P.Vanagas man darė laparaskopiją 2000 m. Nuostabus gydytojas. Aš tiesiog buvau sužavėta jo rūpestingumu, atidumu, žmogiškumu, profesionalumu. Ir visas ligoninės personalas super. Ir labai daug man padėjo Vanago žodžiai tik atsigavus po narkozės. Jis paėmė man už rankos ir taip įtikinamai pareiškė tu gali pastoti ir tu būtinai pastosi. Po metų taip ir įvyko. Jeigu reikės dar kartą operuotis ko gero rinksiuos jį.
Merginos,
sakykit ar endometriozė sukelia tokį keistą jausmą po mėnesinių lyg jos vėl turėtų prasidėti? Po mėnesinių niekaip nesiliauja man mausti ir gimdos, ir kiaušidžių. O pas gydytoją kaip visada negaliu dabar nubėgti.
sakykit ar endometriozė sukelia tokį keistą jausmą po mėnesinių lyg jos vėl turėtų prasidėti? Po mėnesinių niekaip nesiliauja man mausti ir gimdos, ir kiaušidžių. O pas gydytoją kaip visada negaliu dabar nubėgti.
QUOTE(Viotinola @ 2005 10 02, 13:30)
Merginos,
Man tai ptik pries me nesines budavo, bet prasdidedavo apie savaite pries jas... po to lyg ir viskas normaliai. Bet kiekvienai gali but labai individualiai...
Ar teisybė, kad didesnę tikimybę turi susirgti šia liga moterys, kurios mylisi, kai būna mmm?
QUOTE(Kozete @ 2005 10 03, 10:39)
Ar teisybė, kad didesnę tikimybę turi susirgti šia liga moterys, kurios mylisi, kai būna mmm?
Man rodos, tai neturėtų turėti įtakos. Mylėjimasis per mmm, mano įsivaizdavimu, gali išprovokuoti tik uždegimus.
QUOTE(Kozete @ 2005 10 03, 10:39)
Teoriškai - gali. Ir šiaip prie rizikos faktorių anksčiau būdavo taip rašoma.
Būtent dėl to per mėnesines nereikėtų leistis per dažnai būti žiūrimoms ant ginekologinės kėdės, nes teoriškai galima gimdos epitelio ląstelių užnešti ten, kur joms ne vieta.
Nežinau, man asmeniškai, mylėjimasis per mėnesines nesuteikia nei malonumo, nei super higieninių pojūčių. Kiekvienai matyt asmeniškai. Visgi, nerekomenduojama per mėnesines mylėtis, nes labai didelė uždegimo tikimybė (ne grybelio ar kokios vaginozės, o rimto kolpito ar net endometrito).
QUOTE(carramele @ 2005 10 04, 17:06)
Kolibriuke ir kt. , ar endometriozei būdinga, kad tepimas sumažėja ar kai kuriomis dienomis išnyksta nuo dufastono pavartojimo? Turbūt tokiu atveju labiau tikėtinas geltonkūnio funkcijos nepakankamumas?
Teoriškai endometriozę progesteronas (o kartu ir jo derivatas dufastonas) veikia teigiamai, tai gali būti savotiškas gydymas. Bet jei vartojant dufastoną tepimasprieš mėnesines sumažėja ar išnyksta, daugiau duomenų būtų už progesterono trūkumą.
Endometriozei būdinga ne tik tepimas prieš ir po mėnesinių tamsiomis išskyromis. Nepulkit visko prisitaikyti sau
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 10 04, 09:06)
Teoriškai - gali. Ir šiaip prie rizikos faktorių anksčiau būdavo taip rašoma.
Būtent dėl to per mėnesines nereikėtų leistis per dažnai būti žiūrimoms ant ginekologinės kėdės, nes teoriškai galima gimdos epitelio ląstelių užnešti ten, kur joms ne vieta.
Nežinau, man asmeniškai, mylėjimasis per mėnesines nesuteikia nei malonumo, nei super higieninių pojūčių. Kiekvienai matyt asmeniškai. Visgi, nerekomenduojama per mėnesines mylėtis, nes labai didelė uždegimo tikimybė (ne grybelio ar kokios vaginozės, o rimto kolpito ar net endometrito).
Per mmm niekada nesimyliu, nes pati nenoriu, o ir vyras nenori.
Bet čia dabar ne į temą: o ką per mmm kas nors eina pas ginekologą?
QUOTE(Kozete @ 2005 10 04, 19:45)
Per mmm niekada nesimyliu, nes pati nenoriu, o ir vyras nenori.
aš einu , nes kai pradedama stimuliuotis tai reikia eiti 2c.d kartais 5c.d. ir kadangi mano mmm trunka apie 7d, taigi tenka ir ne aš viena tokia