Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(zyzlute @ 2007 06 15, 16:44)
na bet jei tavo gimineje nera dauno ar kitu ligu, tau nera 35eriu, tai tie tyrimai nera butini..kalbejau pati su genetike del to..man 20metu ir ji labai nustebo ko man ieskoti bedu..nebent sake kad nervus nuraminciau..

Zyzlute, ar žinai, kad statistiškai dvidešimtmetės dažniau pagimdo tokius? Aišku tik todėl, kad jos dažniau gimdo ir toliau, kad jos rečiau tiriasi, bet tai dažnas atvejas. Mano irgi ginekologė sakė, kad nėra reikalo, bet čia ne jos vaikas.

Nė viena ginekologė negali skirti laiko nė vieni pacientei kiek reikėtų ar kiek norėtųsi (na ten kitos visaip pamalonina, bet aš nemoku). Plius, ar šiaip sau daugelyje šalių tai yra privalomas tyrimas?
Lietuva vargšė, ji negali sau to leisti (o iš dalies visi kalti tie, kurie slepia mokesčius ir dirba gaudami vokelius)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 15 birželio 2007 - 22:24
QUOTE(lijo @ 2007 06 09, 17:03)

Amica, tai tu neklaidink  smile.gif dar be jokių tyrimų pagal amžių yra nustatytas tas santykis  mirksiukas.gif kuo jaunesnė moteris, tuo tas santykis didesnis, o dėl Dauno sindromo santykis niekad nebus 1:5000  schmoll.gif tokie dideli skaičiai gali būti tik dėl Edvardsono ar nervinio vamzdelio...

As ir neklaidinu, o santyki 1:5000 emiau kaip pavyzdi, nes kaip jau minejau, rezultatai yra individualus kiekvienu konkreciu atveju. O jei santykis yra nustatytas jau be jokiu tyrimu pagal amziu, tai kam tada tie tyrimai reikalingi - echo ir kraujo? Ir kodel tuomet pasitaiko atveju, kai ir jaunai 20-metei nustatoma padidejusi rizika pagimdyti kudiki su dauno sindromui? Statistiskai tie santykiai yra nustatyti, bet tai tik statistiskai. Pagal amziu santyki genetikai taip pat pasako, bet tuomet, kai suveda visus reikalingus konkrecios moters duomenis i kompo programa. Ir, beje, santykis pagal amziu gali nesutapti su santykiu pagal trisomos 21 biochemine rizika. O uz pagrinda imamas butent antrasis santykis.

QUOTE(Dzaiva @ 2007 06 11, 11:53)
Ar Kaune uzsiregistravus pas genetikus ten iskarto padarys ir echoskopija, ar tik pasius kraujo  tyrimui? Ar echoskopijai registruotis atskirai?

Uzsiregistravau pas genetikus, o kai atejau, tai jie patys paskambino i Kliniku moteru konsultacija ir uzsake man talona echoskopijai bei dave siuntima kraujo tyrimui. Pas genetikus buvau penktadieni, echoskopija ir kraujo tyrimus atlikau pirmadieni ir sekancia diena, t.y. antradieni, vel atejau pas genetikus.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
prisijungsiu pokalbiui...

praeitą sav gavau savo kraujo tyrimus, ir verysad.gif ... Dauno sindromo tikimybe 1:247. Pgl mano amžių turėtų būti 1:403, o apačiausia riba ar kaip ja pavadint 1:250. Žodžiu nedidelis nukrypimas, bet yra..

šiandien buvau genetikos centre.. Darė echo - šiaip viskas ok, bet šlaunikaulis šiek tiek mažesnis (kas yra vienas iš Dauno požymių, bet kas gali būti ir šiaip). Prisiprašiau pakartotino kraujo tyrimo, nes pirmą dariau Grybe, o ten kažkaip sako dažnai klysta.. Atsakymo laukiu trečiadienį.. Jei panašu, reiks ryžtis amniocentezeii (jei teisingai parašiau).. blink.gif

Baisu dėl lėliuko verysad.gif o dar baisiau būtų išgirsti patvirtinantį atsakymą.. verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 18, 17:05)
sveikos  4u.gif

praeitą sav gavau savo kraujo tyrimus, ir  verysad.gif ... Dauno sindromo tikimybe 1:247. Pgl mano amžių turėtų būti 1:403, o apačiausia riba ar kaip ja pavadint 1:250. Žodžiu nedidelis nukrypimas, bet yra..

šiandien buvau genetikos centre.. Darė echo - šiaip viskas ok, bet šlaunikaulis šiek tiek mažesnis (kas yra vienas iš Dauno požymių, bet kas gali būti ir šiaip). Prisiprašiau pakartotino kraujo tyrimo, nes pirmą dariau Grybe, o ten kažkaip sako dažnai klysta.. Atsakymo laukiu trečiadienį.. Jei panašu, reiks ryžtis amniocentezeii (jei teisingai parašiau).. blink.gif

Baisu dėl lėliuko  verysad.gif o dar baisiau būtų išgirsti patvirtinantį atsakymą.. verysad.gif

Nesigasdink labai, juk dar niekas 100proc nepatvirtino, kad tavo mazylis su dauno sindromu. Mano buvusiai klasiokei gavosi atsakymas 1:50 ir pagal viska jai reikejo atlikti vaisiaus vandenu tyrima. Taciau jos vyras buvo kategoriskai pries, o kol ji pati svarste ka daryti, tai praejo laikas, kai buvo dar galima kazka daryti ir kazka keisti. Rezultatas - visiskai sveikas berniukas smile.gif . Kai man dare pirmaji echo, tai, pagal genetikus, pas mane gavosi per didelis skirtumas tarp vaisiaus amziaus pagal slaunikaulio ismatavimus ir pagal biparientalinius duomenis (skirtumas 2 savaites). Kai suvede duomenis pagal slaunikaulio ismatavimus - viskas ok, jokios padidejusios rizikos nerodo. O kai suvede pagal biparientalinius duomenis - gavosi padidejusi rizika dauno sindromui. Taigi po triju savaiciu echo kartojo ir antruoju kartu viskas buvo gerai. Tikiuosi, kad treciadieni gausi gerus atsakymus mirksiukas.gif . Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2007 06 18, 01:08)
Uzsiregistravau pas genetikus, o kai atejau, tai jie patys paskambino i Kliniku moteru konsultacija ir uzsake man talona echoskopijai bei dave siuntima kraujo tyrimui. Pas genetikus buvau penktadieni, echoskopija ir kraujo tyrimus atlikau pirmadieni ir sekancia diena, t.y. antradieni, vel atejau pas genetikus.

Tai ka jie ta pacia diena jokiu tyrimu ir nedaro ? g.gif As tai tikrai tikiuosi, kad bent echo ta pacia diena darys, negi tik pokalbio su jais tenka du mensius laukt ir vaziuot vien tik del to i Kauna g.gif . na kazkaip as cia sunerimau dabar. Nebedaug jau laukt, kita savaite vaziuojam pas juos , paziuresiu kaip mums seksis
Atsakyti
As irgi planuoju atlikti genetinius tyrimus. Labai bijau, kad jei daktarai pasakys, kad reikia daryti amniocenteze, negalesiu apsispresti del jos. Vienas geras gydytojas (nestumu patologijos skyriaus vedejas) pas kuri lankiausi pirma nestuma pasakė stai kokia nuomone: darytis amniocentezetai tai beveik kas pasidaryti isvalyma, nes dauguma moteru po jos persileidzia...
Idomu butu suzinoti, ar tikrai daug moteru persileidzia po amniocentezers ?
Atsakyti
QUOTE(Dzaiva @ 2007 06 19, 08:57)
As irgi planuoju atlikti genetinius tyrimus. Labai bijau, kad jei daktarai pasakys, kad reikia daryti amniocenteze, negalesiu apsispresti del jos. Vienas geras gydytojas (nestumu patologijos skyriaus vedejas) pas kuri lankiausi pirma nestuma pasakė stai kokia nuomone: darytis amniocentezetai tai beveik kas pasidaryti isvalyma, nes dauguma moteru po jos persileidzia...

na žinok netiesą sakė.. apie 1% kažkur tik (jei iš vis galima sakyti "tik") ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2007 06 18, 20:56)
Tai ka jie ta pacia diena jokiu tyrimu ir nedaro ?  g.gif As tai tikrai tikiuosi, kad bent echo ta pacia diena darys, negi tik pokalbio su jais tenka du mensius laukt ir vaziuot vien tik del to i Kauna  g.gif . na kazkaip as cia sunerimau dabar. Nebedaug jau laukt, kita savaite vaziuojam pas juos , paziuresiu kaip mums seksis

As kauniete, tad man nebuvo problemu. O siaip tai padarytu ir ta pacia diena, nes man butu dare ta pacia diena, tik taip jau isejo, kad gydytoja, kuri turejo echoskopuoti, isleke i operacine ir nebebuvo kam echoskopuoti. Todel ir vaziavau kita diena. O krauja Kliniku konsultacineje poliklinikoje priimineja visa diena, tad priduosi bet kuriuo metu. Gali pasiskambinti patiems genetikams i kabineta ir pasiteirauti ar tau gales atlikti echo ta pacia diena, kai nuvyksi, nes esi ne kauniete.

QUOTE(Dzaiva @ 2007 06 19, 07:57)

Nesamone, jau tas gydytojas su tokiomis kalbomis tik baimes tau ivare. Zinoma, kazkoks rizikos procentas yra, bet ta rizika persileidimui yra ir be amniocentezes - kiek moteru patiria persileidimus tiesiog siaip, nedarydamos jokiu tyrimu. Pazistu bent kelias moteris, kurioms buvo daryta amniocenteze ir visos laimingai isnesiojo savo kudikelius. Beje, ju visu kudikiams buvo nustatyta padidejusi rizika dauno sindromui, taciau po amniocentezes visos gavo atsakymus, kad mazyliai sveiki mirksiukas.gif

Optiimiste, nesinervink, viskas bus gerai mirksiukas.gif . Jei jau ir gausi blogus atsakymus, tai del sventos ramybes turi galimybe atlikti vaisiaus vandenu tyrima. Ir zinosi kaip ten yra is tikruju. Bet manau, kad viskas tam tavo mazyliui gerai mirksiukas.gif
Papildyta:
Kiek zinau, amniocentezes tyrimas trunka tik minutes. Per pilvo sienele bedama adata ir jos pagalba paimama siek vaisiaus vandenu. Tuo metu, kai atliekama sita procedura, vaikutis stebimas echoskopo pagalba, tad pataikyti i vaikeli su adata praktiskai nera galimybiu. Kiek skaiciau supermamu, kurios daresi si tyrima, atsiliepimus, tai procedura nera skausminga, tik siek tiek nemaloni. Na, kai leidzia vaistus i uzpakaliuka, juk irgi nera malonu biggrin.gif
Atsakyti
sveikos  4u.gif

praeitą sav gavau savo kraujo tyrimus, ir  verysad.gif ... Dauno sindromo tikimybe 1:247. Pgl mano amžių turėtų būti 1:403, o apačiausia riba ar kaip ja pavadint 1:250. Žodžiu nedidelis nukrypimas, bet yra..

na Optiimiste, kaip rezultatai?
Tikimes geru naujienu mirksiukas.gif
Grybo medicinos centre man blogus rezultatus parode, tai as jau nelabai jais pasitikiu... genetikos centre pasake, kad lyg viskas gerai : ir is echoskopijos, ir kraujo rezultatai...

Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2007 06 20, 20:16)
na Optiimiste, kaip rezultatai?
Tikimes geru naujienu mirksiukas.gif
Grybo medicinos centre man blogus rezultatus parode, tai as jau nelabai jais pasitikiu...  genetikos centre pasake, kad lyg viskas gerai : ir is echoskopijos, ir kraujo rezultatai...

ai, rezultatai tokie šiek tiek dviprasmiai verysad.gif jei žiūrėti pgl echo nustatytą vaikučio amžių - viskas ok. Bet jeigu pgl paskutines mmm - tada rizika 1:233. Nedidelė, bet vis tiek aukšiau normos.. blink.gif
dabar turiu savaitę nuspręsti ką darom.. jaučiu, kad ir nelabai noriu, bet reikės ryžtis tai nemaloniai procedūrai..sunkiausia, kad dar pusantros sav laukt reikės rezultatų blink.gif
Atsakyti
sveikos  4u.gif

Baisu dėl lėliuko  verysad.gif o dar baisiau būtų išgirsti patvirtinantį atsakymą.. verysad.gif

Manau , kad nereiketu labai pergyventi. Viskas bus gerai. Mano atveju ir triplo testas buvo blogas,ir nosies kauliukas buvo per trumpas, o tai yra vienas is pagr. Dauno pozymiu,ir rankos plastakos mazasis pirstelis per daug palinkes, tai ir vienas is Dauno pozymiu, bet ir mano toks pat nulinkes lotuliukas.gif Zodziu viska sudejus 1:4, o tai jau skambejo ziauriai. Dariausi amniocenteze, nervojausi apie 3 sav. atsakymas -viskas normoj. Dabar kaip pagalvoju jei reiketu viska is naujo, ar besirysciau tyrimams. Aisku po to nusiraminimas labai didelis buvo. Bet tas laukimas nervu kainavo.
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2007 06 20, 21:39)
ai, rezultatai tokie šiek tiek dviprasmiai  verysad.gif jei žiūrėti pgl echo nustatytą vaikučio amžių - viskas ok. Bet jeigu pgl paskutines mmm - tada rizika 1:233. Nedidelė, bet vis tiek aukšiau normos.. blink.gif

as tai buvau apsisprendus jei parodys mazesne rizika nei 1:200 , tai atsisakysiu tolimesniu tyrimu ... visgi dazniausiai net toms kuriu rizika 1:50 gimsta sveikuteliai vaikuciai... o ir nutraukti nestuma, kai vaikutis jau toks didelis negaleciau...
Sekmes tau kaip benusprestum 4u.gif

QUOTE(pievutė @ 2007 06 20, 23:04)
Manau , kad nereiketu labai pergyventi. Viskas bus gerai. Mano atveju ir triplo testas buvo blogas,ir  nosies kauliukas  buvo per trumpas, o tai yra vienas is pagr. Dauno pozymiu,ir rankos plastakos mazasis pirstelis per daug palinkes, tai ir vienas is Dauno pozymiu, bet ir mano toks pat nulinkes lotuliukas.gif Zodziu viska sudejus  1:4, o tai jau skambejo ziauriai. Dariausi amniocenteze, nervojausi apie 3 sav. atsakymas -viskas normoj. Dabar kaip pagalvoju jei reiketu viska is naujo, ar besirysciau tyrimams. Aisku po to nusiraminimas labai didelis buvo. Bet tas laukimas nervu kainavo.

net nezinojau, kad kreivas pirstelis cia irgi daunos ligos pozymis blink.gif nes ir mano ir mano maziaus tokie smile.gif bet genetike, tai nieko neuzsimine apie ji, kai dare echoskopija ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 21 birželio 2007 - 08:41