Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(vainė @ 2007 05 09, 15:25)
Aš irgi pas Krasovskaja  g.gif

Tik manęs klausė ar pirmąsykį ar pakartotinai, tai pasakiau kad pakartotinai, tai sako kada reikia  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  (o man neliepė visai pakartotinai atvykti, nes visi tyrimai geri, tik tai kad seniau turėjau problemų, tai dėl savo  ramumo pati sumaniau kad reikia pakartotinai po kokių 2-3 mėn. blush2.gif ) pasimečiau ir sakau po 2 mėn., tai sako 07-03 bus gerai.... nu sakau gerai, o man net per anksti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
va kokie čiudai-judai dedasi.... bigsmile.gif

Uzrase anksciau, nes pakartotiniams eiles gerokai trumpesnes negu kreipiantis pirma karta.
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2007 05 09, 16:25)
Manau eilės todėl, kad jos priima po 3 žmones, kažkaip netyčia pamačiau užrašymus blush2.gif

žinai, registratūroje rašo tik po 3, o dar į atskirą eilę poto pačios gydytojos registruojasi, taigi pas jas tikrai žmonių būna. Būtų ir mane užsirašiusi gydytoja, bet sakė dėl po tų 2-3 mėn. ji dar tokios eilės nestato, tai geriau per registratūrą. O žmonių tai kiek aš esu buvusi yra ir yra....

Bet kai pirmą sykį registravausi, man reikėjo tik 4 d. anksčiau, tai registratūroj nei pro kur neatsirado vietos.... bet poto sužinojau, kad tos 4 d. jokios įtakos neturi....

Bet tai registruojantis telefonu galima "sužaisti" - pasakai kad antrąsykį, jos ten juk nekelia jokių kortelių, tik į sąsiuvinį parašo, o po kiek laiko ir nebeatsimins ką ten kas sakė ir kelintą sykį....vo kaip negerai aš čia mokau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokė @ 2007 05 10, 07:47)
Labas rytas visoms 4u.gif .
Gal žinot Krasovskajos vardą?
Aš lankiausi pas Eglę Beniušienę,maloni  moteris.

Jos vardas Natalija. Bet, nors as ir buvau pas Krasovksaja, ir ji man labai patiko, daugiau patyre ginekologes rekomenduoja Beniusiene. Ji turi daugiau praktikos. Mano drauge daresi vandenu tyrima pas Beniusiene, nes perklausem daugybe rekomendaciju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vitab @ 2007 05 09, 08:59)
Beje, laaabai didelis aciu Daiva_V  thumbup.gif uz patarima tuoj pat skambinti ir registruotis GC. Prisiskambinau tik siandien ir uzregistravo tik liepos 31 d... man jau bus 18 savaiciu  nestuke.gif !
Tiesa, klause del kokios priezasties mane "sius"..., nelabai ka sugalvojau pasakyti  doh.gif , tai kazka suveplenau, kad daktare man nepasake, kad dar pati tiksliai nezinau... blush2.gif  bet to kazkaip pakako...aciu Dievui, kad uzregistruotu

šioks toks tos santariškių genetinės virtuvės paaiškinimas:
1. yra nemokamos vietos ir mokamos, į nemokamas eilė 2 mėn į mokamas gali būt gerokai tumpesnė 4u.gif
2. genetiniai tyrimai (tripl testas arba taip vadinamas Prisca) daromi 1kartą 12-13sav + schoskopija, ir kartojami 17-18sav + echoskopija (kad jei tikimybių teorija rodo bloga rezultatą 1:100 ir pan) spėti padaryti amniocentezę (vaisiaus vandenų tyrimo paėmimas ) ir sulaukti rezultato, kuris priminis būna po 5-7dienų (bet ne visada) o galutinis po 3 sav, t.y jei vaisiaus vandenys paimti 17-18sav tai atsakyma gali gauti vėliausia 20-21 sav ir jei vistik yra pasigimimas ir tėvai nusprendžia tokio vaikelio negimdyti ir neauginti būtų spėtas atlikti abortas, kuris pagal medicinines indikacijas leidžiamas iki 20sav, po to jau teks išnešioti gimdyti ta ka pilvelyje turi 4u.gif
3. dar dėl užrašymo liepos 3 ir 31, gal tame pariode jūsų konkreti daktarė atostogauja??? g.gif vasara juk 4u.gif
4 genetikų ehoskopas pritaikytas jų reikmėms, o nuo 32sav trimatyje galima matyti savo mažylį spalvotą ir jei veikia printeris - gauti foto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauma: 10 gegužės 2007 - 08:16
QUOTE(ajb @ 2007 05 10, 08:23)
daugiau patyre ginekologes rekomenduoja Beniusiene. Ji turi daugiau praktikos. Mano drauge daresi vandenu tyrima pas Beniusiene, nes perklausem daugybe rekomendaciju  4u.gif

Ką tik perskaičiau, kad gydytoja Beniušienė konsultuoja ir atlieka echoskopijas klinikoje Bonus Eventus, tai gal galima iš karto pas ją ten keliaut g.gif jei matys kad kaškas ne taip pati duos siuntimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 10, 09:39)
Ką tik perskaičiau, kad gydytoja Beniušienė konsultuoja ir atlieka echoskopijas klinikoje Bonus Eventus, tai gal galima iš karto pas ją ten keliaut g.gif jei matys kad kaškas ne taip pati duos siuntimą ax.gif

Zinoma galima. Ir ne tik, kad duos siuntima, bet ir pasikvies pas save be eliu. O jei kraujukas bus geras, nereiks ir to siuntimo.
Mano drauge gavo bloga kraujuko rezultata biomedicinos centre. Na ir ka, kai bande registruotis telefonu, ja norejo uzrasyti irgi liepos gale, ir niekam nebuvo idomu, kad jau tada butu velu, nes tada jau butu gerokai virs 20-ies savaiciu. Todel siek tiek pykstu ant visos tos betvarkes. Nes jei butu zmogus bailesnis, is kaimo gilumos, neturintis interneto, nieko, taip ir butu likes liepai. O kas jei tyrimas blogas, kas tada?
Na bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Nebuvo jokiu problemu pas daktare asmeniskai pasiprasius. Gydytojos ten tikrai nepaprastai malonios. Bet vat jei standartine tvarka, tai kaip ir visur, visoj sveikatos sistemoj doh.gif
Mano pacios rezultatai idealus ax.gif Kaip gera ir ramu, bent del sito 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajb: 10 gegužės 2007 - 09:41
QUOTE(lauma @ 2007 05 10, 09:14)
1. yra nemokamos vietos ir mokamos, į nemokamas eilė 2 mėn į mokamas gali būt gerokai tumpesnė 4u.gif
2. genetiniai tyrimai (tripl testas arba taip vadinamas Prisca) daromi 1kartą 12-13sav + schoskopija, ir kartojami  17-18sav + echoskopija (kad jei tikimybių teorija rodo bloga rezultatą 1:100 ir pan)  spėti padaryti amniocentezę (vaisiaus vandenų tyrimo paėmimas ) ir sulaukti rezultato, kuris priminis būna po 5-7dienų (bet ne visada) o galutinis po 3 sav, t.y jei vaisiaus vandenys paimti 17-18sav tai atsakyma gali gauti vėliausia 20-21 sav ir jei vistik yra pasigimimas ir tėvai nusprendžia tokio vaikelio negimdyti ir neauginti būtų spėtas atlikti abortas, kuris pagal medicinines indikacijas leidžiamas iki 20sav, po to jau teks išnešioti gimdyti ta ka pilvelyje turi 4u.gif
3. dar dėl užrašymo liepos 3 ir 31, gal tame pariode jūsų konkreti daktarė atostogauja??? g.gif  vasara juk 4u.gif
4 genetikų ehoskopas pritaikytas jų reikmėms, o nuo 32sav trimatyje galima matyti savo mažylį spalvotą ir jei veikia printeris - gauti foto 4u.gif

O tai koks butu tada patarimas, ka daryt? Ta prasme, kaip gauti vietos 12-13 sav. GC, tam kad atlikti pirmini tripl (prisca) ir echo? g.gif Man pasake, kad nera vietos anksciau... verysad.gif o 18 sav - pats tas tirtis... Gal turi ziniu apie VGN atliekamus tyrimus? Gal ten kazka panasaus gali padaryt? Bet turrbut ne... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2007 05 10, 07:58)
Labukas,jus man pasakykit ,o kokius tyrimus galima Kaune pasidaryti,nes gydytoja kažka terstelėjo,kad gal užteks ir Kaune.Gal kas konkrečiau žino?

Manau, būtinus tyrimus ir Kaune daro mirksiukas.gif
Bent man (12 sav.) darė echoskopiją ir kraujo tyrimus, antras vizitas bus 18 sav. Tarp kitko, papuolė labai faina gydytoja D.Simanavičiūtė. Su siuntimu- viskas nemokama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 10, 09:13)
Mergytės pasakykit jus man, o nuo kelintos savaitės daro pirmąją echoskopiją genetikos centre ir kuo ji labai skiriasi nuo echoskopijų atliekamų gin.kabinete ax.gif jei aš tai daryčiaus Antakalnio gimd. klinikoj, tai man neparodytų kaško, ką parodytų genetikos centre būtent darant echoskopiją ar kaip g.gif
Ir jei noriu be siuntimo darytis pirmąjį echokopinį tyrymą, galiu į registratūrą skambint ir registruotis 4u.gif

12 savaite matosi vaisiaus sprando rauksle kaip netiesiogine indikacija Dauno sindromui. Genetikai ir ginekologai paprastai ziuri skirtingus dalykus, nes jiems rupi visai kas kita. Taigi abejoju ar ginekologai matuos sprando rauksle. Jei nori be siuntimo, tyrimas bus mokamas, tik nezinau kiek.
QUOTE(lauma @ 2007 05 10, 09:14)
2. genetiniai tyrimai (tripl testas arba taip vadinamas Prisca) daromi 1kartą 12-13sav + schoskopija, ir kartojami  17-18sav + echoskopija (kad jei tikimybių teorija rodo bloga rezultatą 1:100 ir pan)  spėti padaryti amniocentezę (vaisiaus vandenų tyrimo paėmimas ) ir sulaukti rezultato, kuris priminis būna po 5-7dienų (bet ne visada) o galutinis po 3 sav, t.y jei vaisiaus vandenys paimti 17-18sav tai atsakyma gali gauti vėliausia 20-21 sav ir jei vistik yra pasigimimas ir tėvai nusprendžia tokio vaikelio negimdyti ir neauginti būtų spėtas atlikti abortas, kuris pagal medicinines indikacijas leidžiamas iki 20sav, po to jau teks išnešioti gimdyti ta ka pilvelyje turi 4u.gif
3. dar dėl užrašymo liepos 3 ir 31, gal tame pariode jūsų konkreti daktarė atostogauja??? g.gif  vasara juk 4u.gif

Keli patikslinimai: abortas pagal medicinines indikacijas leidziamas iki 22 savaites. Triplo testo ir echoskopijos 12 saavaite daryti nebutina. Tai idealus atvejis, bet pakanka pasirodyti 16-18 savaite. Amniocentezes atsakymai buna po 4 dienus. 3 savaiciu tikrai laukti nereikia, jei tyrimus daro Vilniaus GC (del Kauno nezinau).
QUOTE(vitab @ 2007 05 10, 10:43)
O tai koks butu tada patarimas, ka daryt? Ta prasme, kaip gauti vietos 12-13 sav. GC, tam kad atlikti pirmini tripl (prisca) ir echo? g.gif  Man pasake, kad nera vietos anksciau...  verysad.gif o 18 sav - pats tas tirtis... Gal turi ziniu apie VGN atliekamus tyrimus? Gal ten kazka panasaus gali padaryt? Bet turbut ne... unsure.gif

Nespresuok ir neieskok kitu vietu ir nemetyk pinigu be reikalo. 4u.gif Geriausiai tyrimus daro genetikai, jokie GN su savo tyrimais ju neatstos. Pakanka darytis triplo testa 16-18 savaite. Jei reikes daryti amniocenteze, ja padarys be eiles ir papildomos registracijos is karto, kai bus gauti kraujo tyrimo atsakymai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 05 10, 10:54)
12 savaite matosi vaisiaus sprando rauksle kaip netiesiogine indikacija Dauno sindromui. Genetikai ir ginekologai paprastai ziuri skirtingus dalykus, nes jiems rupi visai kas kita. Taigi abejoju ar ginekologai matuos sprando rauksle. Jei nori be siuntimo, tyrimas bus mokamas, tik nezinau kiek.

O jei privačiam kabinete su echoskopu dirba gydytoja kuri dirba ir genetikos centre, tai gal ji gali ir sprando raukšlę su tuo pačiu echoskopu apžiūrėt ar skiriasi patys aparatai įdomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 10, 11:27)
O jei privačiam kabinete su echoskopu dirba gydytoja kuri dirba ir genetikos centre, tai gal ji gali ir sprando raukšlę su tuo pačiu echoskopu apžiūrėt ar skiriasi patys aparatai įdomu blush2.gif

Iš patirties įsitikinau,kad genetikų echo tiksliasni.
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 10, 11:27)

Man apziurejo. ir sake neblogai matesi. O tada as dar uzklausiau del genetiniu tyrimu, nezinodama, kad gydytoja genetike. Tai vistiek kartojo echoskopa. Geriausia pasiklausk pacios gydytojos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajb: 10 gegužės 2007 - 11:10