Sveikos brangiosios,
rašau apie savo skausmus....
Kai buvau nėščia nuo maždaug 8 mėn. man pradėjo skaudėti kairysis riešas, o dešinėje puse rankos tirpo naktimis ir sportuojant. Naktį taip pat tipro ir kita ranka. Dešinėje rankoje buvo lūžimas alkūnės sąnaryje (maždaug metai iki pastojimo).
Po gimdymo praėjus maždaug 1 mėn. man dingo rankų tirpimas ir pradėjo skaudėti abiejų rankų riešus. Skaudėjo judesio metu, naktį nežmoniškai skaudėjo po miego keliant vaiką.
Aplankiau šeimos gydytoją, sako tau greičiausiai
abiejų riešų kanalo sindromas. Aplankyk neurologą.
Neurologas sako-tau
ylinės ataugos uždegimas, praeis kai baigsi maitint, vaistų nėra, aplankyk chirurgą.
Chirurgė padarė rentgenogramą, sako tau
Ca(kalcio) trūkūmas, todėl pirk ir dėkis spec. langetę(tokias turi tenisininkai) ir gerk daug pieno, valgyk varškę, upinę žuvį. Vaistų jokių ir papildų nereikia, aplankyk dar reumatologą.
Reumatologas padarė kraujo tyrimą, ištyrė, kad Ca man pakanka, reumatoidinis faktorius normos ribose. Sako,
praeis kai baigsi maitnti. Tepk Perskindol tepalu.
Šiai dienai: tepalo netepu, geriu Ca papildą bei baigiau intensyviai maitint (tik vieną kartą naktį kelis ml pavalgo, vaikui beveik 4 mėn.) ir skausmas sumažėjo. Manau, kad čia daug įtakoja hormoninis organizmo fonas, kadangi jis po gimdymo intensyviai keičiasi, ypač laktacijos periodu. Jeigu nebūtų nurimęs skausmas aplankyčiau būtinai dar reabilitologą bei paprašyčiau kokių nors procedurų (ultragarsas, magnetas ar šildymas).
Beje, po gimdymo man skaudėjo kažkurį laiką stuburą, klubus, kryžkaulį, viskas traškėjo, bet čia su laiku sąnariai grįžta į savo vietą ir viskas susitvarko. Šiai dienai liko tik stuburo skausmas juosmens srityje, atsirandantis naktį, kai praeina apie 5 val. po užmigimo.
Nesirkit, mamytės!