QUOTE(Vilkė @ 2006 12 29, 11:52)
Kiek mistiska man, garbane, kaip tavo gydytoja echoskopo pagalba diagnozuoja tau adenomioze ir teigia, kad endometriozes nera. Kiek zinau, adenomiozei diagnozuoti daroma histeroskopija. O tam, kad nustatyti, ar yra endometrioze ant isoriniu gimdos sieneliu, jos priedu bei kitu organu pilvo ertmeje, daroma laparoskopija. Suprantu, kad tavo gydytoja galbut nemato pagrindo laparoskopijai daryti, bet teigti, kad garantuotai to nera?????
man is pradziu irgi tas klausimas kilo, tai dar perklausiau cia konsultuojancios gydytojos - ji irgi patvirtino, kad adenomioze dazniausiai ir konstatuojama remiantis klinika (simptomais) ir echoskopu. Ta pati skaiciau ir pagooglinus ivairiuose straipsniuose anglu kalba. Ten raso, kad 100% pasakyti, buvo adenomioze ar ne, galima tik jau visai ispjovus gimda ir patikrinus arba tavo minetu budu, bet kiek supratau situo tyrimu stengiamasi nepiktnaudziaut, be to ir jis nera 100% tikslus.
Del endometriozes nesake gi kad 100% nera, sake nematau niekur kitur nieko itartino.
QUOTE(Vilkė @ 2006 12 29, 11:52)
O gydytoja nepaaiskino, kodel adenomioze maziau kliudo pastojimui nei endometrioze. Nes siaip adenomioze yra ta pati endometrioze, tik lokalizuota gimdos ertmeje. Ar cia del to, kad adenomiozes atveju susidaro maziau anatominiu kliuciu pastojimui, pvz., nera saaugu, nepazeistos kiausides ir pan.???
taip, del to.
na bet bus matyt, jauna gi dar esu. kai pradesim planuot tada ziuresim kaip cia mums su uzkibimu bus