Įkraunama...
Įkraunama...

Sąnariai

QUOTE(Lelija33 @ 2007 04 06, 12:36)
O man problemos dėl peties sąnario. Po gimdymo pradėjo skaudėt, traškėt. Ką nors dirband išvis siaubingas skausmas. Gydytoja liepė gert gliukozaminą. Truputi apmažėjo, bet nedidelią apkrovą kai gauna sąnarys, vėl viskas iš naujo. Gėriau artrostop. Keletą mėn, buvo geriau. Ten rašo, kad paskui pertrauką kelių mėn. reikia daryt, vėliau vėl gert tuos papildus.

Man irgi prasidėjo problemos su sąnariais doh.gif Visada buvo jautrūs, bet po gimdymo tai kažkokia tragedija. Prasidėjo nuo kelių sąnarių, atsiklaupus kelis kartus buvo toks jausmas, kad sąnaris tiesiog iššoko iš savo vietos. Dabar pečių sąnariai varo iš proto, ryte negaliu rankų pakelt, bet ką daryt, juk 4 mėnesių vaiko nepaliksi gulėt visą dieną vieno, tenka nešiot, bet dieną lyg ir nelabai skauda, užtat naktį liūdni reikalai. Radau štai ką:
Maitinančioms mamoms visą maitinimo laiką, o nemaitinančioms 4-6 savaites po gimdymo išlieka nestabilūs sąnariai (hipermobilumas). Todėl sportuojant svarbu apsaugoti sąnarius ir vengti pratimų maksimaliomis amplitudėmis.
Kol kas į gydytojus nesikreipiau, nes pati maitinu, tik kelis masažus man padarė ir sakė, kad reik sportuot būtinai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 04 21, 13:43)
Man irgi prasidėjo problemos su sąnariais  doh.gif Visada buvo jautrūs, bet po gimdymo tai kažkokia tragedija. Prasidėjo nuo kelių sąnarių, atsiklaupus kelis kartus buvo toks jausmas, kad sąnaris tiesiog iššoko iš savo vietos. Dabar pečių sąnariai varo iš proto, ryte negaliu rankų pakelt, bet ką daryt, juk 4 mėnesių vaiko nepaliksi gulėt visą dieną vieno, tenka nešiot, bet dieną lyg ir nelabai skauda, užtat naktį liūdni reikalai. Radau štai ką:
Maitinančioms mamoms visą maitinimo laiką, o nemaitinančioms 4-6 savaites po gimdymo išlieka nestabilūs sąnariai (hipermobilumas). Todėl sportuojant svarbu apsaugoti sąnarius ir vengti pratimų maksimaliomis amplitudėmis.
Kol kas į gydytojus nesikreipiau, nes pati maitinu, tik kelis masažus man padarė ir sakė, kad reik sportuot būtinai  g.gif

Tai bent gliukozaminą kokia nors forma gerk, kad nepablogėtų. pati patyriau tokius skausmus, kol nenaudojau gliukozamono, kad prisimint baisu: Vairuodama net pavaras kaire ranka perjunginėdavau... Šakės, reikia save mylėt, ypač kol vaikučiai dar maži. Jiems mūsų reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 04 21, 15:24)
Tai bent gliukozaminą kokia nors forma gerk, kad nepablogėtų. pati patyriau tokius skausmus, kol nenaudojau gliukozamono, kad prisimint baisu: Vairuodama net pavaras kaire ranka perjunginėdavau... Šakės, reikia save mylėt, ypač kol vaikučiai dar maži. Jiems mūsų reikia  smile.gif

Na kol maitinu, jokių papildų man gert neleido verysad.gif Tai kol kas nešioklė man gyvenimą lengvina, be jos stengiuos nebenešioti ilgiau mergičkos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 05 01, 23:04)
Na kol maitinu, jokių papildų man gert neleido  verysad.gif Tai kol kas nešioklė man gyvenimą lengvina, be jos stengiuos nebenešioti ilgiau mergičkos  rolleyes.gif

Keista, kad papildų neleido. Aš tuo metu taip pat maitinau, bet gydytoja liepė būtinai gert gliukozaminą, sakė, nekenkia.
Atsakyti
Sveikos, turiu beda ir apie ja sitoj temelej nieko neradau. Zodziu, rudeni teko daug pavaikscioti (ivairus zygiai, ir siaip ne pacios patogiausios salygos), ir viena diena pajutau labai smarku kelio sanario skausma. Norejau keiptisa i gydytoja, bet per pora dienu (per savaitgali, kada buvau toli nuo miesto ir isvis nuo civilizacijos) viskas praejo ir buvo puikiai iki... dabar. Pries pora dienu aplink ta pati sanari pradejo skaudeti ir pastebejau, kad pasedejus sulenkus kojas, istiesiant skauda (jausmas, kad labai sunku istiesti, lyg kas laiktu). Vaiksciot kaip ir neskauda, galiu ir laiptais lipti. Pamaniau, kad menisko plysimas, bet nei tinsta, nei ka... O ir nemelynuoja.. Gal kam buvo panasiai? Ar tai gali buti liga, ar silpnas sanarys, ar tas menisko plysimas?

Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2007 07 11, 20:58)
Sveikos, turiu beda ir apie ja sitoj temelej nieko neradau. Zodziu, rudeni teko daug pavaikscioti (ivairus zygiai, ir siaip ne pacios patogiausios salygos), ir viena diena pajutau labai smarku kelio sanario skausma. Norejau keiptisa i gydytoja, bet per pora dienu (per savaitgali, kada buvau toli nuo miesto ir isvis nuo civilizacijos) viskas praejo ir buvo puikiai iki... dabar. Pries pora dienu aplink ta pati sanari pradejo skaudeti ir pastebejau, kad pasedejus sulenkus kojas, istiesiant skauda (jausmas, kad labai sunku istiesti, lyg kas laiktu). Vaiksciot kaip ir neskauda, galiu ir laiptais lipti. Pamaniau, kad menisko plysimas, bet nei tinsta, nei ka... O ir nemelynuoja.. Gal kam buvo panasiai? Ar tai gali buti  liga, ar silpnas sanarys, ar tas menisko plysimas?

Panasu i uzdegima... g.gif reiketu kreiptis i seimos gydytoja arba terapeuta, po to su siuntimu pas chirurga arba reumatologa... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2007 07 11, 20:58)
Sveikos, turiu beda ir apie ja sitoj temelej nieko neradau. Zodziu, rudeni teko daug pavaikscioti (ivairus zygiai, ir siaip ne pacios patogiausios salygos), ir viena diena pajutau labai smarku kelio sanario skausma. Norejau keiptisa i gydytoja, bet per pora dienu (per savaitgali, kada buvau toli nuo miesto ir isvis nuo civilizacijos) viskas praejo ir buvo puikiai iki... dabar. Pries pora dienu aplink ta pati sanari pradejo skaudeti ir pastebejau, kad pasedejus sulenkus kojas, istiesiant skauda (jausmas, kad labai sunku istiesti, lyg kas laiktu). Vaiksciot kaip ir neskauda, galiu ir laiptais lipti. Pamaniau, kad menisko plysimas, bet nei tinsta, nei ka... O ir nemelynuoja.. Gal kam buvo panasiai? Ar tai gali buti  liga, ar silpnas sanarys, ar tas menisko plysimas?

Reikia eiti pas seimos gydytoja, jis nukreips pas traumatologa.Man buvo panasus dalykas tuo,kad sunkiai lankstesi,o pasedejus sunkiai issitiesia,tik pas mane dar buvo ir bursitas.Po MRTpaaiskejo,kad yra menisko plysims,tik jis nera didelis tai ir operacijos daryti nereikia. rolleyes.gif
Atsakyti
Velnias, patepiau tokiu rimtu tepalu (grazia ziauriai) nuo uzdegimu. Naudojau, kai turejau kaklo nervo uzdegima ir ranka tirpo, tai labai padejo. Bet siandien eme skadeti ir pati sanari. Kazkiap nesamone. eisiu pas daktara. Tik nezinau kada.. Tikiuosi, koja iki to laiko nenukris.... Ryskiai arba sanarys isklibo, arba kazkoks uzdegimas
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2006 03 10, 12:13)
Kaip ir žadėjau, rašau koordinates, gal kam pravers:
Reumatologijos klinika, UAB
Žygimantų g.9, Vilnius
2618130
Konsultacija kainavo 60 Lt., nedirbančiam-40 Lt. Doc.Staponas (arba Steponas), neatsimenu pavardės. Tiesa, veidelis toks gerokai paraudęs (gal nuo alučio...), bet dirba gerai. Nejaučiu jokių skausmų. smile.gif

Dėkoju Paja, tu mano gelbėtoja thumbup.gif Aš šį penktadienį pas jį buvau thumbup.gif Man dabar yra 30m., kairio kelio sąnarį skauda nuo 14m... verysad.gif Paskutiniaisiais metais po dviejų nėštumų, skausmai darėsi nebepakeliami, gydytojai Panevėžyje skėsčiojo rankomis... Negana to, iš vidinės kelio pusės iššoko gūzas, kietas kaip kaulas... pagal nuotrauką man buvo pripažinta silpniausio laipsnio artrozė, gydytoja prirašė šidymus blink.gif Gerai, kad yra supermama.lt, kur bėdos sprendžiamos kolektyviai ir iš patirties drinks_cheers.gif Pasiskaičiusi temą, radau adresą ir nutariau prisiregistruoti pas tą profesorių. Vietą gavau po dviejų savaičų cool.gif Na atvažiavau aš į tą kliniką, maniau, kad tai bus kokia nors modern klinika biggrin.gif o pasirodo čia taip viskas paprastai, net keista lotuliukas.gif Na užėjau aš pas gerbiamą profesorių, jis apžiūrėjo mane, išsamiai viską papasakojo apie tai kas man yra, ir... suleido vaistukų į kelią (beje visai neskaudėjo, nors bijojau) ir išsklaidė mano tą gūzelį thumbup.gif dabar labai gražiai gyja ir jo jau nebeliko thumbup.gif einu aš Vilniaus centru ir galvoju...kažkas ne taip... o pasirodo nebejaučiu skausmo, maudimo ir viso to, kas buvo tapę mano nuoatiniu palydovu thumbup.gif Be viso to, sumokėjau tik 110lt. rolleyes.gif O tiek kankinaus....
Beje, profesorius man pasakė, kad tam gūzeliui šildymas netinka, nes tai tik būtų skatinę jo augimą... nu kaip gydytojai Panevėžy doh.gif Eisiu aš jos paklaust, ką aš jai blogo padariau...rrrrrr.....
Atsakyti
Pasipasakosiu ir aš savo sąnariškas problemas ax.gif Prieš pora mėnesių pajutau, kad judinant skauda kairiojo riešo srity. Kadangi karts nuo karto savo metinukę reikdavo pakilnot, tai šitai rankai tekdavo didžiausias krūvis. Pagalvojau, kad tiesiog pasitempiau, stengiausi nieko nekelt ta ranka ir dabar galiu judinti plaštaką be problemų. Bet paspaudus tą rieše išsikišusį kauliuką (iš nykščio pusės), vis tiek jaučiamas gana stiprus skausmas unsure.gif
Gal turit kokių idėjų, kas man yra? huh.gif Ruošiamės planuot antrą leliuką, tai galvoju - reiktų išsigydyt iki galo. Bet net nežinau - pas kokį daktarą čia kreiptis g.gif Gal kokie spiritiniai kompresai padėtų, ar kaip tik labiau pakenktų šitoj situacijoj?
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2007 09 18, 14:52)
Pasipasakosiu ir aš savo sąnariškas problemas  ax.gif  Prieš pora mėnesių pajutau, kad judinant skauda kairiojo riešo srity. Kadangi karts nuo karto savo metinukę reikdavo pakilnot, tai šitai rankai tekdavo didžiausias krūvis. Pagalvojau, kad tiesiog pasitempiau, stengiausi nieko nekelt ta ranka ir dabar galiu judinti plaštaką be problemų. Bet paspaudus tą rieše išsikišusį kauliuką (iš nykščio pusės), vis tiek jaučiamas gana stiprus skausmas  unsure.gif
Gal turit kokių idėjų, kas man yra? huh.gif  Ruošiamės planuot antrą leliuką, tai galvoju - reiktų išsigydyt iki galo. Bet net nežinau - pas kokį daktarą čia kreiptis  g.gif  Gal kokie spiritiniai kompresai padėtų, ar kaip tik labiau pakenktų šitoj situacijoj?

Man buvo labai panašiai. Pajutau tai po antrojo gimdymo praėjus kokiam pusmečiui. Vienos rankos riešą skaudėjo vis labiau, paskui ir antrosios rankos riešas sunegalavo. Labiausiai skaudėjo tuos išlindusius kauliukus nykščių pusėje. Vis atidėliojau gydymąsi, nes maitinau vaiką iki 1,6 metų ir nenorėjau vartot jokių vaistų. Bet kartą žiemą paslydau ir lengvai nukritau. Kritimas buvo tikrai labai švelnus, bet įskilo kaulas ties riešu. Nulėkiau pas savo vaiko močiutę - ji chirurgė (iki tol net jai bijojau ką nors sakyt, kad vaistų nesiūlytų). Teko šviesti. Nuotrauka parodė, kad riešų kaulai išretėję lyg korys verysad.gif Siaubingai tada pergyvenau. Gavau p[atarimą naudoti tada dar naujus vaistus "ONE-ALFA". Tai vitamino D pakaitalas, padedantis geriau pasisavinti organizmui kalcį. Kalcio netekimui turėjo įtakos tai, kad pagimdžiusi 1 vaiką ir jį maitinusi pusantrų metų vėl pastojau. Ir vėl ilgas maitinimas - organizmas nespėjo adaptuotis. Tą vaistą gėriau mėnesį ar daugiau, jau tiksliai nepamenu. O efektas - thumbup.gif Gana greitai skausmas pasitraukė, o tie kauliukai (jie buvo stipriai iššokę) grįžo į savo vietas tongue.gif
Radau google apie tą vaistą:
http://100metu.lt/11...aides/one_alpha
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelija33: 18 rugsėjo 2007 - 15:59
QUOTE(Lelija33 @ 2007 09 18, 15:58)
Man buvo labai panašiai. Pajutau tai po antrojo gimdymo praėjus kokiam pusmečiui. Vienos rankos riešą skaudėjo vis labiau, paskui ir antrosios rankos riešas sunegalavo. Labiausiai skaudėjo tuos išlindusius kauliukus nykščių pusėje. Vis atidėliojau gydymąsi, nes maitinau vaiką iki 1,6 metų ir nenorėjau vartot jokių vaistų. Bet kartą žiemą paslydau ir lengvai nukritau. Kritimas buvo tikrai labai švelnus, bet įskilo kaulas ties riešu. Nulėkiau pas savo vaiko močiutę - ji chirurgė (iki tol net jai bijojau ką nors sakyt, kad vaistų nesiūlytų). Teko šviesti. Nuotrauka parodė, kad riešų kaulai išretėję lyg korys verysad.gif Siaubingai tada pergyvenau. Gavau p[atarimą naudoti tada dar naujus vaistus "ONE-ALFA". Tai vitamino D pakaitalas, padedantis geriau pasisavinti organizmui kalcį. Kalcio netekimui turėjo įtakos tai, kad pagimdžiusi 1 vaiką ir jį maitinusi pusantrų metų vėl pastojau. Ir vėl ilgas maitinimas - organizmas nespėjo adaptuotis. Tą vaistą gėriau mėnesį ar daugiau, jau tiksliai nepamenu. O efektas -  thumbup.gif Gana greitai skausmas pasitraukė, o tie kauliukai (jie buvo stipriai iššokę) grįžo į savo vietas tongue.gif
Radau google apie tą vaistą:
http://100metu.lt/11...aides/one_alpha

Oi, kaip ačiū, kad pasidalinai patirtim friends.gif Tikrai labai galimas variantas, kad man irgi dėl kalcio trūkumo šitaip, nes gana intensyviai maitinau krūtim iki metų. Dar ir dabar simbolinis pažindimas prieš naktį likęs.
Prieš kelis mėnesius stomatologė sakė, kad su emaliu poroj dantų pasidarė prastai, rekomendavo kalcį pagert. Nusipirkau, išgėriau pakuotę ir pamiršau tą reikalą. O nereikėjo...
Net pikta pasidarė ant savęs - vos tik mažei kas - iškart puolu šokinėt aplinkui, ieškot informacijos, gydytojų ir vaistų. O į savo pačios sveikatos problemas mėnesių mėnesiais nekreipiu dėmesio doh.gif Viskas, nuo šiol pradėsiu ir savim rūpintis vacation1.gif Dar kartą ačiū tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti