Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(veriru @ 2007 05 08, 11:15)
tas testas toks pats kaip ir genetikos centre... kita verus man genetike uzsimine, kad pas ja daznai kreipiasi pacientes is grybo g, nes jie daznai gauna neteisingus rezultatus.. nezinau kiek ten teisybes, bet as asmeniskai grybo g. nesidaryciau tu tyrimu... beje juos dar daro biomedicinos tyrimu centre...
As pati jau susiduriau su grybo g. kraujo (kitais ) tyrimais... kai pagal grybo g. atsakymus as buvau visiska ligone.. o kitoj laboratoijoj daryti tyrimai parode, kad viskas normos ribose....

Sveikos, noriu ir as paklaust: ar galima gauti siuntima pas genetikus, jei nera jokiu indikaciju tam. Na, pvz, esi nerizikos amziaus, apsigimimu gimineje nera ir visa kita yra gerai. Noriu issitirti tik del sventos ramybes ir aisku, noriu pataupyti pinigelio... Ar tokiu atveju (jei yra tik noras) neduoda siuntimu? Principas: jei nori - eik, bet mokek?
Atsakyti
QUOTE(Zhani @ 2007 05 07, 22:58)
sveikos,
noriu paklausti, gal kuri zinosite: ar yra kazkokie gydymo metodai diagnozavus viena ar kita genetine liga? suprantu, kad diagnozavus rezus nesuderinamumus, galima imtis priemoniu, bet kaip del genetiniu ligu?
daznai reklamuoja genetinius tyrimus, nes "kuo anksciau suzinojus, tuo anksciau galima imtis priemoniu" - tai tos priemones tik nestumo nutraukimas, ar dar kazkas?
ieskau sau vidiniu motyvu darytis ar nesidaryti kraujo tyrima. man ji rekomandavo (na, ne tai, kad rekomendavo, bet tiesiog informavo apie galimybe) gydytojas grybo gatveje, jie ta testa taip pat atlieka. beje, pasake, kad ji atlikti pageidautina 16-a savaite, man tuo metu buvo 12 sav. idomu, ar sis testas kazkuo skiriasi nuo genetiku atliekamo?
aciu uz atsakymus.

As irgi pritarciau, kad geriau kraujo tyrima darytis genetikos centre, o ne grybo gatvej. Nei viena is musu nenoretumem patirti klaidos.
O del genetiniu ligu gydymo, deja, jokio gydymo nera. Priemones, kuriu galima imtis - nestumo nutraukimas arba visokeriopas pasiruosimas nesveiko vaikelio atejimui. Tokie mazyliai reikalauja kitokios prieziuros, o ir teveliai turi susitaikyti psichologiskai.
Papildyta:
QUOTE(vitab @ 2007 05 08, 13:10)
Sveikos, noriu ir as paklaust: ar galima gauti siuntima pas genetikus, jei nera jokiu indikaciju tam. Na, pvz, esi nerizikos amziaus, apsigimimu gimineje nera ir visa kita yra gerai. Noriu issitirti tik del sventos ramybes ir aisku, noriu pataupyti pinigelio... Ar tokiu atveju (jei yra tik noras) neduoda siuntimu? Principas: jei nori - eik, bet mokek?

Pakalbek su savo gine. Siuntima duoda ji. Jei bus supratinga, tai siuntima gausi ir be rizikos grupes. Tik su siuntimu labai ilgos eiles registruotis konsultacijai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 05 08, 13:13)
As irgi pritarciau, kad geriau kraujo tyrima darytis genetikos centre, o ne grybo gatvej. Nei viena is musu nenoretumem patirti klaidos.
O del genetiniu ligu gydymo, deja, jokio gydymo nera. Priemones, kuriu galima imtis - nestumo nutraukimas arba visokeriopas pasiruosimas nesveiko vaikelio atejimui. Tokie mazyliai reikalauja kitokios prieziuros, o ir teveliai turi susitaikyti psichologiskai.
Papildyta:

Pakalbek su savo gine. Siuntima duoda ji. Jei bus supratinga, tai siuntima gausi ir be rizikos grupes. Tik su siuntimu labai ilgos eiles registruotis konsultacijai.

aciu uz patarima. Bet sakai, kad galiu ir nespeti pasidaryti tu tyrimu, jei lauksiu eiles su siuntimu...
Atsakyti
QUOTE(vitab @ 2007 05 08, 13:18)
aciu uz patarima. Bet sakai, kad galiu ir nespeti pasidaryti tu tyrimu, jei lauksiu eiles su siuntimu...

Kiek tau dabar savaiciu? Tu gali paskambinti i genetikos centra DABAR ir registruotis bendra tvarka be jokio siuntimo, kad gauti vieta 16-18 savaitei. O jau su gine susitarsi po to (gal geles ar saldainiai pades g.gif ) arba pries vizita paskambinsi ir atsauksi savo registracija. As registravausi is pat karto vos suzinojus, kad laukiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 05 08, 13:21)
Kiek tau dabar savaiciu? Tu gali paskambinti i genetikos centra DABAR ir registruotis bendra tvarka be jokio siuntimo, kad gauti vieta 16-18 savaitei. O jau su gine susitarsi po to (gal geles ar saldainiai pades  g.gif ) arba pries vizita paskambinsi ir atsauksi savo registracija. As registravausi is pat karto vos suzinojus, kad laukiuosi.

man dabar 6 savaites pilnos, 7 prasidejo.
Aisku, skambinsiuos jau dabar. O registruojantis svarbu nurodyti gydytoja, pas kuria nori, ar neregistruos pas konkrecia? Labai jau cia isgirta Krasovskaja, tai manau, gal pas ja ir reiktu megint pakliut... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vitab @ 2007 05 08, 13:31)
man dabar 6 savaites pilnos, 7 prasidejo.
Aisku, skambinsiuos jau dabar. O registruojantis svarbu nurodyti gydytoja, pas kuria nori, ar neregistruos pas konkrecia? Labai jau cia isgirta Krasovskaja, tai manau, gal pas ja ir reiktu megint pakliut... rolleyes.gif

Manau, kad tada gausi laika 16 savaitei be problemu, na nebent vasara jos atostogautu ir del to eiles butu dar ilgesnes. Gali pasiprasyti pas Krasovskaja, bet is tiesu jos visos vienodai geros. Registracijos tel 2365116. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(vitab @ 2007 05 08, 12:10)

šiaip jau nelabai tokius siuntimus dalina rolleyes.gif tam, kad išrašytų siuntimą turi būti aiškiai nurodyta priežastis. man vieną siuntimą buvo išrašiusi ginė, o kitą dėl viso pikto infekcionistė, kurios teigimu, ginės siuntimas buvo netinkamas doh.gif GC tiko būtent ginės siuntimas
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2007 05 08, 22:06)
šiaip jau nelabai tokius siuntimus dalina  rolleyes.gif tam, kad išrašytų siuntimą turi būti aiškiai nurodyta priežastis. man vieną siuntimą buvo išrašiusi ginė, o kitą dėl viso pikto infekcionistė, kurios teigimu, ginės siuntimas buvo netinkamas  doh.gif GC tiko būtent ginės siuntimas

nesupratau, kaip suprasti "netinkamas siuntimas"? Ir apie kokias priezastis cia usiminei? Gal galima issamiau? mirksiukas.gif Ta prasme kazkas labai rimto turi buti, kad duotu siuntima i GC?
Atsakyti
Beje, laaabai didelis aciu Daiva_V thumbup.gif uz patarima tuoj pat skambinti ir registruotis GC. Prisiskambinau tik siandien ir uzregistravo tik liepos 31 d... man jau bus 18 savaiciu nestuke.gif !
Tiesa, klause del kokios priezasties mane "sius"..., nelabai ka sugalvojau pasakyti doh.gif , tai kazka suveplenau, kad daktare man nepasake, kad dar pati tiksliai nezinau... blush2.gif bet to kazkaip pakako...aciu Dievui, kad uzregistruotu
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2007 05 08, 22:06)
šiaip jau nelabai tokius siuntimus dalina  rolleyes.gif tam, kad išrašytų siuntimą turi būti aiškiai nurodyta priežastis. man vieną siuntimą buvo išrašiusi ginė, o kitą dėl viso pikto infekcionistė, kurios teigimu, ginės siuntimas buvo netinkamas  doh.gif GC tiko būtent ginės siuntimas

Jeigu supratinga gydytoja, tai duos be jokios priežasties.Aš nepatenku į jokią rizikos grupę, jokių apsigimimų šeimoj nėra.Prašiau siuntimo tik dėl ramybės, nes pirmam vaikučiui buvo radę cistas.Šiaip genetikai siūlo visoms darytis šituos tyrimus, nes netgi nepatenkant į jokią rizikos grupę yra tikimybė pagimdyti nesveiką vaikutį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2007 05 09, 16:06)
cia gal todel, kad vitab butent pas krasovskaja norejo, gal todel taip ilgai laukti.. jei pas bet kuria registruojiesi, tai greiciau data parenka man regis...  ax.gif

Aš irgi pas Krasovskaja g.gif

Tik manęs klausė ar pirmąsykį ar pakartotinai, tai pasakiau kad pakartotinai, tai sako kada reikia bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif (o man neliepė visai pakartotinai atvykti, nes visi tyrimai geri, tik tai kad seniau turėjau problemų, tai dėl savo ramumo pati sumaniau kad reikia pakartotinai po kokių 2-3 mėn. blush2.gif ) pasimečiau ir sakau po 2 mėn., tai sako 07-03 bus gerai.... nu sakau gerai, o man net per anksti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
va kokie čiudai-judai dedasi.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2007 05 09, 15:13)
Mistika man tos ju eiles...Tuscia ten visada. Tik zinoma maloniau eiti uzsirasius, nei siaip prasytis...

Manau eilės todėl, kad jos priima po 3 žmones, kažkaip netyčia pamačiau užrašymus blush2.gif
Atsakyti