Sveikutės, papasakosiu aš savo istoriją su kelių sąnariais, gal ką gero, naudingo atrasit.
Taigi, nuo 14 metų kankinuos su kelių sąnariais, tuomet iki pat pirmo kurso aiškino, kad man Šleterio sindromas, nors prieš tai sakė, kad per porą metų išaugsiu. Kelių sąnarius vis paskaudėdavo, traškėdavo, dažnai koja pamesdavo atramą todėl eidama klupdavau, bet su visu tuo susigyvenau, nes kiek eidavau pas gydytojus visi bukom akim žiūrėdavo
, išrašydavo vaistų, vitaminų ir liepdavo plaukiot (pagerėjimų taip ir nebuvo). Na ką šių metų balandžio mėnesį staigiai pablogėjo, iki nepakeliamų skausmų, nebegalėjau pilnai ištiesti kojos, o kai eini nepilna ištiesta koja iškart pačius sąnarius pradėjo skaudėt. VienŽo skausmas iki ašarų buvo. Nuėjau pas šeimos gydytoją (Antakalnio poliklinikoj), padarė nuotrauką ir nusiuntė pas dar kelis. Išvados iš tos pačios nuotraukos:
- vieną sąnarių gydytoja nustatė 1 laipsnio artrozę;
- antra gydytoja nustatė 2 laipsnio artrozę;
- šeimos gydytoja jokios artrozės nemato.
- nuėjus į archyvą išsiimti nuotraukos išklausiau dejavimu, kad tokia jauna (25 man), o jau tokie sąnariai kaip pas 70 metų žmogų...
Po viso to mane nusiuntė darytis mankštelių poliklinikoj ir su apartu šildyt + aišku vaistai. Ką davė aparatas nežinau, bet trenerė mankštose pasakė "nežinau kas tau yra, bet tikrai ne artrozė, nes absoliučiai nepadarai tam tikrų judesių kas esant artrozei yra lengvai padaroma. Baik žaist su poliklinikom ir ieškok privačių gydytojų ar dar ko". Ačiū jai už teisybę ir akių atvėrimą
Na ok, po viso to, dasikasiau iki Gerb. Gyd. T. Vorobjovo. Iškart pasakė- sausgyslės uždegimas, gydymas - leidžiami hormoniniai vaistai į sąnarį ir pora savaičių ramybės. O prieš tai gi antakalnyje, kad prisimankštinau su skausmais baisiais!!!
Išsigydžiau tą sausgyslę pas jį ir pradėjau normaliai lankstyt koją, tas begalinis skausmas praėjo, bet tas kasdieninis sąnarių skausmas liko. Patarė pasidaryti magnetinį rezonansą.
Dabar turiu jau nuotrauką ir magnetinį rezonansą. Santariškėse gydytojas, kuris siuntė į rezonansą pasakė:
- girnelės nusidevėjimas. Gydymas - vaistai ir kuo mažiau judėt
, kad nesitrintų girnelė.
Nuėjau su ta visa info į tą privačią kliniką pas Vorobjovą. Iščiupinėjo mane iš visų pusių, išlankstė kaip gyvenime dar nebuvau išlankstyta
na ir pagaliau išaiškino, kad pirmiausia, tai sutrumpėję raumenys ir raiščiai, taip pat nevisai taisyklingoje padėtyje klubai, ko pasekoje girnelė trinasi į sąnarį, yra nusitrynus, ją galima keist, bet pasiūlė variantą kaip pratempti dabar su ja ilgiau, nes tas nusitrynimas neatsistato: ogi JODINĖTI. Aišku ne savo malonumui, o pas trenerę, kad būtų taisyklinga sėdėsena, tempiami raumenys, raiščiai, taisyklingai dirbtų klubai ir t.t. Vienu žodžiu reikia padaryti girnelėj daugiau vietos, nes ji labai prispausta. Tiesiog parekomendavo, kad būtų gal geras variantas jei aišku tai bus daroma be skausmų.
Niekada neatėjo į galvą, kad jodinėjimas gali padėti sąnariams
, na bet lygtais padeda, nes skauda tikrai rečiau
. Tai va, ačiū vieninteliam T. Vorobjovui ir jo kolegei už profesionalią apžiūrą, už greitą ligos konstatavimą, gydymą ir patarimus
.
Tokia ta istorija, ilgoka, bet stengiaus kaip trumpiau
daug praeita, turiu 11 metų patirties šioje srityje lankantis pas gydytojas, deja, bet profesionalų šioje srityje itin mažai...