Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Man irgi paskauda kartais,ypač,kai keičiasi oras,as manau tai tikrai nieko blogo. Tiesiog per mažas laiko tarpas ir tiek,as manau pergyventi nereikia,dar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roželė @ 2006 01 11, 10:26)
Man irgi paskauda kartais,ypač,kai keičiasi oras,as manau tai tikrai nieko blogo. Tiesiog per mažas laiko tarpas ir tiek,as manau pergyventi nereikia,dar  4u.gif

bet tau turbut tik pacias buvusias skylutes skauda, ar ir kazkur giliau?
Atsakyti
Galiu jums papasakoti apie savo giminaitę.Kokia klastinga ir baisi yra endometriozė.Ji susirgo šia liga gal būdama kokių 25 metų. Bet gydytojai net neįtarė.Pradžioje buvo tepliojimai prieš ir po mmm. Vėliau prasidėjo labai stiprus kraujavimas mmm metu ir krešuliai.Dar po kiek laiko kraujavimas net bnesiliaudavo ir reikėdavo daryti abraziją. Tik tada pagaliau nustatė endometriozę.Brt jau reikėjo išoperuoti vieną kiaušidę.Dar vėliau situacija pasidarė tokia kad iškilo grėmė endometriozei pereiti į žarnyną.Pasekmė tokia , kad sulaukus 42m. išoperavo gimdą ir kitą kiaušidę.o tada ir prasidėjo visos kitos problemos su širdim ir kitais galais.
Iš tiesų labai gerai , kad ieškant nevaisingumo priežasčių yra atrandama ši liga laiku.
Atsakyti
Niu ir kam tokios baisios istorijos? Kazin, ar kas nors butu pasikeite, jei sia liga butu diagnozave anksciau, nes is esmes ji labai gyvybinga ir visam gyvenimui:(
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2006 01 11, 20:54)
Niu ir kam tokios baisios istorijos? Kazin, ar kas nors butu pasikeite, jei sia liga butu diagnozave anksciau, nes is esmes ji labai gyvybinga ir visam gyvenimui:(

Aišku,būtų pasikeitę doh.gif Laiku uždeginus endometriozę ir neleidžiant jai plisti(tuo atveju,jeigu ji atsinaujina) galima išsaugoti visus pastojimui būtinus ,,reikalus''.Aišku,jeigu bus laukiama iki paskutinės stadijos,kai liga bus nepataisomai suėdusi kiaušintakius,kiaušides ar pan.,tai jau kita kalba.Beje,man gyd. sakė,kad ši liga atsinaujina tik 16 procentų moterų.Jeigu op. padaryta be priekaištų,tai galima tikėtis,kad liga pasitraukė,be to,jeigu po to pastojama,tai endometriozė gali išnykti galutinai.Tik dar kartą sakau,kad nereikai laukti iki paskutiniosios doh.gif Čia tas pats kaip su dantim,kuo greičiau skylutę užplombuosi,tuo jis ilgiau bus geresnis.Palauksi metus kitus,dantį teks rauti lauk lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fortūnata @ 2006 01 11, 21:07)
Aišku,būtų pasikeitę doh.gif Laiku uždeginus endometriozę ir neleidžiant jai plisti(tuo atveju,jeigu ji atsinaujina) galima išsaugoti visus pastojimui būtinus ,,reikalus''.Aišku,jeigu bus laukiama iki paskutinės stadijos,kai liga bus nepataisomai suėdusi kiaušintakius,kiaušides ar pan.,tai jau kita kalba.Beje,man gyd. sakė,kad ši liga atsinaujina tik 16 procentų moterų.Jeigu op. padaryta be priekaištų,tai galima tikėtis,kad liga pasitraukė,be to,jeigu po to pastojama,tai endometriozė gali išnykti galutinai.Tik dar kartą sakau,kad nereikai laukti iki paskutiniosios doh.gif Čia tas pats kaip su dantim,kuo greičiau skylutę užplombuosi,tuo jis ilgiau bus geresnis.Palauksi metus kitus,dantį teks rauti lauk lotuliukas.gif

tikrai neturejau omenyje, kad reikia laukti iki paskutiniosios... tiesiog norejau pasakyti, kad net laiku diagnozavus kartais tas gydymas ne toks vienkartinis, kaip noretusi... o tie 16 proc. skamba tikrai labai guodzianciai! smile.gif ar cia negali buti per gerai?
Atsakyti
merginos, o ka reiskia liaudiskas pasakymas "Mazute zaizdele gimdos kaklelyje"? ar cia kazkuo susije su endometrioze? gal tai net ir tas pats?
Atsakyti
manau kad cia su endometrijoze tikrai nera susije
Atsakyti
QUOTE(fortūnata @ 2006 01 11, 20:07)

mano pagrindine problema yra 4 endometriozes stadija, kuri man buvo diagnozuota, kai man buvo tik 21 metai verysad.gif atkentejau 4 operacijas, bet ji visada atsinaujindavo verysad.gif jeigu kalbam apie ta "paskutiniaja", tai kada as turejau ja pradet gydytis g.gif
dabar po 4 IVf negereiau vaistu ir vel visi simptomai rodo, kad mano mylimoji endometrioze vel atsinaujino mad.gif
Atsakyti
QUOTE(naughty-me @ 2006 01 19, 22:02)
merginos, o ka reiskia liaudiskas pasakymas "Mazute zaizdele gimdos kaklelyje"? ar cia kazkuo susije su endometrioze? gal tai net ir tas pats?

Sveika,
su endometrioze tai nesusije. Kai tu gimei, visas tavo gimdos kaklelis buvo kaip ta zaizdele, o laikui begant jis dengesi liaudiskai tariant "kietesnem" lastelem. Ta zaizdele- nepadengtas plotelis. O endometrioze yra kai gimdos lasteles atsiranda uz gimdos.
Atsakyti
QUOTE(Domilė @ 2006 01 20, 14:08)
mano pagrindine problema yra 4 endometriozes stadija, kuri man buvo diagnozuota, kai man buvo tik 21 metai verysad.gif atkentejau 4 operacijas, bet ji visada atsinaujindavo verysad.gif jeigu kalbam apie ta "paskutiniaja", tai kada as turejau ja pradet gydytis g.gif
dabar po 4 IVf negereiau vaistu ir vel visi simptomai rodo, kad mano mylimoji endometrioze vel atsinaujino mad.gif

Domile,
o is kokiu simptomu sprendi, kad atsinaujino?
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2006 01 20, 20:18)
Sveika,
su endometrioze tai nesusije. Kai tu gimei, visas tavo gimdos kaklelis buvo kaip ta zaizdele, o laikui begant jis dengesi liaudiskai tariant "kietesnem" lastelem. Ta zaizdele- nepadengtas plotelis. O endometrioze yra kai gimdos lasteles atsiranda uz gimdos.

sveika, aciu uz atsakyma. paguodei. kita penkt einu pas ginekologa, pasakys jei kas ne taip. lotuliukas.gif
Atsakyti