Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Dile @ 2007 06 28, 07:15)
Ant siuntimo gine parase << istyrimui>> ,tai cia man bus mokamas tas tyrimas ar ne, kazin? kaip jums ten buvo uzrasyta?  Metu man sukako jau si menesi 38 doh.gif , bet ten neparasyta , koks rizikos faktorius schmoll.gif

Nemokamai bus.
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 06 28, 06:15)
Tik smalsu del lyties, zinoma kad svarbiausia sveikas vaikas, ar mergaite ar berniukas, jokio cia skirtumo. Tik pas mus tetis ir didzioji dukra tikisi berniuko, o as ir mazoji dukra - mergaites. Bet laukiame tai sveiko pagranduko,ka dievas duos ax.gif
Ant siuntimo gine parase << istyrimui>> ,tai cia man bus mokamas tas tyrimas ar ne, kazin? kaip jums ten buvo uzrasyta?  Metu man sukako jau si menesi 38 doh.gif , bet ten neparasyta , koks rizikos faktorius schmoll.gif

As net nepamenu kaip ten pas mane siuntime buvo parasyta g.gif . Bet tau jau pagal amziu priklauso nemokami genetiniai tyrimai.

QUOTE(austeja001 @ 2007 06 28, 11:40)
Mano siuntime parašyta "pageidauja išsitirti genetiškai. Nėštumo eiga normali, jokių ... faktorių nėra" Tik vakar parašė, kaip supratot, nes pati pageidauju. Dar neužsiregistravau. Manau, teks susimokėti, tad ir mąstau kur čia dabar skambinti. Gal tiesiai kokiam gydytojui. Man patogiau būtų Kaune. Gal ką patartumėte, būčiau labai dėkinga.

Tikriausiai teks uz tyrimus susimoketi, jei jau taip surase siuntime g.gif. Gali pasiskambinti patiems genetikams ir pasiteirauti. Tel nr buvo surasyti sioje temoje, zvilgtelk kelis lapus atgal, tikrai rasi. Kalbu apie Kauno Kliniku genetikus.
Atsakyti
Mergaites mielosios gal galit man atsakyt ar gerai tuos genetinius tyrimus daryt 18 sav ar ne per velu, as vakar pagaliau i kauno klinikas prisiregistrvau rugpjucio 14, tada man bus 18 sav, bet galvoju gal cia per velu, gal reik privaciai i Biomedicininiu tyrimu centra vaziuot kai bus 14 sav, bet kai pagalvoju kam vaziuot privaciai kai uz dyka galima, bus dar kur pinigelius isleist
Atsakyti
QUOTE(virginta @ 2007 06 29, 13:18)
Mergaites mielosios gal galit man atsakyt ar gerai tuos genetinius tyrimus daryt 18 sav ar ne per velu, as vakar pagaliau i kauno klinikas prisiregistrvau rugpjucio 14, tada man bus 18 sav, bet galvoju gal cia per velu, gal reik privaciai i Biomedicininiu tyrimu centra vaziuot kai bus 14 sav, bet kai pagalvoju kam vaziuot privaciai kai uz dyka galima, bus dar kur pinigelius isleist

Ne per velu.
Atsakyti
o dar klausimelis, gal kas zinot kokia ten tvarka kauno klinikose, kai nuvaziuosiu tai suprantu kad reiks eit konsultacijai pas genetika ir tik jis tada paskirst tyrimus ir reiks vel vaziuot kita diena, ane? ar ten ka reikia veztis su savim i tuos tyrimus, kokiu daiktu ranksluostuka ar dar ka, ar galima valgyt ir gert pries tai? gal dar kazka zinot reik pries vaziuojant?
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 06 29, 13:23)
Ne per velu.

tikrai ne per vėlu.. 4u.gif aš dariausi būtent tiek savaičių. O šaip, man genetikos centre sakė, kad būtent iš Biomedicinių tyrimų ir gauna daugiausiai klaidingų skaičiavimų ax.gif

o man žinokit epopėja tęsiasi... nuvažiavau šiandien pas genetikus atsiimt rezultatų.. daktarė pasiūlė dar echo padaryt. Nu ir trumpesnis vis tiek tas šlaunikaulis, kad jį kur.. Na ir daktarė sako, jei būčiau jos sesuo, siūlytų visgi darytis tuos tyrimus blink.gif paguodė tuom, kad mano nėštumo laikotarpyje persileidimui tikimybė nedidelė, nes net jei ir prasidėtų kas, tipo yra būdų sustabdyt viską.. liepė iki pirmadienio nuspręst galutinai.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 29, 15:02)
o man žinokit epopėja tęsiasi... nuvažiavau šiandien pas genetikus atsiimt rezultatų.. daktarė pasiūlė dar echo padaryt. Nu ir trumpesnis vis tiek tas šlaunikaulis, kad jį kur.. Na ir daktarė sako, jei būčiau jos sesuo, siūlytų visgi darytis tuos tyrimus  blink.gif paguodė tuom, kad mano nėštumo laikotarpyje persileidimui tikimybė nedidelė, nes net jei ir prasidėtų kas, tipo yra būdų sustabdyt viską.. liepė iki pirmadienio nuspręst galutinai..  verysad.gif

As irgi patarciau tau nebijoti ir darytis pilnus tyrimus. Nera jie baisus visai, o ramybe, kuria gauni po ju, neikainojama. Jei reikia su kuo nors pasikalbeti apie pacia procedura ir t.t., parasyk i az. mirksiukas.gif Kuo galesiu, tuo padesiu.
Atsakyti
QUOTE(virginta @ 2007 06 29, 12:18)

Siaip tai genetiniu tyrimu yra du etapai - pirmas 11-14 savaiciu ir antras apie 18 savaiciu. Pirmu etapu, echoskopijos metu matuojama vaisiaus kaklo rauksle, ziurimas nosies kauliukas. Nes tai turi itakos tyrimu atsakymams del apsigimimu. Nezinau ar tai daroma antrajame etape. Gal kuri is mamyciu daresi tyrimus butent 18 savaiciu ir gales pasakyti konkreciau ka matavo, ka ziurejo ir pan. Mane gydytoja siunte darytis tyrimu butent tuo metu, kai ejo pirmas etapas. Dare echo ir eme krauja Triple testui.

QUOTE(virginta @ 2007 06 29, 12:38)
o dar klausimelis, gal kas zinot kokia ten tvarka kauno klinikose, kai nuvaziuosiu tai suprantu kad reiks eit konsultacijai pas genetika ir tik jis tada paskirst tyrimus ir reiks vel vaziuot kita diena, ane? ar ten ka reikia veztis su savim i tuos tyrimus, kokiu daiktu ranksluostuka ar dar ka, ar galima valgyt ir gert pries tai? gal dar kazka zinot reik pries vaziuojant?

Nuvaziuosi, nueisi i Konsultacines poliklinikos registratura prie to langelio, prie kurio tau liepe ateiti kai registravaisi telefonu. Paduosi siuntima, pasa, darbo kortele (berods taip vadinasi tas dalykas, kuris dabar yra vietoj Sodros knygutes), tau uzves ligonio kortele ir pasakys i kuri kabineta eiti. Tyrimus paskiria genetikai. Siaip jau juos galima ir ta pacia diena atlikti, nes krauja tyrimui priimineja visa diena. Echo atliekama Kliniku moteru konsultacineje poliklinikoje. Genetikai patys susiskambina del echo darymo ir jei tik yra galimybe, is karto ta pacia diena siuncia. Veztis nereikia nieko, valgyti ir gerti gali ka nori. Kad lyg ir viskas g.gif

QUOTE(optiimiste @ 2007 06 29, 14:02)
o man žinokit epopėja tęsiasi... nuvažiavau šiandien pas genetikus atsiimt rezultatų.. daktarė pasiūlė dar echo padaryt. Nu ir trumpesnis vis tiek tas šlaunikaulis, kad jį kur.. Na ir daktarė sako, jei būčiau jos sesuo, siūlytų visgi darytis tuos tyrimus  blink.gif paguodė tuom, kad mano nėštumo laikotarpyje persileidimui tikimybė nedidelė, nes net jei ir prasidėtų kas, tipo yra būdų sustabdyt viską.. liepė iki pirmadienio nuspręst galutinai..  verysad.gif

Optiimiste, siame reikale tavo sprendimas yra galutinis. Niekas negali tau patarti 100 proc ka daryti. As tau surasysiu savo drauges mergytes duomenis, pamatysi kas pas ja gavosi. Ir gydytoja sake, kad viskas cia normalu. Beje, jos mergytei jau ketveri - sveika, grazi, guvi panelyte auga smile.gif . Taigi - BPD rodmenys atitiko 22 savaites, AC - 34 savaites, FL - 23 savaites, CRL - 12 savaiciu. Drauge pasakojo - kai pamaciau tokius savaiciu skirtumus, tai siaubas sueme. O gydytoja nuramino, kad viskas cia ciki blink.gif . Bet kokiu atveju, kad ir ka nusprestum, linkiu tau kuo dideliausios sekmes ir stiprybes.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2007 06 29, 18:37)
Siaip tai genetiniu tyrimu yra du etapai - pirmas 11-14 savaiciu ir antras apie 18 savaiciu. Pirmu etapu, echoskopijos metu matuojama vaisiaus kaklo rauksle, ziurimas nosies kauliukas. Nes tai turi itakos tyrimu atsakymams del apsigimimu. Nezinau ar tai daroma antrajame etape. Gal kuri is mamyciu daresi tyrimus butent 18 savaiciu ir gales pasakyti konkreciau ka matavo, ka ziurejo ir pan. Mane gydytoja siunte darytis tyrimu butent tuo metu, kai ejo pirmas etapas. Dare echo ir eme krauja Triple testui.

18 savaite kaklo rauksles jau nebeziures, nes nieko nebesimato ir neinformatyvu. Vaziuojat 18 savaite padarys echoskopija ir triplo testa. Kadangi triplo testo rezultatai buna uz 1-2 dienu, tai pasiskambinus pasakys atsakyma ir parekomenduos reikia ar ne amniocentezes.
Atsakyti
QUOTE(virginta @ 2007 06 29, 13:38)

Tikrai ne per vėlu ir viska Amica labai išsamiai paaiškino smile.gif, aš kaip tik praėjusi ketvirtadienį buvau Kaune pas genetikus ir tik galiu patvirtinti, kad taip būtent viskas ir buvo smile.gif. Pirmiausia teko pasikalbeti su genetiku D. Sarapinu , po to jis paskyrė kraujo tyrimus Triple testa , ten viskas labai greitai tame paciame pastate paėme kraujo, eileje mums nestuke.gif laukti nereikia , pats paskambino del ultragarso, nors gyd.Simanavičiūte jau baiginejo ta diena savo darba, bet labai maloniai priėme ir apziurejo, ismatavo, dave nutraukyte leliuko ir tevelis buvo pakviestas pasiziureti. Žodziu as likau patenkinta tokia genetiku konsultacija Kaune thumbup.gif . Krauj o tyrimu atsakymu szinosiu tik si treciadieni, vaziuti nereikia, pasiskambinti liepe ir tada pasakys ar reikalingas bus tolimesnis tyrimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lili78: 01 liepos 2007 - 22:24
aciu jums mergaites visoms uz isamius atsakymus, kazkaip net nuotaka pakilo kai viskas aisku dabar smile.gif
Atsakyti
Gal turite patirties dėl individualaus tarimosi dėl echo. Ta prasme, už pinigus. Norėčiau Kaune pas Simanavičiūtę. Gal turite kontaktus ir šiaip patarti galėtumėte, būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti