Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Aretė @ 2006 08 12, 21:16)
Vat i si klausima as pati negaliu sau atsakyti, nes histeroskopija dare kitas gydytojas, deja diagnoze buvo viskas gerai, jokiu pakitimu nepastebeta. taip ir liko klaustukas kas ir kaip  verysad.gif , arba tas gydytojas nelabai supranta ka daro arba nesimate.

Ziurint kuriuo ciklo metu daryta histeroskopija - jei pirmoje ciklo puseje, tai galejo ir nepastebeti endometriozes. Endometriozes zidininiai turi savybe augti cikliskai kaip ir gimdos gleivine, todel ja lengviau diagnozuoti darant histeroskopija ar laparaskopija antroj ciklo fazej. Bent taip man buvo aiskinta.
Atsakyti
QUOTE(tikiu @ 2006 08 12, 20:50)
Neliūdėk taip, Silicy, pamatysi, tu tikrai pasveiksi, svarbu, kad liga diagnozuota ir pradėta gydyti smile.gif Yra tikrai daug laimingų pabaigų sergant endimetrioze, tu dar tikrai būsi laiminga, tikėk tuo smile.gif

Galiu tik pritarti ir patvirtinti tikiu žodžius-šiąnakt pagimdė mano draugė, kuri irgi sirgo endometrioze, bet suspėjo ketvirtą vaikuką pasigimdyti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 08 13, 14:10)
Ziurint kuriuo ciklo metu daryta histeroskopija - jei pirmoje ciklo puseje, tai galejo ir nepastebeti endometriozes. Endometriozes zidininiai turi savybe augti cikliskai kaip ir gimdos gleivine, todel ja lengviau diagnozuoti darant histeroskopija ar laparaskopija antroj ciklo fazej. Bent taip man buvo aiskinta.

nelabai pamenu kokioj ciklo daly daryta histeroskopija reiktu net israsa pasiziureti g.gif , bet laparoskopija tikrai daryta antroje ciklo fazeje, tikrausiai del tavo paminetu priezasciu ir nebuvo pastebeta ax.gif
Atsakyti
Viskas man siandien nervai nebelaiko aggressive.gif Buvau poliklinikoje pas ginekologa, kad israsytu man diferelina. Pakliuvau pas ta iranieti, gal esate apie ji girdejusios, sako labai geras. Tai jis skaite skaite ta mano israsa is ligonines, ir sako, nu pas jus labai bloga situacija, cia juk endometrioze 4 stadija, nieko jums tas diferelinas nepades, tik per centrine nervu sistema uzslopins menesines... O endometriozes taip lengvai neisgydysit. Su pastojimu labai sudetinga, kai yra endometrioze. Vos neapsizliumbiau as pas ji. Sedziu tramdausi, kad asaros nebegtu. Tai negi taip blogai, sakau. Jis man pradejo paisyti ir rodyti kaip pas mane ten viskas tragiskai buvo suauge. Bet juk atidalino viska... klausiu... Na taip, bet vistiek, nieko gero dabar su tokia stadija. bash.gif
Paklausiau apie kokias nors fizioterapijos proceduras, kad saaugu nesusidarytu. Jis pasake, kad man NEGALIMA jokiu sildymu dabar, jokiu proceduru, ir is vis negalima pirtyje kaitintis, karstoje vonioje ir is vis nieko, kas sildytu pilva doh.gif
O as pries IVF kaip tik sitiek kaitinausi pirtyje blink.gif
Palinkejo neprarasti vilties, mesti rukyti (na as ir taip nerukau schmoll.gif ), sportuoti ir gyventi sveikai unsure.gif
Sako, jeigu viena karta bent pastosite, po to gali viskas susitvarkyti...
Vel staiga supratau, kokia beviltiska ta mano situacija mad.gif Jeigu pastosi - isgysi, o pastoti sunkiai iseis. huh.gif
Taip gerai jauciausi pries tai, tiek vilties turejau, o dabar bliamba nebegaliu...asaros byra cray.gif
Diferelino israse tik vienam menesiui, po menesio reiks ateiti vel.
Ant vieno recepto paskirta diferelina naudoti 3 men, ant ligonines israso rekomenduoja 6 men blink.gif Suprask kaip nori. Taip iseina turesiu kas menesi skraidyti i Vilniu, vien tam kad pasiimti vaistus g.gif (o siandien bjaurieji British Airways panaikino mano rezervacija, nes jiem mat nebeapsimoka i Lietuva skraidyti! Na ir sekasi man...) Gal man ka nusauti gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sicily: 22 rugpjūčio 2006 - 14:29
QUOTE(Sicily @ 2006 08 22, 14:28)
Sako, jeigu viena karta bent pastosite, po to gali viskas susitvarkyti...
Vel staiga supratau, kokia beviltiska ta mano situacija  mad.gif Jeigu pastosi - isgysi, o pastoti sunkiai iseis. huh.gif
Taip gerai jauciausi pries tai, tiek vilties turejau, o dabar bliamba nebegaliu...asaros byra  cray.gif

Supratau dabar... Nelengva situacija, Sicily. Ištvermės Tau ir vilties.
Atsakyti
QUOTE(Kojines2 @ 2006 08 22, 16:55)
Supratau dabar... Nelengva situacija, Sicily. Ištvermės Tau ir vilties.

Kojines wub.gif Jauciu reikia man siekt tiek pazliumbti, atsibodo vaidinti stipria schmoll.gif Dar kartais pagalvoju, kad kitos problemos daug lengviau gydosi, o ta slyksti endometrioze ir vis neaisku del ko atsiranda ir neaisku kaip isgydoma...t.y. is vis neisgydoma, kad ja kur verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sicily: 22 rugpjūčio 2006 - 16:03
Sicily, esu tikra, kad nepasiduosi. 4u.gif

beje, yra viena forumietė Domilė (tik ji dabar labai retai pasirodo čia), pas ją irgi yra 4 stadijos endometriozė. nežinau, kaip jai dabar sekasi, planavo darytis 4 ivf'ą.... jeigu nori, gali bandyti jai parašyti į AŽ, gal atsilieps, gal įdomu ir naudinga bus pabendrauti to paties likimo draugėms. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 22, 17:00)
Kojines  wub.gif  Jauciu reikia man siekt tiek pazliumbti, atsibodo vaidinti stipria  schmoll.gif Dar kartais pagalvoju, kad kitos problemos daug lengviau gydosi, o ta slyksti endometrioze ir vis neaisku del ko atsiranda ir neaisku kaip isgydoma...t.y. is vis neisgydoma, kad ja kur  verysad.gif

Sicily wub.gif

neprarask vilties 4u.gif
Atsakyti
Atsiprašau, gal man, kvaišai, kas paaiškintų kuo endometriozė IVF'ui trukdo? blush2.gif Dar kartą atsiprašau už kvailą klausimą... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2006 08 22, 15:00)
Kojines  wub.gif  Jauciu reikia man siekt tiek pazliumbti, atsibodo vaidinti stipria  schmoll.gif Dar kartais pagalvoju, kad kitos problemos daug lengviau gydosi, o ta slyksti endometrioze ir vis neaisku del ko atsiranda ir neaisku kaip isgydoma...t.y. is vis neisgydoma, kad ja kur  verysad.gif

Sicily wub.gif ir pazliumk jeigu norisi, ir is dusios, ir garsiai, dar i pagalve isikniaubus, zinok labai padeda. As viena syki apie puse valandos taip, tai po to buvau kaip naujai gimus. Ir bedos nebe tokios baisios atrode.
O vaistu tai gal kas nors tau gali persiusti jei su gydytoju susitarsi, kad nereiketu skraidyti g.gif Stiprybes tau kovot su ta endometrioze.
Atsakyti
Sicily, nu tikrai ne fontanai su tokia diagnoze, bet gi tam ir yra visokios gydymo schemos.
O ką koks kvanka iranietis sako iš viso mažiau klausykis, pagal jį gal iš viso geriausias gydymo metodas - Alachui melstis.... doh.gif Dėl Diferelino poveikio - koks skirtumas, kaip jis veikia. Juk jo poveikio esmė, kad jis tiesiog iššaukia klimksą ir iš viso neaauga jokia gleivinė o kartu su ja ir endometriozės židiniai (nes jei domėjaisi apie endometriozę, tai jos židiniai tarsi imituoja gimdos gleivinės augimą ir nunykimą cikliškai kiekvieną mmm ciklą). Todėl kiek suprantu slopinant Diferelinu, endometriozės židiniai tiesiog apmažėja, nunyksta ir taip tarsi apgaunamas organizmas. Užtai iš karto po slopinimo ilgoje schemoje daromas ivf, kol ta endometriozė vėl per nauja nesuviešėjus. Gal tas iranietis tiesiog nežino apie tai, gal jis nežino, kad tu planuoji IVF (aišku, natūraliai su tokia diagnoze nepastosi).

Mirėja, endometriozės židinukai man rodos veikia kaip uždegimas.
Atsakyti
Sicily, juk jau turi gydymosi planą, dar yra kur pakovot ...
Atsakyti