Ši tema kaip tik man.
Mes taip pat nusipirkom kavos aparata, tai dabar eksperimentavimo periodas.
Moterytems norincioms pasikonsultuoti del kavos aparatu rekomenduoju sia tema
http://www.supermama...howtopic=693940O apie tai kokias pupeles rinktis kad kava butu skanesne galima padiskutuoti sitoje temoje
http://www.supermama...p?showtopic=993O dabar i tema
Kavos puta suplakt jau atrodo pradedu ismokt, bet pasirodo kad pagaminti gera tikra kapucino jos puta turi buti standi, be burbulu, atitinkamo storio ir temperaturos.
Dievazi, nusipirksiu termometra pieno siltumui matuot.
O burbulai pas mane buna dideli, veliau pabliuksta kol nunesu gerejui, tai gaunas pusiau late.
Cia radau patarimu, kaip turi atrodyt espresso, latte ir Kapucino:
http://www.biteplius...582-=(313866676"Paruošti gerą kavą nėra sudėtinga. Kavos skonis priklauso ne tik nuo kavos kieko ar rūšies, bet ir nuo tinkamai parinktos vandens temperatūros. Užplikyti kavą reikia ne verdančiu vandeniu, bet įkaitintu iki 95 laipsnių. Šią mažą gudrybę buvo galima sužinoti šį šeštadienį apsilankius pirmą kartą Lietuvoje vykusiose "Kavos kultūros dienose 2008". Svečias iš Estijos 2007 m. "World Coffee in Good Spirits" pasaulio čempionas Helgeris Aava atskleidė trijų populiariausių kavos rūšių espreso, kapučino ir latte kavos ruošimo subtilybes ir pagrindines klaidas.
"Skaniai kavai būtinas minkštas vanduo. Todėl geriausia į arbatinį ar espreso aparatą pilti ne tiesiai iš čiaupo, bet pirktą geriamą vandenį", patirtimi dalinosi svečias.
Pasak H. Aavos, dažniausiai pasitaikančios klaidos ruošiant espreso kavą yra dvi. Pirmiausia, negalima espreso aparato kavos dėklo plauti vandeniu. Iškrapščius panaudotą kavą, jį reikia išvalyti sausa šluoste. Taip pat įstačius paruoštą kavos dėklą į espreso aparatą negalima jo ten ilgai laikyti, nes kava sukeps ir bus karti.
Kava iš espreso aparato turėtų bėgti tik apie 2030 sekundžių. Tikros espreso kavos neturi būti daug, tik 2535 ml. Gerai paruoštą espreso galima atpažinti iš pusės ar viso centimetro storio standžios rausvos putos, kuri neišnyksta net išmaišius. Beje, išgerti espreso kavą reikia kol ji yra karšta.
Espreso kavai netiks paprasti puodeliai. Jie turėtų būti 6090 ml. talpos. Taip pat būtina atkreipti dėmesį ir į puodelio dugną, kuris turėtų būti nuožulnus ir be aštrių kampų. Kitaip neišeis suformuoti standžios espreso putos.
Kapučino kava ruošiama iš espreso ir karšto pieno putos. Pasak H. Aavos, jei pienas buvo pakaitintas iki reikiamos 65 laipsnių temperatūros kapučino bus saldi ir be cukraus. Pieno puta turi būti standi kaip kremas, be burbulų ir pusantro centimetro storio. Kapučino kavai tinkamiausi yra porcelianiniai 150180 ml. talpos puodeliai.
Latte kavos paruošimas mažai kuo skiriasi nuo kapučino apie 30 ml. espreso ir daugiau suplakto karšto pieno, nes standartinis latte kavos puodelis yra 220 ml. talpos. Taip pat pirma galima supilti paruoštą pieną, o ant viršaus espresso. Anot H. Aavos, latte kava neturi būti sluoksniuota, tai tėra mitas. Beje, jos saldinti cukrumi taip pat nėra būtina."
Patiko komentarai gale:
komentatorius nr.1 Latte man labiausiai patinka
komentatorius nr.2 jap Latte rinkciausi
komentatorius nr.3 diletantai jus...jums tik pieno kokteilius lakti