Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Domilė @ 2006 01 24, 11:20)
savaite pries sirgima prasidejo gausios(labai dideli kresuliai) rudos iskyros, nakti pabundu nuo stipraus skausmo strenose arba tas skausmas eina zemyn i kirksni
O menesines labai gausios ir skausmingos
As ilgai geriau Kt, daug kartu leido Zoladex, Diperelina, bet rezultatas vis toks pat - endometrioze atsinaujina, tik nustojus vartoti vaistus verysad.gif
U sake, kad mane ides i medicinos vadovelius, tai isgarseciau tongue.gif

verysad.gif gal be visu vaistuku, kuriuos skiria, reikia pastiprint organizma ir pabandyt kokius netradicinius metodus? Kazkur skaiciau teorija, kad si liga gali atsirasti nuo modifikuotos mesos ir kad ja sergant nereikia piktnaudziauti citrusiniais vaisiais. Kad reikia stiprinti imuniteta ir kuo maziau stresuoti. Bet ne taip lengva...
O per kiek laiko tau tas 4 operacijas padare? g.gif
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2006 01 25, 21:28)
verysad.gif gal be visu vaistuku, kuriuos skiria, reikia pastiprint organizma ir pabandyt kokius netradicinius metodus? Kazkur skaiciau teorija, kad si liga gali atsirasti nuo modifikuotos mesos ir kad ja sergant nereikia piktnaudziauti citrusiniais vaisiais. Kad reikia stiprinti imuniteta ir kuo maziau stresuoti. Bet ne taip lengva...

na o as skaiciau kad ligos kilme vis dar nezinoma blink.gif
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2006 01 25, 20:28)
Kazkur skaiciau teorija, kad si liga gali atsirasti nuo modifikuotos mesos ir kad ja sergant nereikia piktnaudziauti citrusiniais vaisiais.

kokia nesąmonė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2006 01 25, 21:28)
O per kiek laiko tau tas 4 operacijas padare? g.gif

Dabar sedziu ir pasigardziuodama valgau mandarinus biggrin.gif as taip pat manau, kad sitos ligos atsiradimui mesos ar citrusiniu vaisiu valgymas itakos neturi tongue.gif
O 4 operacijas man padare per 5 metus: 2 laparaskopijas ir 2 laparatomijas...
Atsakyti
Sveikos, o siandien man anyta (ji domisi liaudies ir netradicinemis medicinomis) pareiske kad turint endometerioze nepatrtina naudoti ezuoles priaparatu ir vitaminu B grupes, tipo tai skatina ligos progresavima. vitaminai B12 ypac nepatartini kai zmogus turi augliu, cistu, miomu ir t.t. Ji tai isgirdo kazkokioj paskaitoj, bet konkreciai paaiskinti, kaip sitie vaistai veikia endometerioze negalejo, nes negavo isamios info.
Atsakyti
QUOTE(renaz @ 2006 01 26, 14:54)
Sveikos, o siandien man anyta (ji domisi liaudies ir netradicinemis medicinomis) pareiske kad turint endometerioze nepatrtina naudoti ezuoles priaparatu ir vitaminu B grupes, tipo tai skatina ligos progresavima. vitaminai B12 ypac nepatartini kai zmogus turi augliu, cistu, miomu ir t.t. Ji tai isgirdo kazkokioj paskaitoj, bet konkreciai paaiskinti, kaip sitie vaistai veikia endometerioze negalejo, nes negavo isamios info.

Apie b grupes vitaminus ir as girdejau tokiu dalyku...
Del modifikuotos mesos ir citrusiniu vaisiu- taip manoma todel, kad siu produktu vartojimas skatina estrogenu dauginimasi. Apie tai skaiciau vaisingumo klinikos tinklalapyje, ten yra toks straipsniukas "endometrioze- liga, kelianti gresme moteru vaisingumui" (http://vaisingumas.lt/index.php?lng=lt&content=pages&page_id=172)
Aisku, kol kas niekas to neirode, bet kategoriskai paneigti to turbut irgi negalima...
Bet kuriuo atveju, as neatsisakiau mandarinu, apelsinu ir kitu gerybiu:)
Atsakyti
Idomu, ar galetu atsinaujinusi endometrioze sukelti ankstyva persileidima.. operuojant pirma negimdybini nestuma, buvo mineta, ka priezastimi galejo buti endometrioze, kurios nedideli zydiniai buvo rasti operacijos budu. Gydymo paskirta nebuvo, tik rekomendavo kontraceptines piliules.. Veliau sekmingas nestumas.. Planuojant antra nepavyko pastoti iskarto, veliau 6 savaiciu persileidimas.. Pas gydytoja paminejau endometrioze, kaip galim apersileidimo priezasti...tik peciais kraipo..

Papildyta:
Idomu, ar galetu atsinaujinusi endometrioze sukelti ankstyva persileidima.. operuojant pirma negimdybini nestuma, buvo mineta, ka priezastimi galejo buti endometrioze, kurios nedideli zydiniai buvo rasti operacijos budu. Gydymo paskirta nebuvo, tik rekomendavo kontraceptines piliules.. Veliau sekmingas nestumas.. Planuojant antra nepavyko pastoti iskarto, veliau 6 savaiciu persileidimas.. Pas gydytoja paminejau endometrioze, kaip galim apersileidimo priezasti...tik peciais kraipo..
Atsakyti
beje man teko girdeti kad viena "liaudisku priemoniu" kovai su endometrioze - raudoneliai.. g.gif na man ju arbatele visada viena mylimiausiu buvo.. ale kad "machytu".. deja nepastebejau unsure.gif na, bet jei kas nebande galit pabandyt. labai skani arbata tereikia uzplikyti keleta ziedu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 02 02, 23:13)
beje man teko girdeti kad viena "liaudisku priemoniu" kovai su endometrioze - raudoneliai..  g.gif na man ju arbatele visada viena mylimiausiu buvo.. ale kad "machytu".. deja nepastebejau  unsure.gif na, bet jei kas nebande galit pabandyt. labai skani arbata tereikia uzplikyti keleta ziedu  thumbup.gif

Raudonėliai iš viso yra moteriškių draugai biggrin.gif Tą arbatėlę būtinai reiktų gerti.Netgi per kažkurią sveikatos laidą sakė,kad jie ,,rūpinasi vaisingumu" tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(renaz @ 2006 01 26, 12:54)

na dėl b vitamino kaune mane gydytojai irgi įspėjo. apskritai mano gydytojas buvo prieš visus vitaminusir maisto papildus.
Atsakyti

o man gydytoja yra minejusi, kad tokiais atvejais naudingas nakvisu aliejus. ar kuri nors girdejot/bandet?
Atsakyti
Aš pradėjau naudoti nakvišų aliejų,kai sau įtariau endometriozę,nes yra visi požymiai. O po 1-2mėn. (neatsimenu) man darė laparoskopiją.Tai rado tik kelis visiškai neaktyvius židinukus,kurie sakė įtakos negalėjimui pastoti neturi (ir gydymo neskyrė).Tai ir nežinau,ar padėjo. Bet blogiau nebus ir aš toliau vartoju nakvišos aliejų.O gal padės pastoti g.gif
Atsakyti