Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

tepliojimu prieš mėnesines gali pasireikšti ir geltonkūnio fazės nepakankamumas. dar įdomu tai, kad ir geltonkūnio fazės nepakankamumas, ir endometriozė gali būti gydomi Dufaston'u,:

"Vaisto vartojimo indikacijos
.....
2. Progesterono trūkumas
Medikamentas tinka progesterono trūkumui šalinti, jei dėl to:
_ sutriko mėnesinės;
_ atsirado endometriozė;
_ pasireiškė antrinė amenorėja;
_ sutriko mėnesinių ciklo reguliarumas;
_ atsirado kraujavimo iš gimdos sutrikimas;
_ prieš mėnesines pasireiškė šiam laikotarpiui būdingas sindromas.
Be to, medikamentas vartojamas progesterono trūkumo sukeltam gresiančiam ir įprastiniam abortui slopinti bei geltonkūnio trūkumo sukeltam nevaisingumui gydyti.
.....
Jei gimdos gleivinės biopsija ar ultragarsu nustatoma, kad progesteronui būdingas poveikis nepakankamas, galima vartoti 20 mg didrogesterono.
Mėnesinių sutrikimas
Nuo 5 iki 25 ciklo dienos reikia gerti du kartus per dieną po 10 mg.
Endometriozė
Nuo 5 iki 25 ciklo dienos arba nuolat reikia gerti 2 - 3 kartus per dieną po 10 mg."

http://vic.vvkt.lt:8...2.2#_Section2.2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglė M.: 20 sausio 2005 - 10:00
[quote=Eglė M.,2005 01 20, 10:00]
tepliojimu prieš mėnesines gali pasireikšti ir geltonkūnio fazės nepakankamumas. dar įdomu tai, kad ir geltonkūnio fazės nepakankamumas, ir endometriozė gali būti gydomi Dufaston'u,:

Egle,

aciu uz info. Jeigu nepasiseks endometriozes isgydyti nestuke.gif , tada teks vaistais. biggrin.gif

Prie to paties: turiu 10 Duphaston'o tabletikiu, gal kam reikia? Artimiausiu metu IUI tikrai neplanuoju. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(JustaZ @ 2005 01 21, 10:31)
Egle,

aciu uz info. Jeigu nepasiseks endometriozes isgydyti  nestuke.gif ,  tada teks  vaistais.  biggrin.gif

Prie to paties: turiu 10 Duphaston'o tabletikiu, gal kam reikia? Artimiausiu metu IUI tikrai neplanuoju.  tongue.gif

aš irgi šiaip neplanuoju tongue.gif , bet gal pravers smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglė M.: 21 sausio 2005 - 10:37
As 10 metu nepastojau tai 2001m. Klaipedoje dare diagnostine laparoskopija ir rado pilvapleveje kelis mazus zidinukus, kuriuos pridegino ir taip pat viena didesni kuri pradure, issiurbe ir pridegino. Gydymo jokio po operacijos nereikejo ir kaip man sake, kad manoji endometrioze neturejo tureti itakos nevaisingumui.
Atsakyti
Nesenai tik prisijungiau ir dar nezinau kas cia kaip ir kas veikia. Sudomino si tema ir ja pratesiant, galeciau pasakyti, kad mano endo stadija buvo labai isplitusi.2003 metais padare operacija, pasalino net viena kiauside, nes buvo isaugusi laaabai didele cista (endometriozine). Maniau, kad "basta" nebeturesiu niekad daugiau vaiku. Dabar auginu 3 menesiu suneli 2.gif . Taip, kad merginos nenuliuskit! Yra pasaulyje stebuklu! As pati asmeniskai nesigydziau jokiais hormoniniais preparatais. Isbandziau homeopatija. O nuomoniu kaip gydyti endometrioze yra ivairiu net patys daktarai nesutaria! Man asmeniskai labai padejo homeopatiniai vaistai, kurie apmazino didelius skausmus menesiniu metu ir siaip cikla sureguliavo thumbup.gif
Atsakyti
pas mane prieš ir po mmm, yra rudų išskiru gal ir man kokia endometrijozė g.gif o kokie dar gali buti simptomai?
Atsakyti
Dole, nepergyvenk, niekas negali tiksliai diagnozuoti endometriozės - tik laparaskopija. Pati turiu ją ir 2kart operuota. Tai tikrai nėra pagrindinis rodiklis.
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2005 02 07, 19:33)
Dole, nepergyvenk, niekas negali tiksliai diagnozuoti endometriozės - tik laparaskopija. Pati turiu ją ir 2kart operuota. Tai tikrai nėra pagrindinis rodiklis.

aš nepergyvenu tik galvoju kad,jei taip gali buti ,tai norėčiau išsiaiškint, ir mielai ant stalo gulčiau ,kad tik padėtu nestuke.gif
Atsakyti
Šiaip rudas tepliojimas iki mėnesinių gali būti vienas iš endometriozės požymių. Būtinai pasisakyk gydytojai.
Atsakyti
šiandien gyditojai pasakiau apie tepliojimus, tai ji man pasakė ,kad pagal naujausius parodymus endometrijozė neturi įtakos pastojimui, nes pastoja ir 4stadijos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dolė @ 2005 02 11, 20:10)
šiandien gyditojai pasakiau apie tepliojimus, tai ji man pasakė ,kad pagal naujausius parodymus endometrijozė neturi įtakos pastojimui, nes pastoja ir 4stadijos blink.gif

manau, kad Tavo gydytoja klysta, arba ne taip supratai. Endometriozė dar ir kaip trukdo pastoti.
Atsakyti
QUOTE(dolė @ 2005 02 11, 20:10)

nu nu........... doh.gif doh.gif
Atsakyti