siandien pirma karta buvau pas ginekologe profilaktinei apziurai (man 20:) siaip nuo pirmuju menesiniu jos labai skausmingos bet jau taip pripratau, kad nebekreipiau demesio. gydytoja darydama tyrima echoskopu kazko susirupino ir uzsimine apie endometrioze "normos ribose". patare naudoti kontraceptines tabletes ne maziau kaip 12 men. (nors pries tai primygtinai siule nehormonine kontracepcija) grizus namo netycia radau jusu puslapi ir nusterau prisiskaiciusi apie sita liga. kaip ji gali buti "normos ribose"??? ar gi noriu leliuko ateityje.. ir ne vieno..
issigandusi m.
Sveika Garbane,
Tu labai nesisielok. Gal visiskai jos ir nera. Jei labai abejoji, nueik pas kita gydytoja. Gal ji pasakys, kad nieko cia tokio nera ar atvirksciai.
O skausmingos menesines tai dar nereiskia, kad turi endometrioze (forume cia ne vienas atvejis)
Tuo labiau, kad kontraceptines tabletes gali ja panaikinti, tuo labiau, kad gydytoja sake, kad "normos" ribose" (tikriausiai I stadija)
Tu labai nesisielok. Gal visiskai jos ir nera. Jei labai abejoji, nueik pas kita gydytoja. Gal ji pasakys, kad nieko cia tokio nera ar atvirksciai.
O skausmingos menesines tai dar nereiskia, kad turi endometrioze (forume cia ne vienas atvejis)
Tuo labiau, kad kontraceptines tabletes gali ja panaikinti, tuo labiau, kad gydytoja sake, kad "normos" ribose" (tikriausiai I stadija)
Aš irgi nervinuosi su ta endometrioze Šiaip jokių įpatingų simptomų nėra ir tris vaikiukus turiu . Prieš metus gydytoja pareiškė, kad pas mane- endometriozė, ir, atseit, toli pažengusi . Nejausčiau aš jos visai, tik kartą per mėnesį, kelias dienas žiauriai skauda pilvo apačią . Mano ginekologė pareiškė, kad vienintelis vaistas- spiralė Mirena . Negaliu apsispręst, nelabai noriu hormonus savyje nešioti . Nežinau ką daryt .Kažkokių spec. tyrimų man neatliko, tik echoskopiją .
Aš girdėjus, kad sergant endometrioze, negalima jokių spiralių. Spiralės - tai tik ypač sveikom moterim.
Kaip sakoma, daveriaj, no proveriaj.
Kaip sakoma, daveriaj, no proveriaj.
Aš tai štai ko nesuprantu: kodėl man po laparoskopijos, kurios metu rado endometriozės židinukų, liepė kelis mėnesius kontraceptikus gert, o čia skaitau, kad kitoms liepia kuo greičiau pastot
Suprantu, kad kiekvienos kita situacija, bet vis tiek smalsu.
QUOTE(Laiminga @ 2005 06 16, 12:13)
Aš tai štai ko nesuprantu: kodėl man po laparoskopijos, kurios metu rado endometriozės židinukų, liepė kelis mėnesius kontraceptikus gert, o čia skaitau, kad kitoms liepia kuo greičiau pastot
kontraceptiku gerimas slopina ir netgi prisideda prie endometriozes gydymo. As taip pat leidziuosi vaistus nuo kuriu net nera mmm
Tikiuosi, kad užslopins kaip reikiant.
QUOTE(renatele @ 2005 06 16, 14:38)
kontraceptiku gerimas slopina ir netgi prisideda prie endometriozes gydymo. As taip pat leidziuosi vaistus nuo kuriu net nera mmm
Gyvenimas be mm,oi kaip norėčiau bet kas tada vaikus gimdytų.Ir kodėl vyrams tokios privilegijos,galėtų ir jie pakraujuoti,žinotų tada...
sveikutes. aciu uz paguoda bet kad man neiseina nesijaudint. blogiausia kad dabar supratau kad daktarei ne i visus klausimus teisingai atsakiau, tiesiog netycia ir nepagalvojus. o man siptomai tai beveik visi ne tik skausminga "raudonoji armija" tik kazkaip nekreipiau demesio iki siol, atrode smulkmenos.. ajaj.. mauciau pas gydytoja sita ar kita tuojau pat bet kad is vaziuoju is lt ir gan ilgam ir jau labai TUOJ. tai dabar lauksiu baisiausiai sugryzimo ir mars pas daktare.
bet vistiek labai bijau. nugi man 20. visos drauges stresuoja kaip cia vaikucio nepasigaut o as jau dabar supratau kad baisiai noriu
bet vistiek labai bijau. nugi man 20. visos drauges stresuoja kaip cia vaikucio nepasigaut o as jau dabar supratau kad baisiai noriu
QUOTE(fortūnata @ 2005 06 16, 13:15)
Gyvenimas be mm,oi kaip norėčiau bet kas tada vaikus gimdytų.Ir kodėl vyrams tokios privilegijos,galėtų ir jie pakraujuoti,žinotų tada...
Be mmm labai fainai ipac vasara:)))
O kas del vaiku tai as ju ir su mmm nepagimdziau Dabar puse metu pertrauka o paskui kaip desiu kokius tris is eiles pagimdysiu
QUOTE(renatele @ 2005 06 17, 10:28)
Dabar puse metu pertrauka o paskui kaip desiu kokius tris is eiles pagimdysiu
Va aš irgi panašiai nutariau: jau kai pradėsiu darbuotis (jeigu, žinoma, vėl ko nors naujo manyje neatras iki to laiko), tai nesustosiu, kol neturėsiu bent jau 2: tegul abu kartu, tegul pametinukai vis vien.