Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(indrutee @ 2007 05 04, 01:20)
AS PAS JA BUVAU IR MAN JI PATIKO  thumbup.gif

ir as buvau pas Egle Butkeviciene siandien bigsmile.gif Tik ne Genetikos centre, o privacioj klinikoj ji dar priima smile.gif
Tai irgi patiko si gydytoja, nes ne is tu kurios nuolat panikuoja ir tik gasdina, kaip tik padrasino, tokia optimistiskai nusiteikusi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2007 05 04, 15:27)
ir as buvau pas Egle Butkeviciene siandien  bigsmile.gif Tik ne Genetikos centre, o privacioj klinikoj ji dar priima  smile.gif
Tai irgi patiko si gydytoja, nes ne is tu kurios nuolat panikuoja ir tik gasdina, kaip tik padrasino, tokia optimistiskai nusiteikusi  thumbup.gif

smagu girdet kad ir tau patiko thumbup.gif jei kada prireiks tikrai eisiu pas ja
o kur ji dar dirba? ar ten brangu?
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2007 05 04, 14:45)
smagu girdet kad ir tau patiko thumbup.gif  jei kada prireiks tikrai eisiu pas ja
o kur ji dar dirba? ar ten brangu?

Ji penktadieniais priima Vilniaus sveikatos namuose, Povilaicio g.
As sumokejau 150 Lt ( Konsultacija - 80lt, echoskopija - 70 Lt)
Jei reikia Prisca kraujo tyrima darytis tai berods 100 Lt kainuoja ax.gif
Bet as nesidariau kolkas ... eisiu 16 savaite dar i Genetikos centra pas Krasovskaja , turiu siuntima:) Man ji irgi labai patiko, kai pirmo nestumo metu pas ja lankiausi smile.gif

Aisku geriausia gydytoja tuo metu ta, kuri geras naujienas pasako biggrin.gif
Linkiu visoms sveiku mazyliu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 04 gegužės 2007 - 15:06
QUOTE(kria @ 2007 05 04, 19:19)
Sveikutes,
Na va buvau as pas genetikus,dare echoskopa aciu Devui viskas tvarkoj,kai man parode mano kudikeli apsiverkiau,nesusilaukiau.Taip pat paeme krauja,siandien suzinojau atsakyma jie labai geri.Labai dziaugiuosiu dar vaziuosiu kai bus nuo 15-18 savait. darys triplio testa.Buvau pas daktare Egle Benusiene labai patiko ji man,tikrai faina.

O kodel rasiau kad darys visus imanomus tyrimus,na nenoriu cia niekam sugadinti nuotaikos,bet netekau savo pirmagymio buvo igymta diafragmos isvarza..........

Dabar esu tikrai jau ramesne ir laimingesne,aisku baime mane nepalieka nei trumpam...

nenoriu gasdinti, nes kaip liaudis sako "zaibas i ta pacia vieta netrenkia", bet viena mergyte irgi buvo pas genetikus berods iki 18savaites, viskas buvo ciki piki, net kraujo nesidare, bet...mazylis gime su ta pacia diagnoze kaip ir tavo maziukas...nevisagaliai tie gydytojai, ypac kad iki 18savaites manau tokie dalykai nelabai islenda i pavirsiu...bent jau mums Egle Benusiene siule apsilankyti 24-28 savaitemis, kada jau organai normaliai matosi ir galima detalesnes isvadas daryti. Apsilankem pas ja 24 savaiteliu, pasake kad viskas gerai, tai tikim kad viskas bus gerai, nors va liudnu pazvydziu yra ne vienas aplinkui verysad.gif
Atsakyti
Diafragmos išvarža nėra chromosominės kilmės apsigimimas. Tad jokie kraujo tyrimai, vaisiaus vandenų mėginio tyrimai to neparodys. Šitie tyrimai parodo chromosinės kilmės apsigimimus (Dauno liga, Edvardso sindromas...).

Diafragmos išvaržą pastebėti galima tik echoskopijos metu ir tik paskutinėmis nėštumo savaitėmis. Nes diafragma - tai raumenukas, kuris nepilnai išsivysto. Tikimybė diafragmos išvaržos yra 1 iš 3000. Maža tikimybė, bet deja kiekvienais metais Lietuvoje tokių kūdikių gimsta apie 10. Kodėl taip atsitinka, gydytojai visame pasaulyje negali rasti priežasties. Tai nepriklauso nei nuo amžiaus, nei nuo gyvenimo sąlygų, nei nuo nėštumo eigos, nepriklauso nuo nieko. Gali atsitikti bet kam ir atsitinka.

kria, gali būti rami, nes antrą kartą faktiškai neįmanoma, kad kūdikis gimtų su diafragmos išvarža. Čia būtų tas pats, kaip du kartus loterijoje laimėti milijardą (tik atvirkščiai).

Papildyta:
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 05 05, 09:18)
nenoriu gasdinti, nes kaip liaudis sako "zaibas i ta pacia vieta netrenkia", bet

bet gąsdini, nelabai žinodama, kas tai per daiktas mirksiukas.gif Gali būti, kad ir 30 nėštumo savaitę echoskopu nepastebės diafragmos išvaržos. O jei ir pastebės, nieko pakeisti negalės.
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2007 05 05, 12:34)
bet gąsdini, nelabai žinodama, kas tai per daiktas  mirksiukas.gif Gali būti, kad ir 30 nėštumo savaitę echoskopu nepastebės diafragmos išvaržos. O jei ir pastebės, nieko pakeisti negalės.

tai ir norejau pasakyti, kad gydytojai tikrai ne visagaliai ax.gif ir kad pasako jog viskas ciki, dar nereiskia kad taip ir bus 100% unsure.gif

mums beje, genetike 18toje savaiteje pasake, kad pas abi lelkas cistos galvytese, tai streso uzteko doh.gif bet dabar lyg ir viskas susitvarke, nors niekas nezino ar tikrai viskas bus gerai ateityje, belieka tik tiketis geriausio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bufeto vedėja: 05 gegužės 2007 - 11:50
QUOTE(Ispanė @ 2007 05 05, 11:34)
Diafragmos išvarža nėra chromosominės kilmės apsigimimas. Tad jokie kraujo tyrimai, vaisiaus vandenų mėginio tyrimai to neparodys. Šitie tyrimai parodo chromosinės kilmės apsigimimus (Dauno liga, Edvardso sindromas...).

Diafragmos išvaržą pastebėti galima tik echoskopijos metu ir tik paskutinėmis nėštumo savaitėmis. Nes diafragma - tai raumenukas, kuris nepilnai išsivysto. Tikimybė diafragmos išvaržos yra 1 iš 3000. Maža tikimybė, bet deja kiekvienais metais Lietuvoje tokių kūdikių gimsta apie 10. Kodėl taip atsitinka, gydytojai visame pasaulyje negali rasti priežasties. Tai nepriklauso nei nuo amžiaus, nei nuo gyvenimo sąlygų, nei nuo nėštumo eigos, nepriklauso nuo nieko. Gali atsitikti bet kam ir atsitinka.

ir iš tų 10, 7 miršta... Tokia yra statistika.

Mes pernai su Kria gimdėm 2 sav skirtumu, abiem po tiek pat metų (tipo idealus amžius gimdymui) ir kas gavosi... abiejų pabaiga liūdna - diagnozė ta pati...

Diafragmos išvarža nepriklauso nuo nieko ir nežinia dėl ko taip atsitinka, nežinai kam tokia "korta" gali iškristi...
Duok Dieve, kad nei vienai iš mūsų netektų susidurti su tuo pirmą ar antrą sykį...
Gal geriausias "vaistas" nuo "to" apie tai negalvoti...

Kria - laikykis, mintyse visada su tavimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alde: 05 gegužės 2007 - 21:54
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 05 05, 10:18)
nenoriu gasdinti, nes kaip liaudis sako "zaibas i ta pacia vieta netrenkia", bet viena mergyte irgi buvo pas genetikus berods iki 18savaites, viskas buvo ciki piki, net kraujo nesidare, bet...mazylis gime su ta pacia diagnoze kaip ir tavo maziukas...nevisagaliai tie gydytojai, ypac kad iki 18savaites manau tokie dalykai nelabai islenda i pavirsiu...bent jau mums Egle Benusiene siule apsilankyti 24-28 savaitemis, kada jau organai normaliai matosi ir galima detalesnes isvadas daryti. Apsilankem pas ja 24 savaiteliu, pasake kad viskas gerai, tai tikim kad viskas bus gerai, nors va liudnu pazvydziu yra ne vienas aplinkui  verysad.gif

Bet žinot, jei nesitikėti geriausio- tai kas belieka mums - mamoms palaidojusioms po vieną kūdikėlį? Sėdėti ir visą likusį gyvenimą verkti? Ar svajoti ir tikėtis ir ŽINOTI kad viskas bus gerai? Niekas nežinom kas kurios laukia ir kokie tie mūsų gyvenimai ir likimai bus, bet jei neplanuoti ir nesvajoti apie gražią ateitį tai kam po velnių visai begyventi. Nereikia užmušti vilties. Gali būti ir iki pat gimdymo viskas gerai, o pagimdai ir netenki. Arba paaugini ir tada netenki. Nei vienas nežinom savo likimo bet tai nereikia gąsdintis ir bijoti toliau gyvent. 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
noriu paklausti, gal kuri zinosite: ar yra kazkokie gydymo metodai diagnozavus viena ar kita genetine liga? suprantu, kad diagnozavus rezus nesuderinamumus, galima imtis priemoniu, bet kaip del genetiniu ligu?
daznai reklamuoja genetinius tyrimus, nes "kuo anksciau suzinojus, tuo anksciau galima imtis priemoniu" - tai tos priemones tik nestumo nutraukimas, ar dar kazkas?
ieskau sau vidiniu motyvu darytis ar nesidaryti kraujo tyrima. man ji rekomandavo (na, ne tai, kad rekomendavo, bet tiesiog informavo apie galimybe) gydytojas grybo gatveje, jie ta testa taip pat atlieka. beje, pasake, kad ji atlikti pageidautina 16-a savaite, man tuo metu buvo 12 sav. idomu, ar sis testas kazkuo skiriasi nuo genetiku atliekamo?
aciu uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 05 05, 12:46)

mums beje, genetike 18toje savaiteje pasake, kad pas abi lelkas cistos galvytese, tai streso uzteko  doh.gif bet dabar lyg ir viskas susitvarke, nors niekas nezino ar tikrai viskas bus gerai ateityje, belieka tik tiketis geriausio  unsure.gif

Mano pirmam leliukui irgi buvo cistos, bet dažniausiai jos yra kraujagyslinės kilmės ir apie 24-26sav.išnyksta.Žinoma tai gali būti ir edvardso sindromas.Aš irgi labai nerimavau, bet turiu sveiką mergytę ir kol kas jokių pasekmių nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2007 05 08, 09:05)
Mano pirmam leliukui irgi buvo cistos, bet dažniausiai jos yra kraujagyslinės kilmės ir apie 24-26sav.išnyksta.Žinoma tai gali būti ir edvardso sindromas.Aš irgi labai nerimavau, bet turiu sveiką mergytę ir kol kas jokių pasekmių nėra 4u.gif

va butent mums taip ir sake genetike, kad jos dazniausiai buna kraujagyslines kilmes ir turi isnykti, bet tada buvo baisiai neramu unsure.gif tik pasake, kad prie edvardso sindromo dar ir pirsciuku lelkos netiesia, o laiko kumstukyje, o mums specialiai pritrauke parodyt, kad pirsciukai graziausiai istiesti pas abi pupas ax.gif bet va krauja vistiek siule pasidaryti...aciu dievui atsakymai buvo geri ir po to pakartotas echo nebeparode jokiu cistu thumbup.gif

aj geriau net nekalbet...tikiu, kad viskas turi buti gerai rolleyes.gif

Visoms kitoms mergytems irgi linkiu didziausios sekmes ir tikejimo, kad viskas tikrai bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhani @ 2007 05 07, 21:58)
sveikos,
noriu paklausti, gal kuri zinosite: ar yra kazkokie gydymo metodai diagnozavus viena ar kita genetine liga? suprantu, kad diagnozavus rezus nesuderinamumus, galima imtis priemoniu, bet kaip del genetiniu ligu?
daznai reklamuoja genetinius tyrimus, nes "kuo anksciau suzinojus, tuo anksciau galima imtis priemoniu" - tai tos priemones tik nestumo nutraukimas, ar dar kazkas?
ieskau sau vidiniu motyvu darytis ar nesidaryti kraujo tyrima. man ji rekomandavo (na, ne tai, kad rekomendavo, bet tiesiog informavo apie galimybe) gydytojas grybo gatveje, jie ta testa taip pat atlieka. beje, pasake, kad ji atlikti pageidautina 16-a savaite, man tuo metu buvo 12 sav. idomu, ar sis testas kazkuo skiriasi nuo genetiku atliekamo?
aciu uz atsakymus.

tas testas toks pats kaip ir genetikos centre... kita verus man genetike uzsimine, kad pas ja daznai kreipiasi pacientes is grybo g, nes jie daznai gauna neteisingus rezultatus.. nezinau kiek ten teisybes, bet as asmeniskai grybo g. nesidaryciau tu tyrimu... beje juos dar daro biomedicinos tyrimu centre...
As pati jau susiduriau su grybo g. kraujo (kitais ) tyrimais... kai pagal grybo g. atsakymus as buvau visiska ligone.. o kitoj laboratoijoj daryti tyrimai parode, kad viskas normos ribose....

Atsakyti