Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Fasolka, manau tinka ir Cilest, tik man gydytojas, kuris operavo patare naudoti kontraceptikus istisai - nedarant pertraukos, na koki karta i tris men. Jis tai argumentavo tuo, kad kuo maziau turi mm - tuo mazesne tikimybe endometriozei veseti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2006 04 04, 09:46)
Fasolka, manau tinka ir Cilest, tik man gydytojas, kuris operavo patare naudoti kontraceptikus istisai - nedarant pertraukos, na koki karta i tris men. Jis tai argumentavo tuo, kad kuo maziau turi mm - tuo mazesne tikimybe endometriozei veseti smile.gif

tikrai taip ir yra mirksiukas.gif . Tik nežinau ar Cilest galima vartoti be pertraukos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 04 04, 08:50)
tikrai taip ir yra  mirksiukas.gif . Tik nežinau ar Cilest galima vartoti be pertraukos  g.gif

aš vartojau cilest be pertraukos smile.gif Man taip gydytojas paskyrėsmile.gif tai manau kad galima
Atsakyti
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 04 04, 07:50)
tikrai taip ir yra  mirksiukas.gif . Tik nežinau ar Cilest galima vartoti be pertraukos  g.gif

As kazkur esu girdejusi, kad Cilest gali vartoti tik gimdziusios... Gal tai ne tiesa, nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabre @ 2006 04 04, 09:16)
aš vartojau cilest be pertraukos smile.gif  Man taip gydytojas paskyrėsmile.gif tai manau kad galima

Aciu, moteriskaites, kad atsilepet..
ka reiskai vartoti be pertraukos.. nes CILEST yra 21 piliule, -7 d. pertrauka, ir toliau vartoji.. As pries tai vartojau YASMIN.. panasiai 21 piliule, toliau 6 tuscios (kad nenutraukti rutina- vien milteliai be jokio poveikio, beje, kaip ir daugumoje kontraceptiniu piliuliu JAV).. kaip suprantu.. svarbu netureti ovuliacijos, kad neprogresuotu endometrioze (arba mano anglu reikia tobulinti ir as ne iki galo supratau)...

Dabar lauki kazkokio susireguliavimo. 12 diena rudai-juodai tepia.. laukiu pagerejimio g.gif
Atsakyti
Fasolka puikiai su anglu tau smile.gif, tiesiog vartoji tabletkas kiekviena diena be tos 7 dienu pertraukos.
"Efektyvaus gydymo rodiklis – gimdos gleivinės sunykimas, visiškai išnykusios mėnesinės, užslopinta kiaušidžių veikla; tik tuomet nyksta ir endometriozės židiniai."
Be pertraukos naudodama kontraceptikus butent si efekta ir pasieksi, o tai sumazins endometriozes atsinaujinimo rizika.
Del tepliojimo gal gerai butu pasikonsultuoti su ginekologu.
Atsakyti
Sveikos merginos. Aš čia naujokė. blush2.gif Jau greitai bus metai, kaip nesulaukiam gandrų. verysad.gif Neseniai man nustatė endometriozinę cistą. Bijau, kad nebūtų ir pačios endometriozės. O gal aš kažko nesuprantu? Gal endometriozinė cista ir endometriozė ta pati liga? Išsklaidykit, prašau, mano dvejones. help.gif Iš anksto didelis didelis ačiū.
Atsakyti
Man buvo. Po pirmos injekcijos susirgau tuo metu, kuriuo buciau susirgus jei nebuciau susileidus vaistu, tik sirgimas buvo visai kitoks. Matyt hormonai jau buvo padare savo darba, tai visiskai neskaudejo per mm ( ppaprastai man skauda nezmonikskai kartai iki alpimu sad.gif ) ir buvo labai ilgas ir labai gausus tas sirgimas daugiau nei savaite. bet tai buvo vieninteles mm per visa laika. tiesa laikas dar nepasibaige, bet jau liko tik geras 1,5 men iki vaistu veikimo pabaigos. tiesiog dienas skaiciuoju kada tai pasibaigs, nes tie pasalinai poveikiai mane taip kankina, kad net gyvenimas nemielas tik viltis patapti nestuke.gif palaiko smile.gif

QUOTE(Indrushka @ 2006 04 02, 03:03)
na kai ash susileidau dipherelina pirma menesi man dar buvo MM tai gal ir tau tas pats ar ash netaip supratau g.gif  o siaip per visus puse metu dipherelino veikimo ne laso ne tik kad kraujo bet ir jokiu isskyru nebuvo ax.gif
Papildyta:
na man tai istisai pilvo apacia skaudedavo kita syki atrodydavo gimda per apacia iskris verysad.gif  o siaip pilvas kartais issiputes ir kietas budavo  ir dabar kartais paskauda, bet per gydyma isvis jokiu pasaliniu nemaloniu pojuciu neturejau ir apie pilvo skausmus pamirsusi buvau.
tik siaip neprisigalvok kad butinai turi endometrioze jei skaudena pilva, cia gali buti bet kas g.gif

Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2006 04 25, 12:04)
Man buvo. Po pirmos injekcijos susirgau tuo metu, kuriuo buciau susirgus jei nebuciau susileidus vaistu, tik sirgimas buvo visai kitoks. Matyt hormonai jau buvo padare savo darba, tai visiskai neskaudejo per mm ( ppaprastai man skauda nezmonikskai kartai iki alpimu sad.gif ) ir buvo labai ilgas ir labai gausus tas sirgimas daugiau nei savaite. bet tai buvo vieninteles mm per visa laika. tiesa laikas dar nepasibaige, bet jau liko tik geras 1,5 men iki vaistu veikimo pabaigos. tiesiog dienas skaiciuoju kada tai pasibaigs, nes tie pasalinai poveikiai mane taip kankina, kad net gyvenimas nemielas tik viltis patapti  nestuke.gif palaiko smile.gif

o ash vis dar laukiu MM, lankiau daktara gryzus i LT sake buti kantrisi ir laukti, gali buti net puse metu doh.gif
o pilva skaudena maudzia jau tikrai geras kelias savaicikes, o gal net menesi, kiek gi galima sakau doh.gif vajai vajai kiek mums moteriskems reikia iskenteti blink.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos bendrazyges, na mane ir tie salutiniai poveikiai baigia papjaut - ypac karscio bangos - kosmaras, bet dabar atradau vaistelius, tiksliau zole, kuri padeda siuos simptomus susvelninti, jau savaite geriu Cefakliman, tai zolinis preparatas, skirtas klimakso, dismenorejos simptomams mazinti - gal kas dar turite kokiu minciu, juk nesmagu su tais klimakteriniais poveikiais gyventi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesita @ 2006 04 20, 17:21)
Sveikos merginos. Aš čia naujokė.  blush2.gif Jau greitai bus metai, kaip nesulaukiam gandrų.  verysad.gif Neseniai man nustatė endometriozinę cistą. Bijau, kad nebūtų ir pačios endometriozės. O gal aš kažko nesuprantu? Gal endometriozinė cista ir endometriozė ta pati liga?  Išsklaidykit, prašau, mano dvejones. help.gif Iš anksto didelis didelis ačiū.

o tau dare operacija? g.gif nes kitaip negalejo nustatyti ar cista endometriodine ar ne. tai jei turi endometriozine cista, vadinasi ir endometrioze turi...

Rasyte
ash tai zinok jokiu negeriau priemoniu ir t.t. netgi dabar kai jau praejo tas gydymo laikotarpis vis dar kartais ismusa karstis ir t.t. o mm nesulaukiu jau 2men doh.gif buvau pas daktara sake laukti, gali buti kad net ir puse metu doh.gif
kartais kaip pamastau, mums vargsems klimaksa reikes istverti net 2 kartus doh.gif
Atsakyti
Na man ne du, as klimaksa jau tveriu antra karta, esu gydyta chemoterapija - menesiniu nebuvo 9 men, bet tikrai pernesiau lengviau nei dabar, budavo kad karstis ismusa, bet ne sitaip.
Indrushka 2 men ne daug, juk ir vaistu anotacijoje kalbama, kad mm atsistato per gana ilga laika, vidutiniskai per 70 dienu nuo paskutines injekcijos - tad linkiu kantrybes laukiant smile.gif
Atsakyti