As duodu po viena kita skiltele,kol nepradeda isspjaudineti
Mandarinus vaikui pradėjau duoti maždaug kai jam buvo 1,8 metukai
valgo ir labai juos mėgsta. daugiau keturių neįveikia.
Duodu.Pakramto skiltele, isciulpia sultis ir atiduoda man.Neigiamo poveikio nebuvo, ir nestumo metu, ir po gimdymo negalejau atsispirti mandarinams...aisu su saiku...o noredavosi tai be saiko
duodu ir mandarina ir apelsina, gan nemazai sukerta nu jei nori duodu, kai nenori nekisu niekad
A š duodu labai ribotai, nes kartą buvo išbėrę ušpakaliuką, galvoju, gal nuo jų
Mes davem apelsinu ir mandarinu nuo 9 men galo Neberia, tai ir neriboju, duodu, kada nori - kartais kasdien, kartais karta per savaite ar dar reciau
na mano vaikui irgi labai patinka apelsinai ir viskas kas rugstu,jis ir citrina i burna ikisa...
davaiu pirma karta kazkur nuo 8 men,taip pat nesualergezavo... tai ir dabar mazius mano reikalauja net to rugstumo.... jis kaip ir as,as irgi labai megstu... bet paskutiniu metu vaikta pradejo berti,nuejau pas gydytoja tai ji man pasake kad tai susikaupe alergenai organizme nuo alergisko maisto ir kad dabar mano vaikis gali bbuti viskam alergiskas.... tai vat,piknaudziauti citrusiniais ypac nepatariama net iki 6metu,nes tipo kaipiasi ten kazkas organizme ir galu gale organizmas arba atlaiko rba sukeliama yta alergija....
davaiu pirma karta kazkur nuo 8 men,taip pat nesualergezavo... tai ir dabar mazius mano reikalauja net to rugstumo.... jis kaip ir as,as irgi labai megstu... bet paskutiniu metu vaikta pradejo berti,nuejau pas gydytoja tai ji man pasake kad tai susikaupe alergenai organizme nuo alergisko maisto ir kad dabar mano vaikis gali bbuti viskam alergiskas.... tai vat,piknaudziauti citrusiniais ypac nepatariama net iki 6metu,nes tipo kaipiasi ten kazkas organizme ir galu gale organizmas arba atlaiko rba sukeliama yta alergija....
Tai gal tikrai nuo kokiu metu geriau citrinos paduot vaikui, jei jis rugsteles nori?
QUOTE(ritka68 @ 2007 09 07, 20:43)
Tikrai neduosiu vaikui iki metų,išgyvens be apelsinų .Manau tai ne taip ir reikalingas produktas vaiko organizmui.KELI APELSINAI IŠGULĖJO MANO VIRTUVĖJE 4 MĖN.Laikiau kaip dekoraciją.Sveikut sveikutėliai buvo kol atsibodo ir išmečiau.Tai kiek juose chemijos?
.
Kazkur skaiciau straipsni apie zmoniu mityba. Buvo rasoma, kad zmonem (tuo paciu ir vaikams) yra geriausias tas maistas, kuris yra vartojamas amziu amziais toje salyje, kulturoje ar klimato juostoje. Taip musu skrandziai prisitaiko prie maisto. Pvz musulmonai nevalgo kiaulienos del isitikinimu. Del to kiauliena jiems yra per riebus maistas. Musu salies zmones valgo kiauliena nuo neatmenamu laiku. del to as nematau pagrindo keist ja liesesne mesa be ypatingu atveju.
Zodziu apelsinai irgi nera mums naturalus maistas. Del to citrusiniu pataria maziau vartoti nesciosioms, zindancioms ir vaikams. Pirma del to, kad musu skrandziai neiprate prie tokio kiekio rugsties, antra, kaip ir sake, jie atkeliauja pas mus stipriai chemiskai apdoroti. Net obuoliai atveztiniai buna sutepti kazkokiom nesamonem, kurios limpa. Kaip gleive kazkokia. net nuplaut neina
Papildyta:
QUOTE(Dviveide @ 2009 02 11, 16:19)
Tai gal tikrai nuo kokiu metu geriau citrinos paduot vaikui, jei jis rugsteles nori?
Manyciau, pagal galimybes, geriau koki antanini ar siaip rugstesni obuoli.
Maniske per diena suvalgo 1-2 mandarinus. Labai juos megsta Turbut valgytu vien tik juos, jei tik galetu
Mes mandarinus valgom jau nuo 9men. Aisku su saiku.. ne daugiau kaip po viena ar du per diena - mazius labai megsta, tai suvalgytu gal ir daugiau. Is pradziu aisku paziurekit, ar vaikiukas nealergiskas ir jei ne, tai skanaus