Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(PETI @ 2006 08 24, 11:43)
Sicily,  wub.gif
Nu niekaip man nedaeina, kaip galima ekoskopu nepamatyti 4-os stadijos endemetriozės doh.gif
Pas mane būkati irgi viskas labai jau čiki, gal ir man prašytis laporoskopijai g.gif

As visa laika galvojau, kad esu sveika, o po laporaskopijos paaskejo, kad ne...
Rado endometriozes zidinuku.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 11:44)
As visa laika galvojau, kad esu sveika, o po laporaskopijos paaskejo, kad ne...
Rado endometriozes zidinuku.... unsure.gif

Bet, kad daryti laporoskopiją gydytoja sugalvojo irgi ne iš lubų, gal kokie tai tyrimai rodė, kad reikia kapstytis giliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(PETI @ 2006 08 24, 10:50)
Bet, kad daryti laporoskopiją gydytoja sugalvojo irgi ne iš lubų, gal kokie tai tyrimai rodė, kad reikia kapstytis giliau g.gif

Mano atveju as irgi 5 metus galvojau, kad viskas su manim tvarkoje, tyrimai visi buvo geri. Ir bandeme naturaliai visus tuos metus doh.gif Jeigu ne cista, uzaugusi iki apelsino dydzio, kuri labai ryskiai matesi pilvo apacioje ir kuria isoperavus rado endometrioze, buciau turbut iki siol bandziusi naturaliai. Taigi zinojau, kad turiu endometrioze, tik nesuvokiau tos ligos baisumo, nemaniau, kad ji sitaip trukdo. Bijojau kad ji sutrukdys IVF, bet tikejau, kad gydytoja nemato jos, ir dziaugiausi, kad galbut pasveikau. Kokia kvaila buvau - nuo jos taip lengvai nepasveikstama doh.gif
Si karta laparaskopijos paprasiau pati, po nepavykusio IVF. Jeigu gydytojas nesiruosia issiaiskinti kas ir kodel, pati imsiuos aiskintis, jei jam neidomu, nereiskia kad man paciai tai nerupi... mad.gif Gydytojai matyt nedaejo padaryti to pries IVF, nors aiskiai matesi cista kiausideje. O per laparaskopija rado cistas abiejose kiausidese ir nezmoniskai daug saaugu... Tai va, ir kaip galima tiketi tuo echoskopu ir gydytoju, kuris sako: "jokios endometriozes dabar nematau, viskas atrodo grazu, o ta cista nemaisys.." unsure.gif
Man atrodo jokie tyrimai neparodo, ar yra endometrioze ar ne. Kraujo tyrimas to nerodo, echoskopas irgi ne... Saaugas galima pajausti paspaudzius pilva (ta man ir pries laparaskopija operuosiantis gydytojas itare) Vienintelis budas - jeigu nepastojama ilgai ir nera kitu priezaciu - daryti ta laparaskopija ir viska suzinoti is esmes.
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 22, 20:27)
Na o siandien as tiesiog istizau, pradejau net galvoti, o kas jeigu niekada. Zinau negalima taip  doh.gif  Bus viskas gerai, tikiuosi. Geri dalykai neateina lengvai...
Gerai, kad galiu jums issipasakoti.  wub.gif Palengvejo.

Sicily wub.gif net negalvok taip , nes tokios mintys tokiai diagnozei labai kenkia blink.gif As turiu irgi endometriozę schmoll.gif , III stadijos... labai neramu ir man ir istikruju baisu, kad gali būti niekada. Bet aš tikiu, tikiu stebuklais, kurie įvyksta ir turint IV stadiją thumbup.gif tikėk ir tu, tikrai pasiseks thumbup.gif Aš darysiu IVF spalį ir tikiu kad man pasiseks, o tau sustiprės tikėjimas wub.gif Laikykis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(PETI @ 2006 08 24, 11:50)

Man buvo tik spejimas...sake padarysim paziuresim, na jei nieko nerasim tai nerasim....
Atsakyti
QUOTE(sidabre @ 2006 08 24, 12:14)
Sicily wub.gif net negalvok taip , nes tokios mintys tokiai diagnozei labai kenkia blink.gif  As turiu irgi endometriozę schmoll.gif , III stadijos... labai neramu ir man ir istikruju baisu, kad gali būti niekada. Bet aš tikiu, tikiu stebuklais, kurie įvyksta ir turint IV stadiją thumbup.gif tikėk ir tu, tikrai pasiseks thumbup.gif Aš darysiu IVF spalį ir tikiu kad man pasiseks, o tau sustiprės tikėjimas wub.gif  Laikykis wub.gif

Sidabre, tiketi reikia, kas belieka mums ar ne smile.gif
Ar seniai tau atrado endometrioze? Pirmas IVF bus? Labai linkiu, kad pasisektu, tikrai suteiktum visoms daug vilties. wub.gif Beje, tikrai yra moteru pastojusiu ir su IV stadija, man taip gydytoja sake 4u.gif Noreciau isgirsti tai is ju paciu ax.gif Tai suteikia jegu kovoti toliau.
Idomu, kas dar is musu cia esanciu zino, kad turi sia liga? Ir kaip sekasi su ja kovoti?
Papildyta:
QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 12:22)
Man buvo tik spejimas...sake padarysim paziuresim, na jei nieko nerasim tai nerasim....

Gytaute, o kokia stadija tau rado?
Dabar kiek zinau daraisi IVF? Ar gyde kaip nors endometrioze pries si bandyma? Lauksim geru rezultatu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 24, 13:24)
Sidabre, tiketi reikia, kas belieka mums ar ne smile.gif
Ar seniai tau atrado endometrioze? Pirmas IVF bus? Labai linkiu, kad pasisektu, tikrai suteiktum visoms daug vilties.  wub.gif  Beje, tikrai yra moteru pastojusiu ir su IV stadija, man taip gydytoja sake  4u.gif Noreciau isgirsti tai is ju paciu ax.gif Tai suteikia jegu kovoti toliau.
Idomu, kas dar is musu cia esanciu zino, kad turi sia liga? Ir kaip sekasi su ja kovoti?

As apie ja ir nelabai zinau...o gal net nereikia g.gif
Nes kai bandziau klausti kas cia "per daiktas", ar tai labai pavojinga, man paaskino, kad ir vezys isgydomas...tai taip ir likau nezinioje, nes man net stadijos nenustete g.gif Bet manau ateityje teks vel laparoskopija darytis, nes israse net stadijos nera, kazkaip tikrai idomiai g.gif sake tik zidinukai, bet ji vistiek stadija turi tureti, argi ne? g.gif
Papildyta:

Gytaute, o kokia stadija tau rado?
Dabar kiek zinau daraisi IVF? Ar gyde kaip nors endometrioze pries si bandyma? Lauksim geru rezultatu wub.gif
[/quote]

Butent, kad nezinau kokia stadija g.gif
Po laporoskopijos tai gydziausi, leidausi tris depo-provera. Paskui ciklas kol atsistate doh.gif del to ir 2IVF labai nusikele. Viduje galvoju, gal man vel ten atsinaujino per tiek laiko g.gif
Papildyta:
Tik vis galvoju, kad si bjaurybe atsirado po nesekmingo 1IVF g.gif
Nes buvau sveika kaip ridikas iki to, o paskui prasidejo nesamones....
Atsakyti
QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 12:29)
As apie ja ir nelabai zinau...o gal net nereikia g.gif
Nes kai bandziau klausti kas cia "per daiktas", ar tai labai pavojinga, man paaskino, kad ir vezys isgydomas...tai taip ir likau nezinioje, nes man net stadijos nenustete g.gif  Bet manau ateityje teks vel laparoskopija darytis, nes israse net stadijos nera, kazkaip tikrai idomiai g.gif  sake tik zidinukai, bet ji vistiek stadija turi tureti, argi ne?  g.gif

Turi zinoti kiek imanoma daugiau apie savo liga. book.gif Nes tu gali pati padeti sau pasveikti mirksiukas.gif As nezinodama visa tai pro pirstus praleidau, nesidomejau per daug ir galiu pasakyti, kad tas laikas buvo sugaistas veltui. Gal jau dabar leliuka tureciau, jei buciau pradejusi gydytis anksciau. Tai pavojinga, nes ji savaime negyja, o progresuoja, ir gali tiek progresuoti, kad uzaks kiausintakiai, priaugs cistu, saaugos bus visame pilve, ir tai labai trukdys pastoti, o gali buti ir nebeimanoma blink.gif Del to mane kartais uzpuola tokie beviltiskumo priepuoliai, nes gydytojai tik skescioja rankomis ir nelabai gali padeti. Turejo tau pasakyti stadija, gal gali paziureti israsa is ligonines - ten turetu buti tai parasyta? jeigu zidinuku nedaug, tai gali buti tik kokia I stadija.
Vat kaip idomu, vezys tai isgydomas, o endometriozei kol kas vaistu nerasta. (Isskyrus diferelina, kuris gali laikinai prislopinti ja). Viena gydytoja minejo, kada dabar yra bandomi vaistai, panasus i chemoterapija doh.gif , bet jie dar nera leidziami vartoti, nes tai dar tik bandymu lygyje ir neaisku, kaip veiks...
Papildyta:
QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 12:32)
Tik vis galvoju, kad si bjaurybe atsirado po nesekmingo 1IVF g.gif
Nes buvau sveika kaip ridikas iki to, o paskui prasidejo nesamones....

Hmmm, kazkaip abejoju ar ji galejo atsirasti po IVF?
Gal ji pas tave pries tai buvo. Kartais nera jokiu pozymiu sergant endo...

Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 24, 13:38)
Turi zinoti kiek imanoma daugiau apie savo liga.  book.gif Nes tu gali pati padeti sau pasveikti mirksiukas.gif  As nezinodama visa tai pro pirstus praleidau, nesidomejau per daug ir galiu pasakyti, kad tas laikas buvo sugaistas veltui. Gal jau dabar leliuka tureciau, jei buciau pradejusi gydytis anksciau. Tai pavojinga, nes ji savaime negyja, o progresuoja, ir gali tiek progresuoti, kad uzaks kiausintakiai, priaugs cistu, saaugos bus visame pilve, ir tai labai trukdys pastoti, o gali buti ir nebeimanoma  blink.gif Del to mane kartais uzpuola tokie beviltiskumo priepuoliai, nes gydytojai tik skescioja rankomis ir nelabai gali padeti. Turejo tau pasakyti stadija, gal gali paziureti israsa is ligonines - ten turetu buti tai parasyta? jeigu zidinuku nedaug, tai gali buti tik kokia I stadija.
Vat kaip idomu, vezys tai isgydomas, o endometriozei kol kas vaistu nerasta. (Isskyrus diferelina, kuris gali laikinai prislopinti ja). Viena gydytoja minejo, kada dabar yra bandomi vaistai, panasus i chemoterapija  doh.gif , bet jie dar nera leidziami vartoti, nes tai dar tik bandymu lygyje ir neaisku, kaip veiks...

Butent, kad parasyta edometrioze be stadijos, net pati gydytoja nustebo g.gif tai jei nieko nepavyks(bet siuo metu negaliu taip galvoti blush2.gif )tai teks apie tai daugiau issiaiskinti.
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 24, 12:27)
Papildyta:

Sicily wub.gif , man buvo rasta endometriozė ax.gif ir tikrai pritariu: nei echoskopu, nei iš kraujo tyrimo jos nematė ilgus metus. Tyrimai geri visi buvo, kol neišsikovojau, kad būtų atlikta laparoskopija, o prognozė - “stebūklų būna“. Jų iš tiesų būna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytautė @ 2006 08 24, 12:40)
Butent, kad parasyta edometrioze be stadijos, net pati gydytoja nustebo g.gif  tai jei nieko nepavyks(bet siuo metu negaliu taip galvoti blush2.gif )tai teks apie tai daugiau issiaiskinti.

Apsviesk mane siek tiek, ar depo-provera - tai tas pats kas diferelinas? blush2.gif
Nebuvo mmm ar ne? Jeigu tave slopino 3 men, ir is karto daro IVF, tie zidinukai bus uzsitrauke ir tai neturetu trukdyti tau, daug sansu, kad pavyks smile.gif
O kaip tau stimuliavosi si karta? Ar daug kiausialasciu gavot?

Papildyta:
QUOTE(Aretė @ 2006 08 24, 12:45)
Sicily  wub.gif , man buvo rasta endometriozė ax.gif  ir tikrai pritariu: nei echoskopu, nei iš kraujo tyrimo jos nematė ilgus metus. Tyrimai geri visi buvo, kol neišsikovojau, kad būtų atlikta laparoskopija, o prognozė - “stebūklų būna“. Jų iš tiesų būna  ax.gif

Vaje kaip gera girdeti, kad tokiai kaip man pavyko. Bet tu ir atkakli, 4 IVF! doh.gif
Stebuklu tikrai buna, mes ju dar matysim wink.gif
Atsakyti
[quote=Sicily,2006 08 24, 13:48]
Apsviesk mane siek tiek, ar depo-provera - tai tas pats kas diferelinas? blush2.gif
Nebuvo mmm ar ne? Jeigu tave slopino 3 men, ir is karto daro IVF, tie zidinukai bus uzsitrauke ir tai neturetu trukdyti tau, daug sansu, kad pavyks smile.gif
O kaip tau stimuliavosi si karta? Ar daug kiausialasciu gavot?

Po laporoskopijos ir gydymo praejo 1.5 metu. Nes kol viskas atsistate.
Is pradziu teko nutraukti, nes cistute isaugo, o paskui viskas kaip ir gerai thumbup.gif
Gavosi trys labai geri - kitos buvo nesubrendusios.
Atsakyti