Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

nu rytoj vienaip ar kitaip viska ishsiaishkinsiu smile.gif

QUOTE(murmur @ 2006 02 22, 17:24)
del siulu - juk sakiau priklauso nuo gydymo istaigos. Vieni siuna istirpstanciais siulais, kuriu nereik isimt, kiti paprastais. KMUK tikrai siuna juodais siulais. Tas siuvimas tai sukabinimas trijose vietose. Laporoskopija daro ne lazeriu o kisa vamzduka toki per tas skylutes. Viska tau paaiskins gydytoja, pasiklausinek ryt nuejus.
Daugiau ar maziau visos laporoskopijos buna diagnostines, tik kai randa ko nors blogo tada jau pasidaro rimtos operacijos...

nezinau ar geras mano supratimas bet man taip gydytoja aiskino g.gif

Atsakyti
QUOTE(Algirda @ 2006 02 21, 15:21)
Beje, laparaskopija darant,siulyciau nusiteikti,kad idarba greitai negrisit.As nors ir viskas sklandziai vyko,grizau po 3 savaiciu.NO darbe buvau pasisakiusi,kad cia man greitai,kita savaite ir grisiu.Siulus istrauke tik 7 diena,o ir zinokit ne tasip greitai ta sveikatyte atsistato.  ax.gif

manau čia nuo moters nusiteikimo priklauso rolleyes.gif . Gali būti, kad taip pasisakydama kai kurias pakraupinsiu, bet aš į darbą išėjau ketvirtą dieną (operavo penktadienį, sekmadienį išėmė zondą, o antradienį jau buvau darbe ax.gif ). Tiesiog aš neturėjau kito pasirinkimo verysad.gif . Operacijos prireikė extra. Patikslinsiu - mano laparoskopija nebuvo diagnostinė, truko 3 valandas cool.gif.

QUOTE(murmur @ 2006 02 22, 16:24)
del siulu - juk sakiau priklauso nuo gydymo istaigos. Vieni siuna istirpstanciais siulais, kuriu nereik isimt, kiti paprastais. KMUK tikrai siuna juodais siulais. Tas siuvimas tai sukabinimas trijose vietose. Laporoskopija daro ne lazeriu o kisa vamzduka toki per tas skylutes. Viska tau paaiskins gydytoja, pasiklausinek ryt nuejus.
Daugiau ar maziau visos laporoskopijos buna diagnostines, tik kai randa ko nors blogo tada jau pasidaro rimtos operacijos...

nezinau ar geras mano supratimas bet man taip gydytoja aiskino g.gif

Visos trys skylutės būna sukabintos siūlais. Tirstančiais siūlais oda niekada nesiuvama schmoll.gif . Jie naudojami gleivinių siuvimui.
Laparoskopijos metu daromos ir operacijos, kaip cistų, endometriozės židinių pašalinimas, negimdinio nėštumo atveju.
Atsakyti
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 02 22, 18:18)
Sakyčiau, kad tau labai išreikštas šalutinis šio vaisto poveikis  unsure.gif . Patariu kuo greičiau pasitarti su vaistus paskyrusiu gydytoju. Klimaktoplanas šių simptomų nenuims  schmoll.gif .

o tau tie simptomai nebuvo tokie stiprus ?
Atsakyti
Man tokių stiprių vaistų gerti nereikėjo. O kodėl tau juos reikia gerti? Atidžiai perskaityk vaisto anotaciją.
Atsakyti
Nu va merginos, susiplanavau jau savo laparoskopija, tik nesitikejau kad tiek tyrimu dar reikia pasidaryti..net shaltas prakaitas ishpyle...ufff...itemptas grafikas atrodo laukia palakstyt po gydytojus blink.gif guliuos as kovo 6 diena turbut (sake galiu ir 3, bet pagalvojau jeigu penktadieni paguldys, tai operacija vistiek darys tik pirmadieni, ane??? tai ko man ten visa savaitgali trunyti? ar ash klystu? juk nedaro ta pacia diena??? ) ir gi sulauksiu saov gimtadienio, kovo 9 diena turbut ligoninej? wink.gif)hehe...smagu..

tiesa...jeigu kokiu nors rekomendaciju kaip ten elgtis ligoninej galite duoti, tai lauksiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 23 vasario 2006 - 15:29
QUOTE(euromergele @ 2006 02 23, 15:28)
Nu va merginos, susiplanavau jau savo laparoskopija, tik nesitikejau kad tiek tyrimu dar reikia pasidaryti..net shaltas prakaitas ishpyle...ufff...itemptas grafikas atrodo laukia palakstyt po gydytojus blink.gif  guliuos as kovo 6 diena turbut (sake galiu ir 3, bet pagalvojau jeigu penktadieni paguldys, tai operacija vistiek darys tik pirmadieni, ane??? tai ko man ten visa savaitgali trunyti? ar ash klystu? juk nedaro ta pacia diena??? ) ir gi sulauksiu saov gimtadienio, kovo 9 diena turbut ligoninej? wink.gif)hehe...smagu..
tiesa...jeigu kokiu nors rekomendaciju kaip ten elgtis ligoninej galite duoti, tai lauksiu smile.gif

ta pacia diena tai tikrai nedaro, reikia pries diena atsigulti, nes tures tamstele paruosti, bent man teko trejetas klizmu, pokalbis su anesteziologu, apziura ginekologo, apskutimas smile.gif Tiesa, man anesteziologas liepe is vakaro gert nemazai negazuoto mineralinio.
Atsakyti
Euromergele,
Tikriausiai, jei guldytu 3 diena (net keista), ta pacia diena tai tikrai nedarytu, nes zarnyna reikia isvalyti (klizma - liaudiskai blush2.gif ) Na nebent sestadieni, bet dauguma gydytoju ilsisi, bet kartais daro nesudetingas operacijas. Na o jei reiktu dar laukti pirmadienio, tai visai ten ligoninej nuproteti gali.
Turek butinai chalata ir patogias ispiriamas slepetes, o be to jei nenori, kad tau tai darytu sesute, reiktu paciai nusiskusti moteriska vietele (net nezinojau kaip cia issireiksti blush2.gif ). As tai dziaugiausi, kad suzinojau apie tai pries laparaskopija, nes isivaizduoju jausmelis nekoks, jei tau tai sesute daro biggrin.gif
Na pasiimk knyga ar zurnalu, nes kol lauksi operacijos ir po jos atsigausi ir lauksi rezultatu laikas labai letai bega ir visokios mintys lenda i galva.
Pasiimti reiktu lupu balzama, nes man po narkozes labai lupos dziuvo.
Na net nezinau, gal kitos mergaites mane dar papildys...
Sekmes ir laikysim uz tave dar kita savaite kumstukus!
Atsakyti
KLIZMA???????? smile.gif)) hahaha...nu cia tai nustebau, bet matyt ner ko stebetis zhinoma smile.gif nu reiks tai reiks,..ka gi chia bepadarysi...gal tada visa savaitgali nevalgyt kad mazhiau tu klizmu reiketu?
aciu linasi, aciu helga, aciu merginos, jeigu dar ka prisiminsit manparashykit butinai smile.gif

beje del apsiskutimo...a visishkai nusiskust reikia kaip broileriui????????????? hmm... g.gif

QUOTE(linasi @ 2006 02 23, 16:42)
Euromergele,
Tikriausiai, jei guldytu 3 diena (net keista), ta pacia diena tai tikrai nedarytu, nes zarnyna reikia isvalyti (klizma - liaudiskai blush2.gif ) Na nebent sestadieni, bet dauguma gydytoju ilsisi, bet kartais daro nesudetingas operacijas. Na o jei reiktu dar laukti pirmadienio, tai visai ten ligoninej nuproteti gali.
Turek butinai chalata ir patogias ispiriamas slepetes, o be to jei nenori, kad tau tai darytu sesute, reiktu paciai nusiskusti moteriska vietele (net nezinojau kaip cia issireiksti blush2.gif ). As tai dziaugiausi, kad suzinojau apie tai pries laparaskopija, nes isivaizduoju jausmelis nekoks, jei tau tai sesute daro biggrin.gif
Na pasiimk knyga ar zurnalu, nes kol lauksi operacijos ir po jos atsigausi ir lauksi rezultatu laikas labai letai bega ir visokios mintys lenda i galva.
Pasiimti reiktu lupu balzama, nes man po narkozes labai lupos dziuvo.
Na net nezinau, gal kitos mergaites mane dar papildys...
Sekmes ir laikysim uz tave dar kita savaite kumstukus!

Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2006 02 23, 16:06)
KLIZMA???????? smile.gif)) hahaha...nu cia  tai nustebau, bet matyt ner ko stebetis zhinoma smile.gif nu reiks tai reiks,..ka gi chia bepadarysi...gal tada visa savaitgali nevalgyt kad mazhiau tu klizmu reiketu?
aciu linasi, aciu helga, aciu merginos, jeigu dar ka prisiminsit manparashykit butinai smile.gif

beje del apsiskutimo...a visishkai nusiskust reikia kaip broileriui????????????? hmm... g.gif

Klizmą galima ir kitaip padaryti,aš pirkau miltelius ir tada juos gėriau su vandeniu,vos ne 2 litrus vandens per keletą valandų išgerti reikėjo,bet žarnynas išsivalė thumbup.gif O nusiskusti reikia plikai.Operacijos rytą mane slaugė dar ant kėdės nuvarė ir plovė makštį(nes man dar ir hiteroskopiją darė),tai dar žiūrėjo,kaip nusidepiliavusi,tai pagyrė,kad labai thumbup.gif ,nes sakė kitos kad atvaro nusiskutusios negražiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nunu.... zhiuresim kaip man gausis...nes viena kart buvau tiesa sakant prisizhaidus su depiliaciniu krepu...kaip prisitepiau ditvajroges...ryte pabudau taip nushutinta pasirodo kad jy perkunas, net koju negalejau suglaust, vyras leke vaistinen tepalu visokiu pirkt visas paraudonaves nuo priezhasties... hm.... blush2.gif

QUOTE(fortūnata @ 2006 02 23, 17:12)
Klizmą galima ir kitaip padaryti,aš pirkau miltelius ir tada juos gėriau su vandeniu,vos ne 2 litrus vandens per keletą valandų išgerti reikėjo,bet žarnynas išsivalė thumbup.gif O nusiskusti reikia plikai.Operacijos rytą mane slaugė dar ant kėdės nuvarė ir plovė makštį(nes man dar ir hiteroskopiją darė),tai dar žiūrėjo,kaip nusidepiliavusi,tai pagyrė,kad labai thumbup.gif ,nes sakė kitos kad atvaro nusiskutusios negražiai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2006 02 23, 18:18)
nunu.... zhiuresim kaip man gausis...nes viena kart buvau tiesa sakant prisizhaidus su depiliaciniu krepu...kaip prisitepiau ditvajroges...ryte pabudau taip nushutinta pasirodo kad jy perkunas, net koju negalejau suglaust, vyras leke vaistinen tepalu visokiu pirkt visas paraudonaves nuo priezhasties... hm.... blush2.gif

nu cia gal nuo gydytojo priklauso as pas Vanaga pries gerus metus dariausi, tai nereikejo nieko papildomai depiliuotis, taip kaip buvo,taip ir paliko. svarbu kad butu proto ribose ten tu plauku ( nu kaip as suprantu,tai jei gali eit i baseina ( plaukai is po maudomo nelenda, tai ir laparaskopijai gerai bus )
Atsakyti
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 02 23, 12:16)
Man tokių stiprių vaistų gerti nereikėjo. O kodėl tau juos reikia gerti? Atidžiai perskaityk vaisto anotaciją.

cia gi skyrelis apie endometrioze taigi ... mastau.gif o is kur zinai, kad klimaktoplan nepades gerei ?

o prie ko cia vaisto anotacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tik_Tiek: 23 vasario 2006 - 16:58