o kaip tokios grindys?
http://www.ollo.lt/l...kaindl-two.html
QUOTE(furcux @ 2009 09 18, 00:12)
Minejot,kad kazkiek ju turite sodyboje,manau pastebejot pliusus minusus,...
Hm... tiek prirasiau ir matau,kad bereikalo,nes kalbat apie kogero ipatingai gilia medienos struktura,bet jei jos jau balintos ne cheminiu budu (yra tokia medziaga woodbleech kuri isima naturalia medienos spalva pvz is geltonos pusies padaro ja balksva ir nulakavus ja vandeniniu laku ji atrodo visa laika tokia pat kaip ir pacioje pradzioje ,negeltonuoja,tuo paciu pagilinama medienos tekstura)
jei azuolas balintas vadinamais stain'ais, tada jis jau veikia kaip vienas is sluoksniu atstodamas alyva,bet tai labai minimali apsauga.Asmeniskai daugeliu atveju renkuosi,kad medziaga butu kuo praktiskesne.
Hm... tiek prirasiau ir matau,kad bereikalo,nes kalbat apie kogero ipatingai gilia medienos struktura,bet jei jos jau balintos ne cheminiu budu (yra tokia medziaga woodbleech kuri isima naturalia medienos spalva pvz is geltonos pusies padaro ja balksva ir nulakavus ja vandeniniu laku ji atrodo visa laika tokia pat kaip ir pacioje pradzioje ,negeltonuoja,tuo paciu pagilinama medienos tekstura)
jei azuolas balintas vadinamais stain'ais, tada jis jau veikia kaip vienas is sluoksniu atstodamas alyva,bet tai labai minimali apsauga.Asmeniskai daugeliu atveju renkuosi,kad medziaga butu kuo praktiskesne.
minusu nepastebejau matysim kaip po ziemos, kai bus nekurenama
Taip, tos lentos ne tai kad sendintos, o strukturizuotos, arba "brushintos" kitaip sakant, ir balintos jusu minimu budu, bet daro ir kt spalvu. labai grazu, ypac tos balintos... bet tiek to, apsisprendziau, kad sitam bute bus gerai ir alyvuotos paprastos o tos balintos strukturizuotos isivaizduoju but labai grazu kokioj sodyboj ant lubu, tarp siju
va cia tokios tos strukturizuotos http://www.ecowood.e...
QUOTE(A-Z @ 2009 09 21, 22:26)
Taip, tos lentos ne tai kad sendintos, o strukturizuotos, arba "brushintos" kitaip sakant, ir balintos jusu minimu budu, bet daro ir kt spalvu. labai grazu, ypac tos balintos... bet tiek to, apsisprendziau, kad sitam bute bus gerai ir alyvuotos paprastos o tos balintos strukturizuotos isivaizduoju but labai grazu kokioj sodyboj ant lubu, tarp siju
Aš irgi tokias parketlentes žiūrinėjau, man jos labai labai vadinasi jos skresai šukuotos, ko pasekoje išsiryškina medžio tekstūra ir raštas
Bet mums jos per brangios, tek rinktis parprastas parkeltente ąžuolo... dabar iškilo dilema - alyvuotas su atspalviu, ar beicuotas ir lakuotas rinktis reikia užsakinėt, o nežinau ko noriu girdėjau kad lakas sudaro geresnę apsaugą lentai, bet alyvą paprasčiau atnaujinti ... namuose šuo ir mažas vaikas, tai reikia kuo mažiau subraižomų grindų
QUOTE(Diija @ 2009 09 22, 10:08)
Aš irgi tokias parketlentes žiūrinėjau, man jos labai labai vadinasi jos skresai šukuotos, ko pasekoje išsiryškina medžio tekstūra ir raštas
Bet mums jos per brangios, tek rinktis parprastas parkeltente ąžuolo... dabar iškilo dilema - alyvuotas su atspalviu, ar beicuotas ir lakuotas rinktis reikia užsakinėt, o nežinau ko noriu girdėjau kad lakas sudaro geresnę apsaugą lentai, bet alyvą paprasčiau atnaujinti ... namuose šuo ir mažas vaikas, tai reikia kuo mažiau subraižomų grindų
Suo didesne beda nei vaikas ,sitoje situacijoje.Pats laikau labradoro retriveri,danga parinkta azuolo masyvo lentos lakuotos vandeniniu dvieju komponentu laku "Bona traffic". Lentos sudetos jau 4virti metai, pries sviesa paziurejus atrodo,kad visos skersai issilgai subraizytos,bet ziurint normaliai sedint ar stovint nesimato jokiu idreskimu ir pavirsius vientisas,manau su alyvuotomis grindimis butu sudetingiau esant tokiam apkrovimui.Sitoje srityje,kaip anksciau minejau rinkausi praktiskesni varianta.
kam patinka laminatas, tai galiu pasakyti, kad yra naujovisku kaip tikro medzio rasto grindu, ant ju ibrezimu nelabai matosi, nes dekoras su sakeliu pjuviu islinkimais, nu labai grazios ir geros kokybes laminatas
is cia tai ECL tokios su islinkiais laminatas
cia rasau todel, kad pamacius tas grindis gyvai isliko tikrai didelis ispudis. Nors yra kam patinka ir lygesni rastai, bet sitos man labai labai vyrui mano irgi kada nors savo namuose jeigu desiu laminata, tai butinai kuri nors tokio "naturalaus medzio" dekoro
is cia tai ECL tokios su islinkiais laminatas
cia rasau todel, kad pamacius tas grindis gyvai isliko tikrai didelis ispudis. Nors yra kam patinka ir lygesni rastai, bet sitos man labai labai vyrui mano irgi kada nors savo namuose jeigu desiu laminata, tai butinai kuri nors tokio "naturalaus medzio" dekoro
QUOTE(Daisy @ 2009 09 18, 13:21)
Kokia jų kaina? Įtariu didelė, nes natūralios medienos sluoksnis dedamas, bet jis yra per mažas, kad būtų galima jį atnaujinti. Anksčiau aš panašiomis buvau susidomėjęs, bet kaina buvo panaši į trisluoksnių parketlenčių, todėl jau geriau brangiau, bet nors yra galimybė atnaujinti 1-3 kartus
Papildyta:
QUOTE(furcux @ 2009 09 22, 18:48)
Suo didesne beda nei vaikas ,sitoje situacijoje.Pats laikau labradoro retriveri,danga parinkta azuolo masyvo lentos lakuotos vandeniniu dvieju komponentu laku "Bona traffic". Lentos sudetos jau 4virti metai, pries sviesa paziurejus atrodo,kad visos skersai issilgai subraizytos,bet ziurint normaliai sedint ar stovint nesimato jokiu idreskimu ir pavirsius vientisas,manau su alyvuotomis grindimis butu sudetingiau esant tokiam apkrovimui.Sitoje srityje,kaip anksciau minejau rinkausi praktiskesni varianta.
Praktiškesnis ir būtų buvęs, jeigu būtum alyvavęs. Kodėl skandinavai renkasi tik alyvuotas grindis? O todėl kaip jau čia ir visi žino, jas lengviau atnaujinti. Aš pats laikau palyginti su tavo šunimi labai jau mažą padarą westą, bet jau po dviejų metų gyvenimo tas pats kaip ir pas tave, pasilenkus tam tikru kampu, net baisu žiūrėti į lakuotas parketlentes. Kada nors kai pinigų ir laiko ir noro bus daugiau, peršlifuosiu ir balintai nualyvuosiu savo standartinio uosio parketlentes. Kaimynas laiko juodą terjerą, svoris panašus, bet pas jį alyvuotos parketlentės ir ant jų beveik nesimato tokių subraižymų.
Papildyta:
QUOTE(Diija @ 2009 09 22, 11:08)
Jeigu jau visiškai nepernešate subraižymų ir pažeidimų reikia rinktis laminuotas grindis, nes mediena susibraižys, anksčiau ar vėliau. Vaikas su kietas plasmasiniais žaislais žais, puodelis ar peilis nukris, visi paliks žymes jūsų grindyse, vieni didesnes kiti mažesnes, bet alyvuotas galėsite atsinaujinti ir tos mažus duobutės nekris į akis.
Papildyta:
QUOTE(Valatke @ 2009 09 03, 15:15)
Pas mus visas namo plotas bus sildomos grindys.Tai i vaiku kambarius ir miegama norim kamstines dangos.Kiek domiuosi - ji tikrai ne pats geriausias pasirinkimas sildomoms grindims Bet as vistiek jos noriu... Noriu paklaust - o pas tave jos irgi surenkamos su clic sistema,ar klijuojamos? nes as labiau linkstu prie klijuojamu- vistik plonesnis sluoksnis ir paklotu nereikia.Tik iki galo neissiaiskinau,ar labai sudetinga jas klijuoti? Svajoju gal patys kaip nors...
Galite ir patys, bet juk jūs pirmą kartą jas dėsite, nemanote, kad geriau sudės tas kas deda nebe pirmus metus? Ir dar įvertinkite skirtumus aukščių tarp kambarių, jeigu viename bus kamšti, o koridoriuje tarkim parketlentės, o jūs dėsite klijuojamas prie pagrindo, tai skirtumas bus didelis ko pasekoje daug bėdų bus. Aišku ją lengviausiai išspręsti su slenkstukų, bet bus skirtumas tarp koridorius ir miegamojo tarkim 10 mm, kas manau jums nelabai patiks.
Papildyta:
QUOTE(IgnasKi @ 2009 05 16, 11:48)
kamstines grindys nebutinai turi buti su kamscio pavirsiumi "matomu" akiai, buna ir su medzio pavirsiumi, bet po apacia vistiek eina kamstis esme yra to kamscio savybes, tai siluma garso izoliacija ir t.t. ir t.t..
Tai tada, jau nebe kamštinės grindys, o hibridas: laminuotų grindų, pvc ir kamščio. Jos šiltesnės, nei laminatas, bet ne tokios šiltos, kaip su kamštiniu paviršiumi padarytos grindys http://www.solum.lt/13/
QUOTE(Diija @ 2009 09 22, 12:08)
tai čia dar nuotrauka tokia šiaip sau... o balintos + skersai šukuotos kaip gražuuuu mes turim alyvuotas bespalve Saico alyva (man spalvota atrodo per tamsi kažkodėl, gražiausia natūrali spalva), nuo gegužės jos sudėtos virtuvėje, kur vaikštoma tiesiai iš lauko, buna kad su šlapiais batais, mažas vaikas važinėja su savo mašinom, dar su kokiu pagaliu pakapoja praeidamas, kol kas nieko neatsitiko. Šuns neturim, tai negaliu komentuoti. Buvau skeptiškai nusiteikus dėl jų praktiškumo virtuvėje, bet db bute darom remonta ir net neabejoju dėl grindu dangos
savikaina tų skersai šukuotų, tai nesiskiria nuo normalių tik pardavimo kaina ohoho
QUOTE(A-Z @ 2009 09 25, 14:47)
tai čia dar nuotrauka tokia šiaip sau... o balintos + skersai šukuotos kaip gražuuuu mes turim alyvuotas bespalve Saico alyva (man spalvota atrodo per tamsi kažkodėl, gražiausia natūrali spalva), nuo gegužės jos sudėtos virtuvėje, kur vaikštoma tiesiai iš lauko, buna kad su šlapiais batais, mažas vaikas važinėja su savo mašinom, dar su kokiu pagaliu pakapoja praeidamas, kol kas nieko neatsitiko. Šuns neturim, tai negaliu komentuoti. Buvau skeptiškai nusiteikus dėl jų praktiškumo virtuvėje, bet db bute darom remonta ir net neabejoju dėl grindu dangos
savikaina tų skersai šukuotų, tai nesiskiria nuo normalių tik pardavimo kaina ohoho
Va čia tai skersai šukuotos grindys Tik kaina įtariu nelogiška būtų.... Nes dar aukso dulkių deda
http://www.cadoringr...amp;id_lingua=2
QUOTE(laguna @ 2009 09 18, 10:22)
Pas mane bendroje erdvėje irgi šildomos grindys, o aie plyteles, net nenorėjau girdėti. Tai Dėsim PVC dangą įmituojančia ąžuolynes grindis. Jos taip tikroviškai padarytos. su visokiais randeliais ir visa kita. jas gamina kelios firmos: FORBO, TARKETT tinklapis, dar kažkas panašaus į gerflor ar kažkas panašaus. Jos gamina ir marmoliaumą. tai naturali medžiaga gaminama iš linų semenų ir t.t. Kažkas panašaus į linoleumą tik gaminama iš natūralių produktų.
Si savaitgali Kauno "Vainetoj" maciau - itariu tokias PVC grindis - suzaveta
Dabar mastau,gal nereikia jokiu plyteliu galvot, cia paemei ir susiklijavai kaip mozaika
O kokios firmos dar prekiauja? Gal kainu geresniu vertetu paieskoti?
O gal Jus jau susiklijavot sitas grindis? Rupetu visi + ir -
QUOTE(Valatke @ 2009 10 05, 12:21)
Dabar mastau,gal nereikia jokiu plyteliu galvot, cia paemei ir susiklijavai kaip mozaika
jeigu domina parketuko tipo laminatas, galit paziureti cia: azuoliukas; cia; sitas labai fainas
gamintojas Eurofloor, galit pasiziureti www.eurofloor.pl
Na Vaineta tai prilaiko didžiausia kaina. Kažkiek galima pasidomėti Decorum. Ale keistoki jie. Reikia į vertinti tai, kad beveik visur grindys pristatomos po 3-4 savaičių. Viena iš pigesnių variantų mums pasiulė IRIS centre, antrame aukšte esanti pasduotuvė. Pigiausia buvo DURUPYJE. Tik tų grindų reikia teirautis pas vadybininkus, konsultantai kažkodėl baisiai jų kratosi. Mums 30 kv. pasiulė po 80 Lt už kv. Grindys jau pas mus sudėtos ir šildymas karts nuo karto įjungiamas. su plytelėmis nepalyginama, esam labai atenkinti. Klijavimas kainavo 14 lt/kv metras. Bet manau permokėjome + dar klijai kažkiek tai. Apie 4-6 lt/kv. Viso apie 34,5 kv/m mums su viskuo kainavo 2900 Lt. Turiu pora foto ale neįdėjus jų į ineta neina kaip čia patalpinti. Pas mus ąžuolo įmitacija su ruplėtumu padidintu. na netokios lygios. Bijojau kaip bus su valymu. Ale visai gerai ir ne taip slydu. Tik va kolekcija sena 2007m. Bet vistiek ciki. jei kas dar domina rašykit, atsakysiu
Pasižiūrėk http://www.interjero...roduktai_4.html
Pas juos visos salono grindys iš tos serijos PVC grindų sudėtos.
Mano +
gerai ir ilgai nešiojasi, nes jos pagrinde skirtos visuomeninėms patalpoms
tinka bet kokioms patalpoms, drėgnoms, nešildomos ir t.t.
Mano -
reikia idealaus pagrindo joms suklijuoti
darbas brangesnis
negražūs raštai skonio reikalas aišku