Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Endometrioze turi daug galimu prielaidu ir priezasciu. Pats faktas, kad kazkas pats nenaudojo tamponu ir nesimylejo menstruaciju metu ir vis vien susirgo endometrioze, nereiskia, jog tai nesudaro papildomo rizikos faktoriaus toms, kurios ir naudoja tamponus, ir mylisi per menstruacijos. Bent jau apie save galiu pasakyti, kad dariau ir viena, ir kita, ir turiu diagnozuota endometrioze, bet kartu pripazistu, kad negaliu teigti, ir neteigiu, kad vat del to ir susirgau endometrioze.
Taip pat esu linkusi manyti, kad endometrioze daugiau lemia genetika ir imunologija, taciau neneigiu to, kad gali buti papildomu faktoriu, kurie sudaro prielaidas (t.y. nebutinai yra priezastimi) ligos atsiradimui ar vystymuisi.
O info apie dioksino sasajas su endometrioze neemiau is lempos - daug nuorodu i atitinkamus mokslinius tyrimus radau http://www.endocente...g/endostudy.htm. Taciau sis straipsniukas yra paradoksalus ta prasme, kad yra Endometriozes tyrimu centro atsakas i amerikieciu tyreju straipsni, teigianti, kad seksas menstruaciju metu ir tamponu naudojimas mazina rizika susirgti endometrioze blink.gif
Atsakyti
skaiciau beveik visa tema ,bet kazkaip neradau kaip nustatoma endometrioze ar ji matoma vaginaliniu ekoskopu ar siaip tik laporoskopija ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 12 27, 13:43)
skaiciau beveik visa tema ,bet kazkaip neradau kaip nustatoma endometrioze ar ji matoma vaginaliniu ekoskopu ar siaip tik laporoskopija ? g.gif

Teigiama, kad echoskopijos pagalba gydytojas gali tik itarti esant endometrioze, galutinai diagnoze patvirtinama darant laparoskopija.
Atsakyti
QUOTE(Vilkė @ 2006 12 27, 15:57)
Teigiama, kad echoskopijos pagalba gydytojas gali tik itarti esant endometrioze, galutinai diagnoze patvirtinama darant laparoskopija.

tai vat laikykit spygas nes rytoj kulniuoju pas gydytoja, o praeita karta butent echoskopo pagalba ir "itare" endometrioze unsure.gif Jeigu ir sikart "itars" - kazin ka reikes daryt unsure.gif Nes simpromai pas mane anksciau kaip is vadovelio buvo, o va dabar, po KT vartojimo mazdaug metus, apnyko.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 12 27, 18:20)
tai vat laikykit spygas nes rytoj kulniuoju pas gydytoja, o praeita karta butent echoskopo pagalba ir "itare" endometrioze unsure.gif Jeigu ir sikart "itars" - kazin ka reikes daryt  unsure.gif Nes simpromai pas mane anksciau kaip is vadovelio buvo, o va dabar, po KT vartojimo mazdaug metus, apnyko..  g.gif

Laikom! 4u.gif
Atsakyti
garbane o koki simptomai pas tave ,nes po nauju ir as eisiu nes toki simptomai keli yra labai panasus i endometrioze: skausmas pilvo apacioje ,gausios mmm,su kresuliais,skausmingas slapinimas nors su pusle lyg tyrimai nieko neparode nei uzdegimo nei jokiu bakteriju ir maudzia strenas... g.gif
Atsakyti
Vien is simptomu liga nenustatoma taigi gal visai neverta jaudintis mirksiukas.gif

Mano labai skausmingos mmm (yra teke net greitaja kviesti), gausios ir ilgai trunkancios. Be to anksciau tepliodavo sokoladiskai pries ir po mmm. Dar budavo toks veriantis skausmas smileysex.gif blush2.gif
Bet gydytoja dar net neisklausinejus simptomu per echoskopa uzmate kazka "panasaus i gimdos endometrioze" unsure.gif Liepe bent 12 men KT pagert. Na ka - pageriau, o dabar einu pasirodyt unsure.gif Tepliojimo ir skausmo smileysex.gif metu nebeliko, skausmingos ir gausios mmm tebera. Labai bijau rytojaus fear.gif Taip knieti susirasti priezasti del ko nenueiti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 12 27, 18:33)
Vien is simptomu liga nenustatoma taigi gal visai neverta jaudintis  mirksiukas.gif

Mano labai skausmingos mmm (yra teke net greitaja kviesti), gausios ir ilgai trunkancios. Be to anksciau tepliodavo sokoladiskai pries ir po mmm. Dar budavo toks veriantis skausmas  smileysex.gif  blush2.gif
Bet gydytoja dar net neisklausinejus simptomu per echoskopa uzmate kazka "panasaus i gimdos endometrioze" unsure.gif Liepe bent 12 men KT pagert. Na ka - pageriau, o dabar einu pasirodyt  unsure.gif Tepliojimo ir skausmo smileysex.gif metu nebeliko, skausmingos ir gausios mmm tebera. Labai bijau rytojaus  fear.gif Taip knieti susirasti priezasti del ko nenueiti  doh.gif

geriau isitirk ir issigydyk linkiu tau sekmes rytdienai gal jos jau ne kvapo tos endometriozes g.gif
Atsakyti
QUOTE(amadina @ 2006 12 23, 02:07)
Sveika  4u.gif
Man buvo nustatyta IV stadija  unsure.gif Laparaskopijos metu pašalintos cistos (nemažos) bei sąaugos. Po to paskirta 3 diferilino injekcijos. Operacija buvo daryta 2005 vasario mėn. Iki vasaros pabaigos buvo "klimaksas", o lapkričio mėnesį netikėtai pastojau  bigsmile.gif
Taigi neprarask vilties  4u.gif

Oi aciu uz toki viltinga atsakyma. Smagu girdeti, kad Tau viskas gerai. Tikiuosi daugiau endometrioze Tau nebepasikartos.
Atsakyti
Sveikos merginos, nezinau, kas man yra... Visad menesines budavo normalios: 3-4 dienas normaliai menesines buna, o po t apie 2 dienas trupuciuka pateplioja, ta prasme kaip ir baiginejasi menesines, viskas galutinai issivalo... O sikarteli po menesiniu jau 5 dienas tepa sokoladinemis isskyromis... Bet jos daug gausesnes nei paprastas tepliojimas kaip po menesiniu... Nesupranru, baime ima, nes tas sokoladinis tepliojimas nesibaigia... Gal tam turejo itakos tai, kad menesinemis sirgau, kai man buvo gripas, ta prasme, kad glejau lovoj su temperatura? Gal tai turejo itakos, kad prasidejo endometrioze? Ar galetu taip buti? Gal kam taip buvo? Jei ir kita menesi taip bus, tai reiks eit pas ginekologe, kad istirtu del endometriozes, nes baime pradejo imti...
Atsakyti
Na ka gi man adenomioze ax.gif kiek suprantu siek tiek geriau uz kitokias endometriozes, nes neturetu labai kliudyti pastoti ax.gif Tik sake reikia nuolat tikrintis, nes organizmas linkes i endometrioze taigi gali ir kitur atsirasti.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 12 28, 20:40)
Na ka gi man adenomioze  ax.gif kiek suprantu siek tiek geriau uz kitokias endometriozes, nes neturetu labai kliudyti pastoti  ax.gif Tik sake reikia nuolat tikrintis, nes organizmas linkes i endometrioze taigi gali ir kitur atsirasti..  unsure.gif

Kiek mistiska man, garbane, kaip tavo gydytoja echoskopo pagalba diagnozuoja tau adenomioze ir teigia, kad endometriozes nera. Kiek zinau, adenomiozei diagnozuoti daroma histeroskopija. O tam, kad nustatyti, ar yra endometrioze ant isoriniu gimdos sieneliu, jos priedu bei kitu organu pilvo ertmeje, daroma laparoskopija. Suprantu, kad tavo gydytoja galbut nemato pagrindo laparoskopijai daryti, bet teigti, kad garantuotai to nera????? g.gif
O gydytoja nepaaiskino, kodel adenomioze maziau kliudo pastojimui nei endometrioze. Nes siaip adenomioze yra ta pati endometrioze, tik lokalizuota gimdos ertmeje. Ar cia del to, kad adenomiozes atveju susidaro maziau anatominiu kliuciu pastojimui, pvz., nera saaugu, nepazeistos kiausides ir pan.??? g.gif
Papildyta:
QUOTE(babyface @ 2006 12 28, 20:00)
Sveikos merginos, nezinau, kas man yra... Visad menesines budavo normalios: 3-4 dienas normaliai menesines buna, o po t apie 2 dienas trupuciuka pateplioja, ta prasme kaip ir baiginejasi menesines, viskas galutinai issivalo... O sikarteli po menesiniu jau 5 dienas tepa sokoladinemis isskyromis... Bet jos daug gausesnes nei paprastas tepliojimas kaip po menesiniu... Nesupranru, baime ima, nes tas sokoladinis tepliojimas nesibaigia... Gal tam turejo itakos tai, kad menesinemis sirgau, kai man buvo gripas, ta prasme, kad glejau lovoj su temperatura? Gal tai turejo itakos, kad prasidejo endometrioze? Ar galetu taip buti? Gal kam taip buvo? Jei ir kita menesi taip bus, tai reiks eit pas ginekologe, kad istirtu del endometriozes, nes baime pradejo imti...

Siaip del tokio neiprasto tepliojimo, babyface, verciau apsilankyk pas gydytoja. Yra labai daug priezasciu, del ko gali teplioti, ir del to tikrai nebutinai bus kalta endometrioze. Gali buti ir koks nors uzdegimas, kuri kuo greiciau issigydysi, tuo bus geriau.
Atsakyti