Įkraunama...
Įkraunama...

Sąnariai

QUOTE(Amelie* @ 2010 09 16, 22:04)
O kieno įdomu kremzles jie sumala? g.gif

Kremzlinių žuvų: ryklių, rajų
Atsakyti
Neseniai sužinojau,kad turiu sąnarių ligą, pradėjau lankytis pas gydytoją.Gėriau meloxicam,dabar dar išrašė Methotrexat. Stipriai per kepenis muša tas vaistas,kiek girdėjau.Ar kas vartojote jį,kokia savijauta,ar labai blogai jausdavotės tą dieną?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 20 rugsėjo 2010 - 12:01
QUOTE(Female @ 2010 09 11, 21:44)
Gal kas nors bandete liaudiskus metodus sanarinem kremzlems "atstatyti"? per rusu tv kazkada nugirdau apie tai, kad vartoja sanariu ligomis sergantys zmones maltas kremzles sumaisytas su apelsinu sultimis. kazi padeda nors truputi  unsure.gif

Radau kelis receptus g.gif
http://www.sekunde.l...=read&tid=49002

http://www.meniu.lt/...=1016&id=401319

Sudomino cinamono su medumi poveikis , gal kas bandetė ? 4u.gif
Ir dar ieškau info, ar tikrai želatinos vartojimas atstoja gliukozamino preparatus , gal geriau žėlės indelį ar šaltienos suvalgyti ? Ką manot ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2010 09 20, 12:58)
Neseniai sužinojau,kad turiu sąnarių ligą, pradėjau lankytis pas gydytoją.Gėriau meloxicam,dabar dar išrašė Methotrexat. Stipriai per kepenis muša tas vaistas,kiek girdėjau.Ar kas vartojote jį,kokia savijauta,ar labai blogai jausdavotės tą dieną?

Esu gerusi 3 men. metatreksata ... Pasalinio poveikio jokio nejauciau, bet gydytoja skyre dar + didele doze folines rugsties gerti 1k/sav.
Siaip girdejau, kad daug kas netoleruoja sio vaisto...
Be to gydytoja sake, kad grieztai negalima gerti jokio alkoholio !!! g.gif
Papildyta:
QUOTE(Bielvesta09 @ 2010 09 20, 13:12)
Radau kelis receptus  g.gif
http://www.sekunde.l...=read&tid=49002

http://www.meniu.lt/...=1016&id=401319

Sudomino cinamono su medumi poveikis , gal kas bandetė ?  4u.gif

Bandziau cinamona su medum-, gerdavau rytais koki menesi ,-man jokio poveikio nesijaute ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 30 rugsėjo 2010 - 12:08
QUOTE(norala @ 2010 09 30, 12:09)
Esu gerusi 3 men. metatreksata ... Pasalinio poveikio jokio nejauciau, bet gydytoja skyre dar + didele doze folines rugsties gerti 1k/sav.
Siaip girdejau, kad daug kas netoleruoja sio vaisto...
Be to gydytoja sake, kad grieztai negalima gerti jokio alkoholio !!! g.gif

O poveikis buvo koks nors ,ligos požymių neliko ar sumažėjo?
O šiaip gal dar yra kokų silpnesnių vaistų ?
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2010 10 03, 11:27)
O poveikis buvo koks  nors ,ligos požymių neliko ar sumažėjo?
O šiaip gal dar yra kokų silpnesnių vaistų ?

Siaip tai ,kiek zinau, tai jis pradeda veikti po triju menesiu... Na, as tiek "atgeriau", po to man ji pakeite kitais vaistais del kitu problemu g.gif
Yra daug vaistu... Siaip keista, jei tik diagnozavo liga, ir is karto tokius stiprius vaistus skyre... Galetu is pradziu pabandyt, gal ir silpnesni tiktu g.gif
Nors, gal gydytojui, geriau matosi g.gif
Atsakyti

QUOTE(Molė @ 2010 05 28, 10:56)

Gal kuri susidūrėt, ar nesukelia sąnarių skausmo, uždegimo akriliniai nagai? Gal keistai klausimas nuskambės, bet ligoninėj  gulėdama, girdėjau, kad sergančiom sąnarių uždegimu, akriliniai nagai kenkia g.gif ?

Akriliniai nagai kenkia ne tik sanariams ... Dauguma manikiurisciu jo net nebenaudoja, tai nuodas ir plauciams doh.gif
Atsakyti
sveiki, gal kam teko gideti ar zinot kur butu galima isigyti nuo sanariu Urg. Elvia
Adomaicio individuali imone.
Atsakyti
labas vakaras

ieskojau info apie sanariu skausmus ir kaip visada nepagalvojau apie sm, neskaiciau tikrai nieko, bet man pastaruoju metu labai skauda kelius ir ne siaip sau, o iki asaru skausmas buna, siandien vaziavom masina 3 val, tai kokius 3 ar 4 kartus turejau tiesti kojas ir pastoveti, kad atsistatytu kelio sanariai, nes tas skausmas nezmoniskas, jauciu kad kazkas negerai su kojomis darosi, o as dar tikrai jauna, gal yra kam taip buve? Pirmadieni jau pirmu taikymu varau pas gyd, nes visai nejuokinga tas darosi. Visai negaliu buti sulenkus keliu, atrodo kazkas ten uzstrige, ir tik juos palankscius, kaip jie "trakstelna" skausmas praeina, bet trumpam, jei vel keliai sulenkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kruopa12: 15 spalio 2010 - 23:10
QUOTE(kruopa12 @ 2010 10 16, 00:10)
labas vakaras

ieskojau info apie sanariu skausmus ir kaip visada nepagalvojau apie sm, neskaiciau tikrai nieko, bet man pastaruoju metu labai skauda kelius ir ne siaip sau, o iki asaru skausmas buna, siandien vaziavom masina 3 val, tai kokius 3 ar 4 kartus turejau tiesti kojas ir pastoveti, kad atsistatytu kelio sanariai, nes tas skausmas nezmoniskas, jauciu kad kazkas negerai su kojomis darosi, o as dar tikrai jauna, gal yra kam taip buve? Pirmadieni jau pirmu taikymu varau pas gyd, nes visai nejuokinga tas darosi. Visai negaliu buti sulenkus keliu, atrodo kazkas ten uzstrige, ir tik juos palankscius, kaip jie "trakstelna" skausmas praeina, bet trumpam, jei vel keliai sulenkti.

Panasu, kad gal koks kelio sanario uzdegimas g.gif
Reiketu pas reumatologa, gal koki rentgena padarytu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 16 spalio 2010 - 22:46
QUOTE(kruopa12 @ 2010 10 16, 00:10)
labas vakaras

Ir man buvo ta pati bėda, gerus 3 mėnesius pravaikščiojau pas daktarus. Nustatė, kad kelio girnelė per aukštai ir lipa ant šlaunies raumens. $jau į lazerio ir kažkokio elektromagnetinio rezonanso procedūras, bet niekas nepasiekitė, po stuburo mankštų irgi. Paskui daktarė patarė stiptingi šlaunies raumenis smile.gif (pvz sėdinto iškelti į viršų šiek tiek sulenktą koją ir laikyti kiek gali (universitete sėdėdama kojas kelnodavau per paskaitą po suolu blink.gif )). dar pradėjau šiek tiek bėgioti ir važinėti riedučiais ir vualia smile.gif sutvirtėjo šlaunies raumenys ir praktiškai enbeskauda kelių, ir net mašinoj kokis 3-4 valandas be jokių skausmų važiuoju biggrin.gif
Atsakyti
Buvau pas gydytoją neseniai,tai pakeitė man į kitus vaistus tą metotrexatą,pasakiau kad negėriau. Dabar bus silpnesni,plakvenil. irgi gal nieko gero ,yra pašalinių poveikių,bet vis ne taip kaip anie. Dabar visą laik gėriau meloxicam,bet vis tiek skauda daug kur sąnariukus. verysad.gif
Atsakyti