Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(aukse7 @ 2006 10 13, 20:23)
Cia mano pazistamai pirmadieni padare laparaskopija, o ar pasalino nespejau paklausti, bet ji sake, kad itakos pastojimui neturi, man ir pasirode keista.

Jei darė laparaskopiją - tai tikrai pašalino tuos židinukus, bet kiek žinau 1-2 stadijos endometriozė iš tikrųjų nelabai turi įtakos pastojimui, o dabar iš viso neturės nes jos kaip ir nebėra. Tik tiek, kad jinai turi tendenciją atsinaujinti, tai lai turi uomeny. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 13 spalio 2006 - 21:25
QUOTE(AuroraA @ 2006 10 13, 15:07)
Laba,
na, negaliu neparašyti (dažniausiai tai tik skaitinėju, o pati forume nedalyvauju...  blush2.gif )- pritariu Babulkai  4u.gif - įtartinai atrodo gydytojos patarimas 'bandykite'. Imk siuntimus i Klinikas ir darykis tyrimus  smile.gif  O prie to paties ir toliau bandykite  tongue.gif  Blogiau nebus smile.gif
Aš taip padariau - bent jau turėsi kelių medikų nuomonę ir galėsi palyginti. O  gal ir pas kokį trečią nueisi. Sėkmės.

Ačiū už patarimus, būtinai taip ir darysiu smile.gif Imsiu siuntimą į klinikas.. Gal kas gerą ginekologę ten žinote?
Atsakyti
Trumpai papasakosiu savo istoriją. Viena diena nežmoniškai pradėjo skaudėti pilvą ir strėnas, turėjau susirgti bet mėnesinės nepasirodė. Sukilo temperatūra, nuvažiavau į ligoninę. Ten apžiūrėjo įtarė apendicitą. Ginekologė apžiūrėjo nieko neapčiuopė, tik padarę echo lygtais kazkoks darynis užkliuvo bet galvojo kad apendiksas. paguldė pasirašiau apendicito operacijai. Beoperuodami pamatė kad endometrioidinė cista apsiviniavusi apendiksą, tai gana aukštai užtat ir neapčiuopė ginekologė, plius pilvaplėvėj endometriozės židiniai. Operacijos metu viskas pašalinta diagnozė 3 endometriozės stadija. Kaip tik tuo metu negėriau kontraceptikų nes norėjom vaikelio užtat sako ir išlindo ta cista. Gydymas gavau 4 ampules zolodekso. Po 5 mėn atsistatė mėnesinės, o po 7 mėnesiu pastojau ir turiu nuostabų sūnų
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2006 10 26, 15:32)
Trumpai papasakosiu savo istoriją. Viena diena nežmoniškai pradėjo skaudėti pilvą ir strėnas, turėjau susirgti bet mėnesinės nepasirodė. Sukilo temperatūra, nuvažiavau į ligoninę. Ten apžiūrėjo įtarė apendicitą. Ginekologė apžiūrėjo nieko neapčiuopė, tik padarę echo lygtais kazkoks darynis užkliuvo bet galvojo kad apendiksas. paguldė pasirašiau apendicito operacijai. Beoperuodami pamatė kad endometrioidinė cista apsiviniavusi apendiksą, tai gana aukštai užtat ir neapčiuopė ginekologė, plius pilvaplėvėj endometriozės židiniai. Operacijos metu viskas pašalinta diagnozė 3 endometriozės stadija. Kaip tik tuo metu negėriau kontraceptikų nes norėjom vaikelio užtat sako ir išlindo ta cista. Gydymas gavau 4 ampules zolodekso. Po 5 mėn atsistatė mėnesinės, o po 7 mėnesiu pastojau ir turiu nuostabų sūnų

Labai įkvepianti istorija,tai tu pastojai operacijai praėjus 7 mėn. ar kaip g.gif
Nu žiopla aš šiandien blush2.gif
Atsakyti
Operacija darė lapkričio mėnesį, gruodis, sausis, vasaris, kovas gydymas. o pastojau rugsėjo mėn
Atsakyti
Čia radau Delfyje:

http://www.delfi.lt/...php?id=11062425
Atsakyti
Sveikuciukes,
Ruosiuosi ir as operacijai. Siek tik baisoka, bet juk vaikiuko tai norisi.. ir dar kaip norisi..
Sakykit, kiek laiko po operacijos ligonineje reikia guleti? Kai dare abrazijas kelis kart po persileidimo tai gulejau po savaite.
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2006 11 02, 17:00)
Sveikuciukes,
Ruosiuosi ir as operacijai. Siek tik baisoka, bet juk vaikiuko tai norisi.. ir dar kaip norisi..
Sakykit,  kiek laiko po operacijos ligonineje reikia guleti? Kai dare abrazijas kelis kart po persileidimo tai gulejau po savaite.

Nesibaimink! Viskas bus gerai! Mane jau kita diena po operacijos namo isleido. Namie kelias dienas pagulinejau, o po to grizau prie darbu. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man pirmadieni atliko laporaskopija - pasalino apie 8 cm endometriozine cista ir nustate IV stadija.
Noreciau paklausti vartojusias Zolatex - kaip pavyko isgyventi gydyma? Ar klimakso simptomai "ziaurus". Gal yra kokiu svelnesniu gydymo budu?
4u.gif
Atsakyti
Būtent tokią diagnozę turėjau prieš 6 metus verysad.gif Gydymas Zoladex 6 mėn. Gydymą didvyriškai atkentėjau smile.gif Dabar endometriozė užslopinta 4u.gif
Atsakyti
Vilma 4u.gif - valio!
Manau, kad daugeli reiskiniu iskentesiu nesunkiai, bet labiausiai pergyvenu del nervuotumo, jautrumo. Jau PMS sukeldavo siokiu tokiu seimymininiu problemu, tai kas bus per 6 men klimaksa verysad.gif unsure.gif

P.S. Vilma, tavo naujienas kitam skyrely atidziai seku.

P.P.S. As jau esu gimdziusi (po neaiskios kilmes nevaisingumo gydymo, kuri ko gero irgi sukele tada neisaiskinta endometrioze). Dabar saaugu pasalinti net nebande, medikai nuteike, kad pastoti su IV stadija nera sansu. Jeigu nesinori daugiau gimdyti,tai gal nereik kankintis su tuo Zolatex'u?
Atsakyti
Mano nuomone endomeriozę kaip ir kitas ligas BŪTINA gydyti ax.gif Ir nėra jau taip baisu tas Zoladex schmoll.gif būna blogiau mirksiukas.gif Tuo labiau, kad kiek domėjausi tai labai skirtingai moterys į jį reaguoja...o gal Tau išvis nebus jokio šalutinio poveikio mirksiukas.gif bigsmile.gif

Atsakyti