Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos ruošimas su aparatu

QUOTE(SuperWoman @ 2007 11 15, 17:00)
Gal kas nors naujojates kavos  aparatu Braun Tassimo? Siam aparatui naudojama specialiai supakuota kava tokiom kaip ir tabletem. Visa beda kad tu kavos "tableciu" niekur nerandu pirkti cia Lietuvoje.



Klausimas senas, bet gal kam aktualus ir dabar. Tai "Thomas Philips" yra tu "tableciu". Dar ir buitines technikos parduotuvese bei Maximomoje. Bet ten brangoka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2011 05 13, 22:39)
Pabandykit Juoda Vergnano pakuote (ji siek tiek brangesne uz raudona), jums turetu patikti - butent sios yra tokios pat aromatingos kaip raudono pako, bet skonis zymiai svelnesnis mirksiukas.gif  As pradzioje pirkdavau tik si, bet dabar labiau patinka raudonasis, matyt skonis priprato prie espresso  smile.gif
Su sviesiom pupelem geriau neeksperimentuokit, aparatai yra pritaikyti butent espresso pupelems. Espresso skrudinimo pupeles issiskiria ypatingu traskumu, jos tamsesnes, pavirsiuje matyti issiskyres aliejukas (jis sutepa girneles malimo metu). Sviesios pupeles maziau skrudintos, kava pagaminta aparatu is tokiu pupeliu bus rugstoka ir ne tokia aromatinga. Kitaip tariant, neverta isradineti dviracio - aparatai butent ir pradeti gaminti espresso kavai ruosti mirksiukas.gif  O pasirinkimas espresso pupeliu yra nemazas, tikrai issirinksit tinkama sau 4u.gif


O mes renkamės šviesias, tamsios, t.y. stipriai skrudintos nepatinka. schmoll.gif ir jokios rūgšties nesijaučia g.gif . Daug priklauso nuo paties aparato ir dar daugiau - nuo nustatymų, t.y. malimo rupumo, kavos stiprumo, vandens kiekio. Mes perkam vis kitokias pupeles ir kaskart tenka iš naujo keisti nustatymus, sugadinam pora puodelių kol randame geriausią variantą. O rūgštumas ne nuo skrudinimo priklauso schmoll.gif
Atsakyti
Kazkaip atsikandau as tu kavos aparatu, kur reikia pilti kavos pupeles, tada jas mala, kartais sumala gerai, kartais ne. Todel, kai pamaciau kapsulini kavos aparata ir paragavau kavos is jo, nusprendziau karta ir visiems laikams, kad musu pupeliniam kavos aparatui laika i pensija. smile.gif
Ir dabar megaujames skaniausia kava pasaulyje, tai rombouts ir malongo kava. del kavos sukti galvos nereikia, mums ja pristato i namus, kaina labai gera, tad nereikia lakstyti po lietuva ir ieskoti kur pigiau, arba kur apskritai jos galima nusipirkti.
O ir pacios kavos yra labai dideles pasirinkimas. Ryt poryt imesiu kelis puikiausius receptukus, kaip galima pasigaminti elementaria skania kava be didelio vargo ir kazkokiu super ziniu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2011 05 13, 22:39)
Pabandykit Juoda Vergnano pakuote (ji siek tiek brangesne uz raudona), jums turetu patikti - butent sios yra tokios pat aromatingos kaip raudono pako, bet skonis zymiai svelnesnis mirksiukas.gif

kiek isbandem kavu,Vergano man pati paciausia wub.gif
neruksti,nekarti, svelnaus skonio,aromatinga, puiki tiesiog wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 07 06, 09:02)
kiek isbandem kavu,Vergano man pati paciausia wub.gif
neruksti,nekarti, svelnaus skonio,aromatinga, puiki tiesiog wub.gif  biggrin.gif


o cia kokio gamintojo? ar sita kava rinkta rankomis? nes as nenoriu uz kavos pakeli moketi 10-20 lt (250gr.) ir paskui suzinoti, kad ji buvo nupurksta chemija ir surinkta su masinomis. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maloni_kava: 06 liepos 2011 - 11:42
QUOTE(Maloni_kava @ 2011 07 06, 12:41)
o cia kokio gamintojo? ar sita kava rinkta rankomis? nes as nenoriu uz kavos pakeli moketi 10-20 lt (250gr.) ir paskui suzinoti, kad ji buvo nupurksta chemija ir surinkta su masinomis.  blink.gif

nesidomejau ar ji rinkta rankomis.
as jums jos nesiuliau biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 07 06, 12:23)
nesidomejau ar ji rinkta rankomis.
as jums jos nesiuliau biggrin.gif  blink.gif



o gali pasidometi ar tos kavos pupeles rinktos rankytemis, kaip prinokusios braskes? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maloni_kava: 06 liepos 2011 - 15:09
QUOTE(Maloni_kava @ 2011 07 06, 15:08)
o gali pasidometi ar tos kavos pupeles rinktos rankytemis, kaip prinokusios braskes?  mirksiukas.gif


Jei Jus tikrai domina Vergnano kava, nesunkiai galite pati issiaiskinti visas smulkmenas, ja prekiauja KRINONA
Taciau kaip matau, Jusu tikslas KITAS mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Maloni_kava @ 2011 07 06, 12:41)
o cia kokio gamintojo? ar sita kava rinkta rankomis? nes as nenoriu uz kavos pakeli moketi 10-20 lt (250gr.) ir paskui suzinoti, kad ji buvo nupurksta chemija ir surinkta su masinomis.  blink.gif

Kad ir Vergnano
http://www.krinona.l...p...462&lang=lt
Ir ekologiška, ir rinkta rankomis, ir kavos porcijos kaina 0,66 Lt.
Yra daug gamintojų, kurie prekiauja ekologiška kava.
Atsakyti
QUOTE(Maloni_kava @ 2011 07 06, 00:07)
Kazkaip atsikandau as tu kavos aparatu, kur reikia pilti kavos pupeles, tada jas mala, kartais sumala gerai, kartais ne. Todel, kai pamaciau kapsulini kavos aparata ir paragavau kavos is jo, nusprendziau karta ir visiems laikams, kad musu pupeliniam kavos aparatui laika i pensija. smile.gif
Ir dabar megaujames skaniausia kava pasaulyje, tai rombouts ir malongo kava. del kavos sukti galvos nereikia, mums ja pristato i namus, kaina labai gera, tad nereikia lakstyti po lietuva ir ieskoti kur pigiau, arba kur apskritai jos galima nusipirkti.
O ir pacios kavos yra labai dideles pasirinkimas. Ryt poryt imesiu kelis puikiausius receptukus, kaip galima pasigaminti elementaria skania kava be didelio vargo ir kazkokiu super ziniu. smile.gif


Aš irgi kažkaip mačiau užsienyje Nesspreso aparatus, labai patiko kava iš kapsulių - paprasta, patogu.. tačiau Lietuvoje jų kaip tais nerandu. Ragavau DolceGusto,Lavaza, tai man nelabai skonis.
O jus čia apie kokį kalbat? Neteko girdėti, įdomų būtų jei LT galima kapsulių pirkti?

Papildyta:
QUOTE(Deiva1212 @ 2011 07 06, 19:53)
Kad ir Vergnano
http://www.krinona.l...p...462&lang=lt
Ir ekologiška, ir rinkta rankomis, ir kavos porcijos kaina 0,66 Lt.
Yra daug gamintojų, kurie prekiauja ekologiška kava.

0,66 lt, ar čia kapsulės kaina? Reiks matyt aplankyti jų parduotuvę pasidometi kokie aparatai tinka, kokios kavos kapsulių rūšys jei giriat kad skani, gal duos ir paragaut smile.gif
Atsakyti
Ši tema kaip tik man. thumbup.gif Mes taip pat nusipirkom kavos aparata, tai dabar eksperimentavimo periodas. biggrin.gif

Moterytems norincioms pasikonsultuoti del kavos aparatu rekomenduoju sia tema http://www.supermama...howtopic=693940
O apie tai kokias pupeles rinktis kad kava butu skanesne galima padiskutuoti sitoje temoje http://www.supermama...p?showtopic=993

O dabar i tema smile.gif
Kavos puta suplakt jau atrodo pradedu ismokt, bet pasirodo kad pagaminti gera tikra kapucino jos puta turi buti standi, be burbulu, atitinkamo storio ir temperaturos. ax.gif Dievazi, nusipirksiu termometra pieno siltumui matuot. tongue.gif O burbulai pas mane buna dideli, veliau pabliuksta kol nunesu gerejui, tai gaunas pusiau late. rolleyes.gif

Cia radau patarimu, kaip turi atrodyt espresso, latte ir Kapucino:
http://www.biteplius...582-=(313866676

"Paruošti gerą kavą nėra sudėtinga. Kavos skonis priklauso ne tik nuo kavos kieko ar rūšies, bet ir nuo tinkamai parinktos vandens temperatūros. Užplikyti kavą reikia ne verdančiu vandeniu, bet įkaitintu iki 95 laipsnių. Šią mažą gudrybę buvo galima sužinoti šį šeštadienį apsilankius pirmą kartą Lietuvoje vykusiose "Kavos kultūros dienose 2008". Svečias iš Estijos 2007 m. "World Coffee in Good Spirits" pasaulio čempionas Helgeris Aava atskleidė trijų populiariausių kavos rūšių – espreso, kapučino ir latte kavos – ruošimo subtilybes ir pagrindines klaidas.

"Skaniai kavai būtinas minkštas vanduo. Todėl geriausia į arbatinį ar espreso aparatą pilti ne tiesiai iš čiaupo, bet pirktą geriamą vandenį", – patirtimi dalinosi svečias.

Pasak H. Aavos, dažniausiai pasitaikančios klaidos ruošiant espreso kavą yra dvi. Pirmiausia, negalima espreso aparato kavos dėklo plauti vandeniu. Iškrapščius panaudotą kavą, jį reikia išvalyti sausa šluoste. Taip pat įstačius paruoštą kavos dėklą į espreso aparatą negalima jo ten ilgai laikyti, nes kava sukeps ir bus karti.

Kava iš espreso aparato turėtų bėgti tik apie 20–30 sekundžių. Tikros espreso kavos neturi būti daug, tik 25–35 ml. Gerai paruoštą espreso galima atpažinti iš pusės ar viso centimetro storio standžios rausvos putos, kuri neišnyksta net išmaišius. Beje, išgerti espreso kavą reikia kol ji yra karšta.

Espreso kavai netiks paprasti puodeliai. Jie turėtų būti 60–90 ml. talpos. Taip pat būtina atkreipti dėmesį ir į puodelio dugną, kuris turėtų būti nuožulnus ir be aštrių kampų. Kitaip neišeis suformuoti standžios espreso putos.

Kapučino kava ruošiama iš espreso ir karšto pieno putos. Pasak H. Aavos, jei pienas buvo pakaitintas iki reikiamos 65 laipsnių temperatūros kapučino bus saldi ir be cukraus. Pieno puta turi būti standi kaip kremas, be burbulų ir pusantro centimetro storio. Kapučino kavai tinkamiausi yra porcelianiniai 150–180 ml. talpos puodeliai.

Latte kavos paruošimas mažai kuo skiriasi nuo kapučino – apie 30 ml. espreso ir daugiau suplakto karšto pieno, nes standartinis latte kavos puodelis yra 220 ml. talpos. Taip pat pirma galima supilti paruoštą pieną, o ant viršaus espresso. Anot H. Aavos, latte kava neturi būti sluoksniuota, tai tėra mitas. Beje, jos saldinti cukrumi taip pat nėra būtina."

Patiko komentarai gale:
komentatorius nr.1 Latte man labiausiai patinka good.gif
komentatorius nr.2 jap Latte rinkciausi biggrin.gif
komentatorius nr.3 diletantai jus...jums tik pieno kokteilius lakti laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 18 spalio 2011 - 10:54
Kavos gėrimai (info is cia http://www.vendor.lt/kavos_gerimai)

Kavos rūšių ir jos paruošimo būdų yra daug ir įvairių. Štai keletas iš jų:

Itališka „Espresso“ kava – labai stipri, patiekiama mažuose puodeliuose. Šios kavos pagrindu gaminama daugelis kavos gėrimų. Ši kava gaminama su espresso kavos aparatu, kuriame vanduo paduodamas dideliu spaudimu (apie 9 barai) per sumaltą kavą. Puta susiformuoja kavos paviršiuje.

Stipri kava su trupučiu pieno vadinama „Cappuccino“. Ši kava taip pat verdama kavos aparatu, tačiau nėra tokia stipri kaip „Espresso“ ir patiekiama dideliuose puodeliuose. Į kavą įpilama garais pakaitinto karšto pieno, kuris suteikia baltos putos įspūdį, bei užberiama cinamono ar šokolado.

Dar viena italų pamėgta kava – „Macciato“. Jai paruošti reikės 90 ml „Espresso“ kavos, šalto pieno. Pilti per stiklinės šoną, kad susidarytų šviesesnis rudos spalvos sluoksnis.

Itališkai paruošta kava su pienu vadinama „Cafe latte“, kurią patys italai ypač mėgsta gerti per pusryčius. Jai paruošti reikia vienodo kiekio „Espresso“ kavos ir karšto pieno. „Espresso“ kavos pripilama pusė 250 ml talpos stiklinės ir užpilama karštu pienu, kuris pavirsta plonu putų sluoksniu.

Prancūzai taip pat turi savo pamėgtą pusryčių kavą su pienu, vadinamą „Cafe au lait“. Stipri juoda kava lygiomis dalimis sumaišoma su karštu pienu ir pilama į didelį puodelį ar dubenėlį.

„Turkiška kava“ – soti, tamsi, saldi. Ji geriama Turkijoje, Viduriniuose Rytuose, Graikijoje. Verdama žalvariniame ar variniame indelyje. Į žalvarinį indelį įberti šaukštelį (kiekvienam puodeliui) paskrudintos tamsios kavos, įpilti 60 ml vandens ir šaukštelį cukraus. Virti ant vidutinio karštumo viryklės, o kai kava ima putoti, tuoj pat nukelti. Ji geriama iš mažyčių puodelių.

„Airiška kava“ gaminama iš šaukštelio cukraus ir airiško viskio, su 2/3 stiklinės karštos, juodos, stiprios kavos, įpilant grietinėlės. Gerti nemaišytą.

Atšaldytai kavai pagaminti reikia išvirti stiprios juodos kavos, kol dar šilta, pasaldinti pagal skonį, supilti į indelius ledams šaldyti. Kava patiekiama supilta į siauras stiklines, o ant viršaus užpilama plaktos grietinėlės.
Atsakyti