Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(jolma @ 2006 08 22, 21:08)
Sicily, juk jau turi gydymosi planą, dar yra kur pakovot ...

Turejom ta plana, daryti pakartotina IVF spali... bet kas durniausia, mano gydytoja net nezino, kad pas mane IV stadija rado ir is vis ji nezino mano operacijos baigties, nes ji dabar atostogauja. O operaves gydytojas liepe leistis diferelina 3 o gal ir 6 men (galas ji zino, reiks pasiklausti, nes dvi skirtingos rekomendacijos ant israso). Rytoj eisiu pas U. nes man labai reikia, kad normalus gydytojas mane pakonsultuotu... o ne kazkoks, kuris man visiskai prota suknisa su savo aikciojimais kokioje blogoje padetyje as esu. Taip kad planas keiciasi kol kas.
Na o siandien as tiesiog istizau, pradejau net galvoti, o kas jeigu niekada. Zinau negalima taip doh.gif Bus viskas gerai, tikiuosi. Geri dalykai neateina lengvai...
Gerai, kad galiu jums issipasakoti. wub.gif Palengvejo.

Atsakyti
Turiu klausimuka del diferelino, gal zinote, kada ji reiktu pradeti leistis ar kai prasideda mmm ar galima bet kada? Nes vienas gydytojas sake, vienaip, kitas kitaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 23, 10:34)
Turiu klausimuka del diferelino, gal zinote, kada ji reiktu pradeti leistis ar kai prasideda mmm ar galima bet kada? Nes vienas gydytojas sake, vienaip, kitas kitaip  doh.gif

kiek žinau bet kada
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 08 23, 10:48)
kiek žinau bet kada

Aciu smile.gif
Atsakyti
Velgi man kol daejo (kaip zirafai lotuliukas.gif ) kodel kartais liepia laukti mmm doh.gif . Taigi, sakoma laukti mmm tik tokiu atveju, kad nesuleistu diferelino nesciai moteriai, na o kadangi man toks variantas negresia, tai ir nereikia laukti, dabar supratau thumbup.gif Beje, idomus dalykas, ginekologe pareiske, kad leidziantis diferelina reikia saugotis, kad nepastociau, nes BUNA, kad butent tada moterys pastoja. O tas estrogenas labai pakenktu vaisiui, del to tektu net valyma daryt. doh.gif Absurdas kazkoks doh.gif O mano protas rekia: ka? saugotis? kas per saugojimas, kai nori pastoti! lotuliukas.gif Bet jauciu siuo atveju ji teisi?
Sia savaite maciau tiek skirtingu gydytoju, kiek turbut nesu maciusi per visa gyvenima tongue.gif Ir zinokit, kiek gydytoju, tiek nuomoniu, as tik klausau ir ziuriu, kurie dalykai sutampa, kurie ne biggrin.gif
Tai stai ka dar suzinojau:
Endometrioze yra susilpnejusio imuniteto liga, turi panasumu su veziu, bet nera vezys unsure.gif
Sergant veziu atsiranda piktybiniu lasteliu, o sergant endometrioze, atsirana nereikalingu kraujagysliu. Pasveikimui ar susirgimui didele itaka turi oro uztestumas (va tai tau) - kaimuose zmones reciau serga, nei mieste blink.gif ,
moters psichologine busena, itampa ir stresas. Dazniausiai ta stresa patiria perfekcionistes, kurios nori viska padaryti kuo geriau. (O vat ta savybe kaip tik ir bandau is saves iskrapstyti). doh.gif
Na zodziu, kad pasveikciau turiu ne tik gydytis diferelinu (kuris yra kol kas vienintelis vaistas), bet dar ir gyventi psichologiskai komfortiska gyvenima, vat! Kas nori pabandyti su manim kartu? bigsmile.gif
vacation1.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 23, 17:17)
Pasveikimui ar susirgimui didele itaka turi oro uztestumas (va tai tau) - kaimuose zmones reciau serga, nei mieste  blink.gif ,
moters psichologine busena, itampa ir stresas. Dazniausiai ta stresa patiria perfekcionistes, kurios nori viska padaryti kuo geriau. (O vat ta savybe kaip tik ir bandau is saves iskrapstyti).  doh.gif
Na zodziu, kad pasveikciau turiu ne tik gydytis diferelinu (kuris yra kol kas vienintelis vaistas), bet dar ir gyventi psichologiskai komfortiska gyvenima, vat! Kas nori pabandyti su manim kartu?  bigsmile.gif
vacation1.gif

Bliamba, aš irgi prie tų nenormalių, kurios gyvena su įtampa dėl "tobulai, laiku, greitai". Va ir skrandis man tai aiškiai įrodė dabar. wacko.gif
Tai kaip dabar tą psichologiškai komfortišką gyvent? Čiuožt pas psichologą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kojines2 @ 2006 08 23, 19:34)
Bliamba, aš irgi prie tų nenormalių, kurios gyvena su įtampa dėl "tobulai, laiku, greitai". Va ir skrandis man tai aiškiai įrodė dabar. wacko.gif
Tai kaip dabar tą psichologiškai komfortišką gyvent? Čiuožt pas psichologą?  g.gif

4u.gif bigsmile.gif Laba brangioji, kaip laikaisi...kaip supratau su skranduku ne kas g.gif
Atsakyti
Kokiu tyrimu metu ar paprastos apziuros kedeje suzinoma kad sergi sia bjauria liga? unsure.gif
Atsakyti
Mano bjaurybes matosi ir echoskopu, bet aisku patikimiausia ja nustatyti laparaskopijos metu. Liudniausia, kad ji zaraza isnyksta tik atejus klimaksui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 23, 18:17)
Dazniausiai ta stresa patiria perfekcionistes, kurios nori viska padaryti kuo geriau. (O vat ta savybe kaip tik ir bandau is saves iskrapstyti).  doh.gif
Na zodziu, kad pasveikciau turiu ne tik gydytis diferelinu (kuris yra kol kas vienintelis vaistas), bet dar ir gyventi psichologiskai komfortiska gyvenima, vat! Kas nori pabandyti su manim kartu?  bigsmile.gif
vacation1.gif

QUOTE(Kojines2 @ 2006 08 23, 18:34)
Tai kaip dabar tą psichologiškai komfortišką gyvent? Čiuožt pas psichologą?  g.gif

Prisijungiu turbūt ir aš prie Jūsų 4u.gif
....ir endometriozė...ir skrandis...visa puokštė doh.gif reikia keist gyvenimo būdą ir savo charakterį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kojines2 @ 2006 08 23, 18:34)

Patarimai man buvo duoti tokie (ir cia ne psichologes or ginekologes!):
Dirbk tik toki darba, kuriame jautiesi gerai, kuris patinka, kuri megsti.
Venk zmoniu, kurie sukelia psichologine itampa, diskomforta ar stresa. (Tai ka man dabar jiems sakyti, sorry man gydytoja liepe su tokiais kaip jus netureti reikalu? lotuliukas.gif )
Sportuok, bet su saiku. Pakankamai ilsekis (eit miegoti anksciau, o ne 1.30 nakties kaip as doh.gif ), venk stresu. (Atostogos keliaujant - tai irgi stresas doh.gif ) Stai jums ir psichologines nepastojimo priezastys... unsure.gif
Sveikas maistas - venk vistienos ir lasisos, abi jos auginamos naudojant hormonus, kurie padeda ligai progresuoti. Aviena ir jautiena valgyti lyg ir galima, ir savaime suprantama valgyti daug vaisiu ir darzoviu.
Na kai dar prisiminsiu kazko daugiau - parasysiu. Tik viena dalyka kazkur tikrai isskaiciau, kad pakoregavus dieta galima labai pagerinti savo bukle ir prislopinti liga. Tuo zadejau daugiau pasidometi artimiausiu metu wink.gif

QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2006 08 23, 21:04)
Kokiu tyrimu metu ar paprastos apziuros kedeje suzinoma kad sergi sia bjauria liga?  unsure.gif

Pas mane echoskopu, anot gydytojos, viskas atrode svaru grazu doh.gif Tik laparaskopija parode visas ligos pasekmes...
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 24, 02:17)
Pas mane echoskopu, anot gydytojos, viskas atrode svaru grazu  doh.gif Tik laparaskopija parode visas ligos pasekmes...

Sicily, wub.gif
Nu niekaip man nedaeina, kaip galima ekoskopu nepamatyti 4-os stadijos endemetriozės doh.gif
Pas mane būkati irgi viskas labai jau čiki, gal ir man prašytis laporoskopijai g.gif
Atsakyti