sveikos mergaites
kazkada guodziausi kad man gydytoja nustate gimdos endometrioze "normos ribose" o nuo to laiko jau daugiau kaip puse metu geriu KT. aisku visi simptomai dingo (na vis dar paskauda per mmm). taciau viena menesi teko daryti pertrauka (del techniniu kliuciu - uzsienyje nepavyko gauti tableciu) ir viskas vel buvo grize.. jus visgi turit daugiau patirties.. tai norejau paklausti kaip manote ar turesiu visa laika kol panoresiu leliuka su KT gyventi ar gal man ten kas nors susinormalizuos..? naivus tas mano klausimas turbut bet..
aciu
Garbane O kaip tau galėjo gyd. nustatyti endometriozę ,,normos ribose"?Ši liga teisingai diagnozuojama gali būti tik atlikus op.PVZ. man endometriozė niekaip nepasireiškė,gal tik mm kartais skausmingos buvo(bet juk ir sveikoms moterims jos gali būti skausmingos) .Vaginalinės echoskopijos metu gyd.pastebėjo ,,šokoladinę" cistą,tad ryžausi op.Pasirodo ,be to buvo ir daug židinukų,kurie savaime būtų neišnykę O pastojimui tai trukdė ir gali būti,kad ir nepastosiu ,nors kiaušintakiai ir kiaušidės,ačiū Dievui,nepažeisti.Gal pas tave tik pirmo laipsnio endometriozė ir viskas bus gerai Siūlau pasiskaityti apie šią ligą internete daugiau ir viskas bus aišku
QUOTE(Elifėja @ 2004 10 26, 22:08)
Būčiau labai dėkinga, jei kas pasidalintų patirtimi iš tų kurioms buvo diagnozuota endometriozė. Man buvo neseniai padaryta laparoskopiją ir nustatė endometriozę. Būtų įdomu sužinoti koks buvo gydymas, kokie simptomai. kaip sekėsi?
Iš anksto dėkoju
=KlanaIš anksto dėkoju
Man buvo endometrioze.Kai padare tyrimus,rezultatas buvo 27.Liepe gerti kontraceptikus.Po 3men gerimo,rezultatas-19,dar po 3men -11.T.y. norma. Kaip mano gydytoja sake nuo endometriozes padeda kontraceptikai arba gimdymas,bet gimdymas turi sekti po gimdymo.
aciu mergaites! oi prisiskaiciau as tikrai viska ka tik radau nes tokioj panikoj buvau.. na nustate ji man vaginalines echoskopijos metu.. daugiau jokiu tyrimu nedare.. ir patare gerti KT bent 12 menesiu maziausiai... o tas "normos ribose" man irgi mistika.. tikiuosi turejo omeny pirma laipsni.. deja kad mano simptomai tai vadoveliniai (ziauriai skausmingos menesines, gausios, rudas tepliojimas pries ir po, duriantis veriantis skausmas metu.. ) tai man tiesiog idomu ar kam tiesiog KT gerimas padejo..
Man buvo endometrioze.Kai padare tyrimus,rezultatas buvo 27.Liepe gerti kontraceptikus.Po 3men gerimo,rezultatas-19,dar po 3men -11.T.y. norma. Kaip mano gydytoja sake nuo endometriozes padeda kontraceptikai arba gimdymas,bet gimdymas turi sekti po gimdymo.
o kokiais tyrimais tau visa tai nustate?
QUOTE(klana @ 2006 01 22, 12:13)
QUOTE(garbane @ 2006 01 22, 12:46)
Vat man irgi įdomu sužinoti kas čia per tyrimai
Garbane,aš pamiršau paminėti,kad ir man sex metu skaudėdavo,santykių netgi vengdavau Rudai netepliodavo,tik kartais.O po operacijos pirmas mėnuo,kai užsiimam intensyviu ir man visai neskauda. Tavim dėta aš daryčiausi laparaskopinę op.,o po to gerčiau KT ar vaistus,neleidžiančius plisti šiai ligai Net nežinau.Įdomu,kiek pažengusi tavoji endometriozė
O nustatyti,kelinto laipsnio ši liga,vaginaliniu ekochopu neįmanoma
QUOTE(fortūnata @ 2006 01 22, 14:28)
Vat man irgi įdomu sužinoti kas čia per tyrimai
Garbane,aš pamiršau paminėti,kad ir man sex metu skaudėdavo,santykių netgi vengdavau Rudai netepliodavo,tik kartais.O po operacijos pirmas mėnuo,kai užsiimam intensyviu ir man visai neskauda. Tavim dėta aš daryčiausi laparaskopinę op.,o po to gerčiau KT ar vaistus,neleidžiančius plisti šiai ligai Net nežinau.Įdomu,kiek pažengusi tavoji endometriozė
tai vat tame ir reikalas kad man KT begeriant palaipsniui dingo visi sitie simptomai uztat ir noriu susizinoti gal pakaks KT kad viskas bent jau apsitvarkytu..
QUOTE(garbane @ 2006 01 22, 13:39)
tai vat tame ir reikalas kad man KT begeriant palaipsniui dingo visi sitie simptomai uztat ir noriu susizinoti gal pakaks KT kad viskas bent jau apsitvarkytu..
Turėtų pakakti
ir dar zinai del ko nervinuosi - ogi del to kad ne i visos gydytojos klausimus teisingai atsakiau! nes ejau visai ne tuo klausimu tai kuomet ji pradejo klausineti truputi pasimeciau.. pvz kad man skauda per tai buvau tikra kad cia tik psichologine problema.. na neatsipalaiduoju pakankamai.. ar poza netinkama (nes dazniausiai butent viena padetis budavo skausminga).. tai sakau nu ne neskauda.. o kad gausios mmm tai irgi atsakiau "lyg ir ne" nes man tai atrode norma kad dvieju pakuociu reikia - gi vos ne nuo pradziu taip buvo ir t.t. o tas tepliojimas vel man atrodydavo kaip normali mmm pradzia ir pabaiga.. tai bijau kad as gydytoja siek tiek paklaidinau nes tik po to pradejau geriau isiklausyti i savo organizma... ai zodziu
QUOTE(fortūnata @ 2006 01 22, 10:51)
Garbane O kaip tau galėjo gyd. nustatyti endometriozę ,,normos ribose"?Ši liga teisingai diagnozuojama gali būti tik atlikus op.PVZ. man endometriozė niekaip nepasireiškė,gal tik mm kartais skausmingos buvo(bet juk ir sveikoms moterims jos gali būti skausmingos) .Vaginalinės echoskopijos metu gyd.pastebėjo ,,šokoladinę" cistą,tad ryžausi op.Pasirodo ,be to buvo ir daug židinukų,kurie savaime būtų neišnykę O pastojimui tai trukdė ir gali būti,kad ir nepastosiu ,nors kiaušintakiai ir kiaušidės,ačiū Dievui,nepažeisti.Gal pas tave tik pirmo laipsnio endometriozė ir viskas bus gerai Siūlau pasiskaityti apie šią ligą internete daugiau ir viskas bus aišku
Sveika,
o kokia tau stadija nustate? Nes mano situacija irgi panasi, tik man nesake stadijos
QUOTE(fortūnata @ 2006 01 22, 20:08)
Malvina Ar tu operuota,nes tik po op. galima nustatyti ligos stadiją.Jeigu tave žiūrėjo tik echoskopu,tai ir stadijos pasakyti negalėjo ir diagnozuoti pačios ligos,nebent būtų matę endometrioidinę cistą).Jei esi operuota,pasiimk išrašą ir sužinosi viską.
As operuota, pas mane israse teparasyta, kad pasalinta endometroidine cista ir jokiu skaiciuku
QUOTE(malvina @ 2006 01 20, 20:20)
savaite pries sirgima prasidejo gausios(labai dideli kresuliai) rudos iskyros, nakti pabundu nuo stipraus skausmo strenose arba tas skausmas eina zemyn i kirksni
O menesines labai gausios ir skausmingos
As ilgai geriau Kt, daug kartu leido Zoladex, Diperelina, bet rezultatas vis toks pat - endometrioze atsinaujina, tik nustojus vartoti vaistus
U sake, kad mane ides i medicinos vadovelius, tai isgarseciau