Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(lijo @ 2007 06 23, 21:57)
taip, santykis pagal amžių yra statistinis, o rezultatai individualūs, bet kalbu apie konkrečius realių moterų tyrimų rezultatus dėl Dauno sindromo  cool.gif jie niekad nebus tokiu milžinišku santykiu kaip kad kitų dviejų schmoll.gif turiu omenyje, kad jei dėl  Edvardsono sindromo ir nervinio vamzdelio tyrimo rezultatai 1:10000, o dėl Dauno sindromo 1:500, tai nereikia jų lyginti tarpusavyje ir išsigąsti, kad 500 yra daug mažiau nei 10000, tiesiog, kaip aiškino genetikė, šio testo jautrumas visai kitoks  mirksiukas.gif va... net nežinau, ar aiškiai aš čia...  blush2.gif paprastai tariant, jei būčiau sužinosjusi tik plikus tyrimų rezultatus, 1:800, 1:10000, :10000, tai būčiau supanikavusi, kad 1:800 jau yra blogai, nors tai nė velnio taip nebūtų

Panikuoti nera ko, juk tam ir eini pas genetikus, kad jie paaiskintu tavo tyrimu rezultatus. Ir jei genetikai sako, kad viskas gerai, viskas normos ribose, vadinasi ir panikuoti nera ko. Net jei tas santykis butu ir 1:250 ar pan.

QUOTE(Dile @ 2007 06 24, 07:10)
Sveikos mergaites,noriu pasiteirauti ar jus davete ka nors gydytojai kai vaziavote tirtis su siuntimu? Ir kiek reikia duoti? Aciu.

Nieko nedaviau nei genetikams, nei echoskopavusioms gydytojoms, nei kraujo tyrima emusiai laborantei. Kad nebuvo ir reikalo duoti. Nesu nusiteikusi pries davimus, kai reikia - visada duodu, bet kad siuo atveju nebuvo del ko duoti. Visi savo darbus atliko nepriekaistingai ir be kysio. O as siuo kartu atsidekojau tik su "aciu" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzaiva @ 2007 06 19, 08:57)
As irgi planuoju atlikti genetinius tyrimus. Labai bijau, kad jei daktarai pasakys, kad reikia daryti amniocenteze, negalesiu apsispresti del jos. Vienas geras gydytojas (nestumu patologijos skyriaus vedejas) pas kuri lankiausi pirma nestuma pasakė stai kokia nuomone: darytis amniocentezetai tai beveik kas pasidaryti isvalyma, nes dauguma moteru po jos persileidzia...
Idomu butu suzinoti, ar tikrai daug moteru persileidzia po amniocentezers ?

Briedas paskutinis. Man amniocenteze daryta 2 kartus ir placentocenteze 1 karta ir jokio persileidimo nebuvo. Rizika ne didesne nei 1%.
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 19, 15:51)
papasakokit kas nors apie patį amniocentezės procesą  ax.gif

Maciau, kad jau papasakojo. Nemalonu, bet neskauda ir trunka labai trumpai.
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 21, 17:22)
ji sako nedaryt, na tiksliau, kad būdama manimi nedarytų  ax.gif

O ar jai paskui reiketu auginti nesveika vaikeli?...
Atsakyti
[quote=Daiva_V,2007 06 25, 20:53]
Briedas paskutinis. Man amniocenteze daryta 2 kartus ir placentocenteze 1 karta ir jokio persileidimo nebuvo. Rizika ne didesne nei 1%.

O kas tas placentocentese/ JEI NESUNKU LABAI TRUMPAI KAIP JI DAROMA IR KODĖL JI TAU BUVO DARYTA? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 06 25, 20:12)
O kas tas placentocentese/ JEI NESUNKU LABAI TRUMPAI KAIP JI DAROMA IR KODĖL JI TAU BUVO DARYTA? blush2.gif

Amniocentezes metu pradurus adata pilvo siena imama ir tiriami vaisiaus vandenys. Placentocentezes metu panasaus proceso metu yra paimamas placentos vidines dalies, is kurios vystosi vaisius, gabaliukas. Eme todel, kad buvo neaiskumu del amniocentezes tyrimo tikslumo. Mes patys jos prasem.
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 06 25, 23:12)
Amniocentezes metu pradurus adata pilvo siena imama ir tiriami vaisiaus vandenys. Placentocentezes metu panasaus proceso metu yra paimamas placentos vidines dalies, is kurios vystosi vaisius, gabaliukas. Eme todel, kad buvo neaiskumu del amniocentezes tyrimo tikslumo. Mes patys jos prasem.

Kiek daug iskentejai visokiausiu tyrimu, doh.gif jau greit pasimatymas su lelyte 4u.gif . O man dar tik liepos 4 prasideda viskas verysad.gif ,labai bijau ne paciu tyrimu,o blogu atsakymu blink.gif
O tai iki 22 savaites spejo tiek kartu tavo leliuka istirti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 06 22, 16:27)
dėl atsakymų- tai bent Vilniuje daro TIK pirmadieniais, o atsakymus pasako pnktadieniais. nereikia laukt pusantros savaitės.
Dar manau kad dauguma jūsų perdaug su didele baime žiūrit į šį tyrimą ir rizikos persileidimui grėsmę. Paklauskit genetikų- ir man gydytoja sakė- kad būtų jų valia darytų juos daug daugiau mamyčių, tai nejau jie tokie baisūs žmonės ir žinodami apie DIDELĘ riziką persileidimui vistiek juos darytų? Rizika 1-2 proc. O tai tikrai minimali. Ir nėra ten jau kažkokia ypatingai baisi procedūrą. Nesakau- geriau jos nereikėtų, bet negąsdinkite mamyčių kurioms galbūt pagal tyrimus ir reikėtų pasidaryti. Kaip sakoma- gerai jei gerai, p jei negerai, tai bus negerai visą gyvenimą. Aš tą malonumą apturėjau. Jei dabar pasakytų kad vėl reikia (tfu tfu tfu) tikrai nebebijočiau  blush2.gif

del atsakymu - tai zinau kad savaite daro. Pusantros gavosi su laukimu iki pirmadienio 4u.gif

del gąsdinimusi.. Niekas čia nieko negąsdina specialiai. Paprasčiausiai vertinam šansus. Juk visos mokam skaičiuoti. Aš ir rašiau, kad rizika 1-2%, o mano atveju rizika nesveiko vaikiuko gerokai mažiau nei 1%. Tai tokiu atveju gaunasi, kad procedūra pavojingesnė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 26, 10:46)
del atsakymu - tai zinau kad savaite daro. Pusantros gavosi su laukimu iki pirmadienio  4u.gif

del gąsdinimusi.. Niekas čia nieko negąsdina specialiai. Paprasčiausiai vertinam šansus. Juk visos mokam skaičiuoti. Aš ir rašiau, kad rizika 1-2%, o mano atveju rizika nesveiko vaikiuko gerokai mažiau nei 1%. Tai tokiu atveju gaunasi, kad procedūra pavojingesnė. ax.gif

pati dariausi, bent Vln tai daro TIK pirmadieniais, o atsakymai penktadieniais. O šiaip kiekvienos reikalas darytis ar ne, bet manau rizika minimali. O ką kalba rajonų gydytojai ar net skyrių vedėja, tai iš savo patiries galiu pasakyt, kad visų pirma, gal ir žiauriai skambės, bet jie nežino apie tos procedūros eigą, riziką ir t.t. Tik iš bendro suvokimo ir mokslo žinių žino kad kažkas baisaus. pati gulėjau prieš 2 metus Panevėžyje ir tikrai vieno skyriaus vedėjas man aiškino kad yra kažkoks tai toks tyrimas, bet jis baisus ir grėsmė didelė persileidimams, o konkrčiai nieko jis nežinojo. Tai va.
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 06 26, 10:09)
pati dariausi, bent Vln tai daro TIK pirmadieniais, o atsakymai penktadieniais. O šiaip kiekvienos reikalas darytis ar ne, bet manau rizika minimali. O ką kalba rajonų gydytojai ar net skyrių vedėja, tai iš savo patiries galiu pasakyt, kad visų pirma, gal ir žiauriai skambės, bet jie nežino apie tos procedūros eigą, riziką ir t.t. Tik iš bendro suvokimo ir mokslo žinių žino kad kažkas baisaus. pati gulėjau prieš 2 metus Panevėžyje ir tikrai vieno skyriaus vedėjas man aiškino kad yra kažkoks tai toks tyrimas, bet jis baisus ir grėsmė didelė persileidimams, o konkrčiai nieko jis nežinojo. Tai va.

aš pati vilnietė ax.gif man buvo paskirta šiandien apsispręst ir šiandien daryt jei norim. Penktadienį būtų rezultatas ax.gif Manau genetikos centre sk. vedeja tikrai zino proceduros eigą ir riziką. Man ji irgi patvirtino, kad statistiškai mano rizika mažesnė nei pati procedūros rizika. Aišku, čia individualus kiekvieno apsisprendimas. Dabar daktarai negali tau sakyti "taip" arba "ne" griežtai. Tu pats sprendi. 4u.gif
Atsakyti
Kazin ar kas renka duomenis kiek moteru persileido po amniocentezes? Juk pasidarai turimus genetikos centre ir isvaziuoji pas savo ginekologus i ivairius miestus ir kaimus...
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 06 26, 07:15)
Kiek daug iskentejai visokiausiu tyrimu, doh.gif jau greit pasimatymas su lelyte 4u.gif . O man dar tik liepos 4 prasideda viskas verysad.gif ,labai bijau ne paciu tyrimu,o blogu atsakymu blink.gif
O tai iki 22 savaites spejo tiek kartu tavo leliuka istirti? g.gif

Spejo viska. O tu pati nebijok. Tiesiog tikek, kad viskas bus gerai ir taip ir bus. Tyrimus daro daugeliui, bet randa ka nors blogo tik mazai daliai. Del to ir BUS VISKAS GERAI!
QUOTE(Dzaiva @ 2007 06 26, 10:58)
Kazin ar kas renka duomenis kiek moteru persileido po amniocentezes? Juk pasidarai turimus genetikos centre ir isvaziuoji pas savo ginekologus i ivairius miestus ir kaimus...

Vargu, bet tiesa pasakius zinau daug, kurios daresi tyrima, bet nei viena nepatyre persileidimo.
Atsakyti
O jei užsirašyti dabar mokamai, tai kažin ar galima greitai patekti (2 sav. bėgyje)?

Perskaičiau visą temą, bet neradau nei vieno atsiliepimo, kad kažkam nustatė vaisiaus genetinius nukrypimus po amniocentozės, ar jau tokios būsimos mamytės čia nebe užeina ir tyliai padaro abraziją verysad.gif
Kažin ar vėliau galima susilaukti dar vaikučių, jei daryti tokiam vėlyvam nėštume.

Kažkur skaičiau, kad Lietuvoje kasmet gimsta apie 40 dauniukų, įdomu kiek procentų yra tų, kurioms tai buvo nustatyta genetikų pagalba ir kurios atsisakė nėštumo. Tokios statistikos matyt viešai nėra, nebent genetikos centre gydytoja galėtų pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Chloe @ 2007 06 26, 20:20)
O jei užsirašyti dabar mokamai, tai kažin ar galima greitai patekti (2 sav. bėgyje)?

Perskaičiau visą temą, bet neradau nei vieno atsiliepimo, kad kažkam nustatė vaisiaus genetinius nukrypimus po amniocentozės, ar jau tokios būsimos mamytės čia nebe užeina ir tyliai padaro abraziją  verysad.gif
Kažin ar vėliau galima susilaukti dar vaikučių, jei daryti tokiam vėlyvam nėštume.

Kažkur skaičiau, kad Lietuvoje kasmet gimsta apie 40 dauniukų, įdomu kiek procentų yra tų, kurioms tai buvo nustatyta genetikų pagalba ir kurios atsisakė nėštumo. Tokios statistikos matyt viešai nėra, nebent genetikos centre gydytoja galėtų pasakyti.

Visas kankina tie patys klausimai, o atsakymu nera is kur paimti. As tai nepazystu nei vienos kuriai tyrimai baigesi blogai, nors draugiu tarpe kelios tyresi. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiva_V @ 2007 06 26, 19:30)
Spejo viska. O tu pati nebijok. Tiesiog tikek, kad viskas bus gerai ir taip ir bus. Tyrimus daro daugeliui, bet randa ka nors blogo tik mazai daliai. Del to ir BUS VISKAS GERAI!

Vargu, bet tiesa pasakius zinau daug, kurios daresi tyrima, bet nei viena nepatyre persileidimo.

Aciu uz padrasinimus bigsmile.gif , tos stiprybes ir semiuosi butent is tavo zinuciu, nuo pat prisiregistravimo SMpradzios thumbup.gif
Atsakyti