Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(lijo @ 2007 06 09, 18:03)
Amica, tai tu neklaidink  smile.gif dar be jokių tyrimų pagal amžių yra nustatytas tas santykis  mirksiukas.gif kuo jaunesnė moteris, tuo tas santykis didesnis, o dėl Dauno sindromo santykis niekad nebus 1:5000  schmoll.gif tokie dideli skaičiai gali būti tik dėl Edvardsono ar nervinio vamzdelio...

g.gif Man prie dauno dave 1:10000. Na nebent as blogai nugirdau. Sake, kad geresniu tyrimu nebuna. Tai koks tas maximumas? Reiks pasiklausti, bo iklijavo viska i kortele, o as nelabai ir gilinausi...
Atsakyti
QUOTE(fibi @ 2007 06 09, 21:01)
Jau pasidariau amniocentezę - tyrimai geri.Gyd. Natalija Krasovskaja  thumbup.gif

sveikinu 4u.gif o gydytoja tikrai thumbup.gif

QUOTE(ajb @ 2007 06 11, 13:29)
g.gif Man prie dauno dave 1:10000. Na nebent as blogai nugirdau. Sake, kad geresniu tyrimu nebuna. Tai koks tas maximumas? Reiks pasiklausti, bo iklijavo viska i kortele, o as nelabai ir gilinausi...

hmmm... na man prie tų kitų 1:10000 buvo, o dėl Dauno tai sakė, kad tas tyrimas jautresnis ar ne toks jautrus... nebepamenu, kad žodž, tas rezultatas gerokai mažesnis nei anų 2 visad... čia susakė man, kad skambindama telefonu dėl tyrimų nepulčiau į paniką didžiulius santykio skirtumus išgirdusi rolleyes.gif ir normos jo visai kitos rolleyes.gif na pagal mano amžių, pvz., 1:847
Atsakyti
sveikutes visos
labai prasau jusu pagalbos, gal kas zinote koki daktarelio numeri del genetiniu tyrimu kuris mane galetu priimti, nes as skambinau siandien i klinikas sake visai vasarai neregistruoja verysad.gif , bet bijau kad paskui bus per velu man jau 10 sav eina, turiu siuntima esu rizikos grupeje, todel tyrimai butini, gal kas galite padeti, labai prasau
Atsakyti
Žinai Virginita, tikriausiai teks eiti ir mokėti pinigus ir tada atsiranda ir vasarą vietos. Aš tik ką paskambinau į genetikos centrą ir norėjau užsiregistruoti, irgi turiu siuntimą. Tai man pasakė, kad jau visa vasara užimta ir turiu paskambinti po liepos 15 dienos. O tai paskambinus po liepos sakau kada jūs mane užrašysite? Sako spaliui lapkričiui. Tai jeigu vasara užimta tai galima toliau registruoti, bet neliepti paskambinti po mėnesio ir tada sužinoti, kad jau tave kai priims tau bus 30 su viršum savaičių. Vienu žodžiu, ta moteriškė bendravo labai nemaloniai, ir pasakė, kad man visai neįdomu, kad jūs turite tuos siuntimus, aš nieko neregistruosiu. Skambinkite vėliau, o jeigu jums jau bus per vėlu tirtis, tai ne mano problemos.
Galiu duoti telefoną 2365316. Juo registruojiesi kai ruošiesi susimokėti už tyrimą. Tada ir eilių nebėra.
Atsakyti
QUOTE(virginta @ 2007 06 14, 12:05)
sveikutes visos
labai prasau jusu pagalbos, gal kas zinote koki daktarelio numeri del genetiniu tyrimu kuris mane galetu priimti, nes as skambinau siandien i klinikas sake visai vasarai neregistruoja  verysad.gif , bet bijau kad paskui bus per velu man jau 10 sav eina, turiu siuntima esu rizikos grupeje, todel tyrimai butini, gal kas galite padeti, labai prasau

sveikute virginta,

as irgi nestuke.gif 10 sav ir turejau panasiu problemu unsure.gif kadangi buvau pacioje nestumo pradzioje papuolusi i avarija ir po jos dare dubens kaulu ir stuburo rengena (tada dar nezinojau, kad esu nestuke.gif ), tai dabar irgi esu rizikos grupeje ir gydytoja siuncia i genetikos centra pasidaryti tyrimus. Bandziau uzsiregistruoti dar geguzes pabaigoje, tai jau tada registravo tik rugsejo men. Buvau jau puolusi i nevilti ir kazkaip netycia pasiguodziau savo gydytojai, tai ji man ir padejo prisiregistruoti. Gal tavo gydytoja tau irgi padetu g.gif As einu darytis tyrimu birzelio 28d, labai bijau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(virginta @ 2007 06 14, 12:05)
sveikutes visos
labai prasau jusu pagalbos, gal kas zinote koki daktarelio numeri del genetiniu tyrimu kuris mane galetu priimti, nes as skambinau siandien i klinikas sake visai vasarai neregistruoja  verysad.gif , bet bijau kad paskui bus per velu man jau 10 sav eina, turiu siuntima esu rizikos grupeje, todel tyrimai butini, gal kas galite padeti, labai prasau

2365166
2365196
2365116
jei eini su siuntimu tai ir prieini savo eile po poros menesiu, o jei be tai moki..ir man sake kad registruoja , pries pora savaiciu kalbejausi su genetike is santariskiu..svarbu nepergyventi.. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(grusia @ 2007 06 14, 14:36)
sveikute virginta,

as irgi  nestuke.gif  10 sav ir turejau panasiu problemu unsure.gif kadangi buvau pacioje nestumo pradzioje papuolusi i avarija ir po jos dare dubens kaulu ir stuburo rengena (tada dar nezinojau, kad esu  nestuke.gif ), tai dabar irgi esu rizikos grupeje ir gydytoja siuncia i genetikos centra pasidaryti tyrimus. Bandziau uzsiregistruoti dar geguzes pabaigoje, tai jau tada registravo tik rugsejo men. Buvau jau puolusi i nevilti ir kazkaip netycia pasiguodziau savo gydytojai, tai ji man ir padejo prisiregistruoti. Gal tavo gydytoja tau irgi padetu g.gif  As einu darytis tyrimu birzelio 28d, labai bijau  blink.gif

o as i akis antibijotikus lasinausi ir vaistukus i aki leido, zinojau kad esu nestuke.gif , bet kitaip apakus buciau verysad.gif ginekologe sake kad sius darytis tyrimu, bet kai paskambinau i centra genetike draugiskai pasijuoke ir nuramino jog tai nera rizika,kad esu jauna( 20m) ir kad tik nervai dabar pakenkti gali doh.gif ..tai ir likau neapsiprendusi..kita savitele pas gydytoja vizitas, o as kakaip nezinau darytis tuos tyrimus ar nereikia..patarkite schmoll.gif
Atsakyti
Kadangi mamytės tokios skrudžės biggrin.gif tai kiek teko man apskambinėt ir visai netyčia sužinot keletą dalykų, kurie čia buvo paminėti, ir toliau nediskutuoti, tad pamaniau, tai pletkų lygis, ir viskas.
Bet pasirodo tiesa.
Toms, kurios nori išsitirt dėl viso ko, nors ir nepapuola į rizikos grupę.

Jūsų mieste (žemiau paminėti) 14 savaitę paima kraują iš venos ir siunčia į Vilnių. Padaro tyrimą ir atsiunčia rezultatus. Ten man sakė, kad dėl viso ko, reikėtų užsiregistruot GC, nes jei tyrimai vdrug būtų blogi, reiktų važiuot į Vilnių.
Echo nedaro, tačiau prieš pat 14 savaitę reikia pasidaryti nuotrauką pas savo ginę ir paduoti, kad prisegtų prie jūsų kraujo siuntimui į Vilnių.
Kaina tyrimo 124 litai.

BIOMEDICINOS TYRIMŲ CENTRAS

Vilniuje:
A. J. Povilaičio g. 18
LT-04338 Vilnius
Tel.: + 370 5 2491040
Mob.tel.: + 370 615 28939
Faks.: + 370 5 2401224
E-paštas.: office@bmtc.lt

Klaipėdoje:

Naujojo Uosto g. 12a
LT-92122 Klaipėda
Tel./faks.: + 370 46 214521
El. p.: klaipeda@bmtc.lt
Šiauliuose:

Tilžės g. 11
LT- 78291 Šiauliai
Tel./faks.: + 370 41 417794
E-paštas.: siauliai@bmtc.lt
Panevėžyje:

Vilniaus g. 25
LT-36100 Panevėžys
Tel./faks.: + 370 45 435303
El. p.: panevezys@bmtc.lt
UAB Biomedicinos tyrimų centro darbo laikas:
Darbo dienomis 8:00 – 18:00.

Sakė eilių nėra (Klaipėdoj), aš skambinausi liepos 5-ai dienai, sake dar per anksti, nu bet visvien užregistravo (kam tempt).
Dar daro Vaisingumo klinikoj, tačiau pvz Klaipėdoj pasakė, kad nedaro net už pinigus biggrin.gif nes daro tik "saviems" (gal užsiregistravusių ir turinčių savo gines ten, nežinau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 14 birželio 2007 - 18:02
QUOTE(virginta @ 2007 06 14, 15:10)
mano vyro sesuo apsigimusi ir fiziskai ir protiskai, tai uz tai is siuncia mane

Genetiniai apsigimimai (nei Daunas, nei Edvardsas, nei nervinis vamzdelis) NERA PAVELDIMI. Tai neteisingo lasteliu dalijimosi nestumo pradzioje rezultatas, o ne paveldejimas. Tai rasau ne tam, kad atkalbeciau nuo tyrimu, bet kad suprastumet teisingai jog tai, kad vyro sesuo apsigimusi, dar visiskai nieko nereiskia.
QUOTE(zyzlute @ 2007 06 14, 16:40)
as tai labiau del savo skydliaukes nerimauju.. unsure.gif niekad nebuvau girdejusi kad tai gali pakenkti vaikuciui..o paciai, pries 9nerius metus pasake kad turiu juvelyrine struma verysad.gif tai dabar ir bijau kad gal esu uzdelsus ir hormonai kaip nors visai pakrike, nors brendimo metu viskas vyko kaip turi buti, jokiu stabtelejimu nebuvo per visa laika,mm visada kaip pagal laikrodi prasidedavo, bet visvien labai bijau..vos neverkiu dabar, nes gydytoja atostogauja... verysad.gif

Cia reikia endokrinologo konsultacijos ir endokrinologiniu hormonu tyrimu, o ne genetiko konsultacijos. As pati turiu striumos problemu ir su genetikais tai nesusije.
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 06 14, 22:24)
Genetiniai apsigimimai (nei Daunas, nei Edvardsas, nei nervinis vamzdelis) NERA PAVELDIMI. Tai neteisingo lasteliu dalijimosi nestumo pradzioje rezultatas, o ne paveldejimas. Tai rasau ne tam, kad atkalbeciau nuo tyrimu, bet kad suprastumet teisingai jog tai, kad vyro sesuo apsigimusi, dar visiskai nieko nereiskia.

Vat būtent. Todėl ir darausi tyrimą, nesvarbu, kad giminėj nieko panašaus nėra. Bet dažnai klaidingai manoma.
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2007 06 15, 02:14)
Vat būtent. Todėl ir darausi tyrimą, nesvarbu, kad giminėj nieko panašaus nėra. Bet dažnai klaidingai manoma.

na bet jei tavo gimineje nera dauno ar kitu ligu, tau nera 35eriu, tai tie tyrimai nera butini..kalbejau pati su genetike del to..man 20metu ir ji labai nustebo ko man ieskoti bedu..nebent sake kad nervus nuraminciau..
Atsakyti
Egzistuoja ir paveldima Dauno sindromo forma, nors, aišku, tai gan retas atvejis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 15 birželio 2007 - 20:32
QUOTE(Mirėja @ 2007 06 15, 21:31)
Egzistuoja ir paveldima Dauno sindromo forma, nors, aišku, tai gan retas atvejis.

Tai ne GAN retas, o LABAI retas atvejis. Paveldima tik viena dalines trisomijos forma, tuo tarpu pilnas apsigimimas, kurio visos bijo labiausiai, yra nepaveldimas.
Atsakyti