QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 10, 09:13)
Mergytės pasakykit jus man, o nuo kelintos savaitės daro pirmąją echoskopiją genetikos centre ir kuo ji labai skiriasi nuo echoskopijų atliekamų gin.kabinete
jei aš tai daryčiaus Antakalnio gimd. klinikoj, tai man neparodytų kaško, ką parodytų genetikos centre būtent darant echoskopiją ar kaip
Ir jei noriu be siuntimo darytis pirmąjį echokopinį tyrymą, galiu į registratūrą skambint ir registruotis
12 savaite matosi vaisiaus sprando rauksle kaip netiesiogine indikacija Dauno sindromui. Genetikai ir ginekologai paprastai ziuri skirtingus dalykus, nes jiems rupi visai kas kita. Taigi abejoju ar ginekologai matuos sprando rauksle. Jei nori be siuntimo, tyrimas bus mokamas, tik nezinau kiek.
QUOTE(lauma @ 2007 05 10, 09:14)
šioks toks tos santariškių genetinės virtuvės paaiškinimas:
1. yra nemokamos vietos ir mokamos, į nemokamas eilė 2 mėn į mokamas gali būt gerokai tumpesnė
2. genetiniai tyrimai (tripl testas arba taip vadinamas Prisca) daromi 1kartą 12-13sav + schoskopija, ir kartojami 17-18sav + echoskopija (kad jei tikimybių teorija rodo bloga rezultatą 1:100 ir pan) spėti padaryti amniocentezę (vaisiaus vandenų tyrimo paėmimas ) ir sulaukti rezultato, kuris priminis būna po 5-7dienų (bet ne visada) o galutinis po 3 sav, t.y jei vaisiaus vandenys paimti 17-18sav tai atsakyma gali gauti vėliausia 20-21 sav ir jei vistik yra pasigimimas ir tėvai nusprendžia tokio vaikelio negimdyti ir neauginti būtų spėtas atlikti abortas, kuris pagal medicinines indikacijas
leidžiamas iki 20sav, po to jau teks išnešioti gimdyti ta ka pilvelyje turi
3. dar dėl užrašymo liepos 3 ir 31, gal tame pariode jūsų konkreti daktarė atostogauja???
vasara juk
4 genetikų ehoskopas pritaikytas jų reikmėms, o nuo 32sav trimatyje galima matyti savo mažylį spalvotą ir jei veikia printeris - gauti foto
Keli patikslinimai: abortas pagal medicinines indikacijas leidziamas iki 22 savaites. Triplo testo ir echoskopijos 12 saavaite daryti nebutina. Tai idealus atvejis, bet pakanka pasirodyti 16-18 savaite. Amniocentezes atsakymai buna po 4 dienus. 3 savaiciu tikrai laukti nereikia, jei tyrimus daro Vilniaus GC (del Kauno nezinau).
QUOTE(vitab @ 2007 05 10, 10:43)
O tai koks butu tada patarimas, ka daryt? Ta prasme, kaip gauti vietos 12-13 sav. GC, tam kad atlikti pirmini tripl (prisca) ir echo?
Man pasake, kad nera vietos anksciau...
o 18 sav - pats tas tirtis... Gal turi ziniu apie VGN atliekamus tyrimus? Gal ten kazka panasaus gali padaryt? Bet turbut ne...
Nespresuok ir neieskok kitu vietu ir nemetyk pinigu be reikalo.
Geriausiai tyrimus daro genetikai, jokie GN su savo tyrimais ju neatstos. Pakanka darytis triplo testa 16-18 savaite. Jei reikes daryti amniocenteze, ja padarys be eiles ir papildomos registracijos is karto, kai bus gauti kraujo tyrimo atsakymai.