Sveikos mamos! Neseniai nusipirkau kavos virimo aparata, tad "istojau i skanios kavos gereju kluba" Be espresso kavos nepraeina nei viena diena, o dabar parupo pasidaryti tokiu gardumynu, kokiais galima pasimegauti kavinese Tik va problema - nezinau receptu
Butu smagu pasidalinti patirtimi sioje srityje As receptus suzinojau tik populiariausiu kavu ( bet ziniu apie paruosimo technologija truksta ) :
1. Capuccino
1 dalis garais plakto pieno
1 dalis pieno putu
1 dalis espresso kavos
2. Latte
2 dalys garais plakto pieno
1 dalis espresso kavos
Jei zinot kokiu gudrybiu ar kavos receptu parasykit
Na nieko ypatingo tikrai neparašysiu, bet mes dažniausiai geriam latte kavą, o kad ji būtų kvapnesnė tai nusiperkam apie 100-150 gr. kvapnių pupelių (amareto, vyšnių, šokolado ir t.t. skonio), permaišom jas su paprastom juodos kavos pupelėm ir kava gaunasi labai kvapni
Liuks ideja reks pabandyti Tik va klausimelis: kaip jus ta latte paruosiat? O tai as kai plaku piena su garais kol ikaista, tai man visada susiplaka putu daugiau nei pieno, taigi kaip suprantu, gaunasi capuccino O kaip suplakti be putu?
Nejaugi visos geriat tik espresso kava Ar neteko girdeti kaip paruosiamos tos sluoksniuotos kavos? Juk buna visokiu ten su sokoladu, alkoholiu ir t.t. Kazkaip niekur nerandu apie tai informacijos . Beje, gal kuri zinot kas per kava yra "machiato"?
Gal kas nors naujojates kavos aparatu Braun Tassimo? Siam aparatui naudojama specialiai supakuota kava tokiom kaip ir tabletem. Visa beda kad tu kavos "tableciu" niekur nerandu pirkti cia Lietuvoje.
Jau rasiau kazkur,ant latte kavos ar cappucino uzbarstyti cinamono.Labai skanu.Arba espresso kava,vaniliniai ledai ir medus.Irgi gardumelis O dar,espresso kava,ledu ir amaretto sirupas
Cia ne i tema bet labai reik...Ar kavoje Gurman`s toje pavadinimu Airisko likerio skonio aromatizuotoja kava yra kazkiek alkoholio?Kaip manot? Ar tik skonis to likerio? Labai reikia zinot...O neturiu tos pakuotes
QUOTE(KRISTELA @ 2006 12 15, 17:41)
Liuks ideja reks pabandyti Tik va klausimelis: kaip jus ta latte paruosiat? O tai as kai plaku piena su garais kol ikaista, tai man visada susiplaka putu daugiau nei pieno, taigi kaip suprantu, gaunasi capuccino O kaip suplakti be putu?
gal nusiima tas vadinamas putotuvas? tada pienas tik šildomas, bet putos nepasidaro
QUOTE(markurpoviesiene @ 2009 02 06, 15:24)
O ką tai galėtų reikšti tie balionėliai? Jau ne pirmoje temoje matau. gali gauti baną iš moderatorių už tokį spaminimą
Sveiki!Turiu klausimuka!Ar yra tokie geri ir nebrangus kavos virimo aparatai, kurie patys smulkina kavos pupeles, nes kiek ne geriau is kavos aparato kava man ji kaip degesio skonio!O gal cia visi tokie aparatai ir neapsimoka man ji isviso pirkti, jei nemegstu deginta kava?Patarkit prasau!