suklydau

, insultas ji istiko 2011 lapkricio 12ta diena.
Savaite laiko jis praleido reanimacijoj, o praejus 2 savaitem po insulto - ji operavo. Po operacijos praejus 2 savaitem, gavo 3 savaites reabilitacijos Valakampiu reabilitacijos centre. Paskui visas darbas persikele i seima
Iki operacijos jo bukle buvo labai permaininga. Labai labai skaudejo galva. Tie skausmai truko ilgai, gal menesi..dabar jau nebepamenu. Jam labai sutriko atmintis. Mane jis kazkaip atpazindavo, bet kitu nelabai. Visiskai issitryne atmintis ~20 metu laikotarpio visai neprisimine. Iki siol neatsimena kas jam nutiko. Apie 2 menesius jis beveik nevaiksciodavo. Nekontroliavo tustinimosi procesu. Sauskelnes naudojom ~4 menesius po insulto. Per tas dvi savaites iki operacijos, jo bukle labai keisdavosi. Pamenu, man bekalbant su juo, jo kalba staiga pradejo darytis tokia nerisli, istempta, kol galiausiai visai nesuprantama. Kita diena, pamenu, jam suparalyzavo desine veido puse - ziuriu, sedi, valgo, kaire puse kramto, o desine jau nebejuda ir pro lupu plysi maistas krenta, veidas staiga ima tysti i apacia, o jis pasimetes, i mane ziuri, pats nesusigaudo kas vyksta ir tokiom vaiko akim, lyg maldaudamas, ziuri pasimetes ir man taip skaudu pasidaro. Dar, jam budavo sunku pasedeti, tiesiog neislaikydavo pusiausvyros - atsiseda, paramstau, o jis svyra.... Zodziu, jo kuno daliu paralyzius tai atsirasdavo, tai isnykdavo. Pries pat operacija (2 sav po insulto) jis jautesi stebetinai gerai - atmintis buvo beveik atsistaciusi, fiziskai jautesi labai neblogai ir mes jau labai labai dziaugemes. Atlikus operacija - viskas kardinaliai pasikeite - kita diena pas ji atvykus prasidejo viskas nuo nulio - mane atpazino, bet daugiau nieko. Kliedejo, visiskai nesiorientavo kur randasi, nesuprato kas vyksta. Tokia jo bukle truko ~ 4 -5 menesius. Jo atmintis buvo visiskai sutrikusi - ir trumpalaike ir ilgalaike. Jis neatsimine ka kalbejom pries 1-2 minutes; ta pati klausima uzduodavo po n kartu per valanda, diena. Kuno funkcijos, judesiai atsistate gana greitai per mazdaug 2 menesius po insulto - jis jau laisvai vaiksciojo, pats duse nusiprausdavo, apsirengdavo.
Siandien jo atmintis dar streikuoja, bet jau nepalyginamai geresne situacija. Jis jau atsimena, ka valge pries keleta valandu; pamenu, kad ryt ar poryt reiks vaziuot pas daktara; pamena, kad reikia isgert vaistus pagal instrukcija, kuria esu surasiusi; atsibudes susiorientuoja kur randasi; laisvai susikaiciuoja anukus; daznai jau atsimenu kelinti dabar metai ir t.t.
Nezinau ar pavyko papasakoti, ka mes isgyvenom, kaip si liga vystesi, kokie buvo padariniai. Tikiuosi taip
Jei noretumet pasikalbeti, mielai rasciau laiko.
Dar viena svarbu dalyka noriu pasakyt. Esu be galo dekinga mano teti gydziusiam gydytojui Gyciui Sustickui. Esu isitikinusi, kad jo pagalba (gydymas, operavimas ir taktiskas bendravimas) ir musu besalygiskas tikejimas, kad tetis pasveiks, padejo pasiekti toki rezultata, koki turime siandien. Deja, turiu pasakyti ir tai, kad siaip, niekam kitam jusu artima istikusi beda nerupi, kaip tik jums. Esu labai nusivylusi Valakampiu reabilitacijos ligonine (personalas mandagus, aplinka tvarkinga, bet reabilitacijos metodai...). Teciui reikejo "galvos" daktaro konsultaciju, bendravimo, o jis buvo laikomas vienas palatoje, girdomas "elegesi koreguojanciais" vaistais, nes buvo neramus ligonis, nakti nemiegodavo ir eidavo pavaikstineti. Kai dabar pagalvoju, kazki kas is jo butu like, jei jis ten butu praleides ilgiau nei 3 savaites toj reabilitacijoj...

Lankiau teti kasdiena, daznai rasdavau ji apsiverkusi, liudna, nusivylusi...BET! siandien esam be galo laimingi ir tebeturim teti, siek tiek kitoki, bet gyva, bendraujanti, toki pat linksma ...