QUOTE(lialiauskiene @ 2010 05 24, 11:35)
mums vezimeli, kedute i vonia israse dar ligonineje gyd. po reabilitacijos. jei kas bandykite pas savo seimos gydytoja. i tualeta nepriklauso kedute, nebent tik tureklas uz kurio laikytis, bet ju nera pas soc. tarnyboj. taip pat pirklauso ramentas, jei vaikstantis.
del slaugos tai Jums turetu paaiskinti lig gyd arba seimos.
bet po insulto, jei buvo stiprus, pvz kaip mano mamai, tai pasikeite darbingumo lygis. dave pazyma is ligonines, tuomet seke seimos gydytojo apziura, komisija ir darbingumo lygio nustatymas. globa nepriklauso, bet priklauso slauga. pensija jau sutvarkem, padidino. o del slaugos dar nedavaziavau, sia savaite galesiu ka nors tiksliau pasakyti, nes kaip tik turiu i seniunija, soc. tarnyba vaziuoti. ka jie ten duoda nzn dar.
jei dar kokiu klausimu kyla, klauskite, zinosiu atsakysiu, nes puse kelio jau mes nuejome.
ps. priklauso sauskelnes, jei nevaiksto, plavex vaistai krauja skystinantys ( 80%kompensuoja, piemoka apie 20lt) bent jau mano mamai dar israse pramistar, smegenu veikla gerinantys( taip pat kompensuojama 80%priemoka menesiui gaunasi apie 60lt) pampersus kompensuoja tik kai praeisite darbingumo komisija, vaistus plavex tai ppat, nes mano mama ir taip buvo antros grupes inv. tai jai kompensao vos israsius is ligonines.
aš turiu krūvą klausimų - gal kas turėsite laiko atsakyti:
tai dabar, kol guli ligononėje, nei vaistai, nei pampersai nekompensuojami??? T.y jei jau išeis iš ligononės, pareis tą darbingumo komisiją, ir pvz. pampersų nebereikės, tai jų niekas ir nebekompensuos? Nesuprantu čia aš
Kuom skiriasi globa nuo slaugos ir dar rūpyba???? Ar gali ją gauti ligonio duktė, jei dar šeimoje yra ir ligonio žmona, bet pati jau silpnos sveikatos ir garbaus amžiaus?
labai lauksiu atsakymų
Papildyta:
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 03 27, 20:54)
100% kompensuoja ne visiems.. priklauso tik nuo darbingumo lygio, kuris jums bus nustatytas kai israsys is ligonines iki to laiko mokama... nors pas mama 25% mums nepriklause...
priklauso nemokami vaistai "plavex"skystinantys krauja( metus) ir pramistar gerinantys smegenu veikla ( pusmeti)
tik neseniai suzinojau kad priklauso ir logopedas pora valandu per menesi is poliklinikos, tiksliau dar nesidomejau...
a, tai kol ligoninėje, mokama iš savo kišenės? Aišku. Labai ačiū už atsakymus.
Logopedas reikalingas bus. kada jo jau galima prašyti? Nes 3 dieną guli, tai kelis žodžius jau pasako, šį vakarą jau visą sakinį surezgė
reabilitacija po ligoninės 3 mėn priklausytų?