QUOTE(Juku @ 2003 10 03, 23:03)
kiek domejomes, tai tarketo kvadratas su visu padengimu iseina apie simta litu
Tai zinoma bus 100 litu jei pirksi parketa is parduotuviu kurios uzsidejusios antkainius, o jei pirksi parketa grynai is firmu kurios parduoda parketa gamybos kainomis ir dar teikia nuolaidu tai tikrai gausi gero parketo ir pigiai. As pvz pirkau parketa uz 32lt uz kvadrata is naujos tokios firmos su 10 procentu nuolaida dave ir dar pristate i namus paciam nereikejo atsivezti. Esme cia zinoma ne pirmos rusies parketas man gavosi o 2 rusies bet tai naturalus medis as ji ikandau ir man labai patiko. Jie parduoda ir kitus pirmos rusies parketus taip pat pigiomis kainomis bet kaip i virtuve tai man tiko ir sitas ir graziai atrodo ir jauku atvirai pasakius. Viso sumokejau 70lt uz kvadrata su dejimu radau zmogeli kuris pigiai sudejo parketas pigus ir nesigavo 100litu
ir tikrai siulau ir jums toki varijanta nes man asmeniskai geriau nei tas laminatas ar plaukiojancios grindys nes jos yra is ties gana prastos po 2 metu jau paziurejus baisu daros kai kada ir greiciau o su naturaliu visai kitaip. Ir jei jus norite tai mielai galiu jums patarti pasakyti kur isigyti manau nesigailesite.
QUOTE(anikute @ 2009 05 05, 11:18)
Gal kas pirkotės nekondicinį laminatą?
as tai apskirtai esu pries laminatus, plaukiojancias ar kitas. Man patinka naturalus medis. Zinoma laminatai ir kitos ten parkertlentes ar plaukiojancios jos pigios bet tai trumpalaikis o as kai susistaciau parketa i virtuve ir tik uz 32lt uz kvadrata tai zinot esu patenkintas tikrai plius tai kad naturalus medis uosio ir svarbiausia jis ilgaamzis
bet siaip nu galiu pasakyti kad kartais kai kurie tie nenaturalus dalykai graziau a gal atrodo bet tai tik trumpam as asmeniskai neturiu nuolat pinigu keisti kad ar tvarkyti kad gerai atordytu nes nusibruzina ar dar kokia bedele, o su parketu man patinka tas akd ji nulakuoji kas 4 - 5 metus ir ramu vel grazu
Papildyta:Parketo priežiūra
Grindys iš parketo nereikalauja ypatingos priežiūros, užtenka tik kelių veiksmų:
Dulkes ir šiukšles susiurbkite siurbliu arba iššluokite šluota.
Plauti parketą reikia tik gerai išgręžtu skuduru.
Valymui naudojamas šaltas vanduo, į kurį galima įpilti silpnai šarminio valiklio.
Lakuoto parketo nereikia valyti medžiagomis, kurios turi poliravimo priemonių.
Venkite naudoti stiprias sintetines valymo priemones.
Būtina kas penkerius metus parketą naujai padengti laku.
Prie baldų kojelių reikėtų pritvirtinti veltinio gabalėlius.
Prie durų patieskite kilimėlį, kad smėlis nepakliūtų ant parketo.
Jei ant lakuoto parketo nėra kilimėlio, vaikščioti ant jo reikia su minkštomis šlepetėmis, o ne su aukštakulniais.
Drėgmę ir dėmes nuo parketo pašalinkite iškart, vos joms pasirodžius.
Nepalikite ant parketo nė mažiausių vandens balų, gali pradėti juoduoti sujungimo siūlės.
Jei patalpoje yra radiatorius su nuleidžiamuoju kraneliu, kartas nuo karto patikrinkite, ar jis nepraleidžia vandens.
Šildymo sezonu stebėkite, kad oro drėgnumas nenukristų mažiau 30%, kitaip parketas išdžius ir braškės.
Parketo deformaciją galima sumažinti sausuoju metų laiku naudojant oro drėkintuvus.
Esant dideliam oro drėgnumui, pvz., rudenį ar vasarą, galima vėdinti ir šildyti patalpas.
Dėmės, kurių neįmanoma pašalinti valymo priemonėmis, pvz., kulnų žymės, riebalinės dėmės, šokoladas ir avalynės kremas, šalinami terpentinu. Tušinuko, lūpų dažų ar rašomosios mašinėlės juostos žymės šalinamos techniniu spiritu.
Galite naudoti priemones, kurios apsaugo lako sluoksnį nuo trinties, neleidžia prilipti įvairios kilmės purvui, saugo nuo įbrėžimų, padengia apsaugine plėvele, saugančia laką, ir pasodrina grindų spalvą, atstato vienalytį blizgesį. Padengti grindis specialiomis priemonėmis kainuoja nedaug ir labai pailgina grindų eksploatavimo laiką.
Jei taip prižiūrėsite savo parketines grindis, jums dar ilgai nereikės daryti remonto. Jūsų parketas atrodys kaip naujas.