Įkraunama...
Įkraunama...

Insultas

Sveikos likimo drauges verysad.gif

Kaip gi sekasi jusu artimiesiems po ligos??Gal jau vaikstote ir dziaugeties gyvenimu,nors ir pamazu.....
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2010 10 26, 16:44)
Sveikos likimo drauges  verysad.gif

Kaip gi sekasi jusu artimiesiems po ligos??Gal jau vaikstote ir dziaugeties gyvenimu,nors ir pamazu.....

labuka, kaip tu laikaisi? kaip tevelis? ar jau nebebuvo epilepsijos priepuoliu?
mes po truputi vaikstome, bet mama nebedirba su kinezeteraupeute, nezinau kaip bus, bijau kad prades ja kamuoti skausmai...
labai apetitas dingo, vos viena karta pavalgo per diena...sad.gif o mums kita savaite nusimato operacija, juk is galvytes buvo ismtas kauliukas, kai prasidejo smegenu tinimas, tai vat statysime plastikini kauliuka, kad jau galvyte butu lygi ir paciai saugiau bus.
neramu ant sirdies kaip bebutu operacija, neaisku kaip mama ja atlaikys...
Atsakyti
Teko susidurti... Jau "atgijo" bigsmile.gif kažkaip pasisekė dar...
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2010 10 26, 22:32)
labuka, kaip tu laikaisi? kaip tevelis? ar jau nebebuvo epilepsijos priepuoliu?
mes po truputi vaikstome, bet mama nebedirba su kinezeteraupeute, nezinau kaip bus, bijau kad prades ja kamuoti skausmai...
labai apetitas dingo, vos viena karta pavalgo per diena...sad.gif o mums kita savaite nusimato operacija, juk is galvytes buvo ismtas kauliukas, kai prasidejo smegenu tinimas, tai vat statysime plastikini kauliuka, kad jau galvyte butu lygi ir paciai saugiau bus.
neramu ant sirdies kaip bebutu operacija, neaisku kaip mama ja atlaikys...

Sveika,mes laikomes prastokai,neseniai vel gulejome ligonineje,nes sutriko sirdies ritmas,pradejo labai dusint,pulsas soko iki 138,apatinis spaudimo rodiklis irgi buvo apie 120.....dabar jau namuose,bet irgi labai suprastejo valgymas,tiesiog matau,kaip eina silpnyn,jau net sveikoji puse pradeda drebet ir koja ir ranka,vos pataiko i burna maista.....nuo epilepsijosgeriam vaistukus,tai nebebuvo daugiau priepuolio...bet pasitaiko pykcio priepuoliu,pradeda tiesiog rekti,draskytis.....o del mankstos,tai as kiek pajudinu,bet tuoj pradeda pykti,nes jam skauda....
Jus nors vaikstote,tai jau yra labai gerai thumbup.gif Del operacijos-linkiu labai daug tau stiprybes,o mamai ,kad islaikytu ja.....viskas D rankose....Sekmes!Parasyk,kai busit po operacijos....
Papildyta:
QUOTE(smitolka @ 2010 11 02, 21:29)
Teko susidurti... Jau "atgijo"  bigsmile.gif  kažkaip pasisekė dar...

labai dziaugiuosi uz jus thumbup.gif Tikriausiai mazas pazeidimas buvo...nes musu labai grubus doh.gif verysad.gif jau 10 men.ant patalo....
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2010 11 04, 11:46)
Sveika,mes laikomes prastokai,neseniai vel gulejome ligonineje,nes sutriko sirdies ritmas,pradejo labai dusint,pulsas soko iki 138,apatinis spaudimo rodiklis irgi buvo apie 120.....dabar jau namuose,bet irgi labai suprastejo valgymas,tiesiog matau,kaip eina silpnyn,jau net sveikoji puse pradeda drebet ir koja ir ranka,vos pataiko i burna maista.....nuo epilepsijosgeriam vaistukus,tai nebebuvo daugiau priepuolio...bet pasitaiko pykcio priepuoliu,pradeda tiesiog rekti,draskytis.....o del mankstos,tai as kiek pajudinu,bet tuoj pradeda pykti,nes jam skauda....
Jus nors vaikstote,tai jau yra labai gerai thumbup.gif Del operacijos-linkiu labai daug tau stiprybes,o mamai ,kad islaikytu ja.....viskas D rankose....Sekmes!Parasyk,kai busit po operacijos....
Papildyta:

labai dziaugiuosi uz jus thumbup.gif Tikriausiai mazas pazeidimas buvo...nes musu labai grubus doh.gif  verysad.gif jau 10 men.ant patalo....

laikykis, tik galiu suprasti kaip tau sunku... sunku matyti kaip kankinasi ir akyse silpsta.. kad organizmas nebekovoja..
laikykites
mes va kaip tik ligonineje, laukiame oprecijos, tai laikas tempiasi ir tempiasi.. doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
Kvieciame žmones, patyrusius išeminį galvos smegenu insultą (infarktą) išsitirti savo funkcinę būklę. Bus vertinama pažeistos rankos funkciniai judesiai, apsitarnavimo kokybė, reakcijos greitis. Stebimas tirtų rodiklių pokytis per mėnesį.
Tiriamųjų amžius turėtų būti nuo 45 iki 65 m., insultas patirtas prieš 0,5 - 1 metus.
Tyrimas atliekamas LKKA Sporto ir judesių mokslo centro laboratorijoje. Ištyrus būklę, pasiūlysime Jums 1 mėn. trukmės nemokamą reabilitaciją, kuri bus parinkta atitinkamai pagal Jūsų būklę. Maloniai kviečiame dalyvauti.

Issamesnes informacijos teirautis nr. 867456914
Atsakyti
Sveikučiai,
Neseniai atradau jus ir labai del to dziaugiuosi. mano mama taip pat pries 3 metus patyre insulta. Pirmos kelios dienos buvo baimes ir nezinomybes ar ji gyvens...Po to ilgos treniruotes ir maza daktaru dedama viltis, jog ji vaikscios...Bet kaip smagu-mes vaikstome. Tiesa, per tuos trejus metus patyreme 3 kartus luzius, guledavome po 4 menesius lovoje, po to vel keemes ir mokemes vaikscioti is naujo...dabar aciu dievui jau kuris laikas esame stabilios ir vaikstinejame su lazdele...
Na va pasiguodziau ir atrodo jog nebe viena esu su savo bedomis...smile.gif
Atsakyti
Kaip jau rasiau, turiu asmenines patirties globojant mama po insulto.
Nutariau rasyti baigiamaji darba tema apie vaiku patirtis globojant savo tevus, kuriuos istiko insultas. Manau, kad musu patirtis tame procese yra labai svarbi ir vertinga. Noretusi ja pasidalinti ir su kitais.
Noretusi paprasyti jusu pagalbos. Galbut jus sutiktumete dalyvauti mano tyrime ir pasidalinti savo patirtimi. Tai kokybinis tyrimas, kuris atliekamas naudojant interviu. Taigi jei esate is Kauno ir jus sudomino mano ideja ir pasiulymas, labai lauksiu jusu zinuciu. Kad butu ramiau interviu klausimus mielai atsiusiu jums asmeniskai.

Labai labai lauksiu jusu nuomones ir zinuciu kontaktais:
Email: zivilelksn12@yahoo.com arba tel.: 861123987

Aciu smile.gif
Atsakyti
LAba diena!Zinokit noriu su kazkom pasidalint, nes labai sunku .Mano tevukui 49 metai istiko insultas dabar guli ligoninei buvo tris priepolei sake iki pirmadienio laikis po narkoze , nes tik pirmadieni galies daryt kazkokius tyrimus, o dabar kai pazadina is narkozes iskart uzpola priepoliai.Guli renimacijoje, dar visi gyditojai sneka ivairiai vienas sako kad neisgyvens, kitas kad cia nuo alkogolio(net kai iskvietiem greitaja sake kad jus chia geret kokius tris savaites del to cha jums priepolis ir nevesim i ligonine, o kai nuveze ten jau pasikartojo priepolis vienas,o po to darvienas ), bet tetis nera mano koks girtoklis isgeria per sventes kaip ir visi .Viskas taip susidejo turiu du vaikuchius laukesiu trecio, o dar viras i uzseni isvaziaves .MAno tetis toks stiprus visada savarankiskas nekada negalvojau kad taip paluz, visada kai sunku turejau i ka atsiremt, o dabar jis guli ar asniekom negaliu padet . Zinokit asaros bega nezinau net ka galvot
Atsakyti
QUOTE(cheburaska7 @ 2011 02 13, 02:24)
LAba diena!Zinokit noriu su kazkom pasidalint, nes labai sunku .Mano tevukui 49 metai istiko insultas dabar guli ligoninei buvo tris priepolei sake iki pirmadienio laikis po narkoze , nes tik pirmadieni galies daryt kazkokius tyrimus, o dabar kai pazadina is narkozes iskart uzpola priepoliai.Guli renimacijoje, dar visi gyditojai sneka ivairiai vienas sako kad neisgyvens, kitas kad cia nuo alkogolio(net kai iskvietiem greitaja sake kad jus chia geret kokius tris savaites del to cha jums priepolis ir nevesim i ligonine, o kai nuveze ten jau pasikartojo priepolis vienas,o po to darvienas  ), bet tetis nera mano koks girtoklis isgeria per sventes kaip ir visi .Viskas taip susidejo turiu du vaikuchius laukesiu trecio,  o dar viras i uzseni isvaziaves .MAno tetis toks stiprus visada savarankiskas nekada negalvojau kad taip paluz, visada kai sunku turejau i ka atsiremt, o dabar jis guli ar asniekom negaliu padet . Zinokit asaros bega nezinau net ka galvot

kokie priepuoliai pasikartoja? nelabai supratau.. insultas? negi neduoda krauja skystinanciu vaistu.. prie ko cia narkoze.. is kurio miesto?
laikykis, baisiausia kad nera salia nieko...
Atsakyti
labai stiprus insultas pasiekmes priepoliai epelepsijos ,nes patinimas smeginese ir dar siandien sake kad komplikavosi ir pneumonija , o narkoze duoda nes kad busina palaikit nes kai pazadina is narkozes priepoliai kartojasi kas pusvalandi ir yra neodekvatus dezarentotas bando islipt.esu is vilniaus
Atsakyti
QUOTE(cheburaska7 @ 2011 02 13, 21:03)
labai stiprus insultas pasiekmes  priepoliai epelepsijos ,nes patinimas smeginese ir dar siandien sake kad komplikavosi ir  pneumonija , o narkoze duoda nes kad busina palaikit nes kai pazadina is narkozes priepoliai kartojasi kas pusvalandi ir yra neodekvatus dezarentotas bando islipt.esu is vilniaus

o tai jei smegenu tinimas, tai nedare dekompresine operacijos?( kauliuko neisima ir galvos)?
Atsakyti