QUOTE(Lelija33 @ 2007 04 06, 12:36)
O man problemos dėl peties sąnario. Po gimdymo pradėjo skaudėt, traškėt. Ką nors dirband išvis siaubingas skausmas. Gydytoja liepė gert gliukozaminą. Truputi apmažėjo, bet nedidelią apkrovą kai gauna sąnarys, vėl viskas iš naujo. Gėriau artrostop. Keletą mėn, buvo geriau. Ten rašo, kad paskui pertrauką kelių mėn. reikia daryt, vėliau vėl gert tuos papildus.
Man irgi prasidėjo problemos su sąnariais Visada buvo jautrūs, bet po gimdymo tai kažkokia tragedija. Prasidėjo nuo kelių sąnarių, atsiklaupus kelis kartus buvo toks jausmas, kad sąnaris tiesiog iššoko iš savo vietos. Dabar pečių sąnariai varo iš proto, ryte negaliu rankų pakelt, bet ką daryt, juk 4 mėnesių vaiko nepaliksi gulėt visą dieną vieno, tenka nešiot, bet dieną lyg ir nelabai skauda, užtat naktį liūdni reikalai. Radau štai ką:
Maitinančioms mamoms visą maitinimo laiką, o nemaitinančioms 4-6 savaites po gimdymo išlieka nestabilūs sąnariai (hipermobilumas). Todėl sportuojant svarbu apsaugoti sąnarius ir vengti pratimų maksimaliomis amplitudėmis.
Kol kas į gydytojus nesikreipiau, nes pati maitinu, tik kelis masažus man padarė ir sakė, kad reik sportuot būtinai