Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios grindų dangos - 2

Man čia toks klausimas pasistojo. O kaip su tais ilgaplaukiais kilimais? Ar lengvai jie valosi? Pas mumi katinas yra, tai plaukų doh.gif
Atsakyti
Nežinau gal aš ne į temą,bet niekur neradau kad būtų į temą ax.gif Pas mus butas pirmam aukšte,ar gyvenančios pirmam aukšte kaip nors šldinot grindis,ar tiesiai ant betono klojot,aš planuoju dėt medines grindis.
Atsakyti
QUOTE(Taira @ 2007 04 30, 18:30)
Nežinau gal aš ne į temą,bet niekur neradau kad būtų į temą  ax.gif Pas mus butas pirmam aukšte,ar gyvenančios pirmam aukšte kaip nors šldinot grindis,ar tiesiai ant betono klojot,aš planuoju dėt medines grindis.

čia mūsų variantas: pirmas aukštas, ąžuolo masyvas klijuotas tiesiai ant betono. Niekaip nešildėm grindų, išskyrus vonią. O visur kitur pas mus medis. Šalta nėra, bet...dabar nedėčiau medžio ištisai. Dėl ko? Ogo tik įėjus į butą taip ir imi strypčioti, kad neatsistotum purvinais batais ant grindų, tripinėji ant kilimėlio doh.gif O ir virtuvės zonoje manau būtų patogiau plytelės. Atrodo gražiai, bet praktiškiau virtuvės ir ypač koridoriaus zonas plytelėm kloti ir dar šildomom. Kitą kartą taip ir darysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2007 05 01, 20:52)
čia mūsų variantas: pirmas aukštas, ąžuolo masyvas klijuotas tiesiai ant betono. Niekaip nešildėm grindų, išskyrus vonią. O visur kitur pas mus medis. Šalta nėra, bet...dabar nedėčiau medžio ištisai. Dėl ko? Ogo tik įėjus į butą taip ir imi strypčioti, kad neatsistotum purvinais batais ant grindų, tripinėji ant kilimėlio  doh.gif O ir virtuvės zonoje manau būtų patogiau plytelės. Atrodo gražiai, bet praktiškiau virtuvės ir ypač koridoriaus zonas plytelėm kloti ir dar šildomom. Kitą kartą taip ir darysiu biggrin.gif

O mes planuojame kartoti jūsų klaidą doh.gif. Tik ne masyvą visur klijuosime, o trisluoksnes parketlentes. Prieškambaryje didesnį kilimėlį patiesime, kad nereikėtų labai ant jo spaustis. Matyt kad tikrai praktiškiau plytelės, bet ieškau priežąsčių jų nedėti - kad gražiau būtų, kad nebūtų skirtingų dangų sujungimų, kad ant tų sujungimų vaikai negriuvinėtų, kad šlapio purvo nereikėtų iš karto valyti (į kilimėlį jis įsigers, ir nesimatys biggrin.gif ), kad nereikėtų grindinio šildymo... Ir virtuvėje bus parketlentės, nes virtuvė sujungta su svetaine, tai vėlgi nesinori skirtingų grindų sujungimų, ir kad nedužtų indai iš karto doh.gif.
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2007 05 01, 20:26)
O mes planuojame kartoti jūsų klaidą  doh.gif. Tik ne masyvą visur klijuosime, o trisluoksnes parketlentes. Prieškambaryje didesnį kilimėlį patiesime, kad nereikėtų labai ant jo spaustis. Matyt kad tikrai praktiškiau plytelės, bet ieškau priežąsčių jų nedėti - kad gražiau būtų, kad nebūtų skirtingų dangų sujungimų, kad ant tų sujungimų vaikai negriuvinėtų, kad šlapio purvo nereikėtų iš karto valyti (į kilimėlį jis įsigers, ir nesimatys  biggrin.gif ), kad nereikėtų grindinio šildymo... Ir virtuvėje bus parketlentės, nes virtuvė sujungta su svetaine, tai vėlgi nesinori skirtingų grindų sujungimų, ir kad nedužtų indai iš karto  doh.gif.

Pas mus dabar sujungta virtuvė su kambariu ir sudėtas šviesus parketas doh.gif Stengiamės labai jau negaminti, nes tos grindys baisios ir nieko nedarant doh.gif doh.gif doh.gif Net nesuprantu kuo ten taip žiauriai apsitaško, pastoviai reik kempine trinti verysad.gif
O dėl indų sudužimo, tai kiek kas krito ant to mūsų parketo, tai viskas ir sudužo. Tai jei tas indų saugumas yra prioritetas, tai neverta apsigauti, nes dūžta ir ant jo verysad.gif
Atsakyti
labai reikia patarimo smile.gif
mums vienoj parduotuvėj, besidomint kamštinėmis grindimis, pasakė, kad kamštis gali būti dedamas net į vonią: klijuojamas, šlifuojamas, po to alyvuojamas arba lakuojams. g.gif idėja man patiko, nes tada atpultų grindų šildymo būtinybė bigsmile.gif mažumėle susitaupytų pinigėlių rolleyes.gif
kaip manot, ar susivilioti mums šia idėja ax.gif Dar pamaniau, jei kamštinės grindys vonioj nepasiteisintų, tai po kelių metelių (pagerėjus finansams blush2.gif ) gi nieks netrukdo tas grindis perklot rolleyes.gif
NU, kas patars ax.gif
Atsakyti
O galvoji paskui bus lengviau pasidaryti grindinį šildymą ? g.gif
jeigu klijuosite prie betono, tai to klijuojamo kamščio plotis 5 mm. Tuo tarpu plytelė jau kažkur 10 mm. Tai jei dabar pagal dabartinį grindų aukštį susidėsi duris, tai nežinau kaip bus kai tą "nepasiteisinusį" (gal jis ir pasiteisins, aš to nežinau) kamštį lupsi ir plyteles dėsi.
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2007 05 01, 21:26)
O mes planuojame kartoti jūsų klaidą  doh.gif. Tik ne masyvą visur klijuosime, o trisluoksnes parketlentes. Prieškambaryje didesnį kilimėlį patiesime, kad nereikėtų labai ant jo spaustis. Matyt kad tikrai praktiškiau plytelės, bet ieškau priežąsčių jų nedėti - kad gražiau būtų, kad nebūtų skirtingų dangų sujungimų, kad ant tų sujungimų vaikai negriuvinėtų, kad šlapio purvo nereikėtų iš karto valyti (į kilimėlį jis įsigers, ir nesimatys  biggrin.gif ), kad nereikėtų grindinio šildymo... Ir virtuvėje bus parketlentės, nes virtuvė sujungta su svetaine, tai vėlgi nesinori skirtingų grindų sujungimų, ir kad nedužtų indai iš karto  doh.gif.

pas mus irgi virtuvė kartu su svetaine, tikrai, kad tie junginėjimai ne kaip atrodo, pas kaimynę yra, tai man schmoll.gif bet...manau, kad visose dangose yra savų pliusų ir minusų. Kad mūsų grindys iškart pastebimos gerąja prasme tai jau taip, bet ir jos su savais minusais.
Dar prisiminiau vieną MINUSĄ pas save, nu jau braižosi blink.gif doh.gif O gyvenam dar trečias mėnuo, bet visur matau pribraižyta. Atrodo, kad baldus imk ir prie lubų prisuk doh.gif O auga mažoji, tuoj vaikščioti pradėsim, gal ir dviratukas tyliai įriedės į namus cool.gif unsure.gif Vat ir dilema - vaiko pramogos (nebūtinai dviratukas, užtenka dabar stovinčios ir nejudinamos supynės) ar išlaižytos kaip kokia šventenybė grindys g.gif Tai kas kam tarnauti turi? g.gif Ale prisiminus grindų kaina užsimanai joms tarnauti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 02 gegužės 2007 - 09:58
QUOTE(light blue @ 2007 05 01, 20:52)
čia mūsų variantas: pirmas aukštas, ąžuolo masyvas klijuotas tiesiai ant betono. Niekaip nešildėm grindų, išskyrus vonią. O visur kitur pas mus medis. Šalta nėra, bet...dabar nedėčiau medžio ištisai. Dėl ko? Ogo tik įėjus į butą taip ir imi strypčioti, kad neatsistotum purvinais batais ant grindų, tripinėji ant kilimėlio  doh.gif O ir virtuvės zonoje manau būtų patogiau plytelės. Atrodo gražiai, bet praktiškiau virtuvės ir ypač koridoriaus zonas plytelėm kloti ir dar šildomom. Kitą kartą taip ir darysiu biggrin.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Manau kartosim tavo klaidą hihihi.gif .Nu čia aš taip manau,pažiūrėsim ką vyras mano lotuliukas.gif
Ir aš nenoriu tų plytelių nors tu ką schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 05 02, 07:43)
O dėl indų sudužimo, tai kiek kas krito ant to mūsų parketo, tai viskas ir sudužo. Tai jei tas indų saugumas yra prioritetas, tai neverta apsigauti, nes dūžta ir ant jo  verysad.gif

Na jo, parketas irgi kietas verysad.gif. Aš tai labiausiai į virtuvę kamštinių grindų norėčiau, bet mano vyrui jos labai negražios atrodo verysad.gif. Na ir man nelabai gražios, bet maloniai šiltos ir minkštos. Tai ne tik indams gerai, bet ir žmogaus kojoms ir stuburui smile.gif. Mačiau internete, kad užsienyje net parduoda specialius kilimėlius virtuvei po kojomis, kad nereikėtų ant kietų grindų stovėti.

QUOTE(SoJa @ 2007 05 02, 10:40)
O galvoji paskui bus lengviau pasidaryti grindinį šildymą ?  g.gif
jeigu klijuosite prie betono, tai to klijuojamo kamščio plotis 5 mm. Tuo tarpu plytelė jau kažkur 10 mm. Tai jei dabar pagal dabartinį grindų aukštį susidėsi duris, tai nežinau kaip bus kai tą "nepasiteisinusį" (gal jis ir pasiteisins, aš to nežinau) kamštį lupsi ir plyteles dėsi.

Mūsų kaimynai kėlė duris - pas juos buvo 2 mm linoleumas, ir vietoj jo padarė parketą. Tai duris jiems meistrai tiesiog pakėlė.

QUOTE(light blue @ 2007 05 02, 10:53)
Dar prisiminiau vieną MINUSĄ pas save, nu jau braižosi  blink.gif  doh.gif O gyvenam dar trečias mėnuo, bet visur matau pribraižyta. Atrodo, kad baldus imk ir prie lubų prisuk  doh.gif O auga mažoji, tuoj vaikščioti pradėsim, gal ir dviratukas tyliai įriedės į namus  cool.gif  unsure.gif Vat ir dilema - vaiko pramogos (nebūtinai dviratukas, užtenka dabar stovinčios ir nejudinamos supynės) ar išlaižytos kaip kokia šventenybė grindys  g.gif Tai kas kam tarnauti turi?  g.gif Ale prisiminus grindų kaina užsimanai joms tarnauti  lotuliukas.gif

O gal lakas nelabai geras? unsure.gif Mūsų kaimynai turi šviesų uosinį parketą jau 7 metus, ir labai gražiai atrodo. Neseniai jiems pirmą kartą perlakavo, tai pasakė, kad net šlifuoti nereikia - taip gerai išsilaikęs. O vaiko pramogas gaila uždrausti, gal galima tiesiog skirti tam konkrečias vietas ir ką nors patiesti, kad grindims mažiau kenktų. Dviratukui tai gal ir lauko užteks biggrin.gif. Na ir atnaujinti grindis kada nors galima irnesakyk.gif.
Atsakyti
QUOTE(Taira @ 2007 04 30, 17:30)
Nežinau gal aš ne į temą,bet niekur neradau kad būtų į temą  ax.gif Pas mus butas pirmam aukšte,ar gyvenančios pirmam aukšte kaip nors šldinot grindis,ar tiesiai ant betono klojot,aš planuoju dėt medines grindis.

nezinau, kokia pas jus situacija, bet mes gyvenam pirmam aukste-budavo ziauriai salta, net dregme jausdavosi. tai pries kokius tris metus visas namu grindis apsiltinom ekovata (tokia biri), tada dejom osb plokste ir ant jos parketlentes. kambario temperatura pakilo bent 3 laipsniais rolleyes.gif
Atsakyti
mes gyvename bute, kur sudėtas uosinis parketas thumbup.gif dabar įsirenginėjam namą ir planuojam ąžuolinį parketą. net negalvoju apie kitokias dangas. tiesa, pirmam aukšte bus grindinis šildymas, tai jau niekur nuo plytelių nepabėgsim, bet antram aukšte tik parketas.
tik va dar nežinau, kur pirkti, kad būtų geras kainos ir kokybės santykis. kas kaune kur pirkot? 4u.gif planuoju nuvažiuoti į medžio stilių, jį daug kas rekomenduoja..
Atsakyti