Aš tai net nežinojau
Turbūt ne itin malonu.
QUOTE(Kozete @ 2005 10 04, 21:48)
kartais atsistojus, gali tekti pavalyti grindis ir tiek, nei gėdos, nei nemalonių pojūčių nejaučiu
QUOTE(paiduke @ 2005 10 04, 19:58)
aš einu , nes kai pradedama stimuliuotis tai reikia eiti 2c.d kartais 5c.d. ir kadangi mano mmm trunka apie 7d, taigi tenka ir ne aš viena tokia
O ka daro kai stimuliuoja?
QUOTE(ryza @ 2005 10 05, 17:28)
O ka daro kai stimuliuoja?
geri arba leidiesi vaistus
Čia daug kas minėjot, kad būna skausmas, pilvo apačioj, kiaušidėse...Kada būna? Ar prieš pat mėnesines, ar jų metu, ar dažnai? Va, paskaičiau neseniai, kad dar labai būdinga kai yra endometriozė ir skausmas pilvo apačioj (na, viduj tikriausiai) per lytinius santykius....Nu man tai labai skausmingi jie būna Kartais net kenčiu dantis sukandus...Kai kuriom pozom...
O dabar va vis nugara maudžia, pilvo apačią...Atrodo, kad jau mėnesinės turi būt, bet iki jų toli....Padarė šlapimo tyrimą, kažko rado, nepamenu pavadinimo, bet to neturi būt...Ir nemažai rado, gal leukocitų? Sako, arba ginekologinės problemos arba inkstai...Man kažko šviečias, kad čia ta sumauta endometriozė reiškiasi Tie šlykštūs tepimai, dabar jau kasdien, ne tik po ir prieš sirgimą...Ir tie maudimai...Fui, kaip nemalonu, greičiau sulaukt kitos savaitės, einu pas "putdaktarę"( )
O dabar va vis nugara maudžia, pilvo apačią...Atrodo, kad jau mėnesinės turi būt, bet iki jų toli....Padarė šlapimo tyrimą, kažko rado, nepamenu pavadinimo, bet to neturi būt...Ir nemažai rado, gal leukocitų? Sako, arba ginekologinės problemos arba inkstai...Man kažko šviečias, kad čia ta sumauta endometriozė reiškiasi Tie šlykštūs tepimai, dabar jau kasdien, ne tik po ir prieš sirgimą...Ir tie maudimai...Fui, kaip nemalonu, greičiau sulaukt kitos savaitės, einu pas "putdaktarę"( )
QUOTE(Ramsius @ 2005 10 07, 15:04)
Čia daug kas minėjot, kad būna skausmas, pilvo apačioj, kiaušidėse...Kada būna? Ar prieš pat mėnesines, ar jų metu, ar dažnai? Va, paskaičiau neseniai, kad dar labai būdinga kai yra endometriozė ir skausmas pilvo apačioj (na, viduj tikriausiai) per lytinius santykius....Nu man tai labai skausmingi jie būna Kartais net kenčiu dantis sukandus...Kai kuriom pozom...
Jo, man lytiniai santykiai irgi skausmngi budavo... ne visada, tik kai labai giliai kazkur pataikydavo, gydytoja per apziura sake, kad butent ten lokalizuojasi endometriozes zidiniai kur man sakudedavo... Ir dar man pazios menstruacijos labai skausmingos budavo, pries pora dienu taip nestipriai maust pradedavo, o per pirma - antra diena - be nuskausminanciu vaistu neiskesdavau, ir labai gausios mmm budavo, ziauriai gausios... kartais net toks jausmas budavo kad srovele bega...
Tik nepergyvenk del to tikrai! Nueik pas gydytoja, jei reiks darys laparoskopija - tikrai nieko baisaus, taip operacija, bet neverta jos bijoti. Ir galiu savo pavyzdziu patvirtint, kad imanoma pastot net turint IV laipsnio endometrioze, kad ir kaip skeptiskai gydytojai tokius sansus vertintu!!
Laikykis!
QUOTE(laumi @ 2005 10 10, 07:04)
labai gausios mmm budavo, ziauriai gausios... kartais net toks jausmas budavo kad srovele bega...
O pas mane atvirkščiai, mėnesinės trunka tik 2 dienas, ir jau anta nakti galiu be nieko miegot, o dienai vieno paketo užtenka
Laba diena, visiems! Padekite suprasti, kas tai yra gimdos adenomjosis, nes gyditoja aiskina terminais, ir ne labai suprantu ar tai rimta lyga. Be to rado uzgimdineje iduboje laisvojo skyscio, ar tai rimtos dalykai?
Gyditoja, nuruode padaryti 2 tyrimus: CA-125 ir PRL, abu yra normos ribose. Bet ji aiskina, kad reikia pakartuoti po keliu menesiu dar karta.
Is ankto dekoju uz atsakymus.
Gyditoja, nuruode padaryti 2 tyrimus: CA-125 ir PRL, abu yra normos ribose. Bet ji aiskina, kad reikia pakartuoti po keliu menesiu dar karta.
Adenomiozė yra gimdos endometriozė, diagnozė nepalanki pastojimui, tačiau pirmiausia reikia išsiaiškinti, kiek ji patikimai diagnozuota. Įtariu, kad patikimai ją galima diagnozuoti tik padarius histeroskopiją (su narkoze įvedamas kažkoks daviklis į gimdą ir pažiūrima į gimdą iš vidaus), ar tau ją darė?
QUOTE(pumpa @ 2005 10 14, 10:36)
Laba diena, visiems! Padekite suprasti, kas tai yra gimdos adenomjosis, nes gyditoja aiskina terminais, ir ne labai suprantu ar tai rimta lyga. Be to rado uzgimdineje iduboje laisvojo skyscio, ar tai rimtos dalykai?
Populiariai kalbant - turi endometriozės židinių gimdoje. Apie endometriozę pas mus daug prirašyta, tieisog pasiieškok atskitos temos.
Tai, kad rado užgimdinėje įduboje laisvo skysčio....man pvz to skysčio visada būdavo prieš mėnesines ir gydytoja sakydavo, kad tai yra norma, nes po mėnesinių viskas švaru likdavo. Kita vertus, skystis užgimdinėje įguvboje rodo, kad kažkas gali būti ne taip - arba uždegiminis procesas gimdoje, bet jis turėtų būti šiuo metu aktyvus, arba vėžinis procesas. Akivaidu, kad gydytoja tau tą vėžinį procesą ir įtarė, kadangi liepė pasidaryti Ca- 125 tyrimą. Ca-125 yra kiaušidžių vėžio markeris. Puiku, kad jis pas tave neigiamas. PRL yra prolaktino sutrumpinimas. Apie prolaktiną pas mus irgi kalnai prirašyta. Tikrai teisybė, kad vėžio markerį Ca-125 reiks kartoti ir vėliau po kiek laiko, pažiūrėt ar jo kiekis nedidėja.
Kol kas gąsdintis nereikia
Tiesiog išsiaiškink, kodėl pas tave užgimdinėje įduboje yra skysčio - iš kur jis? Tiksliau tavo gydytoja turi tai padaryti. Normaliu atveju, jo ten būti neturi. O tau neseniai kokia operacija pilvo ar dubens ertmėj nėra daryta?
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 10 14, 10:58)
Populiariai kalbant - turi endometriozės židinių gimdoje. Apie endometriozę pas mus daug prirašyta, tieisog pasiieškok atskitos temos.
Tai, kad rado užgimdinėje įduboje laisvo skysčio....man pvz to skysčio visada būdavo prieš mėnesines ir gydytoja sakydavo, kad tai yra norma, nes po mėnesinių viskas švaru likdavo. Kita vertus, skystis užgimdinėje įguvboje rodo, kad kažkas gali būti ne taip - arba uždegiminis procesas gimdoje, bet jis turėtų būti šiuo metu aktyvus, arba vėžinis procesas. Akivaidu, kad gydytoja tau tą vėžinį procesą ir įtarė, kadangi liepė pasidaryti Ca- 125 tyrimą. Ca-125 yra kiaušidžių vėžio markeris. Puiku, kad jis pas tave neigiamas. PRL yra prolaktino sutrumpinimas. Apie prolaktiną pas mus irgi kalnai prirašyta. Tikrai teisybė, kad vėžio markerį Ca-125 reiks kartoti ir vėliau po kiek laiko, pažiūrėt ar jo kiekis nedidėja.
Tiesiog išsiaiškink, kodėl pas tave užgimdinėje įduboje yra skysčio - iš kur jis? Tiksliau tavo gydytoja turi tai padaryti. Normaliu atveju, jo ten būti neturi. O tau neseniai kokia operacija pilvo ar dubens ertmėj nėra daryta?
Ne jokiu operaciju gyvenime ne turejau, man pradejo skaudeti pilvas apacioje tai is vienos puses, tei is kitos, nuejau pasitikrinti. padare transvaginaline eskochopija (isejo, kad dare 8ciklo diena) ir gyditojai ne patiko vazdelis. Nezinau , ka dabar daryti, ar cia pulti gyditis, ar tirtis? esu dar ne tekejusi, bet vis tek rupi klausimas ar galesiu tureti vaiku