes net jei ir prasidėtų kas, tipo yra būdų sustabdyt viską.. liepė iki pirmadienio nuspręst galutinai..
Optiimiste, siame reikale tavo sprendimas yra galutinis. Niekas negali tau patarti 100 proc ka daryti. As tau surasysiu savo drauges mergytes duomenis, pamatysi kas pas ja gavosi. Ir gydytoja sake, kad viskas cia normalu. Beje, jos mergytei jau ketveri - sveika, grazi, guvi panelyte auga
. Taigi - BPD rodmenys atitiko 22 savaites, AC - 34 savaites, FL - 23 savaites, CRL - 12 savaiciu. Drauge pasakojo - kai pamaciau tokius savaiciu skirtumus, tai siaubas sueme. O gydytoja nuramino, kad viskas cia ciki
. Bet kokiu atveju, kad ir ka nusprestum, linkiu tau kuo dideliausios sekmes ir stiprybes.