Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(d.a.d.u @ 2007 04 25, 09:37)
eile mokamai echoskopijai- 2 menesiai.... g.gif
gal kas nors gali parasyti cia arba man i az kokios gydytojos asmenini telefona? smile.gif (gal kai pinigelius mokesiu i kisene- eile zymiai sutrumpes? tongue.gif )

siaip tai gali paprasyt gines siuntimo ir tada susiskambint su gydytoja asmeniskai, turiu Egles Benusienes mobilu, jeigu ka. Tai mes 1dieni pasiskambinom, o vakar jau prieme ir moket nieko nereikejo ax.gif bet mes jau pakartotinai pas ja, pirma karta ejom per mokama VIP'a. Tik tada eiles tokios nebuvot tikrai, max dvi savaites laukem to vizito ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva_V @ 2007 04 26, 01:06)
Mano irgi buvo 1:50. Vandenu tyrima dariausi. Dabar laukti labai ramu.

Kodel?

Nesidarysiu tyrimo todel visu pirma, kad dauno liga yra nepaveldima ir kaip minejau vienintelis rizikos faktorius yra mamos amzius, ir plius jei suzinociau , kad man yra didesne tikimybe tureti vaikeli su siuo ar kitu sindromu tai tik visa nestuma prasinervuociau, nes aborto tikrai nedaryciau. Mano vyro sesuo turi sesis vaikus ir visi sveikuteliai, nors jos pacios brolis turi dauno sindroma, tai mano isvada, kad cia kaip dievas duos. Ir dar prie tos pacios gimines istorijos, mano vyro mama (uosviene) pirmas vaikas 21m. sveikas, antras vaikas 24m. - sveikas, trecias vaikas 33m. - sveikas, ketvirtas vaikas 38m. - sveikas, na ir paskutinis 40m. - su dauno sindromu.
Atsakyti
Sveikos mergytės. Aš po visų nemalonių vandenų ėmimo procedūrų ir jau su labai gerais atsakymais. Net neįsivaizduojat kaip pasijutau kai gydytoja pasakė kad pas mano berniuką viskas labai labai gerai. Tiesiog apsiverkiau.... blush2.gif ir vyrui verkdama paskambinau, jam mano verkimas pradžioje šoką sukėlė lotuliukas.gif Dabar pamačiau kad už lango pavasaris.
Ačiū tau Rudaake už palaikymą, parašysiu vėliau plačiau apie pojūčius atliekant tą nemalonią procedūrą. Tik galiu pasakyti, kad buvau vienintelė besišypsanti laukdama už opperacinės durų (kitos mamos tai įtartinai į mane žiūrėjo lotuliukas.gif ), nes Rudaakė taip buvo paguodusi ir nuraminusi, kad nieko nebijojau. Gal kad nebijojau, visai lengvai pernešiau viską, nes kitos išėjo vos judėdamos o aš šuoliavau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 04 27, 17:59)
jetus kaip dziaugiuos uz Tave  wub.gif  Vos neapsiverkiau perskaicius  thumbup.gif  zadejau tau i az rasyti kaip sekesi vis  blush2.gif

Tai va, gali sau ramiai laukti savo zirniuko, sveiko zirniuko  wub.gif
O man smagu, kad kazkiek padejau  blush2.gif

Žinai, jei kas dabar klaustų, tai aš taip gražiai nesugebėčiau nupasakoti kaip tu kad "kokie tai niekai" yra tas vandenų ėmimas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kai iš tavęs tai žinojau tai ir nebijojau, o va kai po viso parodė kooookia adata ir pajutau kad ne kaži koks tai malonumas tai uhuhu.... g.gif O dar geras buvo- prieš tai echoskopuojat gydytoja sako "visai be reikalo mes čia tai darysim tikriausia".... tai vyras tiek užsiciklino- tai gal nedarom, vos ne tipo bėgam lotuliukas.gif
Pataikė į kraujagyslę, tai dabar tooookią mėlynę turiu, kokių 10 cm apimties ir mėlynai žalios spalvos. Tai kai mano gydytoja pamatė, tai net nebespaudė-nebematavo, sako pagyk pirma... Bet svarbiausia geri rezultatai. Šios dienos [pora savaičių laukiau kaip šventės....

Kaži kaip tai kitai mergaite sekėsi, kur planavo važiuot "lijo" berods. Ten su kitomis problemomis, Ką jai sakė, ar viskas gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vainė: 27 balandžio 2007 - 16:41
Sveikos mamytes, gal kam buvo daryta amniocenteze del Rh kraujo grupiu nesutapimo, nes tuomet yra didelis pavojus leliukui?
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 04 27, 19:44)
niekam nelinkiu, bet ligelė ligelei nelygi. Džiaugiuosi kad tu tokia stipri ir net sugebėtum auginti vaiką pvz. su Edvarso sindromu. Aš esu kitokios nuomonės ir manau kad tai tik būtų kančia ir mamai ir vaikui. Ir džiugu kad tos mamos nepalūžta. Aš tikriausiai nesu tiek stipri ir tikrai buvau pasiruošus pačiam blogiausiam.

As irgi galeciau buti stipri del savo vaiko pati, bet negaleciau pasmerkti vaikelio tokioms kancioms, Jis nenusipelne.
QUOTE(SiguteS @ 2007 04 29, 15:09)
Sveikos mamytes, gal kam buvo daryta amniocenteze del Rh kraujo grupiu nesutapimo, nes tuomet yra didelis pavojus leliukui?

As irgi turiu Rh nesuderinamuma. Tik amniocenteze daroma del genetiniu apsigimimu (chromosomu trisomiju), bet jos tikrai niekas nedaro del Rh nesutapimo. Rh nesutapimas gali salygoti ankstyva persileidima arba ankstyva gimdyma, taip pat kitas ligas, bet genetiniu apsigimimu, nustatomu amniocenteze, nesukelia. Rh konflikto sukeliamas ligas paprastai galima pamatyti echoskopu. Kas tave siuncia daryti amniocenteze del Rh nesutapimo?
Placiau gali pasiskaityti cia:
http://www.panevezio...p...9&Itemid=50
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva_V: 29 balandžio 2007 - 18:23
Labas, vienas is amniocentezes butinumo yra, kai moteris yra RH sensibilizuota. Mano sunui buvo sunkios formos hemolizine liga, del mudvieju rh nesutapimo, kas ji labai stipriai paveike ir mes ji palaidojom pries 2men.
Taigi, apie sia liga, jos padarinius ir taikytinas priemones, viena is ju - amniocenteze turiu daug informacijos, apsiskaicius esu turbut visa literatura ka gydytojai daro, jei moteriai ivykes Rh konfliktas.
Taciau, jei Jus galvojate, kad amniocenteze daroma tik del genetiniu tyrimu, tai labai klystate, bet tai Jusu nuomone ir nemanau kad man verta irodineti kad yra kitaip ax.gif
As atsiprasau, bet gal Jus esate gydytoja ir ismanote apie tai tikrai?
Atsakyti
o Rh nesuderinamumas- tai kai moters - o vyro +?
Atsakyti
Jei moteris yra +, niekas negresia. Rizika yra tik kai moteris -, vyras + ir jei vaikelis +, tuomet moters organizme gaminasi antikunai, ir jei jie sparciai dideja, pazeidzia kudikeli dar isciose ir jam vysrtosi ivairaus sunkumo hemolizine liga. Mano abu vaikuciai gime +, pirmai dukrytei nieko, o vat sunui buvo sunkios formos hemolizine liga:unsure:
Kadangi sioje skiltyje lankosi mamytes, kurios savo pilviuke turi po gyventoja, gal as nerasysiu apie blogus dalykus, nes ner cia ko pergyventi ir jaudintis ten kur nereikia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2007 04 27, 16:38)
Kaži kaip tai kitai mergaite sekėsi, kur planavo važiuot "lijo"  berods. Ten su kitomis problemomis, Ką jai sakė, ar viskas gerai?

ačiukas, kad prisiminei blush2.gif
padarė echo, sakė, kad viskas normoj ax.gif
o kraujo tyrimai taip pat labai geri:
Dauno sindromas - 1:1072
Edvardsono - 1:10000
nervinių vamzdelių kažkas - 1:10000

kaip akmuo nuo širdies nusirito rolleyes.gif

po mėnesio dar kartelį važiuosiu į GC 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiguteS @ 2007 04 30, 13:42)
Jei moteris yra +, niekas negresia. Rizika yra tik kai moteris -, vyras + ir jei vaikelis +, tuomet moters organizme gaminasi antikunai, ir jei jie sparciai dideja, pazeidzia kudikeli dar isciose ir jam vysrtosi ivairaus sunkumo hemolizine liga. Mano abu vaikuciai gime +, pirmai dukrytei nieko, o vat sunui buvo sunkios formos hemolizine liga:unsure:
Kadangi sioje skiltyje lankosi mamytes, kurios savo pilviuke turi po gyventoja, gal as nerasysiu apie blogus dalykus, nes ner cia ko pergyventi ir jaudintis ten kur nereikia wub.gif

O kodel tau nedare tyrimu nestumo metu ir neleido antiRh? Tai butina padaryti nestumo metu ir po gimdymo?
Atsakyti
Dare tyrimus nestumo metu, taciau amniocentezes ar kardiocentezes nedare, nes gydytojai nemane kad vaikelis bus taip stipriai pazeistas. Nes dukryte visiskai sveika,o kiti tyrimai ir doplometrijos ir kiti rode gerus rezultatus, o gavosi visai blogai... Anti D man buvo suleistas, po dukrytes gimimo, o per antra nestuma neleido, nes antikunai gaminosi, nepaisant antiD suleidimo ir jie sparciai didejo, ko pasekoje pazeide leliuka. Juk medicina nevisagale, o ir vaikelio gimimas yra didelis stebuklas, ir gerai kai gerai baigiasi smile.gif
O Jusu vaikeliai Jusu kraujo grupes ir ar nebuvo jiems hemolizines naujagimiu ligos? aciu
Atsakyti