QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 12:29)
As apie ja ir nelabai zinau...o gal net nereikia
Nes kai bandziau klausti kas cia "per daiktas", ar tai labai pavojinga, man paaskino, kad ir vezys isgydomas...tai taip ir likau nezinioje, nes man net stadijos nenustete
Bet manau ateityje teks vel laparoskopija darytis, nes israse net stadijos nera, kazkaip tikrai idomiai
sake tik zidinukai, bet ji vistiek stadija turi tureti, argi ne?
Turi zinoti kiek imanoma daugiau apie savo liga.
Nes tu gali pati padeti sau pasveikti
As nezinodama visa tai pro pirstus praleidau, nesidomejau per daug ir galiu pasakyti, kad tas laikas buvo sugaistas veltui. Gal jau dabar leliuka tureciau, jei buciau pradejusi gydytis anksciau. Tai pavojinga, nes ji savaime negyja, o progresuoja, ir gali tiek progresuoti, kad uzaks kiausintakiai, priaugs cistu, saaugos bus visame pilve, ir tai labai trukdys pastoti, o gali buti ir nebeimanoma
Del to mane kartais uzpuola tokie beviltiskumo priepuoliai, nes gydytojai tik skescioja rankomis ir nelabai gali padeti. Turejo tau pasakyti stadija, gal gali paziureti israsa is ligonines - ten turetu buti tai parasyta? jeigu zidinuku nedaug, tai gali buti tik kokia I stadija.
Vat kaip idomu, vezys tai isgydomas, o endometriozei kol kas vaistu nerasta. (Isskyrus diferelina, kuris gali laikinai prislopinti ja). Viena gydytoja minejo, kada dabar yra bandomi vaistai, panasus i chemoterapija
, bet jie dar nera leidziami vartoti, nes tai dar tik bandymu lygyje ir neaisku, kaip veiks...
Papildyta:
QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 12:32)
Tik vis galvoju, kad si bjaurybe atsirado po nesekmingo 1IVF
Nes buvau sveika kaip ridikas iki to, o paskui prasidejo nesamones....
Hmmm, kazkaip abejoju ar ji galejo atsirasti po IVF?
Gal ji pas tave pries tai buvo. Kartais nera jokiu pozymiu sergant endo...