Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Roželė @ 2005 10 18, 10:20)
As labai atsiprasau,bet apie histeroskopija isgirdau pirma karta  blink.gif ,as planuoju darytis Laparaskopija,nu man gydytoja tik ta pataria,ir as zinau,kas tai per procedura 3 vamzdeliai, 3skylutes,viska apziuri,is vidaus,o kaip atliekama histeroskopija,ir ka ji dar daugiau duoda info nei laparaskopija,ar kaip? Ar jas abi darytis. Kazkodel gydytoja nei viena nei kita jos man neminejo  g.gif

Histeroskopija daroma ženkliai rečiau negu laparoskopija. Jų informatyvumo lyginti neverta, nes jos skirtingus dalykus parodo. Gydytojai pirmiausia rekomenduoja darytis laparoskopiją, kadangi kiaušintakių, kiaušidžių patologija, sąąugos pilvo ertmėje ir dubenyje statistiškai yra ženkliai dažnenės negu gimdos gleivinės patologija.
Viskas, Rožele, su tavim daroma teisingai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 18 spalio 2005 - 09:24
Nu va, buvau pas gydytoją, tai paaiškėjo, kad "mano endometriozė" yra gimdos kaklelyje. Man paaiškino, kad tai viena iš "geriausių" endometriozės formų ax.gif Atseit, retas atvejis kad supiktybėtų, ir pastojimui ne taip jau labai trukdo ax.gif Užtat gimdoj rado miomos židinėli unsure.gif Dar nedidelį, bet vistiek jau reikia sekti. Liepė pasidaryti citologinį tyrimą ir dar gavau krūvą receptukų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2005 10 18, 09:27)
Nu va, buvau pas gydytoją, tai paaiškėjo, kad "mano endometriozė" yra gimdos kaklelyje. Man paaiškino, kad tai viena iš "geriausių" endometriozės formų ax.gif Atseit, retas atvejis kad supiktybėtų, ir pastojimui ne taip jau labai trukdo ax.gif Užtat gimdoj rado miomos židinėli unsure.gif Dar nedidelį, bet vistiek jau reikia sekti. Liepė pasidaryti citologinį tyrimą ir dar gavau krūvą receptukų doh.gif

AS tai niekaip nesuprantu,kaip gali gydytoja matyti endometrioze,echokopo budu ar plika akim,nu nesuprantu,juk labai jau paprasta viskas butu doh.gif
Kaip tau ji ziurejo???
Atsakyti
Žiūrėjo ir echopskopu ir pačiu paprasčiausiu būdų ax.gif Gi ne gimdoj, o gimdos kaklely, ten gal ir matosi be jokių laparoskopų g.gif Aišku, gimdos, kiaušidžių endometriozės tai taip nepamatysi...Ji man dar aiškino net, kurioj vietoj yra. Tipo įsivaizduok laikrodžio ciferblatą, tai tas židinukas pas mane yra ties 11 valandos vieta.
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2005 10 18, 10:27)

Endometriozė yra nepiktybinė nevėžinė liga. Ji nesupiktybėja niekada, kur ji bebūtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 10 18, 08:14)
Endometriozė yra nepiktybinė nevėžinė liga. Ji nesupiktybėja niekada, kur ji bebūtų  4u.gif

Tai ir gerai 4u.gif Ką aš žinau, gal ką ne taip išgirdau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2005 10 18, 11:30)
Tai ir gerai 4u.gif Ką aš žinau, gal ką ne taip išgirdau blush2.gif  4u.gif

Manau, kad gydytoja turėjo omeny, kad židinukai gimdos kaklelyje labiausiai panašūs į endometriozinius, o tie nesupiktybėja. Arba - tokio pobūdžio židinukai gimdos kaklelyje retai supiktybėja (gydytoja lyg pasilieka šansą - o gal ten ne endometriozė, matyt, apsidraust norėdama).
Atsakyti
QUOTE(Roželė @ 2005 10 18, 09:20)
As labai atsiprasau,bet apie histeroskopija isgirdau pirma karta  blink.gif ,as planuoju darytis Laparaskopija,nu man gydytoja tik ta pataria,ir as zinau,kas tai per procedura 3 vamzdeliai, 3skylutes,viska apziuri,is vidaus,o kaip atliekama histeroskopija,ir ka ji dar daugiau duoda info nei laparaskopija,ar kaip? Ar jas abi darytis. Kazkodel gydytoja nei viena nei kita jos man neminejo  g.gif

Man laparoskopija ir histeroskopija buvo atliktos vienu metu, nes ir gydytojas man taip aiskuno, kad geriausia vienu suviu du zuikiai smile.gif Laparoskopijos metu apziurimos kiausides, kiausintakiu praeinamumas, pas mane pilvaplevej rado endometriozes zidinuku, kuriuos sutvarke, o histeroskopija-gimdos apziura is vidaus.
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 10 18, 08:35)
Manau, kad gydytoja turėjo omeny, kad židinukai gimdos kaklelyje labiausiai panašūs į endometriozinius, o tie nesupiktybėja. Arba - tokio pobūdžio židinukai gimdos kaklelyje retai supiktybėja (gydytoja lyg pasilieka šansą - o gal ten ne endometriozė, matyt, apsidraust norėdama).

Man šeimos gydytojas liepė išrašą atnešti, tai va dabar turiu jį pasidėjus, parašyta kad endometriozė. Ir kai pirmą sykį dėl tepliojimų buvau pas gyd. dar vasario mėnesį, tas pats buvo parašyta....Tai reiškia, neabejoja?O jei ne endometriozė, tai kas ten gali būti? Juk visi požymiai yra...Sake, kai toj vietoj ta endometriozė, tai nėr gausiu mmm(pas mane 2 dienos tik), ir tepliojimas būdingas ne tik tom šlykščiom rudom išskyrom, bet ir kaip kraujo trupinukais , na, panašu kaip butų sukrešėje kraujas, taip smulkiai smulkiai patrupinta...
Nu ir paaiškinau doh.gif tongue.gif
Atsakyti

Aš tau dar kartą kartoju - gydytoja arba apsidraudė, kad ten dar gali būti kažkas kitko. O gali būti daug kas - pradedant žaizdelėmis, baigiant gimdos kaklelio vėžiu. Kaip čia tave dar pagąsdinus. Klinika yra endometriozės, todėl ir rašo endometriozę.
Kitas variantas - gydytoja neabejoja, kad tai endometriozė, bet nežino, kad ji nesupiktybėja.
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 10 18, 08:49)
Aš tau dar kartą kartoju - gydytoja arba apsidraudė, kad ten dar gali būti kažkas kitko. O gali būti daug kas - pradedant žaizdelėmis, baigiant gimdos kaklelio vėžiu. Kaip čia tave dar pagąsdinus. Klinika yra endometriozės, todėl ir rašo endometriozę.
Kitas variantas - gydytoja neabejoja, kad tai endometriozė, bet nežino, kad ji nesupiktybėja.

Aišku aišku 4u.gif ax.gif Na, dabar svarbiausias dalykas, kuris rūpi - kad tos nelemtosios mmm nepasirodytų, o visa kita - "meloč" wub.gif
P.S. Man toks klausimėlis "pasistojo": KOLIBRIUKE, o tu kartais ne prie gydytojų būsi? ax.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramsius: 18 spalio 2005 - 10:56
QUOTE(Daiva @ 2005 10 18, 08:25)
Esperansa, labai pritariu tavo pasirinkimui. Abi procedūros nesudėtingos (aš sekančią dieną po jų išvažiavau nemo), o informatyvumas didelis. Kai sukišam tiek pinigų, tiek sveikatos ir neišsipildančių vilčių į IVF, protinga pasidaryti visus įmanomus tyrimus. Aš dar dariausi genetinio suderinamumo tyrimą, bet jis labai retai būna blogas, be to pas mane buvo indikacijų - keli persileidimai. Dar galima pasitikrinti antifosfolipidinį sindromą (nors jis irgi aktualesnis, kai yra buvę persileidimų, nors Rusijos panos darori jį, kai nepavyksta keli IVF ir pas daugelį būna dideli nukrypimai nuo normos).

Daivute, as jau antifosfolipidus tyriausi viskas normoje...bet dabar atkakliai ieskosiu budu pasidaryti laparoskopija ir histeroskopija, dar nezinau pas ka kreitis, kad siuntima gavus, bet butinai surasiu koki nors kelia. Gal galit parasyti kokia tvarka tai galima butu pasidaryti lt, nes vistiek iki rugpjucio men turiu laiko ir jeigu nepavyktu rasti budu cia galvoju vaziuoti ir tirtis, siaip ar taip jau ir gimtineje seniai bebuvom ax.gif
Atsakyti